Citiraj:
linolina prvotno napisa
size=9][/size]
Slazem se..ali roditelji tuku djecu da bi ih odgojili, naravno ni ja nisam da se djeca tuku u pravom smislu rijeci...nego vise kao opozorenje! Kad me moja Emma ne slusa i pocne bez veze histerizirati i bacati se po podu, ja je podignem i oprasim po guzi (LAGANO, naravno..da se razumijemo), i to je jedini nacin da je smirim!! Vjerujte mi...probala sam svasta i sa smirenim rijecima, i u kaznu ali nista nema takvog efekta!! Nazalost!! Ona ima 2 godine i 3 mj i sad je u onom 2godisnjem pubertetu kak se to ljepo zove, ali hvala bogu znam da to nece trajati dugo (i prva je to prosla)! Ali na tete mi mame ipak gledamo drugacije...one su tamo da paze na njih i za to su i placene, da ih nauce nesta (socializiranje) i smatram da ako one tuku djecu ili vuku za uho..ista stvar, drugoj djeci u grupi daju pogresan primjer!! Izmedju ostalog...ja svoju djecu nikada ne vucem za uho, pa nebi ni da teta radi nesta sta ne radim ni ja!!
Apsolutno se ne slažem!
Prvo, ako ostavljate dijete na 8 sati-i one ga odgajaju. Toga morate biti svjesni, kome god da ga ostavite i koliko god da se trudile kvalitetno provesti vrijeme...
Drugo, valjda si i ti kao mama tamo da dijete nečemu naučiš i socijaliziraš? Ne prepuštaš valjda tako bitnu stvar instituciji?
Treće, one su plaćene...da, one su plaćene i zato ne smiju tući djecu...ma da, a ako ti netko (baka, djeda, susjeda) besplatno čuva dijete-onda može s njim što hoće?
A tek o pogrešnom primjeru...A kakav vi primjer roditelji dajete kad tučete dijete? Zar stvarno misliš da tom djetetu ne daješ loš primjer i njegovom bratu, sestri ako ih ima? Zašto? :?
Pišeš da ne vučeš svoje dijete za uho, pa ne želiš ni da teta to radi-to je potpuno nebitno. Tučeš svoje dijete (pišeš da je nemoguća), a ne želiš da teta tuče tvoje dijete...A zašto, upitaj se? Nije valjda samo radi novca, (gruba rijec)?
A šta misliš da je to tvoje dijete koje pišeš da je nemoguće i da ga je jedino moguće smiriti batinama, zlato u vrtiću? Pa baš zato što ga ti smiruješ u vrtiću batinama, teta ga ne može smiriti, jer je naučilo na batine...
A to sve što očekuješ od tete bi i samam kao mama trebala znati i činiti plus još više, pa valjda bi roditelji trebali moći odgajati svoje dijete bolje od teta (koje su završile 2 godine više škole)?
Ne mogu virovat da ovako roditelji razmišljaju...
Tulipanka, nemoj mislit da imam nešto protiv tebe, vjerujem da želiš najbolje, ali ovo ti je stvarno glupo i licemjerno.