Zašto?Citiraj:
Biomama prvotno napisa
Ja sam počela sa palentom. Meni je zapravo bilo važnije da se navikne na teksturu nego na okus.
Printable View
Zašto?Citiraj:
Biomama prvotno napisa
Ja sam počela sa palentom. Meni je zapravo bilo važnije da se navikne na teksturu nego na okus.
vise sam se odnosila na to da se daje meso bebi.. moje licno misljenje je da svojoj malenoj trebam dati tecnu hranu prvo, ali mislmi da nije vazno jer svaki roditelj daje ono sto misli da je najbolje!
Plus ticker mi je skroz pogresan mojoj maloj je 5 mjeseci.
biomama, ovaj topik bi ti mogao biti zanimljiv:
http://www.roda.hr/forum/viewtopic.php?t=53008
:lol: :lol: :lol: ovo je zapravo za plakat ali prvo kada sam pročitala sam krepala od smijehaCitiraj:
Ms. Mar prvotno napisa
Nisam mogla odoljeti da ne ispričam priču o prvom pregledu kod pedijatrice s Domijem ( prije 6,5 godina).
Domi je rođen s 4,450 g, a s mjesec dana je imao 5,600 g, isključivo dojen.
Pregled je prošao super, sve ok, i na izlasku mi doktorica gurne u ruke neki letak ( pisan na pisaćoj mašini i kopiran :/ ) s naslovom " Ako imate kravu u domaćinstvu" i savjetima npr. za 2-mjesečno dijete ide omjer kravljeg mlijeka i vode.......... :shock: :shock: :shock:
Na stranu činjenica da nemamo kravu u domaćinstvu, ali dobiti takav savjet od pedijatra :evil: ...
Srećom, ta teta doktorica je sada u mirovini, no pitam se koliko majki je slušalo njene "savjete" :cry:
I koliko je njih imalo kravu u domaćinstvu :roll:Citiraj:
Slajica prvotno napisa
Isuse, mi smo te neke stvari sa početka priče probali tek sa 7 mj. Bolinjez?????
Najela bi ja te ljekarnike chilija na prazan želudac kao prva klopa poslje par dana dijete zbog proljeva.
Pa da vidim kako bi to išlo?
prije 15 godina kada sam rodila Ivana savjetovali su početak dohrane sa 4 mjeseca ... tu negdje smo i počeli prvo voće, pa povrće, rižolino ...
janjetina je bila prvo meso koje je jeo ( naša domaća ) sa 6 mjeseci i smatram da su janjetina i riba najzdravije i najlaganije za početak dohrane ... ali sada 15 godina kasnije - i granica početka dohrane se pomakla :mrgreen:
Luka je janjetinu dobio sa 9 mjesci ... ali i nakon fine janjeće juhice sa mrkvicom i grizem ... prištekao se na voljenu ciku
proizvođači dječje hrane ( tipa mesne kašice i sl. ) bi propali uz nas
bolonjez nemrem ni skoomentirati :evil:
pa na selu - puno. imam prijateljicu koja zivi na selu i skoro pa je jedina koja doji. sve zene odmah nakon povratka iz rodilista pocinju nadohranu kravljim mlijekom. tko je vidio gnjaviti se dojenjem? tko je vidio bacati novac na adaptirano kad imas besplatno mlijeko doma? i sto je najgore, to savjetuje patronazna...Citiraj:
Pcelica Mara prvotno napisa
pa smiju li te patronažne tako lupetati? nama je isto neki dan bila, ja nažalost nisam bila kući, i naživcirala mm: opet je govorila da mu možemo dati mlijeko, i to ne ono 2,8% već punomasno! :roll: pa mislim koje god! zašto bi pobogu pored uspješnog dojenja dala djetetu od 7 mj. kravlje mlijeko? a istovremeno mi daje brošuru u kojoj piše da se kravlje ne daje nikako prije 1. godine. joj, nek mi još dođe :evil:
Zaaaaaamisli ti to :shock:Citiraj:
Felix prvotno napisa
Meni zadnje vrijeme znaju reći: "Ma što se ludiš s dojenjem ne možeš se nigdje iz kuće maknuti. I ti si papila formulu pa ti ništa ne fali" :? :? :?
Pitam ja njih jesu li normalni s nenormalnim komentarima :?
Moj malac jede tek par namirnica., ali u 2 obroka, jutarnji i popodnevni. Sve kašice radim doma, one kupovne odvartno smrde :P jučer sam bila kod gastroenterologa i dr mi preporuča da dokle god imam dovoljnio mlijeka ne žurim sa davanjem trećeg obroka.. Kaže, niej neki problem ako čekam još par mjeseci, sve što treba dobiva iz maminog mlijeka :heart: