:lol:Citiraj:
apricot prvotno napisa
bar nisi pala s velikog kreveta
Printable View
:lol:Citiraj:
apricot prvotno napisa
bar nisi pala s velikog kreveta
kod nas situacija slijedeća:
MM i ja u velikom krevetu, bruno kao u kindaću pored mene, ali uglavnom s nama. a vid kao u svom krevetu u svojoj sobi koju samo jedan zid odvaja od našeg kreveta...pa došeće jedno 2-3 puta noću i odvuče MM-a u svoj krevet, jer neće spavati sam. i onda se MM zguri s njim u njegovom krevetcu, pa se zbudi i vraća u naš veliki krevet......uglavnom kod nas je prometno noću :mrgreen:
kad smo bruno i ja stigli doma onda smo prvo par noći spavali svi zajedno u velikom krevetu, ali to je bila koma jer vid spava ko divlja životinjica; lamata rukama i nogama, priča, pjeva, smije se, tuče i svašta nešto - u snu.
izmlati regularno MM-a i mene, a za brunu je to bilo preopasno pa smo sad na ovoj shemi koju sam napisala na početku...
mm i ja u svom velikom, do nas beba u krevetiću, a starija seka (4 god) u svojoj sobi.
ja nemam ništa protiv da smo svi skupa, ali starija princeza ne želi više s nama ("pa nisam ja beba"), a mm se boji da ne poklopi mlađu, tako da ju nakon podoja vraća u njen krevetić
naravno da smo prvu noć nakon dolaska iz rodilišta legli svi skupa, ali do ponoći se društvo razišlo :lol:
Ja spavam izmedju njih dvoje u bračnom krevetu (okrenuli smo krevet tako da je Vilenjak do zida, a Zvjezdica do uzglavlja, pa nitko ne ispada). MM je u svojoj sobi (kao i obično).
Vilenjak je u početku budio Zvjezdicu i bila sam neko vrijeme luda od zajedničkog urlanja u sitne sate, ali za par tjedana dana se navikla i otada nitko nikome ne smeta.
Slažem se da je zajedničko spavanje visoko na ljestvici gušteva roditeljstva, bar za mene.
mi smo našeg sinčića preselili u njegovu sobu negdje dva mjeseca prije rođenja kćerkice. moram reći da je to super prihvatio.meni je bilo teže nego njemu.tako sad on spava u svojoj sobi,a beba s nama u krevetiću jer je počela puzati i bojim e da mi ne bi otpuzala na pod
mi smo našeg sinčića preselili u njegovu sobu negdje dva mjeseca prije rođenja kćerkice. moram reći da je to super prihvatio.meni je bilo teže nego njemu.tako sad on spava u svojoj sobi,a beba s nama u krevetiću jer je počela puzati i bojim e da mi ne bi otpuzala na pod
naš bebač ima kinderbet uz moju stranu kreveta, ali spava u našem....a muž ako ne stane ide u drugu sobu :)
mene ovo iscekuje od sutra kad se starije cudo vrati s mora.
on ima svoju sobu i svoj veliki krevet, ali je do sad redovno pred jutro zavrsio kod nas u krevetu. kako on ima 4g, a krevet je 160x200 nekak ne znam kako bi sad svih cetvero stali :? naime, malena dio noci prespava u svom kindacu kraj naseg kreveta (dok ja jos ne spavam nego bauljam po stanu), ali je vecinu noci s nama u velikom krevetu...
frka me, al bit ce sve ok.. mora ;)
od prvog dana beba je sa mnom i MM u krevetu, a Ian bar jednom tjedno užica spavati s nama, a sve ostale dane dođe usred noći :)
do prije mjesec - dva sam pazila da nisu jedno do drugog (beba do zida, zapravo do jastuka za dojenje da nije naslonjena na zid) - iako nikad nije, uglavnom je priljepljena za mene
dakle bebe - ja - muž
ili bebe - ja -ian - muž
ili-muž pa ian...ma sad već spavamo svakako :lol:
Mi se sada samo seljakamo. jednu noc mm s starijim sinom u njegovoj sobi, drugu noc ja, pa mm sam u djecijoj a ja s oboje u nasoj sobi. F.obavezno dode kod nas u sobu ako se probudi sam u krevetu a to je svaku noc. problem je sto je on jako nemiran i putuje po noci po cijelom krevetu pa se bojim za bebicu. ja spavam izmedu ali kad dojim po noci jednom ga je opako kresnuo a ja nisam stigla reagirat. s druge strane nemam srca njemu rec da ne moze spavat s nama jer mu ne zelim stvarat traume o odbacenosti. i tako to ispadne da na kraju ja ne spavam vec dezuram, pokrivam, guram itd.ja bi to nazvala radosti majcinstva :love:
Podignut ću topic :)
Naš stariji sin je dobio krasnu sobu, al ipak je cijelo vrijeme spavao samnom i tatom u velikom krevetu.
Sad kad imamo bebu, ona spava dio noći u kinderbetu u našoj sobi, a dio s tatom u dječjoj sobi da ja malo odmorim između dva cicanja koja su svakih sat, sat i pol. Za to vrijeme Toni i ja smo na bračnom krevetu zagrljeni. On inače ima jako lagan san i na svaki šum se budi.
Voljela bih da svi budemo u velikom krevetu, al zasad nije moguće pa čekam još neko vrijeme :roll: ....a dječje sobe,..., one su za igranje, pokazivanje i kao radna soba mami :lol:
mi sad vec skoro tjedan dana spavamo zajedno jer je MM na sluzbenom putu. i moram reci da nam to nimalo ne odgovara, nitko se ne naspava. Lovro se pocne plakati jer nesto sanja, pa probudi Lorenu, koju onda moram staviti na cicu da se smiri, pa moram ostati budna da je vratim u kinderbet (jer Lovre ima po cijelom krevetu), pa se ona pocne plakati opet za hranjenje, pa to probudi Lovru, pa moram njega grliti dok ne zaspi i istovremeno hraniti Lorenu...ma katastrofa, uopce ne znam kak sve to uspijevam.
neku noc sam bila totalno premorena, zaspala sam dok sam hranila Lorenu i probudila sam se taman na vrijeme da ulovim Lovrinu nogu kojom je krenuo svom snagom lupiti Lorenu po trbuhu :( naravno, u snu.
bilo bi ok kad bi Lorena mogla cijelu noc provesti na desnoj cici, jer sam ja onda izmedju njih, ali moram joj bar 1 dati i lijevu, i toga me najvise strah, kad su jedno kraj drugog.
eto, samo da se malo pozalim kako nama to zajednicko spavanje bas i ne uspijeva :(
Citiraj:
L&L0809 prvotno napisa
ajme nije ti lako, a možda kao možeš kad joj daješ lijevu daj se na drugu stranu kreveta tako da opet budeš između njih...
moj malac je već par mjseci u svojoj sobi i imao je 4 i nešto malo kad se preselio, skroz bez problema, s tim da zaspi uvijek kod nas i onda ga selimo, ali i on to zna, kaže zaspat ću kod vas pa me preselite, tako da nema dreke ujutro kad se probudi u svojoj sobi
David je na početku spava s nama..e kad smo mi njega htjeli naviknut na kinderbet nije se dao...ali kad smo išli na more ponjeli smo putni kinderbet,i mislili smo da smo ga bezveze uzimali..ali na moru se naviknuo na kinderbet tako da spava u našoj spavačoj sobi ali u svom kindču....jedino kada meni on fali prek noči..pa ga uzmemo k nama..makar se tada mm protivi......hoče mene samo za sebe... :lol:
ma, onda moram pomicati Lovru, a to nije opcija jer ga onda nemrem uspavati. al, mojim mukama sutra dolazi kraj, MM se napokon vraca :D eto, jos veceras da prezivimo i na konju smo!Citiraj:
točkalica prvotno napisa
ja uspijevam dati lijevu sisu i dok lezim na desnoj strani.
neudobno je, ali podnosljivo.
kod nas je situacija obrnuta od tvoje. zara bez problema spava izmedju mene i brace, ali je desna strana kreveta neogradjena, pa je ne mogu tamo prebaciti. pazim da je uspavam na lijevoj sisi, tako da ona dodje na red samo jos jednom u toku noci.
svaka cast! evo, mi smo napokon relativno mirno prospavali noc, Lorena je bila s nama na krevetu, spavali smo Lorena, ja, Lovro, tokom noci sam joj davala samo desnu cicu (jer se svega par puta probudila i uspjela se napuniti taman koliko treba, a lijevu sam izdajala u tetru kad bi postala tvrda (jer bi ustajanje iz kreveta probudilo oboje).Citiraj:
maaja79 prvotno napisa
i eto, taman kad se MM vraca, mi se uspijemo nekako dogovoriti, tak da sam se ja u pol 7 probudila odmorna. kad sam pogledala koliko je sati na mobu, isla sam jos provjeriti u kuhinju i na sve satove koje imamo u stanu jer nisam mogla vjerovat da je tak rano, a tek kad sam na teletekst pogledala, uvjerila sam se da mi nisu neki dobri duhovi pomaknuli sve satove u stanu :D
Matea još uvijek spava s nama u krevetu a Ana je u kindaću i iskreno- nebrojeni put me srce zaboli kad ju vidim samu u ćošku a starija s nama, ali da je i mlađa s nama opasnije bi bilo..tako da za nju je to sigurnije a i Matei planiramo krevetić kupiti tako da će svaka spavati na svome da ne bi bilo ljubomore...