ništa se ne dobije, ja samo prelijem ganache po biskvitu i uvijek bude dobro.
Printable View
Ja sam po receptu prvi put pa se sjećam da se odvajalo od višanja, ali isto je fino. Kasnije sam uvijek samo prelila.
Ovo je slično kao umiljata torta, samo s višnjama.
Koliko je tu vode od kompota? 3_4 deci
Razlika je izmiksani i neizmiksani ganache, kako ne..
Neizmiksani ispadne kao glazura od čokolade, a kad se DOBRO ohladi u frižideru i izmiksa ispadne kao kremica čokoladna. Oboje je jako fino meni. Izmiksani ganache cesto koristim i za filanje torte, u to umiksam i šlag, bude laganije nego sami ganache.
Ovaj kolač može i u kalup za tortu. Ja u kremu dodam i cimeta prefini mi je.
čekaj, kad se odvaja?
ja sam jednom radila kolač sličnog tipa s narančama, dakle iscijeđeni sok od naranči sam zakuhala s pudingom, a gore samo prelila topli ganache, koji bi onda samo skliznuo s naranča kreme kad bih ga vadila u tanjur
nekako u mojoj glavi baš izmiksani se ne bi odvajao
Pa da, izmiksani se odvaja, tog se sjećam. Znači, da, bude kao krema ali se malo odvaja od sloja s višnjama.
Izmiksani ganache je prilično drugačiji od nemiksanog. Napuše se, bude lagan i maziv. Smiksani je otprilike kao čokoladni šlag.
Ja bi rekla da se miksanjem volumen barem udvostruči, a u svakom slučaju se znatno poveća. Dobiješ onako pjenastu kremu koja zadržava oblik.
Da, izmiksani ganache je više kao pjenasta krema, i malo je laganiji nekako za jest, meni je draži za torte, ali koji će se manje odvajat od višanja, mima kaže nemiksani, a ja mislim na one jaffa na Novoj Godini kod tebe :mrgreen:
Meni je ovaj kolač super u obje varijante :njam: a i nije mi neka razlika. I njega i tortu od umiljate sam radila i sa miksanim i sa nemiksanim ganacheom. Koliko se sjećam, miksani mi se odljepljivao od višnji. Malo mi je draži nemiksani, možda zato što mi je tako lakše.
I sad si sve mislim da bih ovo mogla napraviti za Božić u obliku torte. Inače uvijek radim samo suhe kolačiće, ali baš mi je došlo da napravim tortu ove godine.
Potpis na nemiksani... Mogla bih i ja to ispeći, dugo nisam...