ne uzbuđuje se previše :/Citiraj:
bibai prvotno napisa
kaže da je tome tako kad je dijete u kolektivu, da se pomirimo da imamo osjetljivije dijete
Printable View
ne uzbuđuje se previše :/Citiraj:
bibai prvotno napisa
kaže da je tome tako kad je dijete u kolektivu, da se pomirimo da imamo osjetljivije dijete
mi isto kako smo u jaslicama malo malo upala grla a bilo je i uho već i konjuktivitis pa evo sad i šarlah :/
davala sam joj ehinaceu ali neznam baš jel imala učinka.pitala sam mora se napraviti bar 1 mj pauza pa opet(childs life) a da potiče apetit nažalost kod nas se nije tako pokazalo :mrgreen:
jedinu preventiva koju ja priznajem je maknuti dijete iz kolektiva ukoliko je sklono infekcijama ,naravno ukoliko to prilike dopuštaju a onda u vrtić s 3-4 godine.
istina.tko si to može priuštiti to je najboljeCitiraj:
kinder prvotno napisa
Ah šteta....iako se i u mom slučaju C vitamin zaista pokazao kao jako dobar svaki puta. Možda je stvarno placebo.
Ja se izgleda moram odreći svih igraonica jer su rasadnici bakterija i virusa. Ionako sada ide ljepše vrijeme.
Ari možda će ti za mjesec dana biti lakše pa ga onda povučeš iz vrtića. Sada ti se još dojenje nije potpuno ustalilo, ali kada to uhodaš bit će potpuno druga situacija. Probaj ga jedan dan ostaviti pa se tako polako privikavaj. Izgleda da drugog rješenja na žalost nema. :/
Da malo podignem temu i da pitam da li se echinacea kapi smiju početi davati djetetu dok ima temperaturu ( nosić,kašalj,temp.-klasični jaslički simptomi i to već po ne znam koji put )? Popili dve kure antibiotika u zadnjih mjesec i pol i evo danas ujutro opet sve ispočetka, temp u guzi 39, a htjela bi tome stati na kraj. Još nismo koristili te kapi, a vidim da ih većina hvali.
Iskreno govoreći mislim da mu ni jedan taj pripravak neće pomoći, ili možda grješim ali nama nije pomoglo.
Dakle i mi smo imali istu situaciju krenuli u jaslice sa 13 mj. i od tada je bio konstantno bolesta, a do tada svega jednom imao temp. i to od zuba.
Dakle bilo je i perioda kada je u roku mjesec dana popio po tri antibiotika. To je sve bilo tako negdje do 18mj. kad je malo ojačao i prebolio sve boleštine i onda se malo smirilo svega je jednom bio bolestan do ljeta i to blaga upalica grla i prehlada.
Tako da mislim da su neka djeca podložnija bolesti i to moraju proči. A ja sam mu davala negdje od 14 mj. Propl baby sve negdje do prije mjesec dana. Sada ove godine i zimus je bilo super, svega je bio jednom bolestan i to je imao upalu uha.
Zašto ste protiv preparata s Echinaceom?? Upravo Esberitox i Petrovićev med za podizanje imuniteta našu M. su izvukli iz začaranog kruga antibiotika.
Echinacea vrlo brzo diže broj leukocita, djelovanje joj je do 6 tjedana i tada slabi. Znači da se daje na početku viroze kako bi se spriječila superinfekcija bakterijama jer virus jako "ruši" imunološki sustav. Meni svaki puta pomogne ova kombinacija kad god imam virozu, antibiotike ne pijemo, povremeno odemo homeopati i to je to kaj se naših boleština tiče. A sve zahvaljujući Echinacei i Petroviću :heart: .
Problem neučinkovitosti Echinacee može biti:
-pijenje podoziranih preparata ili niske doze
-uzimanje jedne vrste Echinacee ( neki preparati sadrže dvije, tri, a neki samo Echinacea Purpurea)
- dugotrajno davanje istog preparata jer nakon nekog vremena ne djeluje.
Hvala mim!
Samo da pitam kako to misliš da vrlo brzo diže broj leukocita, jesi možda mislila da snižava. Pitam jer smo danas vadili krv i Grga ima povišene leukocite 15.5, pa me sad to malo zbunjuje? Da mu od kapi nebi broj postao još i viši.
Može malo pojašnjenje.
Inače kupili smo kapi od Child lifa jesu te dobre?
Broj leukocita raste u onom trenu kad se tijelo počinje boriti protiv bakterija. To je vrsta obrambenog mehanizma i tako treba biti. Dakle, kad su leukociti na normali znači da nema bakterija. To se događa kod viroza. No virus jako naruši imunološki sustav i onda lako dođe do bakterijske upale.Citiraj:
Kavin prvotno napisa
Ono što radim je da na prvi znak viroze dajem Echinaceu. To podigne broj leukocita i prije zaraze pa na taj način tijelo dočeka lakše i spremnije moguću zarazu bakterijama.
Kod tvog malca su povišeni leukociti i to znači da već ima bakterijsku upalu. Echinacea mu je sad ne može spriječiti, ali povećanjem broja leukocita (a i makrofaga) pomaže tijelu da se protiv nje bori. Vjerojatno ste sad dobili antibiotik, ali ovo zapamti pa slijedeći puta budi brža od bakterija s Echinaceom. Samo pazi: dijete koje pije Echinaceu ne bi baš trebalo voditi na sunce: izaziva fotoosjetljivost.
Moja M. pije samo Child life i Esberitox već godinama. Ja uzimam Esberitox.
Hvala mim ovo mi stvarno puno znači! Sad znam da sam ovo mogla spriječiti jer se duže kuhalo...stalno nosić curi , puno šlajma i sve se valjda slagalo na taj prodrmani imunitet...
Eto za drugi put sam pametnija i spremnija.
Je, istina je dobili smo sinersul.
Nema na čemu :* .Citiraj:
Kavin prvotno napisa
I bez grižnje savjesti molim! Dijete ti je malo: svašta ćeš još morati naučiti. Što se "kuhanja" tiče naučit ćeš prepoznavati znakove bolesti čim pogledaš dijete, a što se antibiotika tiče neka te tješi da su mi, recimo, struka, znam sve nuspojave i kako djeluju, a ipak sam dozvolila da mojoj M. pedijatar ordinira jedan za drugim. Kad smo ispucali sve iz "bogate ponude" i kad je nakon 10 dana ponovo dobila bronhitis rekla sam NE i počela odlučivati o liječenju sama. Prvo što sam napravila je da sam dijete odvela dr. Šimetinu koji joj je dao Esberitox (tad se još nije mogao nabaviti kod nas). Petrovića sam sama našla i to nam je dobitna kombinacija. Bronhitis nikada više nismo imali, a zadnji antibiotik mi je M. popila u 1. razredu.
Kod svog malca moraš paziti na čistoću nosa. Ja sam izbjegavala fiziološku i kapanje nego sam joj baš "tuširala" nos Sterimarom (ima najbolji mlaz) u sjedećem položaju, a od 3,5 godine koristimo i eterična ulja pa tako dezinficiramo prostor, a utječu i na to da se spriječi upala u sinusima.
Za eterična ulja (eukaliptus, čajevac, kadulja...) ti je dijete još premalo pa ih nemoj upotrebljavati. Ima tu cura koje se u njih bolje razumiju nego ja pa ćeš dobiti pravi savjet koje ulje primijeniti, kada i kako. Obavezno prouči postove Kobile Suzy. Svašta se od nje može naučiti.
Pogledaj i ovo:
http://www.roda.hr/forum/viewtopic.php?t=53750
http://www.roda.hr/forum/viewtopic.php?t=27791
U jednom razgovoru s pedijatricom rekla je da ako dijete ima učestale upale uha, grla i nosa sumnja pada na treći krajnik (BTW kojega doktori često i ne vide pa rastura ljude duuuuugo, preduuugo, ako moju mamu koja je pola svojeg djetinjstva bila bolesna upravo iz navedenog razloga)! :x
Ovo o eteričnim uljima je zakon, moram svakako neke od savjeta isprobati!!! Ima stvaro svašta! :*
[quote="mim"] nego sam joj baš "tuširala" nos Sterimarom (ima najbolji mlaz) u sjedećem položaju..."
Jel pod tim misliš da joj špricaš sterimarom u jednu nosnicu, a kroz drugu izlazi van ili sam ja to nekaj pobrkala? Mislim da sam negdje već čula za taj sistem, ako si na tako nešto mislila. Ili si samo našpricala?
A još me jedna stvar muči...imamo ariana aspirator nosni i super smo zadovoljni, ali me zanima da li je često čišćenje nosa sa tim možda malo preagresivno i neda sluznici da se smiri već ju još možda ponekad i dodatno nadraži.
A kad ne zna puhati nos...pa moram taj šlajm izvaditi nekako, a s tim ide ko ludo.
[quote="Kavin"]Znam za taj sistem koji spominješ, ali to nisam radila nego sam je posjela i doooobro našpricala nos Sterimarom sve dok nije počelo kak spada curiti van. Aspirator nisam nikad koristila nego bih joj sve kaj je trebalo isprala Sterimarom. Probala sam na sebi one mehaničke aspiratore i meni je to bilo grozno pa je nisam htjela mučiti.Citiraj:
mim prvotno napisa