-
-čokoladu tu i tamo, obavezno kupi kinder jaje (igračka za nju, čoksa za mamu :mrgreen: ) ili ivotinjsko, pojede možda pola
-sušene brusnice i grožđice
- tvrde bombone ne dajem, poklone preusmjeravam
bili nekidan kod frendice i njena mala obožava gumeline, i sad igraju se ona i Nera sa plastelinom, curica joj da gumelini, a Nera ga okreće, okreće, pregledava, nekako joj je lijep, pa gleda .. i onda ga počne turati u kalup za plastelin :lol:
tu i tamo možda 1keks/tjedno (baka :roll: )
-
G jede domaće kolače koje radi baka, ali nije neki fan slatkog. Štrudle, torte na rođendanima, čokoladu ne voli. Smoki i čips joj ne dam, rijetko pojede štapiće.
-
Moj dvogodišnjak voli sladoled i kiki bombone - ne pretjerujemo s
količinama, čokolada tu i tamo.
Ne jede štapiće, smokiće, ne pije sokiće i ne papa pudinge.
-
Jede tu i tamo, ako poželi nešto onda i kupim...Životinjsko, Bananka, Smarties, Kinder jaje...ali stvarno u malim količinama. Nema neku želju. Uglavnom, nije željna i ne cure joj sline kada negdje vidi slatkiše. Zna da će dobiti ako poželi.
-
mi smo svi ludi za slatkim ali se hranimo zdravo pa gotovo svakodnevno smrdam neki polumakrobioticki kolac.
i to je uglavnom to.
nama skode umjetni dodaci i rafinirani seceri u kupovnim slatkisima tako da sve to svodimo na minimum. sokovi se ne kupuju nego se pije cijedjeni sok od narance ili caj s medom. ponekad, kad smo vani kupim sladoled (inace i sladoled na stapicu radim doma).
ali ako netko donese manji slatkis, tipa kinder jaje ili zivotinjsko carstvo, u vrticu i na rodjendanima jede sve.
-
Moje cure obožavaju sladoled i često ga jedemo svi u obitelji. Uvijek se nađe našto u ledenici, a često radimo i domaći.
Ostali slatkiši su nam sporedni, eventualno kad gosti nešto donesu se pojedu.
Ne dozvoljavam smokije (mlađa izgleda reagira na kikiriki, dobije flekice oko usta, pa nema ni za stariju) i ništa s umjetnim sladilima.
-
Moj voli kinder čokoladu , ferero roche i rafaello od slatkog, ali od slanog najviše štapiće s kikirikijem.Ali kako je netko rekao nemamo to često u kući pa se rijetko i jede.
-
Jakov voli čokoladu, najčešće onu kinder pa kad traži poslije ručka dobije 1-2. Tada mi je frendica (TW :* ) pokazala one čokolade koje su već na kockice i J. sam zna reći mama jedna je dosta i ja presretna. Voli i bombone, ali samo one tipa kiki, njih isto ne može previše 2 maks. Zna me i tražiti i lizu, što moram priznati i nisam bila oduševljena ali onda sam skužila da je uglavnom poliže dva-tri puta i ona zavri kod mene :mrgreen: pa mu ne branim. Kroki mu ne kupujem ( ali ga zna dobiti) pa ga jededoma jako rijetko, ali vjerujem da ga jede u vrtiću( kao i ostale slatkiše). Voli pojesti i napolitanke, a najdraže su mu ipak palačinke. nije neki ljubitelj kolača, voli od jabuke i čokolade, ali ih jede rijetko. Sokove ne kupujem, pije uglavnom vodu(sokom ga nalijeva sveki.. :roll: ) i voli još one dukatino voćne..
-
Mislim da, kao i u svemu, ponuda diktira potražnju.
da sam mogla utjecati , maleni ne bi svaki dan jeo čokoladu. No kako živimo s djedom i bakom, djeda je dadilja kad mama radi, a sam obooožaavaaa slatko, prenosi tu svoju strast na unuka. Pokušala sam mu objasniti, rekla mu da će nosti na savjesti pokvarene zubiće već s dvije i pol godine, al ne...Oni svaki dan jedu čokoladu. Polako se mirim s tim...
a danas smo bili maleni i ja u Plodinama, odmah me odvukao do polica s čokoladom, jedva je izdržao do blagajne...!
-
Moja djeca tu i tamo pojedu neku kindericu, Životinjsko carstvo ili komadić neke druge čokolade. Ne kupujemo čokolade redovito. Bombone i lizaljke ne kupujemo uopće - to pojedu rijetko, na nekom rođendanu. Ne kupujemo ni sokove, ni peciva od lisnatog tijesta. Poslijepodne pojedu 2-3 keksića uz voće. Kolače pravim samo za Božić, a ponekad (rijetko) ih kupim. Ponekad ih povedem u slastičarnu - tamo pojedu jedan kolač po izboru. Sladoled jedu 2-3 puta tjedno (sada, u toplo doba godine).
-
Ja sam pala na guzicu kad sam ugledala deklaraciju na sušenim brusnicama - više od 60% šećera i tek nešto više od 30% voća :/ .
-
ne voli jesti slatko tipa čokolade ali voli sada joj je fora žvakati žvake(samo orbit dječija naravno),voli male cedevita bombončiće i pez ponekad...
voli sladoled (naravno Ledo lopta :mrgreen: )
voli kinder pingvi
ostalo neće ništa!