jo, nije previše 8 kila u 3 tjedna? nije dobro ni naglo, oni koji žele malo smršaviti dobro je držati se 5 manjih obroka-žitarice, voće, povrće, bijelo meso, klasika:-), al 5 obroka je dobro za mršavljenje.
Printable View
jo, nije previše 8 kila u 3 tjedna? nije dobro ni naglo, oni koji žele malo smršaviti dobro je držati se 5 manjih obroka-žitarice, voće, povrće, bijelo meso, klasika:-), al 5 obroka je dobro za mršavljenje.
da nešaljem svima pp stavit ču vam ovaj link i ovdje sve čete nači nadam se da nerušim neka pravila foruma
http://istineilaziohrani.blogspot.co...-prehrane.html
Pozdrav svima,
I ja sam u skupini koja ima problema sa prekomjerenom težinom.Nekada sam bila idealne grade visina 167 i 55 kg,ali eto sa godinama se nakupilo.
Iza sebe imaj jedan neuspješni ivf i dvije inseminacije i nakon toga je počelo moje debljanje što od silnih filanja hormonima što od depresije i ražočaranja od neuspjeha.Sada ima 90 kg i gin mi je prepisao tablete AGLURAB 850 2x1 dnevno jer imam i blago policistične jajnike i pojačanu dlakavost.
Sada se spremam na još jedan ivf ali prije toga bi htjela skinuti kile.
Jel ima neko isustva sa korištenjem navedenih tableta.Pijem ih par dana i imam konstantno proljev i povračam a crijeva mi rade 100 na sat.
Pozdrav
olea, ja sam pila gluformin (što je slično aglurabu) i imala sam skoro mjesec dana paklenih nuspojava - povraćanje, proljev, vrtoglavice, pa povraćanje i proljev ZAJEDNO, ma živi užas. uuuužas. ali, nakon mjesec dana sam se valjda navikla i skoro 3 godine bez problema pila.
OBAVEZNO ih pij UZ RUČAK. dakle pola ručka, tableta, ostatak. tako će nuspojave biti puno blaže.
ja s njima ni grama nisam smršala btw.
joj ja ga pijem u nadi da ću omršaviti,naravno da sam i prehranu prilagodila tome.izbacila sam kruh,slatko ne večeram i pijem puno vode što prije nisam.jedino sam malo lijena što se tiće vježbanja i hodanja,ali probat ću nekako i to.
Ako ima netko tko je omršavio uz korištenje lijeka neka se javi,voljela bi čuti iskustva.
nemoj se obeshrabriti, jako puno cura je smršalo uz te tablete.
blekonja, ona je u godinu dana skinila oko 15ak kila i ostvarila trudnoću, samo teško da će ti se ona sada javiti, rodila je ima mjesec dana.
metformin=gluformin,aglurab,siofor,glukofage...sve je to jedno te isto...
ja pijem siofor 3x500..pije se uz obrok,jedina nus pojava je bila proljev...konstantno sam sjedila na WC-u:-o,trajalo nekih 10 dana i
gotovo...
sada ga pijem normalo se osjećam...al kile ne idu dole...:oops:
olea sve te nus pojave su moguće,ali kad se organizam privikne sve je ok..još se malo strpi i proći će..
ja sam također pred par dana dobila od dr, tablete siofor500, 2x1. zanima me dal vi koje pijete te il slične lijekove imate kakva poboljšanja s ginekološke strane??
pijem ih od 11/2010.nikakvih promjena na bolje ili gore ne vidimo...
i ja sam ih pila skoro 3 godine, i iskreno - ne znam zašto, stvarno.
ništa mi se u životu nije promijenilo.
ali, možda bi išlo na gore da ih nisam pila.
stvarno ne znam.
drago mi je da sam ostala trudna i rješila ih se. još uvijek se trzam usred ručka di mi je tableta lol
ne, bogu hvala. imam dovoljno terapija i bez njih (euthyrox, inekcije fragmina, 3x utrogestani)
pa i ja isto tako nemam pojma ko i ti Pinky zašto ih pijem....
nikada mi ni jedan dr.nije spomenuo pco,dok nisam slučajno došla u ruke dr.T.na SD
kod nje,ajme teški pcos,bla bla...treba odmah metformin...
da napomenem,Nikada nisam imala nikakvih cista,LH I FSH uredni...dlakavost nije izražena..."samo" imam višak kila...
zato kažem nije mi ni gore,a ni bolje...
kažu da uslijed uzimanja metformina može doći do ovulatornih ciklusa kod anovulacije...
hmmm,malo sam skeptična tj.u mom slučaju ciklusi koji su bili 33-35 dana sada su na 64..
i meni tako kiara, meni su pcos dijagnosticirali samo na osnovi inverzije lh i fsh. nikakvih drugih znakova nemam, bogu hvala.
nisam imala ni neki veliki višak kila, ma ništa
ja nemam inverziju lh i fsh tak da mi je to sve full čudno..
ja nisam reagirala na stimulaciju klomifenom, popila 2 kutije i ništa. onda mi je dr dao metformin 2x850 mg i nakon 10 dana - folikul 21 mm! a uopće nemam inzulinsku rezistenciju.
ima dosta članaka o tome na netu, nekim za sada još nerazjašnjenim mehanizmom djeluje izgleda direktno na jajnik kao stimulator ovulacije.