jel možda znaš točno gdje u Ilici?
Printable View
jel možda znaš točno gdje u Ilici?
Ne
i mene zanima :)
remar centat i reto centar su 2 ratzličita centra!
http://www.retocentar.hr/
mi se opekli jednom sa remarom, ali reto mi se čine ok!
Ima Reto centar i neku svoju trgovinu (puna isto starudije) na Resničkom gaju. Vidjela iz auta... nisam zavirivala unutra.
ma ja imam stari monitor i nekome bi ga dala, al nemam ga kako prevesti, a ovi iz remara su rekli da ne dolaze po to
stavi u oglas, uvijek će se naći neki kompjuterski frik kojem možda trebaju dijeloviCitiraj:
Školjkica prvotno napisa
misliš tu ili neki specijalizirani
ne, neki besplatni online oglasnik, znam da mm na taj način dovlači kompjutersku kramu doma :roll:Citiraj:
Školjkica prvotno napisa
(i da mu se nisi usudila ponuditi, imamo već četiri monitora 8) )
a onda je ovo valjda bio reto centar!? broj telefona počinje brojem 2, i negdje su u dubravi :?Citiraj:
bucka prvotno napisa
Resnik, kod starog kolodvora (tam je taj dućan, mislim da je to produžetak Čulinečke, 100 puta sam prošla onuda autom. Oni imaju zgradu još negdje...)Citiraj:
sorciere prvotno napisa
Jel ovo prava web stranica? Meni otvara rehabilitacijski centar za ovisnike.Citiraj:
bucka prvotno napisa
Inače Hrelić je cool! Ovisno kako ubodeš dan, al recimo večina onih stvari sa Britanca su stvari sa Hrelića koje ljudi uzmu, malo poprave, obrade, lakiraju, oslikaju i onda 20 puta skuplje prodaju na Britancu.
moja šogorica je uredila cijeli starinski stan od 130kvadrata sa stvarima sa Hrelića, šogor ima zlatne ruke,, sve je u starinskom štihu a jeftino su prošli...
i kuhinja im je od starinskih ormarića...
i izgleda super!
i inače kupuju sve ali baš sve tamo :P
i žive kao carevi sa jednom prosječnom plaćom, i idu svake godine na putovanje u zimu (last minute) i svako ljeto u viksu na 3mjeseca na more..njih 4-ero...
:mrgreen:
Na Hreliću sam bila mislim jednom ili dvaput, vodila me frendica da i to vidim :) Istina da se naći stvari koje ne možeš nigdje drugdje naći, kako bi se reklo od igle do lokomotive.
Sjećam se da je frendica kupila neku cool kožnu torbu od jedne mlađe žene koja je imala 10-ak cool torbica i neku odjeću na prodaju.
Meni su bile zanimljive uglavnom knjige i srebrni nakit, a definitivno se tamo može naći i cool kožnih jakne i kaputa. Jedna moja druga frendica je često išla na Hrelić i tamo ih je nakupovala u svim bojama. Mislim da ih je kasnije oprala ili dala u kemijsku čistionicu i cool su izgledale.
Namještaj se ne sjećam da sam vidjela, ali bilo je definitivno lampi, porculana, sitnica za kuću, kuhinju, radionicu... Stari vrijedniji namještaj uglavnom skupljaju Romi u kvartovima kad ide glomazni otpad. Dođu prvi i dežuraju kod tog komada namještaja dok ne dođe netko njihov s prijevozom da to odvezu. Već točno znaju koji namještaj vrijedi (neki čak znaju i u koju epohu spadaju) i onda ga prodaju restauratorima ili antikvarijatima, koji im isplate neki mizerni iznos od par stotina kuna, a taj namještaj onda u njihovoj trgovini vrijedi desetke tisuća kuna. Mislim da je bila jednom reportaža o tome na TV-u.
Osobno mi je lijepo vidjeti stare komade namještaja u muzejima ili dvorcima, ali ne bi to voljela imati u svom stanu, isto mislim da namještaj i prostor nosi energiju ljudi koji su živjeli s njim. Više sam za minimalizam i moderniji Ikea dizajn u prostoru gdje živim.
Ali da Hrelić ima svojih čari, ima. Vjerojatno zato jer podsjeća na "stara vremena" i na stvari koje smo možda i zaboravili da su nekad postojale :)
oba su rehab. centri za ovisnike, i dijelom (jako malim) se financiraju na taj način.Citiraj:
RozaGroza prvotno napisa
Danas bila prvi put, iznenadila se kakve se stvari sve prodaju. Adaptirano mlijeko, svakakvi lijekovi, polupotrošena kozmetika, prastare autosjedalice... To me najviše šokiralo.
Da se naći zgodnih stvari za doma, ali treba baš imat baždareno oko i puno strpljenja. I za dječicu se može naći robice i igračaka, ali od svega tamo pa po mojoj procijeni je jedno 60% neupotrebljivo. Ali kako kažu one man's trash is another man's treasure.
Ja sam naravno bila u potrazi za vintage komadima odjeće i našla sam par komada po 3-5 kn!
mene zanimaju starinske drvene škrinje, zna li netko kako se njima kreću cijene?
inače meni je super taj restaurirani namještaj, probat ću iskoristiti nešto vlastitog, a još ne mogu prežaliti jednu komodu iz jednog dosta poznatog dvorca koja sam pronašla već uništenu, sumljam da bi se dala restaurirati, a predivna je
meni se sviđa minimalizam tipa ikea, ali rado bih restaurirala neki stari komad (pogotovo obiteljsko naslijeđe) i dala osobnost prostoru
uh, to mi je preskupo, ja imam jednu od svog djeda, samo ću je prebojati u bijelo i možda staviti neki fora natpis pa da mi bude za igračke
a koji dan je najbolje otići za stvari za kuću? ili je sve na ponudi svaki dan?
Hrelić je samo nedjeljom i srijedom (ima manje nego nedjeljom) ali stare su mi informacije, nisam bila dugo duuuugo ... čekam proljeće!
meda me prestigla, baš sam ja htjela reći da pogledaš na njuškalu...
Na brzinu našla ovo (ma da mi se čini malo skupo, ali možda cijena podliježe pregovorima, a ako je puno drvo i u dobrom stanju, možda to i nije tak puno): http://www.njuskalo.hr/stilski-namjestaj/sanduk-oglas-3840183
Imam poznanicu koja je na Hreliću znala kupiti kapute po 20,30kn i to sasvim lijepe i jednostavne, svakave ali tko voli nek izvoli..ja ne volim nositi nošenu odjeću (kao dijete da, ali sada ne..)
u sklopu sajma automobila, Hrelić "radi" sri i ned. bolje doci sto ranije oko 7, jer tada je najbolja ponuda, a oko 11-12 (ovisi o vremenu) su vec "rasprodaje" ...
stare škrinje - reto centar antikvarijat na čulinečkoj - oko 300kn pa naviše
pa bome su skupe te stare škrinje
Drvena škrinja ima nezgodnu stranu - zna prignječiti prste. To i nije najbolje rješenje za svakodnevno spremanje igračaka. Možda umjesto drvene škrinje možeš nabaviti košaru (pletenu). Isto služi, a puno manje košta.
Evo tu imaš nešto - više vrsta (košare za drva, ali imaš i s poklopcem na istoj web stranici): http://www.drvenarija-pospaic.hr/Web...%2CProductName
Mi smo imali pletenu košaru za veš obloženu tkaninom za plišane igračke. Davno sam to dala u vrtić, a sve mi se čini da nisam trebala jer moji se i dalje vole igrati s plišavcima iako su već veliki.
ova pletena je baš lijepa, a istina ima i takvih za veš oko 100-150 kn i stane dosta igračaka, to mi se čini bolje za igračke u uporabi, a one koje se rijetko koriste bi i drvenu
Ima tih košara isto na Hreliću, novih, obrtnici imaju tamo štandove. Ako trebaš nešto ekstra, može se dogovoriti da ti naprave, ali dugo nisam ništa trebala pa ne znam kakve su cijene.
Mislim da ima i na Trešnjevačkom placu, ali manji je izbor. Vjerojatno ima i po drugim većim placevima.
otići ću baš vidjeti, samo koliko se sjećam skuplji su od tih košarica u ikei i sl.
Imam dvije škrinje doma, nepraktične su, osim što zauzimaju puno mjesta, svaki put kad hoćeš nešto sa dna, moraš kopat sve. To je baš za držati nešto što vadiš jednom godišnje.
Lijepe starinske, tata ih restaurirao i poklonio mi, tako da...
sutra idem nakon višemjesečne pauze :-D
ja Hrelić obožavam,mogla bi zujati satima (što je moj ekvivalent nečijem vikend odlasku u shopping centar)...
stvarno ima svega,od :-o polupotrošene kozmetike (kak je već netko napisao) do :zaljubljen: knjiga,časopisa i antiknih sitnica (što ja obično kupujem)
tu sam nakupovala knjiga i knjiga i zbog toga se po meni najviše isplati otići
malo skrećem s teme, ali zna li netko gdje rekonstruirati ili prodati staru škrinju?
Već par godina hodam na Hrelić (nedjeljom). Moram priznati da mi je na početku bio "bed " mislim na cjenkanje, raspitivanje o stvarima i tak to ida na početku nisam ni kupovala bog zna što puno stvari ali nakon nekog vremena dobila sam snage i sad kad god odem kupim si uvijek nešto,
npr. mušku majcu s gargamelom za 30 kn, žensku skaj jaknu za 50 kn,narukvicu 30 kn (bijeli sedefi), dječju jaknicu za 10 kn.... još puno, puno stvari.
Sve stvari kupljene su nove i neke čak zapakirane. Znači osim rabljene robe tamo ima i puno prodavača koji prodaju robu jednaku onu u bilo kojem butiku ali za puno manje kunica. Najviše još uživa u svemu tome kad dođem na posao u nečem novu i kolegice me pitaju gdje si to kupila i koliko si platila i kad nemogu vjerovati da je stvarno to tako jeftino pa kad me još neki pitaju hoćemo skupa onda sam najzadovoljnija i najsretnija.
Zato svima preporučam da odu do Hrelića da ne odustanu odmah prvi put da navrate još koji put i počnu uživati jer tamo ima i onoga čega nema.
tina55, ja bih se prvo obratila ovim curama http://zadovoljna.hr/clanak/uradi_sa...amjestaja.html, ako želiš da oslikaju za tebe, ili im želiš prodati, one vjerojatno znaju kamo dalje s tim..
Ja sam na Hreliću uvijek bila pješke/tramvajem, pa sam kupovala samo male stvari, ali našla sam puno korisnih. Za namještaj sam čula da je važno doći što ranije, što meni u studentsko vrijeme nije bilo baš izvedivo.
Ali starci baš prekjučer sa smeća dovukli odličnu fotelju iz 60ih, treba je samo pretapecirat.
Od starog namještaja,meni su najdraže one kredence iz 50ih (tipa ova: http://2.bp.blogspot.com/_hUttv1oyVW.../kredenca1.jpg), kad se obojaju vrlo se lako uklope u moderan namještaj, a daju ono nešto. Iako jako volim Ikeu, malo mi je bezveze kad je u stanu sve s njihovim potpisom, od namještaja, tekstila do slika na zidu.
tangerina,divan je ovaj kredenac...uf ja jako patim na te starinske stvari,iako na Hreliću to samo razgledavam...ali sitnice si volim kupit...nažalost ovu nedjelju nisam išla radi vremena.
zanima me kakva su vam iskustva s kupnjom nakita od srebra i poludragog kamenja.ima onih par ženskica koje prodaju,nisu baš ni jeftine (za Hrelić,mislim),a kako se baš ne razumijem u procjenu ne znam je li pravo ili ne
ja sam bila prije tri tjedna...išla sam bez nekog plana ali odlučna da zaobilazim auto dio :) i one štandove - znači samo onaj dio gdje mali ljudi prodaju. ima svega, našla sam prekrasnu mjedenu tacnu za 30 kn, naljepnice sa zid koje inače koštaju preko 150 kn jedan frajer prodaje po 30-50 kn (normalne, zapakirane, u velikim količinama ih ima) i našla sam puno slikovnica za djecu novih koje izlaze uz novine inače po smiješnim cijenama (5 - 10 kn). e da - što je oduševilo moju curku - oni suludo skupi dječji časopisi u koje dobijete neki poklon (barbie i sl.) po 10 kn. eto...mislim da ne treba imat predrasuda jer tamo nema samo stare robe iz nečijeg ormara već svega što se može prodat...