http://forum.roda.hr/threads/8626-Kl...-sindrom-47xxy
tu se pisalo o tome
Printable View
http://forum.roda.hr/threads/8626-Kl...-sindrom-47xxy
tu se pisalo o tome
U 21 sam nedelji trudnoce,aminositeza je pokazala47xxy da li neko ima iskustva sa ovim molim vas za odgovor ....
dobar dan ja sam nova ovde skoro sam se uclanila...ja i moj muz se vec dve god borimo da imamo bebu...bilo nam je cudno sta je u pitanju smo se pitali i otisao je na preglede ustanovljeno mu je da ima zenske hromozome prvi put u zivotu cujem tako nesto sad sledece sedmice ide da mu doktori vide da li ima uopste muskih hormona jer muskarci sa zenskim hromozomima nisu plodni ko ima problem isti neka se jawi ...a uopste neznam kako se taj sindrom 47 XXX ima samo mali delic i to ma vrhu X y se zaglavio kad ga je otac zaceo pa se zato on razvio kao musko ...rekao nam je doktor ako mu pronadju da ima imalo muskih hormona(testerona) to se leci a ako ne pronadju drugo ne preostaje nego da doniraju nam spermu
Dobar dan,ja sam novi ovdje,posjedujem klineferterov sindrom od rođenja XXY,ako koga zanima šta u vezi toga nek pita ?
Kako sam saznao da imam K.S. ?
Pa ja i cura a sad žena smo bili u vezi 12 g. i nikako nije mogla zatrudnit,prošli smo sve testove i ustanovili su da ja imam K.S. u Rijeci na medicinskom fakultetu(tamo je DNK analiza krvi),znači ja sam totalno sterilan po tom pitanju..ali ima lijeka i za mene a zove se Nebido injekcija svakih 10 tjedana doživotno..sa Nebidom se mogu nosit kroz sve životne frustracije a bez njega je depra teška..
Ja i žena za sad imamo dijete a to je druga i duga priča...za sve postoji lijek
Poštovanje, imam 23 g., i nakon što 2 god znam da imam azoo (tražio drugo mišljenje zbog problema s mokrenjem, a poslan na spermiogram), prije 2 mjeseca sam saznao i za K.S. (dugo sam čekao nalaz). Curu još nisam ni imao (jer gle čuda oduvijek sam povučen), a sad znam za ovo. Još nisam načisto je li bolje što znam za to ili ne. Ne nosim se s tim baš najbolje, predstavlja mi popriličan problem kod pristupa curama, jer mi je stalno na pameti da sam roba s greškom ili ono kad bih joj trebao reći za to, ako se možda skontam s nekom.
Samo zbog tog Nebida mogu reći da je dobro što znam, jer bih inače izludio zbog manjka energije,koncentracije...
Tako da bi mi bilo drago ako možete reći nešto više o svome slučaju. Jeste posvojili dijete ili? Kako je Vaša supruga reagirala na tu činjenicu? Kvaliteta života prije i poslije saznanja? Svaki savjet je dobro došao. :)
Pozdrav svima,
Partneru je ustanovljen KS sindrom, zanima me znate li za slucajeve ili iskustva gdje je unatoc sindromu bilo moguce imati potomstvo. Hvala
Fefka79,
dobro došla na forum.
Muška neplodnost prisutna je kod gotovo svih muškaraca (i do 99% neplodnih) sa dg Klinefelterovog sindrom jer nema dovoljne produkcije spermija za spontanu oplodnju jajne stanice. Šanse za spontanu trudnoću praktički ne postoje, ali više od 50% muškaraca sa KF sindoromom proizvodi spermije i moguća je oplodnja uz pomoć tehnika IVF-a.
Ako nema proizvodnje spermija, onda se roditeljstvo može ostvariti IVF-om uz donirane muške spolne stanice.
Hvala na dobrodošlici.
Na IVF i računamo jedino što su problem visoki FSH i LH uz smanjene testise. Trebali smo za 2 tjedna biti na kontroli kod dr. Hauptmana, sad ne znam što će biti od toga zbog ove situacije s coronom.
Malo nas je ovo sve iznenadilo i šokiralo pa nismo još detaljno razmišljali o opciji donora.
Voljela bih da mi se jave cure/žene koje su bile u istoj/sličnoj situaciji i napišu svoja iskustva
Pozdrav svima
Novi smo ovdje
Zanima nas da li je itko sa Klinefelterovim sindromom dobio potomstvo ?
Hvala.
Postovani, zelela bih da vam preporucim sajt www.ekstra.org.rs, tamo se nalaze mnoge informacije u vezi ovog sindroma.
Pozdrav. Da li ste krenuli negdje sa lijecenjem neplodnosti sa KS? Mozete li podijeliti inf? Hvala puno.
Elko123 Da li ste dobili nekih informacija?
Dobar dan grupi,vidim da me moderatori nisu uključili u forum.
Zašto i dalje nisu objavljeni moji postovi?