jesi ti možda služila kao predložak za A je to? (praskovi i bumovi???)
Printable View
jesi ti možda služila kao predložak za A je to? (praskovi i bumovi???)
ne, mm je :mrgreen:Citiraj:
štrigica prvotno napisa
ja svako malo razmisljam da spojim sapuncice koji ostanu, a koje uredno skupljam u casici od jogurta, u jedan, novi ali nikako da nadjem vezivo :/
(i na kraju sve bacim u smece)
preporucam se za uzorak tvog sapuna
i recept naravno
nek te netko slika dok budes kuhala
before and after 8)
emily, a jesi ih probala otopiti na stednjaku pa ohladiti?
Ja "spajanje" redovno radim, ali ne mnogo malih ostataka u jedan veliki sapun, nego "naštiklam" preostali komadić na novootvoreni sapun. Dovoljno je ostaviti ih oba na mokroj krpi ili bilo čemu vlažnom, i samo spojiti kad se smekšaju ;)Citiraj:
emily prvotno napisa
radila sam i to "ljepljenje" na novi sapun, ali nije mi to interesantno
nisam nista otapala, svojedobno sam citala neke clanke na t-portalu kako napraviti domaci sapun (i od ostataka), i svi su ukljucivali neka vezivna sredstava, mozda bas i tu sodu koju trazis ti, iv.
hilarious.Citiraj:
ivarica prvotno napisa
8)
ja ih ubacim u piksu od one opal pasteCitiraj:
emily prvotno napisa
i podlijem vodom tek toliko da ih pokrije
zasarafim
pa kad se sjetim protresem
pomalo se otope, i onda proizvoljnu kolicinu ulijem u masinu za ves kad perem bijelo i super
i nadolijem opet vode i tako u krug
ivaricaaaaaaaaaaaaaa! :sing:
Ima li išta od tog sapuna?
:*
ja to polako
do jeseni ce biti (sva sreca pa me nuzda ne tjera da se samo svojim sapunom perem, uh sto bi smrdila :lol: )
kupila sam toplomjer
u nabavci sam sode kaustike
sljedeci mjesec u budgetu imam predvidjeno kupovanje dilerske vage
jos mi ostaje raspitat se na netu o etericnim uljima i ostalim dodacima
kupila i sodu kaustiku (1 kg = 15 kn), ima je u talovcevoj, u blizini zapadnog kolodvora, dali mi info decki koji doma prave bio dizel.
covjek u trgovini se sjetio kako je i on s mamom doma pravio sapun, dpodao mi i grumencic neke smole (pretpostavljam da je ona za gudala, isto mi izgleda), kaze da ce od tog sapun biti skroz proziran, bistar
e, a ja ga nisam uopce zamisljala prozirnim, tj sigurna sam da ne moze ispasti proziran
mozda da sam kupila glicerin pa ga od tog isla pravit...
dakle, ostalo mi kupit nekog jeftinog maslonovog ulja (sto jeftinije to bolje, kazu), smisliti zacine i miiise, danas ce mi mm donijeti lavande iz vrta svog frenda, smisliti kalupe - i mogu krenuti raditi
u rujnu mislim da bi mogla imati svoj prvi sapun
:D
hoćeš prodavati?
ne
sad ako kazem da ces ti dobiti kockicu kao zakasnjeli poklon za rodendan, bojim se da cu dobiti popis rodjendana, a sapuna nigdje na vidiku :lol:
kalafonij
sad ne znam oce mi to utjecati na smjesu, jel se ta smola otopi ili sto?
ostavit cu za pravljenje sapuna dva tjedna kad sam sama doma, ali, tko ce me onda spasavat :lol:
Zašto tek za 2 mjeseca?Citiraj:
ivarica prvotno napisa
e, i trebam smisliti kalupe
kupila sam i digitalnu vagu
mogla sam godinu dana nastavit kupovat sapune u lushu, koliko me ovo dosad kostalo :/
Hm, nekako mi je ostalo u sjećanju da ih možeš izliti u tepsiju pa rezati. Iako, slažem se da bi kalupići bili ljepši.
Super mi je da si krenula! :D
za dva tjedna cu ih poceti raditi, a onda ce se susiti neko vrijemeCitiraj:
mommy_plesačica prvotno napisa
Kolofonij je najčišći za violine, a svi ostali su tamniji i neprozirniji.
Našao sam stranicu s receptom za domaći sapun koja spominje kolofonij (rosin): http://waltonfeed.com/old/soap/soapold.html
To je zadnji recept i kaže da od toga sapun bude mekši.
Ovdje pak spominje kolofonij upravo u prozirnim sapunima, ali upozorava na alergije: http://dermnetnz.org/dermatitis/pdf/...-dermnetnz.pdf
Ti lijepo probaj pa javi kako je ispalo.
A vidi tek što sam našao ovdje: http://practicalactionconsulting.org...soapmaking.pdf
Tu ima svega, čak i kako pripremiti lug od pepela, nešto recepata... ludilo.
evo, priblizio se i taj dan
ok, skoro pa je, sutra, preksutra ili koji dan vise manje :mrgreen:
trebam info gdje kupiti ulje komine masline (znam da su ga nekad prodavali po trgovinama do onog nekog skandala). ako ga ne nadjem, onda najjeftinije obicno maslinovo.
i trebam 2.5 dl vaseg mlijeka :saint:
provjerite negdje oko ponoc jesam li tu :mrgreen:
i ?
preporucam se za jedan sapuncic :)
nakon pocetnog shoka da je mm odnio knjigu u kojoj je izmedju ostalog recept za sapun, na more, knjiga nadjena na jednoj hrpi
glazba odabrana
rukavice na rukama, bolje pisem s njima nego bez njih
naucila kako vagu namjestit na grame pa prestala guglat unce
idem dalje
imas posebnu glazbu sapunaru? :mrgreen:
rammstein
ups
u receptu pise mijesaj sodu u vodu
ja cu poslusati forumske sapunjare pa makar nisu u zivotu sapuna napravile
soda se otopila bez ocekivanog spektala, cekam da se ohladi
a zato si mi poklopila!
molim te nazovi me kasnije kad preživiš
ne mogu vjerovat da imaš online izradu sapuna
veselimo se uratcima !
poslikaj ih !
aparat na moru
ovo cekanje je dosadni dio
ali ceka me uskoro pola sata miksanja
daj me onda nazovi dok čekaš, treebamo se dogovoriti
nek bude zabiljezeno da je ona kriva za prvu opekotinu, na vratuCitiraj:
Maja prvotno napisa
sva sreca ocat blizu
nista, nije se stvrdnulo
možda još bude, a ako ne možeš koristit kao tekući sapun :mrgreen:
da :/
jedino sto u ove ure mogu je - poradit malo na svojem zeljezu :lol:
Moja baka je kad sam bila mala pravila doma sapun od svinjske masti i maslinovog ulja .Sjećam se da je to kuhala uglavno ljeti i to izvan kuće .Mogu ti reći da nije bio posebno ugodnog mirisa jer nije dodavala mirise ,i taj sapun je služio za pranje veša.Ako te zanimaju detalji mogu je pitati.
hvala, ali ne hvala :)
svinjska mast ne dolazi u obzir
Važan je postupak! Možda njena baka zna neku bitnu caku, a masnoću ti stavi koja tebi paše. (Drago mi je čuti da svinjska maščoba ne dolazi u obzir ;) ! )Citiraj:
ivarica prvotno napisa