E da mene tako iznenadi... :(
Cestitam na lijepom iznenadenju,no kao sto su vec cure rekle-ako se ne bi htjela ponovno iznenadit,iskoristi ovih 9 mjeseci za proucavanje i pronalazenje odgovarajuce kontracepcije ;)
Printable View
E da mene tako iznenadi... :(
Cestitam na lijepom iznenadenju,no kao sto su vec cure rekle-ako se ne bi htjela ponovno iznenadit,iskoristi ovih 9 mjeseci za proucavanje i pronalazenje odgovarajuce kontracepcije ;)
iskoristi ovih 9 mjeseci za proucavanje i pronalazenje odgovarajuce kontracepcije :lol: pa moja susjeda je imala istu situaciju, došla je doma sa trećom curicom u četiri godine i sa podvezanim jajnicima - što je sigurno sigurno je :/
Hm....kad mi je MM dosta katolički odgojen pa svu zaštitu suvremenog doba smatra kao pobačaj i protiv toga je. Jedino smatra kondom dobar (ne ubije bebu),ali ja sam pak protiv tog jer sam ipak u braku i ne treba mi to. Ne znam umišljam li,ali osijećam tu gumu.
Tak da ćemo prvih godinu,dve van mene izbacivati male bijele,a kad mi mjesečnice ponovo postanu svakih xx dana,e onda nastavljamo s računanjem plodnih dana (ili slijedećim nizom beba). :mrgreen:
Oprosti draga ali nevjerojatno mi je da u 21.stoljeću netko još uvijek tako razmišlja.Kontracepcijom se ne ubijaju bebe nego spriječava oplodnja,prošvrljaj malo po netu o kontracepcijskim tabletama ili nekoj drugoj metodi pa objasni mužu da odgovorno seksualno ponašanje nije ubijanje beba nego zrelo ponašanje odraslih ljudi.
evita ,ako tebi ili tm vjera nalaže da ne upotrebljavaš kontracepciju ( tablete, kondomi...), postoje načini da se preciznije utvrde plodni dani i da se tada suzdržavate od intimnih odnosa.
Prekinuti snošaj nije baš najsigurnija metoda kontracepcije.
Osim ako ne planirate višečlanu obitelj.
No da ne duljim, čestitam na trudnoći.
čestitam, evita, zbilja od srca :heart:
je da je brzo, ali ne brini, dijete je veliki dar :love:
i mi koristimo kondome i oba puta kad smo ih "zaboravili" ili mislili ma nije bitno, hoćemo bebu, došli su naši anđeli...ma naviknut ćeš se na njih, nije tak strašno ;)
ovo što maria71 preporuča je zbilja najbolje, treba samo malo truda...
Koliko sam ja čitala ni to baš nije 100% provjereno. Recimo kod Mirene - kopiram s prijašnjih postova:Citiraj:
Trina prvotno napisa
"uglavnom djeluje kontracepcijski tako da se oplodnja ni ne dogodi"
"Eto, mene brine to uglavnom. Što će reći da u slučaju kad ne djeluje kontracepcijski, onda djeluje abortivno."
Na zaručničkom tečaju je bio doktor koji je rekao da tablete i spirala djeluju abortivno. Kada dođe do oplodnje zbog tableta ili spirale se beba ne uspjeva razviti i umre.... Neću sad pisati o tome jer se baš točno ne sjećam kako je rekao što kako djeluje,ali sam sigurna da je rekao da jedino kondom ne ubija. Ne znam....ili ćemo bolje računati plodne dane ili ćemo imati brojnu obitelj. :lol:Citiraj:
arte prvotno napisa
Koliko sam ja upućena,tablete djeluju tako da spriječavaju ovulaciju (tako da ne može ni doći do oplodnje) i pojačavaju sluz koja zaustavlja i usporava spermiće.Spirala djeluje drugačije ali ne i Mirena.Neka ti ginekolog objasni.Uostalom sve ovisi jesi vjernica,kako gledaš na te stvari.Ako si prava kršćanka nećeš koristiti nikakvu kontracepciju i rađat ćeš dok god ti Bog to da,znači svake godine po jedno dijete dok ne uđeš u menopauzu.Meni je drago ako je tebi drago,svako dijete je sreća i radost ali razmisli malo o tome što ćeš nakon poroda
Da,tablete sprečavaju oplodnju,ali navodno da kakvih 2-3 godine uzimanja tableta tijelo postaruje za 10 god. Tako je doc rekao.
Moja kuma je pila te tablete pa nije mogla imati bebe (navodno zbog tog). No prošla je neke opercije i pila hormone par god,tak da je ipak dobila malenu prošle god (inače,već je oko 40 g).
Ja sam ih pila 2,5 godine i odmah nakon toga zatrudnila.Znam žene što su ih pile puno više godina i nakon toga bez problema zatrudnile.A to o starenju nikad čula,nema mi logike
Ma ustvari ja se stvarno nemam što s tobom razpravljati o tome,meni je drago zbog tebe što si sretna zbog trudnoće.Samo ti dobronamjerno savjetujem da razmisliš o kontracepciji kad odlučiš da nećeš više rađati.Pozdrav!
:roll:Citiraj:
evita prvotno napisa
Ako i ti i TM želite imati djecu s tako malom razlikom, onda je to super, i drago mi je zbog vas. Ali ti moraš misliti i na sebe, i na svoje tijelo koje ipak ima svoje granice. Ove nebuloze o kontracepciji ne bih komentirala.
Ovo o kontracepciji su stvarno nebuloze,...
Dok se pije kontracepcija, organizam se cuva, tj. cuvaju se JS,..
Jer sve vreme dok pijemo kontracepciju ni jedna JS ne oslobadja,.. Dr preporucuju ovaj vid kontracepcije!
JA sam pila kontracepciju 7 godina,... Nista mi ne fali ( ja samo nisam pravila pauzu) pa su mi se jajnici malo ulenjili posle ovoga, ali evo, 3 meseca klomifena, i evo mene trudne :mrgreen:
Ja sam samo rekla kako je nama doc rekao. Ne znam. Ok,u svakom slučaju nešto ćemo koristiti....
troje djece u tri godine :shock: :klap:
Čestitam! :)
evita čestitam na novoj trudnoći :klap:
Uf, ja moram priznati da bi mi bilo tak troje za redom malo previše.
Inače i mi se "čuvamo" prekinutim snošajem ali uvijek, nema plodnih-neplodnih dana. Mada sada ozbiljno razmišljam o spirali ili tak nekaj.
Čestitke na trudnoći
A u svemu ostalom, potpisujem Trinu.
Daj se malo informiraj. Inače znam jedan dobar vic u vezi toga koja je najbolja kontracepcija...tableta...ali treba ju držati stisnutu koljenima...
Nemoj se uvrijediti, ali malo mi je smiješno da neko ima još takva (ne)znanja o kontracepciji.
Evita, čestitam :D
Stvarno vas je krenulo!
Čestitam!
Pilse koje postaruju 10 godina!!! :lol: :lol: :lol:
Pobogu.
A u medjuvremenu djeluju abortivno... I sve to iz usta jednog ''doktora'' ...
E, da, a Zemlja je ravna ploča.
Sorkač, nemrem se suzdržat :lol: :lol:
Cure baš ste me nasmijale :lol: Evita čestitam ti od srca na bebici, ali i na hrabrosti. Nego, pita li se nešto i tebe vezano za zaćeće ili tvoj mužić ima zadnju? Svatko zna svoje, ali moj se ne bi dobro proveo. Valjda i ja imam pravo glasa. Volim svoju bebicu najviše na svijetu, no mislim i na svoje zdravlje. Sve u svemu želim ti svu sreću ovog svijeta :heart:
--------------------------------------------------------------------------------
da vam se priključim.. :?
Zadnju mjesečnicu imala san 08.02.,uvik imam redovite cikluse osim sad ovog, imam vodenast iscjedak, malo me prsi bole i bradavice su mi osjetljive, nekako se slabije osjećan, vrti mi se,čas mi je muka čas san gladna.-većinom imam sve simptome ali Pregnancy test-cronolab pokazao je samo 1 crticu šta znači da nisan trudna..i to dva puta. moji se svi vesele misleći da jesam,ne želin se prerano veselit ali šta je sad to? Jel mogu ti testovi griješit jer mi je velika slučajnost da se prošli mj. nismo muž i ja pazili i da mi baš sad prvi put kasne stvari?? Da vadim krv ili šta, ginekologinja me nije tila sad naručit kad je čula za minus na testu..koja glupost..
I da se pohvalim bila sam kod ginekologa sa 6 tj 2 d i srčeko je kucalo a ja sam bila tako ponosna na svog bebača. Vidjelo se kucanje srčeka i bez doplera!!! :D :D
Gravignonst je bio pozitivan sa, a do menze je bilo još 5 dana!
vlac super za malo :heart: !! nama je 10tj bilo jučer!
Gravignonst je bio pozitivan sa, a do menze je bilo još 5 dana!
vlac super za malo :heart: !! nama je 10tj bilo jučer!
Vlac čestitam na trudnoći i :heart:
Ništa od trudnoće, dobila san stvari :( ipak je test bija o.k. Nećemo tugovat, ipak je to bija prvi pokušaj..
:P i ja čestitam!evo dugo me nije bilo na forumu(ipak imam 2 klinca od 5 mj),ne stignem :evil:
ali eto neki dan išla nekaj vidit i u prolazu skužim mrvica 11.10??????????????
eto evita zapamtila sam te kad smo iz istog kraja a i kod iste doktorice :mrgreen:
nadam se da će ti trudnoća dobro proći ali mislim da će te doktorica :x nije zdravo za tvoj organizam
al ko sam ja da sudim prvi put se ............i odmah blizanci tako da sada više neću isprobavat i zezat se
a tablete sam pila 7 godina bez pauze i posle njih odmah ostala trudna sa blizancima ! :love:
picokača,nije me doc :x
Samo :shock: i čestitala :)
BOK SVIMA! JA ne bi htjela još trudnoću pošto sam veoma mlada još uvjek...i tako pređimo na stvar.imam nalaz koje ne kužim...
beta hcg <5 norm:<5
na šalteru mi je doktorica rekla da nije trudnoća a mene je strah da ju nisam krivo čula,jer od silnog straha mi se već pričinjava... zovem ginića al se ne javlja...umirite me...zar nebi beta trebala biti ohoho ako m kasni 3 tjedna?jojojoj ma nisam trudna :shock:
ako ti je manja od 5, nisi trudna