Hvala!
Printable View
Hvala!
hm, super je tema i super što podsjećaš.
mi ćemo na godinu imati mališana pa bismo mu mogli tako nešto prirediti nek' se raduje.
baš zgodno
hvala, ovo je prva godina da vidim
Super mi je ovaj običaj. Kao klinci smo na valentinovo išli kod freendice koja je imala vrt i tražili sakrivene slatkiše. Ove godine smo na lođi postavili kućicu za ptice i svaki dan im ostavljamo sjemenke, pa sam ispričala klincima da se sjenice i vrapci žene (nama dolaze sjenice) i sutra će oko kućice pronači slatkiše. Nadam se da ih neće ptice pojesti prije. :)
Sretno vam valentinovo. Probudio sam se u pola 5 da bi stigao na katamaran,idem do Zadra zeni kupit nesto lijepo
Preslatko! :)
Bilježim si temu, u nadi da će mi iskočiti sljedeću godinu kad Smjehuljica bude kužila malo više.
Za sad samo hranimo i pomno promatramo ptičice.
Kod nas budu buhtli, ali popodne.
Baš zgodno!
Šteta da nisam vidjela jučer!
hm, podigni nam i iduće godinu ovu temu.
lijep običaj! tek sad prvi put vidim temu tako da ću se pripremit za slijedeću godinu. hvala ti hm.
Mi djeci zakopamo slatkiše ili kakvu sitnicu u snijeg (oni misle da to zakopaju ptice sa svojim nogicama). Ako nema snijega objesimo na drvo ili sakrijemo među grmlje u vrtu.
Oni se jako vesele traženju poklona svake godine.
Prošle godine su sat vremena prekopavali dvoriše malim lopaticama da bi pronašli što su im ptice ostavile :)
Pričala sa s bakom (iz Slovenije) o ovome... kaže da se tako radilo za Uskrs, pa mi je to i kolegica (iz Zagorja) potvrdila.
Očito, različite regije, različiti običaji.
Sutra je Valentinovo, a noćas se vrpci žene .....