Kažu da nema straha ni za bojanje ni za pramenove u trudnoći.
Ja nisam stavljala pramenove, ali sam se bojala dva puta :mrgreen:
Printable View
Kažu da nema straha ni za bojanje ni za pramenove u trudnoći.
Ja nisam stavljala pramenove, ali sam se bojala dva puta :mrgreen:
bojala se jednom, a pramenove vukla 3 puta.
iskreno, nije mi niti palo na pamet je li opasno ili nije. a ako mi nije palo na pamet znači da nije opasno. a i ne zabrinjavam se. :mrgreen:
:lol: :lol: :lol:Citiraj:
Loryblue prvotno napisa
Ti si moj idol :love:
Meni je moj frizer rekao da svoju ženu farba normalno u trudnoći (a trudna je par tjedana više od mene). I to mi je bilo dovoljno. Čak sam se farbala kad još nisam znala da sam T, na samom početku, pa si ionako nisam htjela razbijati glavu još s tim.
Najbolje da ti frizer savjetuje da iz opreza prestaneš sa farbanjem pa da mu smanjiš broj posjeta! Vjerujem da su frizeri tijekom školovanja toj temi posvetili mnogo vremena.
U prodaji postoje boje u specijaliziranim prodavaonicama koje su "oslobođene" nekih štetnih elemenata. Nisu toliko učinkovite i skuplje su.
Jednom sam na TV pratila prilog u kojem su rekli da žene koje se bojaju više od nekog broja godinje imaju veću mogućnost od oboljenja raka jajnika. E šta je sad istina?. Neka se javi koja "kemičarka".
Farbam se doduše sama iako sad ne znam kako ću to izvoditi zbog ) (trbuha).
pramenovi su bolja solucija od farbanja kao i preljevi na bilnoj bazi bez 3 štetna sastojka koja se nlaze u trajnoj boji i izazivaju alergijsku reakciju( mogu)
Kolko ja, kao frizerka, znam o svemu tome, bojanje u trudnoci nije stetno, ali ni preporucljivo. (kao ni jos ouno toga) Ali, zbog hormonalnih promjena koje se u tijelu dogadaju tokom trudnoce, velika je vjerovatnost da boja nece dobro ili ravnomjerno primiti, isto tako i minival i sl. Jer i kosa je ziva i na nju utjece i stres i nervoza i hormoni.
ovo sam jednom negdje čula i ja, ali ne za rak jajnika, nego da imaju veću šansu da dobiju rak mjehura.Citiraj:
split prvotno napisa
vjerujem da je to tako, da bi već postojale nekek studije o tome !
inače moja teta je bila frizerka i blajhala se čitav život od svoje 18 - 65 i eto je živa i za svoje godine moglo bi se reći zdrava.
Opasnost je sigurno puno veća za žene koje RADE s kemikalijama nego one koje u trudnoći odu na 2-3 farbanja.
Ja nisam išla, ali više zato jer mi se dizao želudac od mirisa kemikalija (čak i deodorana i paste za zube pa sam koristila sodu bikarbonu) i bilo mi je zlo, pa nisam mogla to ni zamisliti... Ošišala se na ježurku i to je bilo to.
Nikad kasnije nisam se vratila kemikalijama u istoj količini... Najprije trudnoća, onda dojenje... itd.
Sad odem na pramenove 2xgodišnje i to dooobro pazim da nema puno žena u salonu. Ne podnosim ni lak za kosu, pa se više ni ne trudim. Isto mi je i doma s agresivnim kemikalijama za čišćenje, pa sam malo pomalo puno toga izbacila iz kuće. Nešto od čega se tako loše osjećam ne može biti zdravo za mene.
Evo ja mislila slijedeći tjedan ići na pramenove i šišanje. Ali baš mi nekako nnije svejedno kad se svašta čuje i pročita. Mada imam stvarno puno sijedih sa svojih (samo) 23 godine :shock:
A šta sad....idem samo na šišanje, a pramenovi će čekati dok se beba ne rodi :)
Bok cure! U prvoj trudnoći se nisam farbala prva tri mjeseca, a poslje sam 3 puta radila pramenove (svijetlo plave). Boja mi je uvijek ispala onako kako sam si zamislila, a meni i bebaču nije bilo bas nista. Sada sam u 9. tjednu i ova trudnoća mi je skroz drugačija, npr. muka mi je za poluditi i stalno moram piškiti..... :-) Kupila sam farbu bez amonijaka i namjeravam ju koristiti za 3 tjedna. E, sada me samo brine hoće li mi se ova boja primiti i izgledati ok. Vjerujem da bebaču neće naškoditi jer meni je ginekologica rekla da se u prva 3 mj. nije preporučljivo farbati, a da se je i ona farbala nakon ta prva 3 mj. u svojoj trudnoći.....
Pozz...
Gle, svatko odlučuje za sebe. Ja se ni u četvrtoj trudnoći ne odričem farbanja skoro svaki mjesec.
Ja sam se isto redovno u svim trudnocama farbala i nikad nije bilo nikakvih problema.
I bas sam se neki dan isto ofarbala, vise se nisam mogla gledati. Ali boja nije ispala bas onako kako sam hijela. Mislim da su tu manje krivi hormoni, a vise to sto sam kupila krivi broj farbe... :)