Sebi ili jednoj curici zimsku jaknu/kaputić (ako voli tu boju).Citiraj:
ovca_i_janjad prvotno napisa
Printable View
Sebi ili jednoj curici zimsku jaknu/kaputić (ako voli tu boju).Citiraj:
Za mamu ovo (bezrukavac je meni zakon, a dolje postojeća suknja od istog materijala):Citiraj:
http://www.kubota.fr/IMG/jpg/polaire.jpg
Za cure ovo (rukave na ciferšlus, da se mogu skinuti):
http://www.polo-shirts.co.uk/images/...ids_fleece.jpg
prodaj meni ostatak :mrgreen:Citiraj:
A za što bi ga ti iskoristila - otkrij mi tajnu! :)Citiraj:
tenshi prvotno napisa
Vozite se još u kolicima? Ako vam se uklapa boja, možeš napraviti vreću- prekrivač za po zimi. Sa zatvaračem, možda, i da ima one proreze za pojas.
Ilil možda neku jaknicu-kaputić za curke, na gumbe, sa kapuljačom, do koljena. Super ako imaš još koju boju flisa pa kombiniraj. Ili sa samtom(na orukavlje, džepove...).
Ili neku pelerinu, pončo...
Kapu, s dodacima za prekriti uši. Možda nešto ovako:
http://www.malimrav.hr/product_info....roducts_id=217
Vozite se još u kolicima? Ako vam se uklapa boja, možeš napraviti vreću- prekrivač za po zimi. Sa zatvaračem, možda, i da ima one proreze za pojas.
Ilil možda neku jaknicu-kaputić za curke, na gumbe, sa kapuljačom, do koljena. Super ako imaš još koju boju flisa pa kombiniraj. Ili sa samtom(na orukavlje, džepove...).
Ili neku pelerinu, pončo...
Kapu, s dodacima za prekriti uši. Možda nešto ovako:
http://www.malimrav.hr/product_info....roducts_id=217
ne znam zašto je otišlo 2 puta. :/
Cure, hvala vam na prijedlozima. Moj problem je što nisam baš tehničarka, više kreativka :mrgreen: pa mi neke stvari predstavljaju problem. No, pokušat ću ovako:
- tajice;
- suknjice;
- haljinice;
- jaknicu na gumbiće do koljena (ovo će biti probno);
- kapice s ušima + kapice kao za patuljke (to je jako jednostavno napraviti - izmjerim opseg glave i onda napravim kao trokut, spojim jedan i još napravim jedan šav na čelu)
*poslikat ću kad završim, da vidite kako ne znam šivati, ali se ipak ne dam :roll:
ni ja se ne dam 8)
upravo si šivam neku klasik šik haljinicu do koljena.
djetetu smišljam isto haljinicu.
Cure, divim vam se :naklon:
Ja zašijem gumb i to mi je domet :oops: Sad bih htjela malenoj sašiti plišanca, ali specifičnog (onog tigra Hobbesa iz stripa Calvin & Hobbes) - ima li netko tko to radi (platim koliko god treba) ili mi barem možete reći koji da materijal tražim i gdje pa ću sama probat nešto.
Nadam se da je Vještičica ovo vidjela... To bi se dalo naheklati od konca, onako kako ona radi prekrasne igračke za svoju Mici.Citiraj:
Mrvna prvotno napisa
Dodajem link s primjerima - ona je stvarno zaslužila reklamu:Citiraj:
Peterlin prvotno napisa
http://public.fotki.com/vjesticica/sve-nase-igracke/
Njeno dijete može biti sretno što ima tako darovitu mamu :klap:Citiraj:
Peterlin prvotno napisa
vještičica Bagat Ruža ima plastičnu stopicu ali neznam za što služi zagubila sam knjižicu sa upustvima.Upisala sam sa na tečaj krojenja i šivanja i sad me zanima za čega te sve stopice služe a nemam pojma,nekada davno sam znala.Posalije ti stavim slikicu da bidiš.Kažu ta ova mašina može i hendlati nemam pojma o tome a imam je dvadeset godina.Ako netko zna molila bi da mi objasni.
