Rođendan.
MB, jesam riješila jedinicu iz zalaganja?
Printable View
Rođendan.
MB, jesam riješila jedinicu iz zalaganja?
Mislim da je roćkas bio mrak :D jedino kod nas onaj klaun ne bi prošao :mrgreen: !Lovre je preprekrasan :heart:
Sad sam gotova kad me MB napadne za slike :mrgreen: :P
:nope:Citiraj:
Maruška prvotno napisa
ne potsjećaj me na alergije
kad je lu imala 6 tjedana dva sam dana išla na injekcije, plikovi prek cijelog bedra, u minuti od veličine uboda komarca do gigantskih razmjera
pojma nemam od čega
odmah su mi spičili injekciju i rekli da mogu biti sretna što mi ne sjeda na dišne puteve jer bi se vjerojatno ugušila-tako je jaka bila reakcija
a u trudnoći mi se pojavio dermatiits, trajao 3 tjedna i više se nije ponovio
~~~~evo da što brže prođe
Ja ozdravila.
(Samo nalazi krvi nisu baš neki: pomalo anemična i pomalo kolesterolična. Više ne smijem jesti čips. :cry: )
Ma nije ni kod nas bio baš neki hit. Si vidila kako sam na početku morala Lovri pokrivati oči rukom? Kasnije se malo okuražio ali kad smo sada za vikend išli Juri na rođendan (Lovre je skužio da idemo prema istoj igraonici), sto puta je pitao/napomenuo: Mama, neće biti klaun tamo? Nismo zvali Pucka, jel' da?... i slično.Citiraj:
traktorka prvotno napisa
Ajme, sjećam se ovoga! :(Citiraj:
yasmin prvotno napisa
Ma glavno da je sada sve ok. :love:
Bokić!
mi smo danas opet čoporativno bili kod pedijatra.
Kala na kontroli, sve super, dok nije došao dr, a sestra otključala u čelkaonu i krenula u plač :? . ali bila je njena bakica :x :( i stvar riješena. uho, grlo, nos, super, nemora više prvi antibiotik pit, ali nažalost dobila je nešto poput gljivica pa sad mažemo se masti. još ništa ovaj tjedan od vrtića jer ipak nakon wc tete neće baš toliku higijenu i brigu voditi kao mi doma.
Kiar napokon :oops: cijepljen , ono što je trebao u 9. mj. i dobio je uputnicu za endokrinologa ( moja bolna tema ), da vidimo koliko je muško - laički rečeno
danas sam slučajno gledala zagrebačku panoramu i dobila fenomenalnu ideju za Kalin rođendan :D :heart: :D :heart: :D :heart:
naime Zoo vrt uvodi proslave rođ. sa animatorom, a glavna tema obilazak i upoznavanje životinja za 600 kunića - mislim da to zbilja nije puno, s obzirom da tako nekako i igraonice koštaju, a tamo ipak će gledati životinjice.
e sad detalje nisam čula jer imam "tiho" :lol: dijete i nikad nije ispred tv kad je nešto meni napeto :nono:
ali ovo mi je došlo što bi se reklo ko kec na sedmicu, jer se riješim velikih ( pošto sam ja veliko zlopamtilo !!!), a savršen poklon za slavljenicu i ekipu - bar ja tako mislim :mrgreen:
:mrgreen: šta velite na to ???
Maruška~~~~~~~~~~~~~ da što prije prođe alergija!
bez upucavanja al si mi se proljepšala od ljeta :love: slikice su suuuuuuper :zaljubljen:
MB :yes: :klap: Trak :P
mama27za seku da što prije krene~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ :heart:
Sve sam slike pregledala i zakon su!
Kod nas svašta! Jelena krenula u vrtić. Prihvatila ga je iznad svih očekivanja. Jedino sam ja ispod svih očekivanja: otečena, podbula, šmrkava. :cry: :cry: :cry: Pola dana sam provela plačući. Za mene je to preveliki šok. :shock: kaže teta ništa neće, ali sve napravi. Neće piškit, neće prati ruke, jesti, spavati, skinuti papuče .......
A Petra cijeli dan baulja po kući i galami. Fali joj sestra! :(
puno vibri sestri da rodi, mama27!!!!!
Maruška, bravo za brzinsko ozdravljenje!
yas, i ja bi sad mogla uživati s Petrom, ali stalno me neššto koči. nadam se da će idući tjedan biti bolji!
