Moja mama i ja smo rodile prvo dijete potpuno iste porođajne težine, otprilike u isto doba dana, i otprilike jednako teško. Ja nemam drugo, pa dalje ne mogu uspoređivati.
Printable View
Moja mama i ja smo rodile prvo dijete potpuno iste porođajne težine, otprilike u isto doba dana, i otprilike jednako teško. Ja nemam drugo, pa dalje ne mogu uspoređivati.
tjah.
da sam ko moja mama ne bih bila carica :mrgreen:
žena je visoka svega 155 cm a rodila je troje djece, od kojih sam ja najlakše 3600 a burki najteže 4,450
ni jedno od nas nije rođeno u boksu, sve na pomoćnim krevetima (ili buraz na SDu u sobi :lol: ) jer joj nisu vjerovali da rađa (ono, nije baš bila glasna i tak) pa kad bi ju došli pogledat dok leži na boku - a glavica ide, hop i eto bebe.
zato ja uz najbolju volju nisam uspjela izgurat nijednog svog sina. a volje sam imala, imam i svjedokinju :)
dakle, nije sigurno pravilo.
i nitko u mojoj familiji nema frke s rađanjem, baka jedna izrodila osmero doma, druga 4 kćeri od kojih su 2 blizanke.
sad se sve smijemo porodima, a nekad nam je ipak bilo cvika, cvika
mene je mama rađala 19 sati, samo zato što je uz mene imala još jednu praznu posteljicu koja se prepriječila na rodnicu i nisam mogla van, tak da ne znam zapravo kak joj je trebalo biti....a baka je mamu rađala tjedan dana...halo? :mrgreen:
ja sam prvo rodila jako, jako teško, tak da mi je pukel i celulit na guzici i imala sam podljev dva mjeseca, a drugo sam rodila solidno - nakon 8 sati trudova
Ja sam fizički ispala na baku, a ne na mamu. Srećom! Mama je drugi porod imala carski zbog veličine djeteta i svojeg ne prevelikog tijela, a ja sam velika i krupna baba, pa me to mimoišlo. Eto, bar nešto!
Hm ne znam, moja mama je nesto jako dramatizirala svoja dva poroda dok je meni porod bio super iskustvo ... Mozda sam na svoju nizozemsku baku koja je rodila 11x :mrgreen:
Jel' kod kuće :lol:Citiraj:
Maxime prvotno napisa
evo provjerila sam 8)Citiraj:
saska7 prvotno napisa
slicno, ali ne isto...naravno..drugi porod sam znala sto me ceka i nisam zurila, trajao je puuuuuuuuno manje od prvog - trudovi,, od prvog do poroda, su bili 6h, zadnja 2ipol sata sam bila u sobici za radjanje i nisam vjerovala da je to vec to jer sam se bez dripa i dolantina sasvim otvorila i rodila na stolcicu. e da, termini- prvi 3 dana kasnije, drugi 2 dana kasnije po ZM, odnosno 3 dana ranije po ciklusu (beba je po velicini odgovarala ovom drugom :P )
argenta, nego gdje drugdje :mrgreen:
Ona je rađala 12, ja 19 sati.
Njoj su na kraju nalijegali na trbuh,odležala je svaki od tih 12-satnih trudova, ja nisam...
U rodilište me ispratila vrlo ohrabrujućim- joj, kaj buš se ti derala...A ja nisam ni pisnula... :mrgreen:
moja mama se samnom patila 18 sati, rekla je da zna kako se kokos osjeca kad snese jaja - nimalo lijepo, a to sve zbog nekog doktora koji je nije htio poroditi pa se ona natezala toliko. Zamalo da se ja zovem Zorica, po sestri koja je digla frku i na kraju e zbog nje i porodila.
a kad je sestru radjala, sekina rukica je bila nekako kod uha pa je isla s glavom, pa su oni koristili izraz "Ostade ruka" (nemam pojma sta to znaci) i mama je mislila da fkt nema ruke ili sta je vec jadna u tom trenutku pomislila
tako da ja sebi ne zelim mamine porode
moja mama je rodila nas dvije...slicno je bilo i meni
nije dugo trajalo, nisu nam pukli vodenjaci nego krenuli trudovi i to bol u ledima
slazem se sa apri
Citiraj:
ako i nije genetski, a ono vjerujem kako me je taj njezin "nije-to-ništra-strašno" stav, pripremio na to kako je većina toga "u glavi".