neobična baš mi je drago da si zadovoljna!uvjerena sam da će sve proći dobro :D
Printable View
neobična baš mi je drago da si zadovoljna!uvjerena sam da će sve proći dobro :D
Eo da se i ja prijavim kao rodilja koja je iz Splita išla u Sinj i prezadovoljna sam, i što se tiče poroda i što se tiče svega kasnije, pogotovo pomoći i podrške oko dojenja.
Što se tiče teze da je Sinj daleko, ja sam iz Splita krenula kad sam bila otvorena 4cm, još su bili i neki radovi na cesti, pa sam opet stigla bez ikakve frke. Na kraju se pokazalo da je bila zamućena plodna voda, ali srećom sve je prošlo super.
tangerina, imam par pitanja za tebe?
Kako je izgledao sam izgon, jesi li mogla mijenjati položaje? Koliko se može dignuti stol? Može li se namjestiti u skoro pa čučeći položaj?
Jesu li ti radili epiziotomiju?
I još nešto, vezano uz prijavu djeteta, to si morala u Sinju? Šta si sve tamo morala napraviti, mislim koje papire sve dobiti?
I jesi li imala pravo na neku novčanu naknadu od grada ili se moram s njom pozdraviti? :lol:
Sad sam je sjetila da sam zaboravila to ovdje napisati.
Jako sam željela roditi u Sinju, ali sudbina mi nije bila naklonjena, prenijela sam dva tjedna, pa sam ipak morala u KBC Split.
U Sinj sam odlazila na preglede (ctg i amnioskopiju) i imam samo riječi hvale za svo osoblje, pogotovo za sestre i babice, bili su ljubazni, susretljivi, pogledali moj plan poroda, navijali skupa sa mnom da krene prirodno...Loš dojam mi je ostavio jedino doktor P. (jedan od tri ginekologa tamo), koji kao da je od prvog trena kad me vidio navijao da ne rodim tamo...i na kraju me odbio poroditi i poslao u Split (a nije još bio kraj 42.tjedna i sve je bilo ok i sa mnom i bebom), sreća otišao je sljedeći dan na godišnji...
r.i.p. sinjskom, makarskom, imotskom i supetarskom rodilistu, na zalost...
Baš sam se pitala postoji li igdje topik o tome... Baš jadno, sjećam se kako je vertex pisala o sinjskom samo lijepe stvari, a i u RL sam čula samo dobro o njemu. Za makarsko i supetarsko nisam ni znala da postoje.
evo sinjsko rodilište otvoreno :-) ima li kakvih novih iskustava?
ima li novih iskustava iz Sinja?
Evo i ja podižem temu.. mislim se između Splita i Sinja pa bi bila zahvalna za nove informacije :)
Vidim da mi je neobična postavila nekoliko pitanja prije preko 3 godine :lol: nemoj mi zamjerit, nisam tada spavala baš :)
Ali evo ako nekoga još bude zanimalo: položaj nisam mijenjala (nisam tražila, ne znam šta se može), radili su mi malu epiziotomiju, malo sam sama popucala (doktor je rekao da je razrezao da bude pravilnije jer da sam sama popucala da bi bilo više šavova, ne znam je li to točno, a nije me bilo puno ni briga jer sam se brzo oporavila, normalno sjedila 2. dan).
Rodni list je izvađen u Sinju (i domovnica, čini mi se), a u Splitu su mi odbili naknadu za novorođenče (nisam je poslije tražila u Sinju). I dalje mislim da je to potpuno nelogično jer mogla sam ja npr rodit slučajno na Braču jer sam tamo ljetovala i uhvatili me trudovi, mogla sam rodit i na autocesti, ne razumijem kakve veze to ima, al eto im.
To je sve bilo prije otvorenja novog splitskog rodilišta, dakle staro iskustvo.
Evo da otvorim temu ponovno i napisem svoje iskustvo iz sinjskog rodilista. Rodila sam prije par dana i imam samo rijeci hvale. Toliko mi je sve u vezi poroda i prvih dana u rodilistu ostalo u lijepom sjecanju da se jedva cekam vratiti tamo.
Kad sam dobila prvi trud primjetila sam da mi je pukla plodna vods i pozurila sam u rodiliste (prva beba, nisam znala kako se ponasati). Babica nas je pristojno docekala (za razliku od Splita gdje te na ulazu cekaju nadrkano i pitaju sta si dosla??) i pregledala me. Objasnila mi je da skoro uopce nisam otvorena i da ce porod potrajat da se opustim u predradaoni i cuvam snagu. Onda je uvela muza i njemu sve pristojno objasnila i uputila ga kuci. Kako smo bile same u rodilistu provela je s menon cijelu noc i pregledavala me svako malo uz upute kako da disem i cuvam snagu. Kada sam usla u radaonu, ona i doktor su mi pomogli i izbacili bebu iz mene u dva truda. Rezali su me kako ne bi pukla, ali imala sam par punata. Kasnije su mi babice puno pomogle s dojenjem kako je beba odbijala sisati i da nije njih vjerojatno bi sad bila na dohrani. Stvarno su svi pristojni i ucinit ce sve za vas i bebu, ja sam se osjecala kao kraljica ta 3 dana u rodilistu.
Ima li ko s novijin iskustvima iz sinjskog rodilišta?