draga, pođi drugom dr-u.....i onda donesi odluku.
:heart: :heart: :heart: da sve bude u redu!!!
Printable View
draga, pođi drugom dr-u.....i onda donesi odluku.
:heart: :heart: :heart: da sve bude u redu!!!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
cure su ti sve rekle, ja ti želim da sve bude u redu :heart:
Također ti želim da sve prođe u najboljem redu! :love:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ :heart:
hvala vam svima na savjetima i ~~~~~~~~~~
bez vas bi sve bilo puno teže... :love:
svakako savjetujem drugo mišljenje, iz nekog razloga je tvoja mrvica tu, ato je najvjerojatnije da dođe na svijet. Mislim na tebe i molim Boga da je sve ok. :love: :heart:
Mali karlo, gledala sam u znanstvenoj literaturi da vidim da li mogu naci koju dozu radijacije si primila. Prvo, ima par raznih vrsta urografija, ali ti si vjerojatno bila na konvencionalnoj intravenoznoj? Za tu vrstu urografije je ovaj clanak http://rpd.oxfordjournals.org/cgi/co...stract/72/1/61 mjerio koju dozu radijacije je primio embrio kod urografije jer se zna desiti da se urografija radi kod zena koje ne znaju da su trudne. Otprilike je doza izmedju 6 i 35 mGy. Dakle daleko ispod i najkonzervativnije maksimalne doze od 50 mGy. Trebas pitati nekoga tko tocno zna, a ne ni soc. ginicku ni nekog doktora koji ce cuti "radijacija" i savjetovati drasticne mjere. Mogu ti poslati taj clanak na engleskom da vidis ili pokazes (nekom kompetentnom) doktoru.
Na kraju, mogu samo potpisati sve cure koje su ti rekle da na tako ranom stupnju razvoja embrija ta doza radijacije - iako nijedna doza nije preporucljiva - u malom broju slucajeva kad ima neke posljedice, te posljedice su dovoljno kriticne da embrio nazalost ne prezivi.
Sretno!
~~~~~~~~~ :heart:
da pino bila sam na intravenoznoj. Ak ti nije problem da mi pošalješ taj članak. Hoćeš da ti pp-am mail?
mali karlo :love2: Ovo bi trebalo biti iznimno sretna vijest a vidi sada frke.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ prvo za TEBE
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ x bezbroj za malu čvrstu mrvicu. :heart:
Nevjerojatno kako ljudi (a što je najgore doktori) mogu biti bezobzirni i netaktični.
Da rezimiramo:
Citiraj:
pino prvotno napisa
Citiraj:
Amalthea prvotno napisa
Molim te, razgovaraj još s nekim prije konačne odluke. :heart:
sutra idem kod jednog privatnika pa javim šta nam je on rekao, nadam se da ćemo konačno pronaći nekog optimističnog doktora :roll:
jo jednom, HVALA VAM SVIMA OD :heart:
:love:
mali karlo, mozes mi slat mail na pp ili na pino111 na gmail.com.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ :heart:
za tebe i tvoju mrvicu !!!!! :love:
Evo ti jos jednog linka: http://www.perinatology.com/exposures/Physical/Xray.htm
Citiraj:
Prior to 2 weeks gestation an exposure of 100 mGy (10 rads) may lead to death of the embryo. The dose necessary to kill 100% of human embryos or fetuses before 18 weeks� gestation is about 5000 mGy (500 rads). Radiation-induced noncancer health effects are unlikely at this stage of development no matter what the radiation dose.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ :heart:
Cure, a što je s pretragama koje pokazuju stanje fetusa?
Ne znam mogu li se one primjeniti u ovom slučaju, no govoreno je o tome na http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=41327.
I ja ovako mislim. Ja sam na samom početku prve trudnoće dobila gripu. Ono, taman smo radili na bebi i taman su prošli plodni dani a ja zakurila 40, nagutla se voltarena i svega ostalog smeća jer mi je bilojako loše a kad ono za dva tjedna ja saznam da sam trudna. Isto mi je bilo koma, cijelo vrijeme me bilo strah kaj će biti s bebom, a evo ga od rođenja sve ok, zdrav ko dren.Citiraj:
Nina prvotno napisa
mali karlo ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da bude ok!
Vibram da sve bude OK :love:
~~~~~~~~~~~~~~~ :heart:
Držim fige da sve bude ok :love:
~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~ :heart:
ja sam imala neku gadnu infekciju,nalazi briseva su bili jako losi,dobila sam 4 vrste tableta,muz isto.rekla dr.ne imat odnose neko vrijeme.a mi reko ajmo jos danas,pa od sutra pijemo lijekove.
taj sam put ostala trudna,s tabletama krenuli dan kasnije.popili ih saku.bila sam u soku sto ce bit s bebom,isla sam kod 3 dr.po savjet,dva privatnika i socijalka i svi troje su rekli isto,ako beba ostane,bice sve u redu.tako je i bilo :love: .
i da je dobro sto je bilo tako rano,da u prvih 20 dana plod nista jos ne 'vuce' od mame.nadam se da ce tako biti i kod tebe. :heart:
~~~~~~~~~~ :love:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ :heart:
:love:
Javi nam što je bilo, što je rekao ginekolog.
zvali ga pa je pitao možemo li doć u ponedjeljak, idemo kod podobnika nadam se pozitivnim razmišljanjima. :)
Nisam sigurna da je dr.P najsretniji izbor... :/
da, dr P bas nema dobru reputaciju na ovom forumu koliko sam skuzila...
mali karlo, a da probas postaviti pitanje dr. Radoncicu iz Vilija na forumu zdravlje i zivot? on se kuzi u puno toga, a pogotovo rani razvoj embrija (jer se bavi i potpomognutom). Ja sam bas bila impresionirana s njegovim znanjem i dobrim stavom i razumnosti.
http://www.zdravljeizivot.com/hrv/in...=forum&s=forum
ni ja...... :/Citiraj:
sirius prvotno napisa
sorry krivo sam se izrazila neće me on pregledavat nego dr.balenović koji radi kod njega. btw idem na preporuku frendice. Ima li tko kakva iskustva s tim dr
ja samo znam da je dobio neku nagradu za knjigu koju je napisao
http://www.jutarnji.hr/kultura_i_ziv...roman,37061.jl
Evo dr. ima i blog... http://bigblog.tportal.hr/balenovic
To je taj isti,zar ne?
da to je tajCitiraj:
sirius prvotno napisa
bila sam danas , po zadnjoj menstruaciji trebala bih biti trudna 6 tjedana ali nem aploda, dr je rekao da je možda plod "otišao" od zračenja i da dođem opet za tjedan dana.
I rekao je da je u takvim slučajeviam uvijek sve ili ništa a to znači ako plod preživi da će sve bit u redu a ako ne ... idemo ponovno na posao.
Utješio me malo, hvala vam puno na vibrama... :*
Evo još malo ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ :heart:
~~~~~~ :heart: !h
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ :heart:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ :heart: :heart:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ :heart: