trebam roditi početkom 7.mj,pa me zanima jel imaju u Merkuru klimu nekakvu...hvala :D
Printable View
trebam roditi početkom 7.mj,pa me zanima jel imaju u Merkuru klimu nekakvu...hvala :D
Bok cure,
Zamolila me majka (na ovom forumu pod imenom Filip) mojeg novorođenog kumceta da vam javim da je rodila. Julija se rodila 06.03. u 1h i 10 min. duga 52cm i teska 3430. Jos jednom cestitke cijeloj obitelji. :D :love:
iiiii, filip cestitam :D !! bas mi je drago! dijanaa, aj otvori topic na pdf Cestitamo.
Treba biti kombinezon, a ne samo kuta.Citiraj:
Gaby prvotno napisa
Tako su meni objasnili i nisu pustili MM dok to nije kupio i to u apoteci od bolnice Vuk Vrhovac.
Super, hvala ti Bambi - poslati cu muza.
baš sam se pitala jel rodila!!!! draga čestitamo ti od srca!! i čim prije nam javi iskustvo s merkura!! :heart: :heart: :heart:Citiraj:
dijanaa prvotno napisa
evo otvorila ja cestitarenje za filip
http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...185&highlight=
:D :D :D čestitke!!!!!!!!!!!!!! :heart: :heart: :heart:
Evo ja bila u petak i dosla u ruke de Stasentko, zena mi se cini super, meni je termin 27.3. nekako sam se psihički pripremila bas na taj dan, iako naravno to nis ne znaci :)
MM bi htio biti na porodu, bilo bi super ako bi mi netko rekao kak to ide tam u Merkuru.
E da, i zadnji put sam raidla uzv, jel moram ici i sljedeci put? Zaboravila sam je pitati
A jel ti ona radila uzv taj isti dan ili si morala dolazit neki drugi?Citiraj:
Cathy_1 prvotno napisa
za prisustvo muža na porodu mislim da morate imati potvrdu da ste bili na tečaju!
Po pravilu se mora imati potvrda da ste bili na tečaju....ali kažu svi da u Merkuru puste bez problema muža i ako niste bili na tečaju. :) Sve što treba je lijepo pitati i nema razloga da vam ne odobre :) Jedino što se vi trebate pobrinuti da kupite ono bolničko odijelo u apoteci za jednokratnu upotrebu....ako to nemate, teško da će ga pustiti sa ili bez tečaja.
Ja sam imala uputnicu za ultrazvuk i primila me odmah nakon pregleda, (a doktor kod kojeg sam bila prosli put rekao da on nije mislio danas raditi ultrazvuk), no uglavnom, pitali su me jel sam narucena, ja sam rekla da nisam, i primili me svejedno..
sto se tecaja tice, to smo obavili, imamo potvrdu, znaci tu nece biti problema :)
Bok cure,
znate li možda kakav je dr. Leder? Imam par preporuka za njega pa sad neznam jel da krenem k njemu. Prvi put sam rodila u Merkuru prije 2 godine i vodio me dr. Podobnik al sasvim slučajno jer sam imala jako veliku bebu pa me on, ajmo reć, preuzeo k sebi i vodio trudnoću do poroda.
cure jel ide koja sutra na pregled u merkur u trudničku? ja idem...pa eto možda se vidimo
a koji bi doktor trebao biti sutra?
Jao, Ivka :lol: Pa rekla sam ti- srijeda- dr. Skalak :mrgreen:
Ja baš moram petkom poslijepodne u trudničku, tako da sutra ne idem :(
Cathy, nemaš se onda zašto brinuti! Tvoj mužić će biti s tobom :*
Nina29, kao što sam napisala- ne znam ni kako dr. Leder izgleda :mrgreen: Ali je pomagao dr. Duiću dok me je operirao (zaspala sam prije nego je ušao u operacijsku salu). Dr. Duić je bio tu zbog mene, a dr. Leder zbog moje bebice (operirana sam u 6. mjesecu trudnoće). I dr. Duić sam za njega kaže da je stručnjak za porode i carske rezove. A isto tako sam se naslušala dok sam ležala u bolnici kako ga cure hvale. Pa pretpostavljam da je stvarno OK :)
a joooj pa da... Skalak... ah bumo vidli kakav je taj,bolje mu je da bude ok 8) :lol:Citiraj:
Ninči prvotno napisa
ako ću opet ići idući tjedan na kontrolu u merkur onda ću ići u petak kod stasenko (ako će trudnička radit s obzirom da će bit Veliki petak prije Uskrsa)
i ja sam rodila u Merkuru, iako pripadam u Petrovu, tamo sam htjela ići najviše zbog higijene iako sam u Petrovoj imala vezu... i nisam pogriješila. Doktori su bili super, porodila me mlada doktorica- specijalizantica, Dr. Radoš, mala, kratke , crne kose, stvarno je super bila, čak mi je rekla na kraju da će me pokušati dobro sašiti da mi se muž slučajno ne bi naljutio :). Curica mi je bila pod infuzijom, pa sam stalno išla u dj sobu i sestre su me svaki put puštale, jedino ona pedijatrica je potjerala jedan put iz sobe, ona je jedino užasna bila, nema razumjevanja, a ova dva ostala pedijatra posebno Dr. Vidak je zakon, svaka pohvala za njega, sve ti objasi šta te zanima.
eto toliko
Starija pedica ? O, da :mrgreen: s njome sam ratovala zbog dojenja (i moja je curica bila na infuziji, ostale smo 10 dana, priča koju još uvijek nisam razmjestila u glavi ... )Citiraj:
amalia prvotno napisa
ali zato Vidak i "Dubrovkinja" :naklon:
Iiiiiiiiiii??? Iva, kakvi su dojmovi? :mrgreen:
Amalia, ta mlada doktorica je i meni super! Baš mi se čini da žena ima osjećaja i sva mi je neka nježna! :) Valjda mislimo na istu mladu doktoricu :mrgreen:
Hvala Ninči, imam njegov broj pa ću ga svakako zvat idući tjedan.
evo me... jooj skoro sam se izgubila u toj zajčevoj, pa trudnička ambulanta je prije ovih radova bila na drugoj strani bolnice...Citiraj:
Ninči prvotno napisa
inače,sve u svemu jako su brzi i jako brzo sam došla na red, sestra obavila ctg,urin i vaganje + tlak, došao dr.skalak pogledao me u roku 10 sekundi, rekao da sam zatvorena i kontrola opet za 10 dana... i to je bilo to
inače baš su svi ljubazni (začudila sam se)!! jedino mi nisu radili uzv jer na uputnici to nije ni pisalo... a ja ih zaboravila pitat.... kak ide to sa uzv,posebno se naručujem ili je dovoljno da mi moj gini idući put na uputnici napiše i uzv?
eto cure zadovoljna sam i svi doktori koje sam i vidjela onak u prolazu u toj trudničkoj čine mi se ok, dobro raspoloženi i nasmijani :D
Nina, nema na čemu! :*
Iva :D Hajde nek si probila led :mrgreen:
Za UZV se inače naručuje, ali kad je hitno onda prime odmah. :) Samo ne shvaćam, zašto ti dr. ne napravi UZV? Pa ne moraš ti u Merkur na UZV :love:
cure bas mi je drago cuti pohvale...ja u petak idem na kontrolu, ujutro kod dr stasenko. nemam uputnicu ko sto sam rekti u prethodnim postovima al jucer sam zvala TA i javila mi se tako ljubazna sestra, koja mi je objasnila da mi uputnica ne treba ako mogu i zelim platiti. javim jel fakat tako...javim i detalje vezane uz pregled...ak me ne hospitaliziraju :evil:
hej kaj nema nikoga za pitat di je trudnička-neke informacije...u koliko si ujutro dosla da si tkav mi je pritisako brzo sve obavila...ja sam skroz otvorena i takav mi je pritisak da ne mogu dugo sjediti.
ja sam ti došla u trudničku negdje oko 8, do 9 sam već bila gotova. prije mene je bila samo jedna trudnica. ujutro ti to ide jako brzo,sestra te pošalje da se popiškiš,izvaže te i izmjeri ti tlak i onda ideš na ctg,tam ležiš oko desetak minuta (moja zločestoća je spavala dok smo radili ctg i sestra mi je malo prodrmala trbuh da ga probudimo :lol: ) i onda opet ideš van u čekaonicu dok ne dođe doktor i pregleda te. doktori uglavnom dolaze oko 9. meni je sam obični pregled trajao par sekundi, ginić samo provjeri jel si zatvorena ili otvorena i to je to.Citiraj:
Gaby prvotno napisa
e sad.. u bolnicu se ulazi točno preko puta onog malog parkirališta, ulaz je jako mali jer je to stari ulaz,prije je bio na drugom mjestu (preko rampe) ali sad su neki radovi tam. dakle, uđeš na taj ulaz i skreneš prvo lijevo, hodaš po dugačkom hodniku i na kraju tog hodnika DESNO ti piše GINEKOLOGIJA 1 ... e tu unutra uđeš (vrata od čekaone su staklena nemreš fulati) ... ma budeš se snašla, ja sam pitalatamo neku trudničicu i ona mi je sve lijepo objasnila
a kad je tebi termin? zašto misliš da će te ostavit u bolnici? mene su opet naručili za 10 dana, znači taman na Veliki petak (nadam se da rade normalno)... i po ovim dijagnozama ja neću rodit još 10 dana poslije termina :cry:
o super-puno ti hvala na iscrpnim informacijama. Ma znas sta ja sam ti danas 35+2, prosli utorak sam usla u 34 tjedan a bila sam ti otvorena 1 prst ali skroz - napipao mi ginekolog bebi glavicu...tako da ti ja od tad uglavnom lezim i idem na WC-ubija me to, pogotovo kaj imam i curicu od tri godine koja trazi paznju a ja mrdnut nemrem...inace u ovoj trudnoci me kosti zdjelice rasturaju i jako mi se zdjelica rasirila...ocito sam zenska koja brzo rađa :lol: . Malu sam rodila u roku keks, a kak sam krenula s klincem nebum ni stigla do bolnice :D. Sad stvarno mirujem da uspijem izdrzati do 37 tj.budem javila jel to djeluje ili je moje sirenje uzelo maha. inače termin mi je 14.04, a tebi?
meni je termin 04.04.... imaš kakav recept za brzo otvaranje? ja se bojim da ne prenesem, pa da me ne induciraju i nafrlje mi onaj drip...Citiraj:
Gaby prvotno napisa
a u kojoj bolnici si rodila prvi put? joj mene je tak strah porodaaaaaa jučer sam zanijemila od straha u bolnici na pregledu,a kaj će tek bit na dan D...
Joj luda si...kao da slusam svoju frendicu...ti ces roditi prije mene, nije fer :cry: ...a ne znam u cemu ti je moja tajna. S malom sam radila do zadnjeg...kak je firma dislocirana po gradu, dana...dosla kao sebe, a onda su mi malo bubrezi zatajili pa sam zbog proteina mirovala jos jedan mjesec-tj bila sam doma s malom...igrale se i tako...i eto otvorena vec toliko. i s njom sam ti u ovo doba bila otvorena ali samo izvana pa su mi rekli da mirujem, za tri tjedna sam se otvorila skroz + podebljala vanjski otvor-dakle u 37 tj, a u 39 sam rodila. ide ti to meni :lol: mislim da je to stvar kostiju ili tko ce ga znati.....moja doktorica stalno govori kak vi imate divnu zdjelicu vi bute rodili samo tak, a moj muz mene pita jel ona normalna kaj ti to stalno govori. Prvi puta sam rodila u Petrovoj...nepristojnosti samo takve, zato kad citam ovo o ljubaznosti u TA KB Merkur tesko mi povjerovati...ajde vidjet cu sutra... pa gle mogle bi se mi naci jos u rodilistu, ja malo uranim ti docekas termin i tu smo....
Iva, nemoj strahovat....strah dodatno pogorsa situaciju...uhvati te panika i onda zaboravis tisakt i sve kaj je potrebno...samo hrabro...hoce ti muzic biti na porodu
neće mužić biti sa mnom, nije ti on baš za to pa ga neću ni prisiljavati...
ajde nadam se da će sutra sve proći ok na pregledu,javi nam dojmove i do 8 svakako dođi u trudničku da ne čekaš dugo!! mislim da je sutra dr.stasenko u TA, nju ti svi jako hvale..ja ću idući tjedan kod nje na pregled
ajde javi kako je bilo!!!
Hocu pozuriti cu...javim ti za dr...a mozda i mene naruče za tj dana pa se vidimo...dr Stasenko mi svi hvale pa se javim s dojmovima
Evo me....nemrem vjerovat kak su ljubazni....al bas svi...pustili me kuci jer sam obećala da cu slijedecih 10 dana samo do wc-a. Dr Stasenko-fenomenalna. Pomogla mi i ustat sa stola. Pregled - ni osjetila. na uskrsnji pon me narucila na kontrolu u radaonu-onda cemo vidjeti kaj dlje...veli prema mojim zeljama...po novome ce raditi u trudničkoj ambul.utorkom. danas sam upoznal dr koja ce po novome biti petkom u TA-jako simpatična. ako ima kakvih pitanja tu sam
baš mi je drago da je sve prošlo super!!! znači stasenko je ok?? jel te naručila kod sebe na pregled u rađaonu ili???Citiraj:
Gaby prvotno napisa
a od kad je ta nova u trudničkoj petkom.... jel već idući tjedan? jer ja sam mislila iči idući petak kod stasenko pa sad ne znam.... jel bude ona u petak ili ne....
jesi dugo čekala?
sve ti napisem i rikne mi konekcija...obozavam to :evil: dakle naručila me u radaonu kod sebe. e sad dr je prekrasna, veselog duha a pregled mi je bio bezbolan....s tim da sam ja otvorena pa me morala i malo jace stisnut da vidi jel me kaj boli-pri tom se ispričavala, da zna da boli i da bu njeznija, a onda mi je pomogla da ustanem. Ovu mladu dr mi je predstavila kao zamjenu za dr Zmijanac, koja je otisla u privatno rodiliste. Uglavnom ako te dobro kuzim ti bi isla 21.03 na pregled...A ja sam 24-tog naručena. Rekla mi je ovako...nemojte doci u petak jer ja svoj termin petkom prepustam doktorici, po novom cu biti u TA utorkom, al 25.03. sam slobodna pa dodite vi u poned.i trazite me u rađaoni. Jos mi je rekla da ce me tada pogledat i napraviti mi ctg i uzv.....u Petovoj mi u dva mjeseca nisu niti jedno napravili a isto sam bila otvorena
da ja sam mislila ići 21.na pregled...al ja bi stasenkicu pa možda umjesto u petak otiđem u utorak poslije uskrsa...ja nisam ni otvorena ni nemam neke komplikacije tak da stignem i u utorak na pregledCitiraj:
Gaby prvotno napisa
a kak izgleda ta nova doktorica, plava,crna? možda sam je vidjela..kak ti se ona čini?
čekaj sad sam skužila...stasenko ni 25.03. ne radi jer je slobodna.... ???? koja zbrkaaaaa
Doktorica je mlada ispod 40 g. kosa boje meda, duga kosa onak pada niz ramena...zgodna, nije imala nimalo sminke ili je neka full decentna....
da stasenko nema u utorak
ive, ne znam sam ti je bog zna kaj opisala, al okvirno...e da i čekanje...dosla sam ti tamo u 7:50, bila sam druga ili treca trudnica....al prijemni salter nije poceo odmah raditi...nije bilo zkoja je navodno dolje nego jedna druga na zamjeni...obje zene prije mene su prenjele trudnocu a ja sam kao 35 tj a otvorena pa su nas tri tretirali pod hitne slučajeve...na kraju je dr malo kasnila i par ih je doslo preko veze u pratnji sestrica s koje kakvi odjela tak da sam u 10 bila gotova
Iva opet ja, cuj a kaj ti moras bas u petak na kontrolu, pa nazovi rano ujutro Merkur i u ponedjeljak, pitaj da li ce dr biti u TA u utorak...to ti je 18.03. sve zene koje su bile u petak s menom su im napominjali da je petak, veliki petak a kad su ih naručili nemam pojma..pa zakaj ti nebi otisla dr Stasenko u utorak...i onda te ona poslije naručuje sebi utorkom.. :D Sorry ako pingam al vidim da bi htjela da te ona pogleda pa kaj ti igra ulogu tri dana prije....kazi da si mislila da zbog nadolazecih blagdan a nisi bila ziher kako ce TA raditi :lol: Pusek :heart:
a nekako mi je prerano ići na pregled sad u utorak kad su mi rekli da dođem tek za 10 dana... a to pada na uskrsni ponedjeljak. Uh baš mi je krivo kaj u utorak poslije uskrsa stasenkice nema,pa nikak da ulovim njenu smjenu.... baš sam tužnaaaaa :cry: meni će na veliki petak biti punih 38.tjedana pa me zato i nisu brzo naručili na sljedeći pregled, i još k tome sam zavorena pa nema naznaka poroda još.Citiraj:
Gaby prvotno napisa
a budem vidjela... a na veliki petak ne radi trudnička?? sad više nemam pojma kad da idem na pregled.... opet ću dobit nekog muškog doktora,mislim i ovaj mi je bio ok al ono... nije baš bio pričljiv.
da onda ti je malo rano...navodno ce u petak raditi ali koliko sam skuzila organizirali su to tako da su hitne slucajeve za petak naručili....ma daj ti njih zvrcni pa pitaj kak rade-da bar znam kako se zove ova dr koja ce umijesto Stasenko voditi petkom TA....velim ovako je simpatična al to ne znaci da je kod pregleda njezna....cek kod kojeg si ti dr bila na pregledu...nije te se dojmio pa bi ti Stasenko...joj ja sam mjesecima ispitivala sve koje sam znala da su rodili u Merkuru kak se zovu dr koji su ih porodili. Za dr Stasenko sam cula sve najljepse i od koleginih zena i tak po forumima-evo potvrdujem da mi je zena stvarno krasna...a bas mi je zao kaj nikak to ne mozes uskladiti....gle ajde ti lijepo nazovi, mada je meni otvoreno rekla novi raspored i kao zato me naručila u dezurstvo...a vis da sam ja neki ekstra case...svi u TA zatvoreni ko cep osim mene...svi me pitali isto kaj i ti...koji je recept za otvaranje :lol:
gle mene ti je pregledavao dr.Skalak i bio je ok, pregled me je malo bolio al to je kod mene normalno,mene svaki pregled kod gina malo boli... doktor je bio ok al nije baš bio nekaj pričljiv..ono pogledao me i rekao zatvoreni ste,kontrola tad i tad i doviđenja. Ma išla bih ja i poslije uskrsa možda na pregled al opet ti kažeš da je ona rekla da je u utorak neće biti pa sad ne znam.... a možda samo primaju hitne slučajeve na veliki petak... bilo bi idealno kad bi mi ona bila na porodu ali čisto sumnjam da sam takve sreće da pogodim njenu smjenu.Citiraj:
Gaby prvotno napisa
jel imaš možda broj od trudničke ambulante da mi pošalješ na privat?
blago tebi ovo ti je drugi porod i znaš kaj te čeka, i još k tome kažeš da to kod tebe ide brzo...ja imam osjećaj da ću ja debelo prenijeti preko termina.... uh kako me strah poroda,stalno govorim mužu da bum ja tam umrla :lol: :lol: