Ma ne dvije jedna probna.
Printable View
Ma ne dvije jedna probna.
U vezi kiflica, i ja sam ih dobila jako malo, a sigurno je radila duplu smjesu. :x
A da su bile dobre to priznajem, ali mislim pa ja sam joj dala recept pa se to podrazumijeva :lol: :lol:
Danas ću se probati ogrebati za grah :mrgreen:
mi smo danas klopali saft i tijesto,te muffine za kojima su klinci poludili pa ih pečem svaki drugi dan.
sutra ću raditi bob s krumpirom na lešo jer kad god otvorim recepte samo piše bob,bob,bob..pa ga moram onda i ja skuhati.morat ću i neko meso nabaciti uz to
imaš moj super- recept :mrgreen:Citiraj:
dolega prvotno napisa
Drago mi je da se siri bobomanija. Andrea - ne odustaj!!!!
Hvala za recept. Danas ipak kuham čušpajz od poriluka. Ja i Noel smo sami pa radim najjednostavnije.
Sutra ću šufnudle i neki saft. Možda od boba :mrgreen: da budem u trendu. I juhu i salatu.
Ja sam danas kuhala poriluk po anchinom receptu. Meni je 8)
Huchi,a što su šufnudle :/
:lol:Citiraj:
ifi prvotno napisa
To su ti kao mali valjušci od tijesta koje možeš pripremiti na slano i na slatko. Ja obožavam s pekmezom. I nisam ih pravila sto godina. Baš bih mogla.
Samo da se pohvalim da danas ne kuham ništa :D
Danas je obiteljsko okupljanje kod mame;slavi 57 rođendan.
Bit će dobar meni:juhica,meseko,grafče( njam,njam),raznih salatica,orahnjača,makovnjača,išleri (njam,njam),kiflice (one fenomenalne od Naty),Schwarcvald torta(ne znam kak se točno piše) i još jedna super torta s jagodama koju smo sinoć Naty i ja radile do sitnih noćnih sati (ona će napisati recept).
Obožavam takve ručkiće,mama nas uvijek nakrca za doma tako da za sutra kuham juhicu sa domaćim rezancima (koje je MM napravio) i to je to.Konačno ću se malo odmoriti preko vikenda.
Prava sam vrijedna domaćica :lol: :lol: :lol:
cure, zakazale ste! .cer:
dajete mi brzo ideju za tjesteninu sa što više vrsta povrća. mm navalio da hoće tijesto (doma imam tagliatelle) a ja se zaželila povrća... mogu sve podinstati i baciti na tijesto, ali ako imate neke supermaštovite recepte - navalite!
Pašta sa špinatom i gorgonzolom ili sa brokulom i piletinom ili sa tikvicama i gljivama......
ja sam se napalila na što više vrsta povrća, mislim da ću nakupovati po malo od svega što nađem na placu, zdinstati, malo podliti paradajzom i nabacati začinskog bilja. ili možda popržim u woku i zalijem soja sosom.
ništa ne kuham preko tjedna pa pokušavam sve nagurati u vikend...
Šufnudle... :lol: Zvuči k'o nešto važno...
To su kao njoki samo duguljasti. Rade od tijesta s krumpirom i jajima (može i ne mora), razvalja među dlanovima i skuha u kipućoj slanoj vodi. Može slatko s prezlima i šećerom, s pekmezom, a može i sa umacima...
Ja sam radila sa raženim brašnom i bilo je prefino...
Danas sam radila oslića i krompir-salatu.
Sutra je naš roštilj-dan, pa ćemo neku finu ribu i tikvice na gradele i salatu.
Pečena tunjevina i blitva s krumpirom.
krmenadle s umakom od šampinjona,njoke,pohani karfiol i tikvice.i banana kocke
Huchi opet ti sa šufnudlima!Ajde sad si konačno neznalicama objasnila o kojem je tijestu riječ :D
Jucer sam napravila nesto nevjerojatno!!!
Mome muzu koji MRZI poriluk i jecam uvalila sam za veceru oboje istovremeno!!!!
Napravila sam kao neki rizoto od dinstanog poriluka, sampinjona i mjesavine rize, jecma, suhoggraska, lece i kojecega, ubacila kocku za juhu i malo vrhnja za kuhanje i MRAK! Stavljao je tri puta, a nije imao pojma sta jede. Za poruluk sam mu rekla, a jecam cu ostaviti za neku drugu priliku!
:D za mene
Ja danas kuham klasični ručak.
Juhica od "picekine" sa dosta zelenja i domaćom "taranom", napacani krmići i krumpir, sve pečeno u rolu.
Uh koja mašta! :lol:
Ja danas brzinski ručak;tortellini.
Sutra jufica,meseko,salatica za ručak.
Poslijepodne imamo goste (MM je danas rođkas,pa će sutra biti promenada čestitara) i napravit ću dvije hladne salate,quice loren,nareske,raffaelo kocke,baklava (omiljen kolač MM) i čokoladna torta sa 39 svijećica :lol:
Možda slikam pa vam stavim slike da se malo hvalim ;) kako sam dobra i sposobna domaćica :lol:
losos i blitva s krumpirom
Ja sam jučer napravila pitu zeljanicu kao za danas i više je nema. :cry: MM uzeo jutros zadnja 2 komada za ablec. Danas ću jesti onda juhu od povrća (isto od juečer).
Danas riblja juha, prvi put da je dobro uspjela. I u rernu bacam tri oslica samo posoljena i u maslinovom. Pored kuham brokolu. That's it. Mozda salata ako se muzu bude dalo praviti.
Trebaju mi brzinske ideje za sutra jer ce mi biti razbacan dan. Ostat ce vjerovatno malo ove juhe, ali sta jos?
Ja danas šampinjone samo na kapuli, palentu, tikvice na naglo, pomidor salatu....jedva čekam, ne znam šta od toga više volim....
Ja sam danas radila njoke, teleće medaljone u umaku od šampinjona, zelenu salatu i sladoled (kupovni, of kors).
Sinoc sam zdinstala poriluk, mrkvu, tikvice, celer... sad moram smislit sta cu s time - rizu, krompir, tijesto, kao varivo :? Da sve pomijesam, da slozim zasebno :?
pomiješaj s rižom, tijestom ili kuskusom - tako sam ja za vikend, s tagliatellama.
Ti zivis od kuskusa (hi, hiiiiiiiii)Citiraj:
ms. ivy prvotno napisa
Ja cu rizoto sa necim. Mozda i sam rizoto za mene i Edi ako MM ne ruca na poslu. Idemo u hodanje poslijepodne pa mi se sad nesto komplikovano ne kuha.
zato što je apsolutno najjednostavniji za napraviti - preliješ kipućom vodom i čekaš par minuta. a odlično ide s bilo kakvim povrćem - sirovim, dinstanim, samo začinskim travama i češnjakom na maslinovom ulju... može hladan na salatu, može topal... ako imaš neko meso uz njega ok, ako nemaš opet dobro... genijalan izum! :D
(eto ti ideje za brzi ručak za tebe i edi - malo povrća u kuskus, kud ćeš bolje!)
Kuskus? Vidi, vidi!!
Sad trebam jos jednu uputu. Da li da pomijesam ili ide zasebno pa svako sebi u tanjuru mijesa? Ako mijesam jel treba biti malo tekuce kao varivo ili gusto?? Moram to i malo zamaskirati da lakse podvalim mojim izbirljivcima koji ne vole poriluk.
ja uvijek sve pomiješam da se bolje nasafta, a općenito su takve stvari bolje drugi dan. i neka bude onako rjeđe, ne baš kao varivo ali ipak dosta vodeno jer će riža/kuskus/tijesto upiti tekućinu. ja sam podlijevala paradajzom i malko vodom i dodala kojekakvih začinskih trava, a na početku sam poriluk prepržila na maslinovom - tako će se raspasti, pa tvoji porilukomrsci neće ni skužiti kaj si im podvalila. :namig:
Ajde, vidjet cemo kako ce to proci. Jos mi reci kako ide salata uz to?
apsolutno bilo kakva, nama je sad omiljena krastavci/paradajz/luk, pa sve u frižider da se prožme. mm ne voli zelenu, rikolu, matovilac i sl., ali sve paše... i rotkvice, mladi luk... ma zvekneš sve kaj volite! joooj što volim sezonu friškog povrća!!
Ivy, ajmo se nac na placu!!! :D
eh, da bar stignem... mm jede na poslu, ja ponekad kod mojih kad dođem po ljubeka - i tako kuhamo samo vikendom. a zadnjih 13 mjeseci, vidi čuda, ne stignemo kuhati neke gurmanluke... :raznježeni kolut: i tako mi jaaako fali kuhanje!
Radit cemo salate! Zasto su muzevi takve ser... kad su u pitanju salate? Moj bi samo paradajz, cak ga jede i zimi kad je raspoznatljiv samo po boji.
ma moj voli sve što nije zeleno i lisnato. što me ne muči kad je u pitanju zelena, jer je ni sama ne ljubim pretjerano... a matovilac i rikolu kupujem u minijaturnim vrećicama i jedem sama. :kolut:
Ja kupujem u ogromnim kolicinama i jedem (skoro) sama.
Cure šata vam je kus-kus!?
Nikad čula! Kako se radi?
Možda je to drugačije zovem?!
Jučer sam radila nabujak od brokule po prvi put i super je. Ja nikad ne znam što bih s brokulom i cvjetačom osim prokuhala i zapekla ili prelila prezlama i vrhnjem. Eventualno juhica.
Danas ću nešto smisliti s tikvicama, mahunama, mrkvom s vrhnjem i na kuhano tjesto. Još ne znam kako će izgledati.