8) Ma, sto smo jadne? Nismo! Ne dam se ni ja- dva poroda, od tog jedan kod kuce, pa postavljanje spirale, sve se prezivi!
Meni nije grozna pretraga nego neizvjesnost, pa tako za par dana sam narucena za tu pretragu.
Javim se! :*
Printable View
8) Ma, sto smo jadne? Nismo! Ne dam se ni ja- dva poroda, od tog jedan kod kuce, pa postavljanje spirale, sve se prezivi!
Meni nije grozna pretraga nego neizvjesnost, pa tako za par dana sam narucena za tu pretragu.
Javim se! :*
Da se javim. Mama je jučer obavila kolonoskopiju pod narkozom na Rebru. Na kraju joj je dr. opće prakse rekla da iz anamneze vidi da i ne može na običnu k. Naime mama nas je svo troje djece rodila na carski i to je apsolutna indikacija za k. pod narkozom. Sve je prošlo super. Pod narkozom je bila 45 min. Osjeća se dobro. Drago mi je zbog nje, jer je znam i ona ne bi izdržala običnu pretragu.
I meni je drago! :love:
Podižem temu, treba mi za člana obitelji.
Može preporuka za neku privatnu ordinaciju za kolonoskopiju (a treba joj i gastroskopija).
Jel netko zna radi li još poliklinika Tim u Malešnici (tamo je radio Kujundžić, znama da mi je svekar bio jako zadovoljan)? na telefon se nitko ne javlja danima.
Ja sam na kolonoskopiju išla u Avivu kod dr Ilijaša. Bez narkoze. Dr. je skroz OK - meni ni kolonoskkopija nije toliko strašna kao ona tekućina koju sam morala popit.
Za gastroskopiju nemam pojma al ak hoćeš, mogu se raspitat
hvala ti Nano. jel se sjećaš cijene?
Ne
Evo, ima na netu
https://poliklinika-aviva.hr/odjeli-...egledi/usluge/
850 kn bez anestezije
2100 kn s anestezijom
I da idem ponovnu uzela bih bez anestezije . Nine to tako strašno, nije ugodno ali je podnošljivo. Bolje je ići privatno jer si dokror da truda, odnosno radi bez žurbe. Ne znam kako je po bolnicama
Vinogradska radi kolonoskopiju pod anestezijom (ne treba veza), na uputnici MORA pisati da se traži anestezija. Obratiti pažnju na pripremu za zahvat jer nije ista s anestezijom i bez nje.
Radi se o kratkotrajnom anesteziranju u ambulanti koje ne zahtijeva prethodnu konzultaciju s anesteziologom , tako da nikako ne razumijem zašto muče ljude tim neugodnim pregledom naživo. Nije svejedno jesu li crijeva zdrava i prolazi li sonda lakše ili postoji gomila priraslica koje otežavaju pregled.
hvala vam curke.
Bila sam nedavno na sistemastkom pa me pita dr radim li redovito ginekološke i preglede dojki. Radim. Kaže: odlično, ali nije dovoljno. Preporučio bi kolonoskopiju svakih 5 godina. (Svakome, ne posebno meni). Gulp. Malo mi je teško prihvatiti tu preporuku.
Ja sam išla zbog obiteljske anamneze. Bila 2 puta u razmaku 5 godina, i mislim da neću uskoro ponovno.
I do sad nisam čula za ovu preporuku. Inače ju dobivaju muškarci >50
A evo, i ja sam je prvi put čula.
Ma to je nepotrebno ako niste u rizičnoj skupini.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Ja sam cula da nalaz kolonoskopije vrijedi 5 god, isla sam.zbog krvi u stolici. Ne znam vrijedi li preporuka za cijelu populaciju. To ti je relao provatnik (Agram itd.l il drzavni dr.? Privatni dr-ovi sigurno imaju obvezu tj ciljeve upsella usluga..Drzavni se pak brane od navala, pogotovo zbog emigracije r. snage i inace dugih lista. Pokusaj proguglati nekog neutralnog, tipa preporuke evropskog udruzenja gastroenterologa vezano za preventivo kolonoskopiranje cijelog pucanstva neke zemlje u dobi 50 plus. Napisi povratno sto si nasla :).
I gledaj neku naprednu eu zemlju gdje su smanjili smrtnost od raka debelog crijeva, ne neku goru od nase.