:love:
Jeluška-ti fakat hoćeš da mi stane srce u ranu zoru....umjesto da kažeš kako je Jeleni super u vrtiću,ti nesretna :taps: ma bitno da je njoj ok i da ne plače!! Čekaj dok moj krene,ja ću vjerojatno kampirati pred vrtićem do odlaska doma :mrgreen: :lol:
Kad ti počinješ raditi??
Mial-ovo u Zološkom mi se čini super ideja,nije previše para,a sadržaj je zanimljiv ,jedino je bitno lijepo vrijeme i vjerujem da će biti vrlo zanimljivo klincima!!
Mi danas u totalnoj gužvi....prijepodne moramo na sto strana,a popodne idemo prvo kod one psihologinje na testiranje a onda na jedan roćkas....već vidim da ćemo zaglaviti do kasno .
Yas-kako Ivan??
Mare-jesi bolje??
Mama27- jel seka rodila?? ~~~~~~~~~~~~~~~~~~
MB- 8)
Kod mene - k'o da ništa nije bilo.
**mial**, ovo mi zvuči fenomenalno! Npr. Lovre bi bio oduševljen ovako nečim (mi smo stalni posjetitelji splitskog zoološkog vrta mada ponuda nije pregolema). Držim fige da uspiješ sve izorganizirat'!
Jeluška - bolje da plačeš ti, nego Jelena. :love:
traktorka, ugodan provod!
(s malim zakašnjenjem: i ja sam sinoć uspjela pogledati sve fotke... Preslatki ste mi! :love: )
Maruška, bilo vam je super, jedino nigdje ne vidim wanu, a i juru sam jedva skužila...... ako sam..........pretvaram se u špijunsko oko traktorku :lol: iako, imaju li odrasli kamo sjesti u igraonici ili su cijelo vrijeme ovako stajali - valjda ima neki kutak za odrasle?
Dobro si prošla s alergijom, tko zna na što je to bilo...................
mial - i ja sam još prošli tjedan čula za proslavu u zoo-u (to je neka novina sad s novom ravnateljicom od ove godine?!?), i isto pomislila da bi to moglo biti zanimljivo, ali ova cijena od 600 kn bez hrane i pića mi je malo :/ , a program je presuuuuuuuper, ali možda za malo veće klince - tako da se mi, bar ove godine nećemo odlučiti za to.
Dobro da si me podsjetila, ni mi se još nismo docijepili onim infanrixom kojim se docjepljuje u drugoj godini (još malo pa ćemo bit u četvrtoj :shock: ) - sva sreća više ne zbog bolesti, ali jednostavno se ne mogu prisilit vodit zdravo dijete tamo u čekaonicu. Mislim da ćemo to opet obavit prije rođendana kao i prošle godine priorix.
Jeluška, budi sretna da je Jeleni dobro u vrtiću, a bit će i tebi bolje kad se sve ustali........
mi se sutra spremamo na roditeljski s djecom, šakarama i ljepilom :tele: , al nigdje ne mogu naći ljepilo, morat ću do knjižare.
mi doduše zaista nemamo potrebe za igranicom jer još uvijek nam na rođendane dolazi više odraslih nego djece :roll: - tek nam se zadnje godine fond djece malo popravio, ali to su još bebe, ali čisto informativno, splićanke koliko ste platile rođendane - ono igraonica - što u to ulazi, kalun i ostali accesoires.............
Stijena- ipak ti nisi rođena špijunka, nećeš preuzeti lentu Traktorki :lol: :lol:
Jure nije bio na rođendanu jer je bio bolestan, al sam zato bila JA i slikala sve ove diiiivne slike, na kojima, moram priznati, Maruška izgleda FENOMENALNO (`ko zna, zna 8) ), nije to do Maruške nego do moga umijeća :P
Rekapitulacija troškova za 18 djece i cca 20 odraslih:
rođendan u igraonici 900,00 kn
+ torta 200,00 kn
+ sitni kolači 60,00 kn
+ ja napravila kolač neprocjenjivo 8)
+ piće što se popilo 100,00 kn
+ slike 50,00 kn
+ pršut/sir cca 150,00 kn
animatora nije bilo, a nije bio niti potreban jer su se djeca igrala, upalili smo light show i ugasili svjetla, pa smo imali disco, u prostoru je toogan, kućica, pilates lopte... bilo je dovoljno veselo.
Za roditelje ima "kutak" sa kaučem u kojem su bili servirani pršut, sir i kolači.