Evo slikica,sve stopice Ruže Bagat selektronik ne znam za što sve služe ova predzadnja je okrenuta naopačke zato što nije ravna već žljebasta pa da vidite ako treba okrenem je,zadnja plastična i prozirna.
http://img17.imageshack.us/img17/7497/p1010620f.jpg
Hvala ti srce si :love:
Ta plastična stopica koju Ruža ima ne može poslužiti za svrhe koje meni trebaju.
Nemoj više postavljati slike, samo link, Rodin forum ne dozvoljava postanje slika.
Ok,hvala na upozorenju.
Znaš li za što ta plastična služi u sredini ima mali prorez kroz koji igla ne može proć?
Ovo je preprekrasno. Ja sam ovdje došla nać kakvu ful jednostavnu ideju jer šivanje mi je opuštanje...al uglavnom me idu stvari koje su brzo gotoveCitiraj:
Peterlin prvotno napisa
Frida editirala zbog
Citiraj:
1. Kršenje autorskih prava. Za fotografije, članke ili bilo koju drugu intelektualnu svojinu koju želite postaviti na Forum poželjno je dobiti odobrenje od vlasnika autorskih prava te navesti izvor (web adresu, naslov knjige… i sl.).
arim ima i ja Ružu staru 20 godina, ali nisam nikada koristila te stopice.
arim našla sam uputstvo za Ružu.
Oni dijelovi sa tvoje slike su redom:
1. ravna vodilica
2. stopica za ravno šivanje
3. stopica za prišivanje patentnih zatvarača
4. stopica za porubljivanje
5. stopica za šivanje rupica
6. stopica za slijepi bod
7. stopica za dvostruku iglu
8. stopica za prišivanje dugmadi
Pa da, u 90% slučajeva te stopice ne trebaju. Doduše, ja imam Višnju, a ne RUžu, ali slično je to...
Od specijalnih sam koristila samo onu za rupice (jer je prozirna) a sad na novoj mašini (Toyota) rupice radim na običnoj stopici koja radi cik-cak bod.
Od ostalih.... mhm, dvostruku sam koristila vrlo rijetko, a ponekad za rubljenje dječjih hlača znala sam ovu za nevidljivi bod. Stopicu za porubljivanje sam probala koristiti, ali valja samo za plahte i stolnjake (malo deblji prirodni materijal koji ne kliže) i niš drugo. Ili sam ja nespretna.... :/
Stopica za prišivanje dugmadi nije mi bila isporučena s mašinom (iako je trebala biti) pa nju nisam nikad savladala.
Eh, da, ima još jedna za "poplune" (ne vidim je na slici) koja bi bila dobra za izradu štep deka za kinderbet, podstavljenih jakni i slično.
Dora istražuje!
Treba li reći da se mladoj dami mnogo dopada? :)
Prekrasno, prekrasno! Kakve kreativne igračke, svaka čast kreatorici! Jel ta žena na forumu?Citiraj:
Peterlin prvotno napisa
Pa evo je tu iznad tebe :)
Joj e, skužila sam, sad sam joj poslala i pvt poruku! :) Tnx! ;)
Ajme ubit cu se! Mi smo isto opsjednuti s Dorom, ali ovo mi nije palo napamet! Ja sam sve blize upisivanju tecaja jer ovi moji samouki radovi trose previse zivaca i vremena.Citiraj:
vještičica prvotno napisa
Ne se samoubijati, pritipliz :trep:
Evo i jedna slička izbliza, da vidiš veličinu i aplikaciju, pa prekopiraj :*
drage moje ja kupila mašinu za šivanje.nikada nisam šivala.valjda dođe sa godinama,pa me uhvatila želja da probam i to.
od kud da krenem.ima li kakva poučna knjiga,lagani kroj bilo šta od čega da krenem.
volje imam-pokušala bih :*
moja preporuka je upiši neki tečaj, ako imaš u blizini
to će ti dati izvjesnu sigurnost u rukovanju mašinom i makazama
ovo, pod uslovom da nemaš nekog bliskog da ti održi crash course iz šivenja
sama da počneš, ako baš nikad nisi šila, i nije baš pametno
sav entuzijazam će te napustiti kad ti se prvi put zapetlja konac ili pukne igla
sa srećom :love:
Nešto sam našla ovdje:Citiraj:
r_i_t_a prvotno napisa
http://www.edukacija.hr/tecaj/krojenje/3018/
Nisam puno njuškala, ali čini mi se da će sad uskoro početi upisivati polaznike...
Ja nisam nikad išla na tečaj (i krivo mi je, možda jednom odem) ali sam imala dvije vješte bake pa sam osnove naučila uz njih mladosti, a dalje je nekako išlo. Nisam majstor ko vještičica, ali znam dovoljno za sve sitne kućne popravke. Nema tih zavjesa, jastučića i kostima za maškare koji ne bih sašila... Odjeću baš i ne šivam, imam dječake, ali dok su bili manji bilo je toga više. Češće prepravljam stare stvari, a i to je već puno jer ne moram svake hlačice nositi u servis na skraćivanje i sužavanje... ;)
a kako si tocno napravila aplikaciju? preeedobra je!Citiraj:
Pitanje za sve, sijem si jedne hlace, vise trenirku od rastezljivog pamucnog makoa i puca mi konac. Ako vise rastezem tkaninu izgleda mi nabrano taj sav. Imam i elasticni konac ali nisam to nikad koristila i ne znam kako i da li se uopce koristi za taj materijal, konac izgleda dosta debelo. Sta da radim? Totalno sam :? Inace hlace su trudnicke pa zato prilicno rastezljivi materijal.
prvi odgovor - aplikacija nastala povećanjem print screen-a slike ruksaka na kompu; dijelove prekopirala na dvostrano ljepljivi flizelin, napeglala, tačno isjekla, rasporedila prema slici na iskrojeni prednji dio, upeglala i prišila gustim cik-cak bodom crnim koncem
drugi odgovor - stavila si pretanak konac, zato puca, a možda ti je i igla oštećena, provjeri to ili je zamijeni, uzmi iglu za žersej
nabiranje rješavaš, ako nemaš overlok mašinu, tako što na svaki šav nalijepiš traku tankog (tzv papirnatog) flizelina širine cca 1cm i šiješ tako učvršćen šav rastegljivim cik-cak bodom (znam zaaaamornoooo je, ali to je jedini način)
Elastični konac je za tzv "žabice" ne koristi se za obično šivenje.
vjesticice :*
Sad tek vidim kojiko jos trebam uciti! Konac je standardne debljine, da kupim neki deblji :? , koja je od onih igala iz seta igla za džersej? Ovo s flizelinom cu napraviti, nije bed ako je to jedini nacin. Sada mi se cini da bi lakse bilo sasiti torbu nego hlace ;)
konac obavezno sintetički, ne znam koju oznaku nosi, ali ne treba biti tanak ko vlas kose ;)
igla za žersej se kupi posebno, ima tu oznaku ("jersey" ili "knit"), obično su pakovane po 5-6 komada; ja kupujem Singerove, ali ima i drugih "marki" koje su jednako dobre. Uzmi debljinu 80 ili čak 90 ako je u pitanju onaj deblji materijal za trenerke
P.S. torba je od žerseja :mrgreen:
Offt. U ovoj ranoj fazi učenja meni su dosta pomagale napomene iz Burde, Nove mode i sličnih časopisa - uz kroj dolaze i detaljne upute...
BOlje da ne pričam koliko sam stvari upropastila zato jer nisam pažljivo pročitala sve prije nego bih zarezala materijal... :oops:
A nije bilo vještičice u blizini da ju pitam... ;)
Peterlin :*
definitivno moramo popiti kafu kad se zaputim za ZG :love:
OnT
Upute su definitivno najbolja stvar, i ako postoje, nikako ne preskočiti čitanje istih prije, ne šivenja, nego kupovine materijala.
Odakle misliš da sam saznala za učvršćivanje rubova žerseja tankim flizelinom ;)
I kako se ušiva rajfešlus, kako se prave paspul džepovi, kako se rade aplikacije, ... (dodaj po želji još koješta)
Živjela Burda!!! (i Nova moda, i Modellina, i Boutique, i Ottobre design i još koješta ;))
OffT (again :oops:)
A da ja startam kakav blog?
Naravno, ja već čekam.... :love:Citiraj:
Mogla bih se opet primiti mašine... (Nije da je ne koristim, ali samo kad stignem i kad moram).
A prijedlog za kafu se usvaja!