Ne znam da li je to štrajk, mislim da nije, on traje par dana. Ona ne želi mlijeko, zapravo postupno ga odbija već mjesec i pol dana a možda i dva, tako da ga sad više uopće neće.Citiraj:
MGrubi prvotno napisa
Printable View
Ne znam da li je to štrajk, mislim da nije, on traje par dana. Ona ne želi mlijeko, zapravo postupno ga odbija već mjesec i pol dana a možda i dva, tako da ga sad više uopće neće.Citiraj:
MGrubi prvotno napisa
:(
:love:
Cure baš ste zlatne :heart: Hvala i to nam puno znači! :love:
je si li probala adaptirano za bebe koje ne podnose kravlje mlijeko
neka djeca instiktivno odbijaju kravlje mlijeko a kasnije se skuži da nisu podnosila kravlje proteine (ako ti piješ kravlje mlijeko ti proteini prelaze u tvoje mlijeko pa možda odtud odbijanje tvog mlijeka)
nabadam uzrok, možda pomogne
da li se promjenila tvoja prehrana znanto promjenila uzadnjih mjesec dana (zima je: kiseli kupus, grah, sušeno meso...)?
Nisam probala a i ne izdajam se više prestala sam nedavno.
Pazite sad ovo!
Danas me moja tetka pitala jesi ti u trudnoći pila mlijeka?
Ja stvarno nikad ne pijem mlijeko a nisam ga pila ni u trudnoći. Sir,vrhnje, jogurt to volim ali mlijeko ne pijem.
Kaže ona meni pa šta se onda čudiš što ti dijete ne voli mlijeko!
Mislite li da bi to moglo imati veze?
Mislim da Anđelini sada ne pomaže što joj se pametuje i osuđuje jer ne doji. Uvjerena sam da pokušava sve samo da njeno dijete dobije mlijeko.Citiraj:
makita prvotno napisa
Anđelina jesi li razgovarala s pedicom?
a da popričaš s pedijatrom, možda je to laktoze, ona je teška, a kod jogurta i sira je nema, zato se jogurti mogu davati s 11mj, a kravlje mlijeko poslije 12mj
i to nepodnošenje mlijeka može biti i do nje, u biti intolerancija na laktozu
probaš s nekim adaptiranim bez kravljih proteina ili za bebe koje imaju intoleranciju na laktozu?
Moja pedijatrica od toga ne pravi nikakav problem. Ona kaže - može ona sad sve jesti pa dajte joj što želi. Po njoj ja mogu davati sve
i sir
i jogurt
i kravlje mlijeko (kaže da neka djeca baš hoće kravlje)
Njoj je bitno jedino koliko je ona dobila na težini a to što se ja mučim za svaki obrok to nju previše ne zanima.
ja bih na tvom mjestu tražila drugo mišljenje ,ne sviđa mi se taj pristup: samo tablica je bitna?!
pa bitno je zdravlje
:/
Trebala bih i hoću.
Šta misliš o onom prethodnom postu o mom ne pijenju mlijeka.
bapske priče.
s tim da jedni imaju verziju da beba neće voljeti ono što ti jedeš i piješ u trudnoći, a drugi imaju verziju da neće voljeti ono što ne jedeš i ne piješ i trudnoći.
uglavnom, nema nikakve veze jesi li ti ili nisi pila mlijeko.
(ja mrzim ribu, pa ju nisam jela ni u trudnoći, a zara obožava ribu. isto tako nisam ni jela proso i pir u trudnoći, pa ih margita obožava. to STVARNO nema veze)
Ma vjerujem da nema veze, al sam se onako malo zapitala kad više nemam nikakvih ideja što bi mogao biti uzrok tome da toliko ne voli mlijeko. Pa pila ga je prvih 5 mjeseci bez problema. Nije mi jasno šta joj je došlo da više neće.