Dojmovi- odlični, lijep prostran prostor, super
Klauna nismo htjeli, jer sam vidjela kako to izgleda na Lovrinom rođendanu...mođda dogodine
neprocjenjivo - :lol:Citiraj:
wana prvotno napisa
meni se to čini malo puno
iako tko zna koliko mene sve košta jer niš ne stavljam na papir
Jeluška potpisujem Marušku bolje ti nego ona!, mi smo zajedno plakale, al sad ga obožava!
da, to sam i mislila da zapravo to nije bio Jure jer ima prekratku kosu :mrgreen: , al reko idem probat, da baš ne ispadnem jako čorava, al vidiš kako znam da tebe nisam vidjela 8) .............i znam da je traktorkinom oku teško oduzet lentu :lol:
:lol: ja ću poluditi , luda si skroz :lol: 8)Citiraj:
wana prvotno napisa
Da....ne znam jel do fotografkinje ili do modela,ali Mare izgledaš ko avion :) (što bi Mial rekla-nije da ti se upucavan :mrgreen: )
Trošak rođendana je i kod nas bio sličan, samo je distribucija bila nešto drugačija (klaun = 200kn). I da, i meni je to poprilična svota, ali... :/ Ovo sa zoološkim vrtom mi se čini još i skuplje...
Hvala na komplimentima. :*
Mare jedinica ispravljena. Još slike sa obiteljskog slavlja i imaš 5
Trak imaš ozbiljnu opomenu. :P
F**k! Uopće se nismo slikali.... :/Citiraj:
Modesty Blaze prvotno napisa
ja bih još dodala pred isključenje :mrgreen:Citiraj:
Pa nemremo Trak isključit. Jer ipak je Traktor kriv. Samo moram primjetiti da gospođa Traktor slabo uvjerva mužeka da bi nekaj trebal napraviti :P
e jeste šašave :lol: :lol: :lol:
Citiraj:
wana prvotno napisa
Citiraj:
Maruška prvotno napisa
:love: :*Citiraj:
A svakaj bi on trebao napraviti,ali eto...... :aparatic:Citiraj:
Trak :lol: :lol: :lol:
a mislim mogla bi i sama bar slike staviti :PCitiraj:
traktorka prvotno napisa
a mi cijelo vrijeme mislimo kak ti nećeš, a zapravo je on kriv :mrgreen:Citiraj:
traktorka prvotno napisa
cure Nina mi poslala SMS
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~Citiraj:
Mateo jučer i danas primio inekcije, imao napadaje kašlja. pedijatrica rekla da bi mogao biti početak upale pluča, po cijele dane leži slomila ga temperatura, danas je nema
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ :heart:
da ipak nije upala pluča i da što prije ozdravi
Nina :love2: drži se!!!
Joj cure, skroz te lude :lol: :lol: :lol:
Maruska, slikice su super, Lovre je prekrasan ,
a i ti super izgledas.
Trak, ja isto :cekam: slikice .
U zadnje vrijeme sam pocela razmisljati da upisem klince u vrtic ,
ali ne znam, teska je to odluka za mene :(
Dobro, za Vanju jos ne znam , nju jos ne bi upisala
ali Luka je poceo sam govoriti da hoce u vrtic.
Vanja sad strajka i s igraonicom, a mislim da bi s vrticem bilo
jos gore.
Tesko mi je u zadnje vrijeme, imam dosta obaveza, nema mi ih tko pricuvati.
Sad smisljamo razno razne kombinacije i nemamo rijesenja da
nam netko uskoci dva tri sata.
Uh, bas nam fali jos jedna baka :(
Seka jos uvijek nije rodila.
U petak je ponovo narucena na amnioskopiju
pa ako se do onda ne porodi mislim da ce ju ostaviti u bolnici.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za Matea, da ne bude upala pluća.
Jure je na nedjeljnom rođendanu kod prijatelja "skupio" nekakvu virozu. Temperature nema hvala bogu, ali kašlje, promukao je, zaštopan mu je nos :(
Ja sam i dalje u dilemi u koji vrtić upisati Juru :?
Ovaj "sektaški" privatni ili državni :roll:
Mama27-u potpunosti te razumijem :taps: :love:
Meni bi recimo dva sata na dan bila sasvim dovoljna da obavim sve što trebam,ali eto,trenutno nemam ni to. Onda jedan dio stvari obavim kad mm dođe s posla,a jedan dio s Rokom,ali mi je bed stalno ga vucarati po poglavarstvima,uredima i sličnim nezanimljivim mjestima!
~~~~~~~~~~~~~~~~~ još malo za seku!!
Nemojte me sa slikama jer fakat nije do mene !
A ovo s Mateom je baš grozno...sve bolesti na njega :(
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ drži se maleni!! :*
~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~
za Matea .
Bas su ga pokosile te bolestine.
Wana prema mojim dosadašnjim informacijama treba privatne vrtiće izbjegavati u širokom luku.
Negdje sam čula da bi ih bar 70% trebalo zatvoriti kak delaju
pa to ti je super pokazatelj...bravo luka!Citiraj:
mama27 prvotno napisa
možda i vanja poželi sama kad vidi da braco ide
za seku ~~~~~~~~
Hm...ja recimo ne bi baš tako razlučivala privatne i državne vrtiće :/
Mislim da sve ima i prednosti i mane. Ma općenito ne volim generaliziranja...to sam bar na ovom forumu naučila :mrgreen: :)
Ja sam uvijek za ono što roditelj smatra najboljim za dijete,svejedno koji vrtić. Roko će u državni jer nam je pod nosom,ali da mi je na toj blizini i privatni,bilo bi mi ok. Bitno je da valjda zadovoljava neke djetetove želje ,kao i mamine :mrgreen:
Naš mali prijatelj ide u privatni vrtić i frendica je jako zadovoljna,a sva ostala djeca naših prijatelja idu u budući Rokov vrtić i uglavnom je sve ok,ali ima pritužbi na:hranu,veliki broj djece u skupinama,manjkom potrebnih rekvizita i sl.....
Ja ne sudim dok ne doživim ;)
pogledala rođedanske slikice
kako su nam velika dječica :heart:
kod nas igraonica za ročkas 550 kn za 10 djece, u tu cijenu je uključen prostor i dvije tete animatorice, 2 sata
ako želim njihove grickalice, sokove i pizzu onda je 680
roditelji mogu ostati no prostor baš i nije predviđen za to
prošli put su ostali oni čija su djeca nerado ostala sama
mi nismo, pili kavicu u obližnejm bircu
vrtičanci i jasličanci su ostajali bez problema uz jednu iznimku
sa djecom koja inače ne idu u vrtić/jaslice su ostali roditelji
http://www.ententini.hr/glavna.htm
bili smo i na jednom ročkasu gdje su bili i roditelji, na velesajmu u velikoj igraonici, ali kad se djeca tamo rastrče po onim čudesima od tobogana i inih spravica nemaš uopće osjećaj da je to ročkas, jedva smo ih dozvali za tortu :?
i moje je mišljenje da ima i dobrih a privatnih
evo istočnjače Dječja igra u dubravi je stvarno na dobrom glasu
moja sestrična tamo vodi oboje i jako je zadovoljna
susjeda također i 2 kolegice- učiteljice sa posla
u prizemlju je zgrade, prostrano, imaju novi parkić, jedino što nije baš skroz ograđen pa tete moraju jako paziti
imaju sportski program, jezike, odlaze na izlete, roditelji su isto pozvani
i u dogovoru sa roditeljima odlaze u kuću/stan svog vrtićkog prijatelja
ja baš bila kod sestrične kad su došli, njih 13 u dobi od 3-5 godina
ajme rusvaja...
Ja to iz iskustva :(
nastavljam sa monologom kao padobranac
sad imam vremna a poslije tko zna
ivan je u vrtiću, nos i dalje curi, kašalj prestao
lucija je NEPRESTANO šmrkava, već 2 mjeseca
čistim, kapam, lupkam je po prsima
bili kod pedijatrice ona kaže da je ok, čak ju je i cijepila jer nit ima temper. niti kašlje (tu i tamo da potjera sluz) pluća čista, kaže to su viroze koje ivan dovuče iz vrtića
šmrklji uhlavnom prozirni ali jako ljepljivi
smrdi mi na alergiju
u nedjelju i pon. smo bili na Bundeku i maksimiru
inače lijepo napreduje, ima skoro 7 kila, još uvijek samo sisa, budi se 2-3 puta po noći, po danu ima jedan duži spavanac (oko 2 sata) i 3 kraća
samo ti prokleti šmrklji...a valjda mora biti nešto
svi kažu da to više mene smeta nego nju i da pretjerujem :P
ma ja zapravo mislim da u privatnima koliko god bili razvikani, za toliko puno veću lovu ne dobiješ ništa bolji niti kvalitetniji tretman ili program koliko možda roditelji od privatnog očekuju, jer sve su te tete proizašle iz istih "škola", a u itinerer ne ulažu baš toliko više nego gradski kako bi se na osnovi cijene dalo zaključit, npr. onaj novi gradski vrtić u dubravi ili ovaj naš u sesvetama - što se uređenja tiče stvarno se teško može dobiti bolje - a mislim da je i Modesty isto htjela reći - ipak ona s tim ima puno iskustva