I osvijesti da nema neutralnog na domacem terenu...osim ako nemas nekog rodjaka insdera.
E svastaa radit kolonoskopiju svakih 5 god :rolleyes:
Ja zbog obiteljske anamneze trebam svakih 5 g. Al su rekli da moze i 7. A ja mislim da ću preskočit. Ova dva puta mi je bilo više nego dovoljno.
Lili, rade ljudi i češće ako treba. Al ne ovak iz čista mira kako je preoporuku dobila vertex
na zaraznoj rade svima s anestezijom
Na Rebru samo operirani dobiju anesteziju.
Sad mi javlja bratic da teta koja je operirana nije dobila opcu u Karlovcu. I da je to bas dobro jer im je mogla reci kad da stanu, pa nisu nista napravili. Te ju sad salju na MSCT koji se godinama ceka. :roll:
MSCT se u Krapinskim toplicama dobije za par tjedana čekanja.
Nikakve godine.
Moj muž ide tamo na snimanje MSCT s dva kontrasta svakih dva mjeseca prije onkološkog konzilija koji odlučuje o daljnjoj terapiji.
I putuje u Krapinske zato jer Klinika za tumore NEMA liječnika za očitavanje nalaza ( dr otišla u privatnike) i zato ne snima svoje pacijente pa onkološki pacijenti bauljaju po RH ne bi li obavili negdje snimanje što prije.
Dakle, preporuka za Krapinske toplice.
Odlično, ljubazno osoblje i nalaz se dobije odmah.
Na uputnicu rade, Tanci?
Da, na uputnicu.
Broj za narudžbe je 049/383 201
Treba imati uputnicu ispred sebe prilikom zvanja jer im trebaju šifre i dijagnoza iz uputnice.
Na snimanje treba donijeti stare nalaze jer uspoređuju s novim i nalaz kreatinina zbog kontrasta.
Uostalom, najbolje ih je nazvati i oni sve objasne.
Stvarno su preljubazni.
Hvala ti na info.
ina, mislim da se neću sad baš nešto temeljito baviti izvještavanjem o ovoj temi :D
Svakako, karcinom debelog crijeva je načešći karcinom u Europi, što nije slučaj s većinom svijeta. Koliko vidim, smatra se da je screening potreban, kolonoskopija jest dio prevencije, a koliko često, i da li tek nakon što neki testovi stolice pokažu indikaciju...to ostaje za naučiti. Ja ću za početak pitati našu obiteljsku dr, koja je fenomenalna liječnica.
vertex, šta god odlučila, to ti uopće nije strašan pregled. To je strašno samo muškima koji nisu rađali.
Već sam ti napisala, nije nešto ugodan, al niš posebno. Samo ona gorka sol za piti je meni prestrašna. sad imaju kao nešto bolje, al meni je to jednako odvratno
Ja povlačim sve što sam rekla te davne 2007 godine :lol:.Radila sam kolonoskopiju još 3 puta.U privatnoj poliklinici u Rijeci,pod anestezijom jer su ulazili i u tanko crijevo.U poliklinici Bates u Zagrebu,isto pod anestezijom,jer sam radila i gastroskopiju i kolonoskopiju odjednom.I još jednom bez anestezije,trebalo je uzeti neki uzorak.Tad mi je bilo baš mučenje.Svakako bih preporučila anesteziju.
To "nije strašno - jest strašno" isto je k'o i s pričama s poroda. (Neke rode na ulazu u bolnicu, a neke budu 20 sati u rađaoni.)
Inače je preporuka prvi puta nakon 50. bez obzira na spol, a nakon 40. ako postoji neka pozitivna obiteljska anamneza i ako su nalazi uredni svakih 5 god onda.
Ja bila dva puta, kod različitih privatnika, bez opće, sasvim podnošljivo, za razliku od gastroskopije koju jedva prezivim.
Kao što je netko rekao najgori dio je priprema za kolono, moviprep je nešto lakše zgutati od gorke soli.
I da, naravno da je pregled neugodniji tj bolan ako postoji bilo kakva patologija na kolonu,od upalnih promjena nadalje
Evo jedan tekst iz HR: https://www.cybermed.hr/clanci/sve_s...usudili_pitati
Kaže se da je to uglavnom relativno ugodna pretraga, tko bi rekao.
Nema sanse da bi vam u bilo kojoj civiliziranoj zapodnoj drzavi radili to bez opce anestezije. Toliko o ugodnosti.