cijene van zagreba mogu biti i duplo manje....
Printable View
cijene van zagreba mogu biti i duplo manje....
Ja sam se baš preselila u veći stan i spremačica će mi zaista trebati, no moram reći da mi je to stvarno jako skupo. Gospođa koja mi je pomagala počistiti stan uzima 35 kn/h , i vjerojatno ću je zvati ali samo jednom mjesečno, da napravi nekakvu 'generalku' . Nije nešto, ali barem će mi prozori i vrata biti čisti. Plaćati spremačicu na tjednoj bazi mi je zaista preskupo.
Tiwi,
Naša teta pomagačica nam radi sve;peglanje,brisanje prašine,pranje podova,usisavanje,pranje prozora,tepiha,zavjesa,čišćenje pećnice i kuhinjskih elemenata....
Naravno ne radi svaki put generalku već povremeno nešto očisti baš generalno,a kako dolazi 2xtjedno po 8 sati stigne svašta napraviti i sve održavati pa tak da nikad nema totalnu zmazanoću za ribanje.
Pitati ću je da li bi došla k tebi samo mi javi koliko često bi ti trebala i po koliko sati i da li ti je bitno koji dan u tjednu treba dolaziti jer osim mene ima još jednu gospođu kojoj dolazi.
Ako hoćeš možemo se dogovarati na pp da ne uzurpiramo mjesto na ovom topicu.
Mi imamo tetu pomagačicu još iz mojih djevojačkih dana... Čistila je tatine urede, mami stan, seki stan, i meni kad "zagusti". :oops: Startala je sa 25 KN i došla do 30 ali je već dugo na toj cifri. Jednom prilikom je i nama rekla da je kod drugih povisila na 40 KN ali da nema srca povisiti jer je drugo kad ima samo malo prebrisati prašinu, prozore podove i sl. i kad mora kod nekoga skidati masnoću sa špahtlom sa kuhinje... :)
sorry cure htjela sam poboldati samo Tiwi a ne cijeli tekst. :oops:
dakle cca 1600 kuna mjesečno, a u prosjeku i više (božićnica, uskrsnica, regres)... ne znam kakva bih primanja trebala imati da si to mogu priuštiti... :/Citiraj:
apricot prvotno napisa
odoh rintat... neplaćeno... :mrgreen:
Mi živimo u 55 kvadrata, nismo baš pedantni, a ja, osim što ne volim pospremati, mrzim peglanje. Ja svojoj "čistilici" plaćam 35 kn/sat, dolazi po potrebi, najčešće jednom tjedno, sve pospremi, opegla, a plus toga uživam u razgovoru s njom. Ne smatram ju čistilicom, već mi je izuzetno draga kao osoba :heart:, baš mi je sjela.
Prije nje sam plaćala jednoj 40 kn, drugoj 35 s time da mi je od druge ostao izuzetno gorak okus u ustima, nakon nje sam bila u nedoumici dali uopće nekoga uzimati.
Frida i mi :heart: našu "tetu pomagalicu" i lijepo nam je s njom, meni je bilo teško nekoga pustiti doma, sad sam tako sretna da smo je našli :D
Plaćamo je 35 kuna/sat, za koje ona stvarno napravi sve onako kako bih ja htjela.
Ovo drugo.Citiraj:
maria71 prvotno napisa
ajde, de
nadam se da ne moraš svaki dan plaćati 40 kn
No, kad malo bolje izracunas, to je 200kn tjedno, 800kn mjesecno. Toliko i mene dodje svaki dan s autom do posla i natrag.Citiraj:
Dream prvotno napisa
Tučica ja bih jednom tjedno, svejedno koji dan, lako se dogovorimo. Pretpostavljam da bi bilo 3 ili 4 sata max (treba doći jednom pa vidjeti - tak će najbolje znati) .
Fora je u tome da to ne igra još mjesec dana sigurno, jer se prvo moramo useliti ;) ali onda ziher.
Ako bude htjela, dalje ćemo na pp. I hvala ti puno, imaš kavu i kolače :)
nemamo čistačicu, meni to s tetom čistačicom sve nekak bezveze... komplicirano... prije dolaska moram spremit stan da ne dođe u rusvaj ( :mrgreen: ), pa dok ona dođe, moram joj sve pokazat, objasnit, pa M vući van iz stana, pa što ako je taman zaspao... uf...
nekak uvijek pomislim, ma daj, bolje da ja (ili MŽ) to sad odradim za 15ak minuta nego da kompiciram sa nekim...
a i kad sam jučer predložio ženi da bismo mogli nekog angažirat, da mi budemo rasterećeniji, uvrijedila se jer je mislila da ja imam prigovor na njen rad, pa kao hoću da netko drugi čisti po stanu... bzvz... :/
Kad je MM predložio da angažiramo nekoga, ja sam prihvatila objeručke... :mrgreen:Citiraj:
Moover prvotno napisa
Meni dolazi jednom tjedno. Dolazak joj je 200kn.
Mislim da čisti 4,5-5 sati. Dajem božićnicu i uskrsnicu po 200kn. Ovo se nisam sjetila za regres, uvesti ću i to.
To je spas za moje živce, za moje slobodno vrijeme, za moj brak :mrgreen: !
Košta koliko košta, netko si to može priuštiti netko ne, i netko si to želi priuštiti a netko ne. Ko u svemu!
Ima li tko iz Kaštela da mi preporuči neku tetu čistilicu?
Rado bih prihvatila nečiju pomoć ali ne bi uzimala nikoga bez nekakve preporuke!
Hvala!
:heart:
sve citam i pomalo vam zavidim,nikako da se najdem u ovome. naime ja i mali zivimo od moje place koja je cca 6.000,00 kn, mjesecna rata kredita slijedecih 20 godina mi je 3.000,00 kn, a rata za corsu slijedecih 5 god mi je 1.100,00 kn,tu su jos krediti razni mali,onda dolaze rezije ,pa svi lijekovi koji ne idu na recept, pa dalje odjeca i obuca prvo za maloga pa mene,pa hrana....i to daleko premasuje moja primanja,alimentacija stala prije nekog vremena...i zaista ne znam kolika primanja bi morala imati da mogu imat cistilicu a tak bi si ju rado priustila.............na pospremanje mi ode jedan dan u tjednu,a ono letece da ne govorim...dajte mi recept--kak do tete cistilice?
ubijem se po stanu jer je toni asmaticar, i to me strga fizicki a o izgucljenom vremenu da ne velim........dakle nemam formulu da s ovim primanjima prezivm s malim i uzivam blagodat cistiliceeeeeeeeeee :cry:
jassi, uz trenutne uvjete - nikako :(
osim ako ne raspolažeš nekom vještinom koju možeš "trampiti" za čišćenje...
jassi :love:
jel možeš gdje dodatno zaraditi ?
posjeduješ li neka znanja ili vještine koja trebaju drugima ?
mene izvlače instrukcije
Ja, muž i malac živimo u više od 200 kvadrata + okućnica.
Većinom ja sve stignem sama jer mi je muž asmatičar tako da sve uvijek mora biti čisto i stekla naviku da neke stvari radim svaki dan (brisanje poda, usisavanje, brisanje prašine....i sl)
Čistilica dolazi jednom mjesečno napraviti stvari koje ja ne stignem, pranje prozora, poliranje namještaja i uz to napravi malu generalku po kući da sam mirna barem tjedan dana
Plaćam je 20 kn po satu.
Jassi skroz kužim :love: I btw - kod tebe mi je prelijepo i divno čisto!
Nego, ja sam podstanarila 10ak godina. S vel+kom i s malom plaćom, bilo mi je svejedno. Bila sam solo pa nije bilo važno.
E sad, totalno mi je dopi..lo davat 1100 kn rate kredita za auto, pa smo ga prodali, iskemijali drugi kredit i uzeli duplo mlađi (ali opet rabljeni) auto pa mi je sad rata 700 kn idućih 7 godina.
Isto mi je došlo već do nosa s podstanarenjem i čekanjem Godota u smislu kupnje stana na neki kredit pa nakon milijun neuspjelih pokušaja, pucamo po šavovima i odlazimo kod svekija na "tavan" - uredit ćemo, držati se dogovora o poštivanju eđusobne intime :mrgreen: i idućih 25 godina imati ratu kredita (za uređenje, ono glavno) nekih 600 kn.
Prema dosadašnjim izdacima na koje sam navikla, ja sam na konju. Nema više 200 d 250 eura mjesečno gazdi, 1000 kn računi (više manje), auto i brdo gluposti smo iskorigirali i odahnuli.
Tek sad se odlučujem za tetu čistilicu, s tim da sam samu sebe obvezala nahonorarčit tih par sto kuna mjesečno dodatno, dakle smislit ću si dodatni posao koji me veseli da ne bih morala raditi ovo što istina bog stignem al ne da me ne veseli nego me živcira. ;)
cuj te vjestine za trampu mogu dvosmisleno shvatiti-ns kurflu nebum isla a oni koji ciste to rade za lovu jer im treba.
tiwi thx!! cuj super je kaj imate taj tavan. no ja sam uzela stan jer nisam imala gdje drugdje a podstanarstvo kao sto kazes je neisplativo,auto je bio rabljen i ne isplati mi se uzimati stariji jer nema racunice u tome.....kvarovi itd.
sta znam...hehe pa bivsi sam fitness trener :P no nemam prostor gdje bi mogla zgrabit zene i pokazati im kako se dobiva tvrda guza i tanje noge za cca 1-2 mjeseca...no to mi je bila ideja jer u zgb nema vjezbanja za mame koje moraju klince furati sa sobom...
no kako god nemre me nitko uvjeriti da s ovakvim mojim primanjima -koja su odlicna za nase uvijete, i ovakvim dugorocnim izdacima-koja su koma, i ostalim si mogu priustiti cistilicu trampila ja nekaj za uslugu ciscenja ili ne
tiwi koka jos jednom ti hvalaaaaaaaaaaaaa
maria-odlican izlaz za dopunu sredstava za zivot :) nazalost ja to ne umijem na taj nacin
Npr...Citiraj:
jassi prvotno napisa
Uzmeš si jednu ženu, (za jednu imaš mjesta) a ona ti plati čistilicu za 2 mjeseca, potom uzmeš drugu, pa treću, pa tako...
Ima žena, poput mene, od čije bi love doživotno mogla plaćati čistilicu, :mrgreen:
ms. ivy editirala post
ja volim čistiti :) To je meni odmor za živce :) Trenutno sam u fazi seljenja pa živim na 2 adrese, i oba stana čistim :)
Ajd počisti i moja dva :mrgreen: u kvartu su ti.
možemo se dogovoriti :mrgreen:
hehe ajde onda zene navalite na moje treninge :lol: 8)
Bilo bi bolje da ipak kreneš od neke sitnije, ja bih, ali previše zauzimam mjesta :lol: čekat ću dok zakupiš dvoranuCitiraj:
jassi prvotno napisa
jassi, već fitnessiram 2-3x tjedno u teretani, pa ne bih stigla :*
Meni se plaćanje čistilice 40 kn po satu čini strašno puno. :shock:
Prije nego sam ostala trudna trebala sam dobiti posao plaćen 5.000 kn za koji se traži VSS i određeno radno iskustvo, prilično odgovoran posao u financijama. Sad kad to podijelim s cca 160 radnih sati tjedno ispada 31,25 kn po satu. I meni se to činilo kao prilično dobra plaća...
Sad kad vidim koliko čistilice zarađuju, mislim si da nisam ni trebala ići na faks, mogla bih cijele dane prati prozore i sl. Niti bih bila pod stresom na poslu a dobila bih više love :mrgreen:
Ja sam neko vrijeme imala savršenu čistilicu (nakon dva porazna probna iskustva - fakat je bilo treća sreća), no kako smo se preselili u Beč nisam je više kontaktirala i sad sam skroz navikla da u hodu sama pospremim sve što je potrebno i uopće mi to nije problem. Zapravo se čudim o kakvim generalkama pričate, ja svaki dan napravim nešto i životni prostor nam je manje-više uredan, a imamo priličnu kvadraturu o kojoj moramo brinuti.
Međutim, ono što nam nikako ne ide je redovito peglanje. Ponekad nas uhvati, pa mm i ja naizmjence u dan-dva ispeglamo hrpetine rublja, no ponekad nam se danima ne da (a svaki dan peremo najmanje jednu turu), pa se skuplja u jednoj komodi... dok joj se vrata ne počnu sama, pod pritiskom veša, otvarati. :oops:
Čak sam i na ovom forumu dobila broj jedne pouzdane tete ( :* ), ali nikako da ju nazovem. :roll: Evo, meni je peglanje fakat najveći problem. :roll:
bila bi prijavljena (staž, osiguranje, plaćeno bolovanje, godišnji)Citiraj:
Sirius Black prvotno napisa
ja bih radije još jedan faks završila, pa makar i u mojim godinama samo da nemoram čistiti i pratiCitiraj:
apricot prvotno napisa
Meni je i dalje puno i ako je bruto :mrgreen: 40 kn x 160 sati = 6400 knCitiraj:
apricot prvotno napisa
Znači cca. 4000-4500 kn neto.
To kaj imam nekih 23 dana godišnjeg koji na prethodnom radnom mjestu nikad nisam stigla iskoristiti jer sam imala previše posla je zanemarivo.
hehe ja sam ti sotona....sigurno te istesem mila...ima tu mislmnekih cura sto me znaju iz tih dana....tran tran-bez milosti
Cure, čistilice tražite na Burzi.
Nadnica se plaća 15kn/sat i isto nema prijave i čovjek je cijeli dan ili na sunjari ili na cičoj zimi. Hranu i piće si plaća sam, također i prijevoz, a tvoja teta čistilica je u toplom/klimatiziranom stanu, uzme si iz tvog hladnjaka za popiti, pojesti, napravi pauzu kad njoj to odgovara i plaćena je kao da ima VSS.Citiraj:
apricot prvotno napisa
:/
Rene, u tu cijenu je uračunato i povjerenje i intima našega doma: ta žena ima ključ, šifru od alarma, slaže naše donje rublje i ima pristup cijeloj našoj dokumentaciji...
Ja se slažem kako je to puno, ali to je moj izbor...
Stvar je u tome da si netko može priuštiti 4000 ili 5000 kn za ispomoć u kući
ja koja zarađujem 5000 ne mogu, pa da se okrenem naopako
to je žene moje kapitalizam....
Slažem se maria 71 ali mislim da ne treba usko vezati te dvije stvari. Ja bih takodjer voljela imati više od 4.000 kn plaću pa trenutno nemam. No isto tako ne mislim da je previše platiti čistačicu npr 35 kn po satu (moja satnica je nekih 23 kn) jer ona čisti. Dakle, radi fizički ne baš lagan posao, onaj koji ja ne volim raditi, onaj koji većina nije oduševljena raditi i oaj posao za koji se mnogi zgražaju, okreću očima i znaju reći djeci da moraju učiti jer ne žele valjda završiti kao čistači.
Dakle, okej to što bi bilo odlično da zarađujemo više, al u redu mi je i to da platim da netko dođe sakupljati moju prašinu, prati i brisati podove isl. dok ja pijuckam kavu i igram se sa svojim djetetom.