Ako je ukleti cicoljubac onda da, radije bih pristala da kratkoročno budem "živa zakopana" nego bila negdje i "dobro se zabavljala" dok mi u glavi titra slika kako se ona dere jer me nema.
Printable View
Ako je ukleti cicoljubac onda da, radije bih pristala da kratkoročno budem "živa zakopana" nego bila negdje i "dobro se zabavljala" dok mi u glavi titra slika kako se ona dere jer me nema.
ja sam s dorianovih 6 mjeseci isla na bozicnu proslavu od mm-a u firmi. al je i dorian isao s nama, kad smo dosli malo si je odspavao u as, onda je cijelu vecer plesao mm-u u rukama. eto, meni je pasalo da tamo idem, mm je morao ici jer su to ipak njegovi zaposlenici. oko 11 nas je dovezao doma, a on se vratio na proslavu.
isto tako sam tjedan prije toga isla u svoju firmu an proslavu. sama. nakon sto sam se sa svima pozdravila i izmijenila iskustva s novopecenim mamama :mrgreen: , bila sam ko na iglama i jedva cekala da posluze veceru da mogu otici doma. doma me cekalo rasulo, dorian place, oci sirom otvorene...uzas, i sad mi je lose kad se sjetim :(
ako ima nesto sto si zamjeram u tih prvih godinu dana (osim sto sam mu u trenutku slabosti sa 5 mjeseci dala dudu :mrgreen: ) je ta vecer.
a on jos i nije plakao cjelo vrijeme dok me nije bilo, nego tek pred kraj
pa nisam ni ja spremna otići negdje i pustiti dijete da se dere. samo što mislim da je itekako moguće da se sve tako posloži da dijete nikad i ne dođe u iskušenje se derati. al to zahtijeva drugačiji način razmišljanja i življenja, to naravno ne ide (i ne treba) preko noći. zato ja nikad nisam na iglama, a htjela ili ne, sam se u životu morala odvajati od djeteta.Citiraj:
Serpentina prvotno napisa
sjećam se kad je zxuja imala tri godine, bio je 6.1., sveta tri kralja i nije išla u vrtić. mi bili pozvani na (oficijelni) pravoslavni badnjak. nama se išlo, pa nas je zxuja pratila, upoznavši pupovca, mesića, starog goldsteina :lol:
išla na krstitke nećaka u Vodice kad je mala imala 6 mjeseci. To su bile valjda najkraće u povijesti, došli obavili i vratili se (bili odsutni doslovno 24 sata u što je uključen i put). Mala ostala sa sveki, a ja lijepo na telefon i svakih sat vremena zovem (osim dok sam spavala i putovala). Doduše, moja mala hoće biti sa drugima, traži mene samo kad je zbog nečega nervozna (spava joj se ili je gladna ili bolesna). Ja i MM smo tom prilikom čak i uspjeli izmijeniti nekoliko rečenica, inače ti je kod nas ima slike nema tona ili svađa. I napunila sam nekako baterije, malo odmora od svakodnevnih obveza, malo me mama mazila i ja sam uživla da meni netko udovoljava za promjenu, kužiš ;) A ti sad vidi sama što ćeš i kako ćeš, u svakom slučaju morati će ti se mali naučiti da bude bez tebe kad počneš raditi.
kad sam se ja udavala, sestra mi je bila na svadbi s nećakom koji je tada imao 7 mjeseci. Bili su u crkvi, a i na večeri. Jest da su prvi otišli sa svadbe, ali bili su skoro cijelu večeru (nisu dočekali tortu jedino), a mali je bio zvijezda plesnog podija, mami u rukama, smijao se i uživao. Sad kad zamislim svog Brunu u istoj situaciji, nisam sigurna koliko bi uživao u buci i moru nepoznatih lica, dakle sve ovisi o djetetu, ali i stavu roditelja prema tome.
I da, išla bih na svadbu ljudima koji su mi dragi i išla bih od srca, a osobe koje me ucjenjuju durenjem to definitivno nisu.
xCitiraj:
Mima prvotno napisa
Čeka me jedna uskoro, i baš sam razradila plan kako sam do 10 doma :mrgreen:
Kad je moj buraz bio mali proveo je noć kod strica u drugom dijelu grada. Oni imaju kćer njegovih godina. Cijelu je noć vikao "Ja bi u moje Sesete!!!"
Tako nešto ne bih nikada priuštila svome djetetu. Ali Jana je totalno drugačiji tip od svog uje, a i kad smo mi bili mali djedovi i bake su nam živjeli u drugim djelovima Hrvatske.
Jani su svi u Sesvetama. I s njima je od rođenja. Zapravo funkcioniramo kao one nekadašnje proširene seoske obitelji :)
I da, mama je mama, ali djeca su različita. I njoj je ostavljanje kod bake užitak, ne zapostavljanje.
nemoj ju ostavljat!
MM je bio kum nasem kumu kad je L. imala godinu i mjesec dana.
ja sam bila samo onaj dio s njom koji je ona mogla pratiti.
uzeli smo u hotelu sobu, kat iznad sale, u kojoj je bila sa bakom i didom u stanju pripravnosti ako se pocne buditi i meskoljiti.
ja sam znala kako se inace budi i u koje doba sisa pa sam tada i otisla.
jedva sam pristala i na taj uvjet. mjesecima sam govorila da se ne odvajam od L. i da je premala za svadbu.
danas ne bi ostavila L. preko vikenda a kamoli sa 9mj.
Kad je moja R. bila manje od godinu dana, udavale su se i moja i MMova sestra. U oba slučaja nitko od rodbine nije mogao uskočiti, jer su svi bili ujedno i uzvanici. Srećom, sve je bilo u našem gradu u hotelu, gdje mladenci imaju pravo na sobu. A kako mladenci nisu koristili sobu, mi smo je koristili za spavanje i uspavljivanje.
Večeru je izdržala, a nakon toga smo se MM, ja, i moja mama izmjenjivali u dežurstvu.
Preko dana smo bili na ručku i zatim otišli doma na spavanac i onda se spremili na vjenčanje.
Ako ste već uža rodbina, sigurno neće biti nikoga kod kuće, pa ćete moći k njima nap opodnevni spavanac.
mi imamo svadbu 03.05..malac će imat 13 mjeseci...al ide sa nama..i ja i MM kumovi
tj moja mama ide sa nama i bit će u sobi u hotelu ....on će zaspat bez problema navečer,..al kod prvog buđenja traži ciku...i
Nadam se da me niste krivo shvatile, briga mene ko ce se nadurit, pogotovo sto se tice djevojacke.
Mene ustvari muci sto se on tek sad poceo vezivati za mene, dosad je bio sa svima koliko god je trebalo. Moja mama ga je znala cuvat po 2-3 sata bez problema. Cak stovise, obozava promjenu, cim dode netko novi odmah se smije i veseli. I nema uvijek te ispade da nece bit kod nikog kad ja nisam blizu. To je ponekad. Doduse, do svadbe ima jos 2.5 mjeseca i ko zna kakav ce on do onda biti tj. koliko ce se promjeniti.
I naravno da bi rade da ide samnom ali koliko sam ga dosad upoznala, on je rob navika. Tocan je ko sat po pitanju hranjenja, kupanja, spavanja...A to mu necu moci omoguciti u nekom hotelu i sa 100 ljudi oko sebe. Na krstitkama smo bili doma, nas 15-tak pa ga je to vec mucilo, bio je nervozan i neraspolozen jer mu se "raspored" promjenio.
A opet, naravno, nebi htjela da prozivljava sokove jer mene cijeli dan nema. Ustvari trebam izabrati manje zlo i to je ono sto me najvise muci. Ili ne otic na svadbu a taaaako bi htjela.
nije se on tek sad poceo vezivati za tebe, nego je sad u fazi straha od odvajanja. ne brini, proci ce. mozda vec do svadbe :)
biti s njim. bilo doma ili na svadbi. ali biti zajedno.Citiraj:
Ustvari trebam izabrati manje zlo i to je ono sto me najvise muci.
i da odes bez njega neces uzivati. i bit ces nervozna i siriti nervozu.Citiraj:
Ili ne otic na svadbu a taaaako bi htjela.
u svakom slucaju :love: