pa je na hrvatskom
ali na talijanskom...
(govorilo se o kokici Galini, pa ja "prebacila" i na Vinku)
Printable View
pa je na hrvatskom
ali na talijanskom...
(govorilo se o kokici Galini, pa ja "prebacila" i na Vinku)
:lol:Citiraj:
Linda prvotno napisa
ja dajem 12 bodova za Vinku!...bas mi je lijepo. sta kaze, nadam se buduca, mama na to???
a mozda izvedenica Tomislava: Tomea? Tomina?
ako dobijemo curku, zvat ce se izgleda Lada. meni je to ime prelijepo, medutim jako mi se svida i Anka - ali zato MM-u ne.
lada- tak se zvala jedna prelijepa crnka tu iz mog kraja
dakle, prelihjepo ime za prelijepu djevojčicu
:heart:
lada, niva.. :mrgreen:
kad smo razmisljali o imenima za prvu bebu, da je bila devojcica zvala bi se mila...
i mm i meni je to oduvek bilo divno ime... pa se nadamo da cemo imati priliku da ga iskoristimo drugi put :P
evo ipak nisam u postupku - moram prvo na histeroskopiju (uklanjanje polipa), pa malo pauze... no to me ne spriječava da smišljam ime za curicu, naprotiv imam više vremena za smišljanje :mrgreen: a od druge bebice ne odustajem :)
nekako mi vinka ne sjeda - ma ni vinko mi se ne sviđa, ali drag mi je bio svekar (slijep i bez jedne ruke od djetinjstva, a ipak tako se borio za život i bio prekrasna osoba) i ne mogu zanemariti njegovu želju.
a neka imena sam izbacila u startu jer su mi nekako za crnke, a mi smo oboje plavi, pa plava i djeca :mrgreen:
Ma joj, kad se sjetim muka i patnje ojo davanja imena.. Lada niva tatin auto iz snova..onako, za na pecanje..i po sumama i gorama..Citiraj:
mikka prvotno napisa
Zbog toga sam odustala od imena Lada. I leda je bila u shemi..
Na kraju kupio Fronteru. :lol:
Kod nas ista prica :lol: :lol:Citiraj:
lelita prvotno napisa
Meni Lada prekrasno ime za curicu, a njegova prva reakcija "lada niva", ja bi ladu nivu.... a ja :roll: :roll: :roll: nista od moje lade.... ali ima varianta, koja mi je krasna.... pa cu nju staviti na listu...
kad sam bila prvi puta trudna u uži izbor su došle Ema ili Hana i Noa ili Jan-i MM izabrao Emu i Nou i tako smo dobili Emu.
Sad mi ja Hana nekako dosadna.. :? ...imate kakvih ideja?
sviđa mi se-Nia,Zara,Katja(al će je svi zvat Kata a to neću)-Noa mi je isto lijepo i za djevojčicu.MM-u se ne sviđa niti jedno od ovih osim možda Noa,ali veeeeliko možda.
Nisam još trudna ali radimo na tome,pa eto skupljam prijedloge...
meni je zara prekrasno... ako budem imala jos jednu curicu (mozda za 10 god :mrgreen: ) zeljela bi da se tako zove ali mislim da MM nikad ne bi pristao na to... (mozda se varam... :/ )...
za prvu smo se slucajno odlucili za ime... bas na nasem vjencanju svirali su od d.dvornika pa kad ono on pjeva e,ela... MM je rekao : evo ako bude curica ocemo li je nazvat ela... to mi je predivna uspomena, ime je nastalo dok smo plesali na nasem vjencanju... :smajlickojicmoljiodsrece:
za drugo dijete sam tila ima luce dok jos nismo znali da beba ima pisu... sad me to proslo, svejedno mi je luce prekrasno ime...
[quote="sandra23"Noa mi je isto lijepo i za djevojčicu.MM-u se ne sviđa niti jedno od ovih osim možda Noa,ali veeeeliko možda[/quote]
mi smo odmah znali da će cura biti Noa :D
što kažete na Margit(a)? Skraćeno Gita...
Moja curica (ako u medjuvremenu ne dobije pisu) zvat ce se LANA :heart:
i gita i lana mi se sviđaju
:heart:
evo meni i mm su trenutni favoriti ako je dečko Lovro i Niko a ako je cura Lana ili Lorena
:D Moja cura se zove Ida ,a ako ikad budem imala jos jednu, dvoumim se izmedju Zina ili Uma.Citiraj:
bibi prvotno napisa
Kako vam se čini ime ULIKA? (staro istarsko ime)
Maslina? 8)Citiraj:
piplica prvotno napisa
U Istri ne bi proslo, zvali bi dijete Maslina. :*Citiraj:
Frida prvotno napisa
Ne poznam nikoga tko se tako zove - osim turistickog kampa, poneke konobe i sl.
E sad, ako ti se svidja ime kao ime...
A ako ti se svidja asocijacija na maslinu, onda imas opciju i Oliva, Olivi(j)a...
Sestra od moje none se zove Ulika.Citiraj:
Elly prvotno napisa
Nekad je to bilo često ime, danas je skoro nestalo, ali tipično je baš za ovo podneblje i nigdje ga drugdje ne nalazimo.
Zato mi je nekako posebno a i lijepo mi zvuči, mekano...
Procitaj ovo. :heart:Citiraj:
piplica prvotno napisa
Zaboravih reci: pri dnu stranice. :)
ja sam za ime curice imala 3 kriterija: umiljato, izgovorivo i u inozemstvu, i da postoji bar jedna pjesma s tim imenom (ja sam kao dijete silno patila što o mom imenu nema niti jedna). imenu je kumovao i braco koji je u fazi Thomasa i vlakova... dakle EMILI je naš izbor (ako bude curica)!
muzeva necakinja se zove Kalindi :)
Super!!! :klap:Citiraj:
božana prvotno napisa
Dobro je da je tema podignuta :D . Već su imena za dečke nonstop u vrhu, a cure, ko da ih niko i ne nosi :roll: Ja ne znam šta nosim, al mi je bilo čudno kako se stalno raspravlja o muškim imenima a za cure nigde ništa.
Emili je baš lijepo ime. Ja sam imala više kriterija:Citiraj:
božana prvotno napisa
- da bude kratko, tj. da se ne može skraćivati nego da je svi zovu po imenu
- da se normalno izgovara i u drugim jezicima
- da je domaće, tj. uobičajeno u hrv. a opet ne prečesto
- zadnji kriterij, najmanje bitan, je bio da ime bude malo starinsko, a nijedno takvo žensko ime mi se nije sviđalo. Već sam izabrala da se zove paula, još kad sam čula da se jedna moja šukunbaka tak zvala, to je bilo to. Ako ikad budemo imali još jednu curu zvat će se Marta
Tko spominje nošenje? Ja samo volim razgovarati o imenima. 8)Citiraj:
vanesax prvotno napisa
8) _A jest i to je! I ja sam volela oduvek i kad nisam bila trudna. Nego mi je stvarno bilo čudno što je danima topić sa imenima za dečke skroz gore, a ovog nije ni bilo valjda na prvoj strani. Ko zna gde je bio potonuo. Eto samo to... Dobila sam dojam da je ovde bio blago prisutan seksizam :P
Btw, cure su ti preslatke, isto kao i njihova imena ;)
:*
ja sam do sad ovo samo čitala i razmišljala o vašim imenima i prijedlozima...
al evo da napišem i ja koju:
kad sam saznala da sam trudna odma sam rekla mm da ako bude curica bude magda... i za sad nam je to nekak ostalo... svi joj se već u trbuhu obraćamo s tim imenom, ali nekak si mislim da to još nije to...
jako mi se sviđa oliverova "magdalena" i razmišljala sam kak mi je to super ime. ali u skraćenoj verziji.. ili magda ili lena, ali kak živim u međimurju, kod nas lena znači "lijena" pa je zato nekak prevagnula magda...
Pa, bit će Megi, razumije se! 8) Nemaš slađeg nadimka, uvijek me podsjeti na onu prelijepu curicu iz "Ptice umiru pjevajući".Citiraj:
Bipsić prvotno napisa
A Oliverova "Magdalena" je i nama bila jedan od povoda. "Sve nježne riječi svijeta..." ko stvorene za moju Megi. :heart:
je, nekak već duuuugoooo sam (i prije nego sam bila trudna) si željela magdu, zbog te pjesme ofkors..Citiraj:
Linda prvotno napisa
a znaš onu: tonka, reci cvrčak, tonka reci more... :mrgreen:
i to mi je jako lijepo, ali moj sinek je zagrizel za magdu i neće ni čuti da bude nekaj drugo... i on već kad čuje oliverovu pjesmu viče: mama, evo pjesme o našoj magdi...
pital me je i neki dan dal' postoji i pjesma o njemu :saint:
Hmmm...Citiraj:
Linda prvotno napisa
:mrgreen:
A kaj ti radiš na kružocima? I ako se dobro sjećam, nije prvi put.. :aparatic:
Meni se isto sviđa "Rene". :aparatic:Citiraj:
Linda prvotno napisa
Mi smo zaljubljeni u Miu pa potajno priželjkujemo jednu :zaljubljen:
Ciao cure!
Naša curka bi bila Petra (to je jedino na šta MM pristaje, ako ovu trudnoću izguramo do kraja) a ja sam htjela Zara, čak sam i sanjala da sam rodila Zaru... :love: