antalu, da ti se nije upalilo?
Printable View
antalu, da ti se nije upalilo?
Kad procitam, vidim koje sam sreće 1 put niti jedan, drugi put isto bez šava !!!
Moguće! Imala sam i podljeve. U bolnici su me na viziti uvijek sažalno gledali.Citiraj:
elin prvotno napisa
4 šava, užasno bolilo mjesec dana
Stvarno neznam..bila je velika beba i rezali su me..
Šivanje je trajalo sat i pol.. dosta unuta a i vani..večina bez anestezije pa sam jaukala kao da opet rađam,a svaki put veli doktorica još samo 1, još samo 1... i moja gđa nije baš svoja....mislim da ni nikada neće..
Nisam mogla ni bočno sjsti 3 tjedna....bolilo, peklo i žarilo..
1 vani 1 unutra.
a i mene je opako bolilo. kak je tek onda vama sa dvadesetak šavova bilo ne želim ni pomišljati
3 vanjska, bez epi!!
prvi put 2 unutrasnja
drugi put 1 unutrasnji (reda radi - da se stazerka vjezba)
Radili bez anestezije jer nisam htjela - niti jedan nije bolio (kako sivanje tako ni kasnije). Zato sam drugi put imala hematom koji se operativno mor'o otvoriti - ali to je nevezano za pucanje.
Nego cure, nije mi jasno kako mogu to sivati (u dvocifrenim brojevima) bez anestezije!!
4 vanjska, ne znam koliko unutarnjih. meni je pri porodu pukla rodnica, tako da deset dana nisam mogla sjediti, eventualno na boku
Ne znam, nisu mi htjeli reči. Kad sam pitala ispred rađaone - sestra je rekla 4 (valjda vanjska jer je pogledala i rekla mi).
A kad sam pitala dr. u viziti, nagnuo se, pogledao i rekao ''pa koliko ja vidim 3''. Da zašto me to zanima :?
Tak da ne znam niti za vanjske a kamoli unutarnje :/
pa ne bu ti dali anesteziju za šivanje šavova. Anestezija se daje kod operacije, znaš ono kad spavaš i moliš boga da se probudiš. Ti valjda misliš na nekaj protiv bolova. To ti daju, barem su meni dali, tako da šivanje nisam niti osjetila. Odmah osjetiš nekakav čudan okus u ustima. E sad, neke cure govore da im nisu dali i da ih je to stravično bolilo, vjerujem da je, ali pravilo je da se daje. A možda nakon nekog vremena prestane djelovati, pa ti ne mogu više dati dok ne prođe određeno vrijeme, a zaštiti te moraju, pa onda nastane ono da su te šivali na živo. Ne znam, samo pretpostavljam.
dr rekla oko 20 sto bi znacilo cak i vise beba bila ogromna
Ja sam izbrojila 4 vanjska, a za unutarnje nisam ni pitala!A sve je počelo na stolčiću i sa velikom nadom da neće biti ni jedan!!!
ja nemam pojma koliko imam šavova i koliko sam rezana. kad sam dr koja me šivala pitala koliko imam šavova tj koliko će me šivat rekla je "koliko treba" tako da nemam pojma :/ a do sad sam vidjela samo 2 konca kako su mi ispala. a još se ne usudim uzet ogledalo pa pogledat stanje dolje.... strah me kaj ću vidjet, mada sam rodila prije skoro mj dana. :? :shock: 8)
Ja isto nemam pojma koliko imam šavova! Mislim da ih ni sam dr. nije mogao pobrojati :mrgreen: Kad sam ga pitalal koliko ću imati šavova, rekao je: "Vanjskih oko 4, a unutarnjih nemam pojma."...ja sam osjetila puno više vanjskih šavova od tih "oko 4" :roll: I rezana sam i popucala sam....čak imam šav i na rupici na kojoj ne bih trebala imati, pa si sad mislite na kojoj :mrgreen:
I čisto me strah se dolje pogledati :roll:
2 unutarnja i 3 vanjska.
meni su rekli da imam 6 šavova.e sad valjda su mislili na unutarnje i vanjske jer dok se znam maolo luknut dolje na ogledalce :mrgreen:
nevidim niš.a i dok se malkice znam pipnut moram priznat da ne osjetim skoro niš.hvala doktorici koja me je šivala divno je to napravila. :love:
Ja ću se nadam se ubrzo javiti sa svojim izvješčem :)
Možda bi bilo zgodno da se pored broja šavova napiše i da li ste bile rezane ili ne, budući da je utvrđeno da se kod rutinske epiziotomije redovito više šije
:/
Epi, 5 vanjskih šavova, a da li je bilo unutarnjih nemam pojma...mislim da ćak niti nije. Ali tko zna ...
Ovaj put prošla bez epi-jupii :D ,vanjskih 3,popucala po starom ožiljku od epi,unutarnja 2 ali u odnosu na prvi porod ništa strašno,sjedila sam odmah nakon poroda.. :mrgreen:
Za prvi porod ne znam, dugo su me šivali, imala sam epi. i sama sam popucala, pa nisu mogli naći odakle još krvarim. U drugom porodu nisam imala epi i nisam popucala, imala sam 2 šava.
epi, dvadeset i kusur, u tri sloja
Epi, 6 šavova. Sjedila sam odmah 2. dan, nije me nešto posebno boljelo. Sestre se čudile kako to već sjedim (skoro po turski). :mrgreen:
Zhabice što nisi ti njoj: Kako to ja u kupe, a vi u špade? ... :lol: :lol:
nisam ni pitala kolko šavova. šivala me jedno 20 minuta, pretpostavit ću da ih je bilo puno :/
al tak mi je svejedno bilo. spičili su mi lokalnu i nisam osjećala baš niš a beba je bila samnom pa sam ju cijelo vrijeme samo gledala :mrgreen:
da se pridruzim imam 35 sava unutrasnjih i vanjskih boliiii jako sjest nema sanse mada 2 tj.prosla od poroda kaze sestra da u svojoj praksi nije vidla tako nesto al tjesim se imam bebu koja je super pa mi ni zao :D
da se pridruzim imam 35 sava unutrasnjih i vanjskih boliiii jako sjest nema sanse mada 2 tj.prosla od poroda kaze sestra da u svojoj praksi nije vidla tako nesto al tjesim se imam bebu koja je super pa mi ni zao :D
epi+15 šavova
0 :D [/b]
bez epi 4 sava vanjska sjedila 2 ili 3 dan nakon poroda
Pojma nemam koliko ih je bilo jer NISAM HTJELA ZNATI :roll:
Malog su ručno okretali, rođen na vakum, odmah me stavili na klavocin da spriječe upalu dole, imala hematome još mjesec dana. Znam samo kad sam stavljala rivanol da mi je da prostite dole sve bilo skoro do koljena naotečeno :/
Eh, da, kad su me doveli na odjel patologije (jer na babinjačama nije bilo mjesta ofkors) sestra je zvala druge sestre da vide kaj su mi "ovi gore" napravili :shock:
Tako da, koliko šavova? Ne želim znati :roll:
4 vanjska
53 unutarnja
Oporavak ne želite znati :mrgreen:
meni je dr. na porodu samo rekla da su me dosta rezali ali bome me i dobro sašila :D
(ako to uopće je za veselje :lol: )
ja sam pitala ali mi nisu htjeli reći :shock: bome sam i osjetila da ih je PUNO
ja sam onda super prošla jer ih i sama sigurno imam dosta ali sam osjetila zatezanje samo tjedan dana, sjedila bez ikakvih problema nakon 10-ak :mrgreen:
Nisam pitala koliko ih je i ne želim znati , odmah me hvata jeza :shock:
Od jučer napokon normalno sjedim , znači deseti dan :D
Hvala Bogu niti jedan šav :)
ja ne znam,kada sam pitala doktoricu koja me šivala,nije mi tila reć :? ,samo je rekla da nije puno,tako sam se i osjećala,mada bi voljela znati koliko ih je bilo
prvi put milijun-valjda oko 50ak
drugi put niš, jedna ogrebotina koju je dr šila estetike radi (nije bilo nikog u rađaoni :mrgreen: ) iako nije krvarila ni ništa.
ajme, citajuci ove vase postove :shock: a mislila sam da ja imam puno savova...
1. porod - epi 6 savova, 2. porod - bez epi, nisam popucala, bez savova :D
Ovako i ja.
Samo 1.neznam jer sam bila pod anestezijom,al definitivno ne tako puno,ali su bolili...
2.ništa!!! :D :D :D