Jeste probali? Iz čega pije vodu? Možda gospođica ne voli dudati? Kada si joj ponudila čašu s didaktičkim kljunom da li je povukla mlijeko pa negodovala ili nije ni povukla?Citiraj:
anđelina prvotno napisa
Probaj joj napraviti nešto kao frape, recimo AD+banana/kruška/jabuka ne gusto i daj joj na žlicu. Možda tako prođe.:love:
Probali smo i na čašu. Vodu i čaj pije na žlicu ili eventualno na bočicu. Nije baš da voli dudati, radije sve uzima žlicom.
Mlijeko uglavnom odbija bilo kako da joj ga dam. Danas sam ju malo prevarila pa je nakon špinata na mlijeku umjesto vode dobila par žlica mlijeka. Iznenadila sam se jer je uzela desetak.
Što se tiče kljuna povula je ali nije htjela.
Frape mora biti barem pola-pola da bi ga jela.
Ma nisam, nego sam tako rijetko u miru na forumu da sam zaredom priupitala da bih ženu shvatila. A ne mislim da je izdajanje izbor, nego se slažem s tobom-i anđelina uglavnom piše o tome kako se trudi, a ja je želim razumit da bih joj pomogla.Citiraj:
Jelka prvotno napisa
Vagala sam Loticu, dobila je za nepunih mjesec dana (-4 dana) 250gr. na mojoj vagi.
nadam se da je samo faza
:D :D Cure moram vam se pohvaliti jutros je cura popila deci mlijeka na žlicu. Ne znam sad da li da odmah navalim intenzivno s mlijekom ili polako, nadam se da nije bilo slučajno.
MGrubi voljela bih da si u pravu.
mislis da je 250 grama malo? ja mislim da je to normala prirast za tu dob, ipak ona ima vec skoro 7 mjeseci.
moj malac je s 4 mjeseca dobio 200 grama, oni jednostavno pocinju manje dobivati u jednom trenutku.
Ne mislim da je malo. Obzirom da ne pije dovoljno mlijeka moram biti zadovoljna. Meni je bitno da ona koliko-toliko napreduje.
Mislim da nije poanta da Lota dobiva premalo na ukupnoj težini, već da nema dovoljno mliječnih obroka, što se ne vidi na težini nego jednostavno nije dobro za djetetovo zdravlje.Citiraj:
mikka prvotno napisa
anđelina, super je vijest što je prihvatila žličicu! :D Nije baš lagano tako hraniti dijete, ali vjerujem da ti uopće nije teško. ;)
Ma nije mi teško samo da bude htjela i nadalje.
bravo, bravo, bas mi je drago!!! :D (valjda sad nismo urekli uspjeh sa zlicom!?)
anđelina, baš mi je drago :*
:D :D :D :love: :* . Javljaj nam kako napredujete. Mislim da ženska jednostavno nije dudlić.
Uzima mlijeko na žlicu ali to su poprilično male količine.
Ujutro oko 10 svega 80ml.
Ne mogu to računati kao obrok.
Bila je faza definitivno kad nije htjela ni na spavanju, sad opet na spavanju popije po 100ml-150ml.
Nekako mi stalno smanjuje, umjesto da povećava te obroke mlijeka.
Definitivno ga ne voli. I jedva čekam trenutak kad joj ga više neću morati tako gurati, nego joj ga jednostavno dati u nekom drugom obliku koji bude htjela. Do tada će nam mliječni obroci biti borba.
Cure hvala vam puno na savjetima i jednostavno što ste tu :* :* :heart: puno nam to znači.
Drage cure evo samo da vas obavijestim da je izgleda uistinu bila faza. Lotica hvala bogu već dva dana pije mlijeko čak i kad je budna. :D :D Jutros mi je čak zaspala na bočici mlijeka. Ja sam presretna. Faza koja je trajala više od dva mjeseca je nadam se iza nas. Hvala svima još jednom na savjetima. :love: :*Citiraj:
MGrubi prvotno napisa
:D :D :love: