kako su se tek smijali ondašnji znanstvenici da čovjek može letjeti ili par tona željeza
umirali su od smijeha
Printable View
kako su se tek smijali ondašnji znanstvenici da čovjek može letjeti ili par tona željeza
umirali su od smijeha
s koje strane?Citiraj:
Mamita prvotno napisa
osobno ne vjerujem u homeopatiju, mada sam u trenucima očaja (česte viroze mališe u jaslicama) bila vrlo blizu da posegnem za njom (što ne znači da jednom neću) ali ne vjerujem jer ne mogu rzumjeti princip djelovanja. jednostavno mi nije objašnjiv.
priča o memoriji vode i "silama" kojima je nabijen šećer u granulama mi ne drže vodu
btw, jel koriste šećer iz bio uzgoja nerafiniran?
Apotekarsko umijeće se spominje još u Starom Zavjetu vezano uz rituale oko zavjetnog kovčega. Iako nije rečeno što su vagali, sasvim je jasno da se puno prije radilo o "1/1000 unce pčelinjeg otrova" za reumu nego o "onako, tri frtalja oke suvi' šljiva" za konstipaciju. Precizno vaganje je potrebno samo ako je doziranje kritično, a to je upravo tako kod korištenja otrova u medicinske svrhe.
Na primjer, 2-3 gorka badema će ti smanjiti tlak, a 20 će te pospremiti 6ft under. Razlika je u doziranju. Tu ne vidim nikakvu magiju.
KC ima svoj službeni stav o tome i ne kanim trošiti svoje vrijeme na ponovno prekapanje po tome - tu ni Domestos ne pomaže. Varaš se ako misliš da se time nitko ne bavi, a odlično mjesto za steći uvid je http://www.cogforlife.org/ Tamo ćeš naći i dovoljno detaljno službeni stav KC.Citiraj:
klia prvotno napisa
Koja su cjepiva bazirana na abortiranom fetalnom tkivu vidi se na papiriću koji ide uz cjepivo, a ključne riječi su "ljudske diploidne stanice". To je otprilike isto kao kad običan pljunuti jogurt prozoveš "lactobacterium defensis imunitas" u svrhu zgrtanja što veće količine šuštavih novčanica.
Ključna cjepiva su MoPaRu, IPV polio, vodene kozice i hepatitis A.
Ne želim uvrijediti nikoga, ali ja ne vjerujem u ništa osim u službenu medicinu. Iako, razumijem one koji su u bezizlaznom stanju posegnuli za nečim drugim, ma kako se to zvalo.
Nisam imala potrebu da me liječi nitko drugi osim liječnika i to "klasičnim" lijekovima. Kada bi zagustilo u smislu život ili smrt, vjerojatno bi se hvatala za slamku kao i svi. Ne daj mi Bože takvu pokoru :)
Što se tiče DiLalinog pitanja, čula sam patera Zvjezdana Linića kako u molitvama oslobođenja moli za oslobođenje od homeopatije, reikija, bioenergije i sličnih alternativnih metoda. Za mene je to amen :)
OK, a kamo spada bolesničko pomazanje :?
Za mene u područje krščanstva. Nemam pojma na kojoj stranici Biblije to piše, ali čini mi se da piše :)
onda ti homeopatija ne može pomoćiCitiraj:
rena7 prvotno napisa
ona se bazira na snazi organizma da djeluje
u ovom slučaju samo kirurgija i ostala klasična medicina ti može pomoći
svaki čovjek je podložan grešciCitiraj:
patera Zvjezdana Linića
zašto misliš da je on u pravu
da on zna Istinu?
Bez brige, nemam namjeru sve strpati u isti koš, samo ne kontam otkud tolika isključivost. To me podsjeća na maksimu:
Neki umovi su poput betona: dobrano izmiješani i potom trajno ukrućeni.
Samo sam napisala svoj odgovor na DiLalino pitanje, iskreno i na početku posta sam napisala da nemam namjeru nikoga uvrijediti.
Nemam namjeru polemizirati, ali ipak ću odgovoriti na postavljena pitanja.
MGrubi, uvjerena sam da ga je dragi Bog postavio da propovijeda vjeru i evanđelje, a samim tim i Istinu. Ima puuuuno kilometara u nogama i vjerujem da zna što govori. Ako propovijeda gluposti i nas vjernike uvjerava u nešto što je suprotno sa naukom vjere, ON će za to biti odgovoran. Ja sam izabrala da mu vjerujem i to je moje pravo, kao nečije tuđe da vjeruje u npr. homeopatiju koja je uz vjeru predmet ove teme.
Davore, ako ne misim isto kao ti ne znači da mi je um dobrano izmiješan i potom trajno ukrućen. To me je pomalo uvrijedilo. U svom izlaganju bila sam promišljena i nježna, napisala sam da ne želim nikoga uvrijediti. Ako si muškarac, bi li volio da netko napiše tvojoj supruzi da joj je um poput betona?
No dobro, hvala ti na tvom komplimentu... ali ja ga ne prihvaćam. :bye:
pa ja vjerujem da je Bog omogućio saznanje homeopatije čovjeku
tj. da je poslana od Njega
ima jedan vic:
-desila se velika poplava, i čovjek se popeo na vrh krova , klekao i molio Boga da ga spasi
-nakon par sati stiže gumenjak sa spasiocima, oni mu viču da siđe,
a on će im: - mene će moj Bog spasiti
- nakon njih stiže veliki spasilački brod, zovu ga da siđe
nakon par sati stižu spasioci u helihopteru , zovu ga da se popne na ljestve
uto sa neba zagrmi glas: PA ŠTA HOČEŠ DA TI POŠALJEM!
btw. ne bih trpala u isti koš homepatiju i reiki
reiki koristi čovjeka kao međumedij prijenosa i može itekako biti zloupotrebljen i "onečišćen" prijenosom
postojanje energije , bioenergije, kakogod to zvali, dokazuje: exorcizam
priznat i primjenjivan od strane KC
:lol: zgodan ti je vic :lol:
rena, nisam ni mislio na tebe nego gore spomenutog patera. Nisam očaran idejom da si shvatila da je to išlo tebe. Pretpostavljam da ti ne dijeliš bolesnička pomazanja ;) a ni reiki :saint:Citiraj:
rena7 prvotno napisa
Ne dijelim bolesnička pomazanja, bilo da je riječ o bolesti tijela ili duha, ali ako si u potrebi javi mi se na pp pa ti mogu preporučiti nekoga tko to izvrsno radi. Kažu da se nakon toga osjeća fantastičan mir duše :P
.... šalim se naravno :)
Idem kuhati, bilo mi je ugodno komunicirati sa tobom :)
šta je to?Citiraj:
rena7 prvotno napisa
Gdje sam ja napisala da mi trebamo obavijestiti KC? Oprosti, al sad ja moram :lol: Doduše, možda sam složila malo nespretnu konstrukciju, pa ajde :)
Ipak, KC je zbilja relativno friško o tome obaviještena (bar ovako službeno), jer iz onog članka se vidi godina 2005., a obavijestila ju je također jedna grupacija vjernika, ne ni liječnici ni teolozi.
Davore, hvala, jučer sam potaknuta tvojom rečenicom malo prošvrljala i stvarno našla ovu stranicu o kojoj pišeš. Slijedi mi istraživanje deklaracija na cjepivima jer djecu namjeravam i dalje cijepiti, ali pokušat ću pripaziti na spomen ljudskih stanica.
Btw. bolesničko pomazanje nije čin kojim se nekoga misli izliječiti, već kojim ga se, na poseban način pripremljenoga, šalje natrag Tvorcu. To je sakrament poput krštenja, krizme, ženidbe....slikovito kazano, blagoslovljeni završetak ljudskog života i čin pomirenja sa sobom, Bogom i čovjekom. Prihvaćanje smrti kao naravnog dijela života.
Nema veze s magijom. Druga je stvar što naš narod, u nedostatku duboke vjere, voli svaki sakrament povezati s magijom (i općenito voli sve one crkvene obrede koje "mirišu" na magiju, npr. blagoslov jela ili grančica...). Zato, kad zagusti, nitko ne gleda od koje mu strane dolazi "pomoć" i ne razmišlja o mogućim posljedicama.
Nitko se ne sjeti dobrog starog Fausta... 8)
Samo djelomično točno.Citiraj:
klia prvotno napisa
Primarno se radi o pridizanju duha i tijela, a dijeli se u potrebi (nešto kao reiki :lol: ). Zapravo je šteta da ga ne dijele nešto češće oboljelima od depresije sada kad se zna da lijekovi za depresiju ne djeluju.
To što ljudi zaziru od pomazanja samo govori u prilog tvojoj tezi da većina u crkvi vidi samo magiju, a pomazanje kao nešto što dobiješ prije nego ćeš pandrknut. (uzrok -> posljedica ... pomazanje -> crna zemlja)
To što ljudi "vide" u pomazanju, nije i ono što Katolička crkva govori o tom sakramentu:
Riječ “sakramenat” medu kršćanima katolicima česta je i važna. Latinskog je porijekla, a znači približno isto što i grčka riječ “misterij”: “sveta tajna”, ili “otajstvo”.
Ukratko bismo o sakramentu bolesničkog pomazanja mogli reći ovo:
Sakramenat bolesničkog pomazanja jest sakramenat susreta uskrslog Krista i njegove zajednice s bolesnom braćom;
po tom sakramentu botesnik prima “milost Duha Svetoga” (“milost” znači nezasluženi Božji dar, dar Ljubavi);
primljena “milost” Duha Svetoga:
pomaže spasenju svega čovjeka (čovjeka kao duhovno-tjelesnog bića);
bolesnika ispunja pouzdanjem u Boga;
ispunja ga snagom u patnji i u tjeskobi pred neizvjesnom budućnošću i smrću;
jača ga da ne podlegne u iskušenju (napasti) zla i Zloga; (npr. da se ne okrene magiji, reikiju, bioenergiji ;) )
može mu dati da postigne i ozdravljenje, ako to služi njegovu dobru i spasenju; (dakle, ne ako JA to hoću, nego ako Bog to hoće i misli da je dobro za mene, što je posve suprotno od magijskog čina)
daje oproštenje grijeha (i teških ako se bolesnik ne može ispovjediti).
http://petar.ffdi.hr/lzj/sakramenti.htm#5
Dakle, "pridizanje" koje spominješ je prvenstveno u duhovnom smislu, a ako se dogodi i u fizičkom, smatra se čudom, Božjom milošću, a ne uspjehom toga svećenika (makar masa često shvaća drukčije).
Depresivnog čovjeka pametan će svećenik uputiti psihijatru.
Baš zato jer ni jedan sakrament nije i ne smije se koristiti kao magija.
BINGO!
Gore spomenuti pater bi sigurno napravio više koristi da je govorio o vrlinama svoje struke, nego što vjernicima pokušava ogaditi konkurenciju za koju većina pastve do tog trenutka vjerojatno nije ni čula. Mogao im je podijeliti i vizitke lokalnog vrača kako ne bi dolazilo do konfuzije :P
Jao Davore :/ navodi u zagradama su moji, mislila sam da ćeš skužiti zbog smajlića!
Ali nevjerojatno je kako ništa drugo nisi našao shodnim komentirati u tom navodu, već samo tobožnjeg "patera". Meni je do razgovora na temu, nastojanja za razumijevanjem onoga o čemu pričamo, a ne do pljucanja ikoga i ičega.
Pretpostavljam da nisi uzrujana, a mene ovakav brainstorming strašno veseli. Spomenuti pater je naša realnost, jednako kao i dimna zavjesa koju takva ekipa podiže oko bitnih stvari.
Što se homeopatije tiče, postala je sastavnim dijelom medicinske ponude, jednako kao i akupunktura, a ako netko "mjerodavan" to nije u stanju pojmiti ne mora odmah vikati "magija" - nismo u Srednjem vijeku.
Pri tome ne mislim da bi spomenuti pater ili bilo tko iz njegove branše trebao održavati radionice hodanja po žeravici (znaju oni i bolje od toga), ali ih malo tolerancije ne bi ubilo.
Uzgred, od trenutka kada se dokazalo da lijekovi za depresiju ne pomažu - psihijatri pacijente vraćaju prethodnoj instanci :lol:
Nisam uzrujana :)
Dakle, u Crkvi postoji legitiman "dar iscjeljivanja" kao dar Duha Svetoga. Isus ga je imao, i njegovi učenici, pa i danas postoje ljudi koji su dobili taj dar.
Međutim, ono što Crkva neprestano naglašava je da fizičko ozdravljenje nije ništa, ako se čovjek nije pri tom promijenio iznutra, odnosno promijenio svoj način života, i to ne na bilo koji način, u smislu da je postao nešto religiozniji, (malo više liže oltare a jednako mrzi i ogovara), nego da se duhovno (etički) preobrazio. Konkretno - da je postao sličniji Kristu, da je u njega ušlo one duhovne ljubavi za bližnjega (pa bio on i neprijatelj).
Također, ljudi koji imaju dar ozdravljanja Duhom Svetim znaju kolika je njihova odgovornost i rijetko ćeš čuti da taj dar stavljaju na prvo mjesto i propagiraju sebe njime. Čula sam govore nekih od njih i svaki put se ponavljalo ovo što ti gore napisah - ozdravljenje je manje radi tijela, a više radi duha.
Tako da se bioenergija, reiki pa čak i homeopatija bitno razlikuju od ovoga.
Je, možeš mi sada reći - a zašto onda KC od Međugorja pravi cirkus i tolerira naglašenu magijsku dimenziju (spika u stilu: idem tamo da mi bude bolje, da bolje zaradim, a možda i ozdravim...a ne:idem čuti što to Krist kaže o meni i za mene kroz riječi svoje Majke - ako tome vjerujem, naravno), turizam i simoniju.
E, na to ti pitanje ne mogu odgovoriti iz prve ruke, ali imam svoje mišljenje o tome. Kritičko, dakako. :)
Btw, dobro pogođeni lijekovi pomažu, imam primjere iz okoline.
Ali, činjenica jest da psihijatar i lijekovi ne mogu zamijeniti osobu koja te voli, a bome niti zamijeniti ispražnjeno mjesto Boga u čovjeku.
bioenergija samo postoji, poput Sunca
ona ne radi ništa
reiki je pokušava kontrolirati
tu je i problem, čovjek ne bi smio tek tako u sebične svrhe manipulirati
homeopatija ne kontrolira energiju
samo radi energetske otiske ljekovitih bilja ili kombinacija bilja
nije magija, samo otkriče sposobnosti vode
dok svi ostali spojevi povečavaju gustoću smanjivanjem temperature
samo voda ima "odstupanje" tj. na -4°C ima največu gustoću
a zašto baš ona?
nismo dobili nikakvo objašnjenje ni u fizici ni u kemiji (srednja , gimnazija) , samo : to tak jest i .
Najveća gustoća vode je na +4°C, zato boce pucaju u zamrzivaču. To nema nikakve veze sa stupnjevima celzijusa. Oni su tek mjera koju je čovjek ustanovio za nešto.
Takodjer, ta priča o reikiju, ti to iz osobnog iskustva, jer imaš koji stupanj reikija, znaš pouzdano da taj isti služi za sebično manipuliranje bioenergijom ili samo nagađaš?
hvala na ispravci -4°u +4°C
rodica, jedan frend su se bavili tim
jako je bitno kakva osoba koristi reiki, mora biti čistih misli..
previše ljudskog faktora
Iz prilozenog mi je ocito da se nisu bavili "tim".
klia :love:
frend je išao na tečajeve i prčkaoCitiraj:
marta prvotno napisa
rodica je primjenjivala ka izlječitelj ili kako se več zovu
OT, na -4°C nije više voda, već led a to je bito drugačije. ako malo pogledaš strukturu shvatiti ćešCitiraj:
MGrubi prvotno napisa
to je bio lapsus tipkovnica
dva vodika i kisik?
šta tu ima nejasno
možeš tek zamisliti kako se današnji znanstevnici cijepaju od smijeha nad ovim topicom.Citiraj:
MGrubi prvotno napisa
:roll:Citiraj:
klia prvotno napisa
ako idem od premise memorije vode, onda ne vidim razloga da voda osim neke molekule beladone, ne zapamti i molekulu klora s kojom je prije toga pročišćenaCitiraj:
prilikom energičnog mješanja , mjenjajuči smjerove, stvaraju se vrtlozi
jedan čovjek (ja zaboravljam imena ka od šale) je mjerio elektr. potencijal u vrtlogu
i bome, voda postaje "živa" , do sat vremena nakon mješanja
onda izgubi potencijal
uglavnom, dok se energizira ima svojstvo da zampamti
ako nešto mješaš sa njom
tako nekako
i u wc školjki nastaje vrtlog kad se povuče voda :lol: ovo je inače jedan od "jačih" topica u posljednje vrijeme. :roll:
naravno da jesmo, samo što ti tad nisi pozorno slušala. :P ja priznam da sam duduk za kemiju (ujedno zahvalna što mi seka kao profa kemije nema živaca čitati topice poput ovih), al ako ne znam, velim ne znam, a ne pravim oko toga misteriju i ne sklapam teorije urote.Citiraj:
nismo dobili nikakvo objašnjenje ni u fizici ni u kemiji (srednja , gimnazija) , samo : to tak jest i .
to nije samo kisik i 2 vodika. radi se o međumolekularnim vezama (veze između 2 molekule vode) koje utječu na gustoćuCitiraj:
MGrubi prvotno napisa
MC
znaš li da je moguće ukloniti tvrdokorne mrlje sa zvukom?
bio dokumentarac
znanost nije gotova u istraživanju
još toliko toga ne znamo
voda jedina ima vodikove veze?Citiraj:
Da bi se objasnilo zašto do toga dolazi potrebno je prvo opisati strukturu leda. Kad se molekule vode ugrađuju u kristale leda zauzimaju položaje jedna u odnosu na drugo tako da se molekule povezuju vodikovim vezama na energijski najbolji način. Zato što je vodikova veza usmjerena privlačna sila, taj najbolji način ostavlja šupljine. Zbog tih je šupljina gustoća leda manja od gustoće vode.
i zato se ovako ponaša?
jedino objašnjanje koje sam ja dobila je da ona tako omogućava život,
a zašto bi se uopće neka materija brinula o nečijem životu
postoji sama za sebe
ako su sve samo naklapanja o memoriji vode , zašto onda homeopatija i biodinamička poljoprivreda djeluju?
placebo efekt je out
male bebe ne znaju šta dobivaju, a bome niti biljke
Mc, tvoje :roll: uopće neću komentirati jer očito apsolutno ne kužiš o čemu pričam pa je suvišno raspravljati. ;)
Prijateljeva stara se bavi reikijem, a on, ko za ne falit, etičar (ne vjerskog usmjerenja).
I kaže, doslovce, da ne želi da ga stara liječi time (makar, navodno, uspjeha ima) jer ne zna kome ona tim postupkom energiju oduzima.