Ja pijem 1 tbl od 2,5 mg, i to uvijek navečer prije spavanja.
Nekad, kada bi zaboravila navečer, uzela bi ujutro, i bilo bi mi mučno 2-3 sata. To je normalna nuspojava Bromergona.
Printable View
Ja pijem 1 tbl od 2,5 mg, i to uvijek navečer prije spavanja.
Nekad, kada bi zaboravila navečer, uzela bi ujutro, i bilo bi mi mučno 2-3 sata. To je normalna nuspojava Bromergona.
Ja se trudim da popijem svakih 12 sati i to u 10 h i 22 h.
thx svima, ma ja ga već pijem nego bi ga prebacila sa popodne možda na ujutro.
Jel se Bromergon može kupiti i bez recepta? I kolka je uopće cijena ovoga od 2,5mg?
Ja sam kupovala Bromergon bez recepta, doduše u apoteci u kojoj stalno kupujem. Nije skup. Nisam sigurna u cijenu, pa bolje da ti ne lupetam. [/quote]
Strike
Ej sad sam skužila da si to ti, tj. da sam s tobom već ćakulala o povišenom prl. Jel ti dr propisao Bromergon ili......
[/quote]Citiraj:
šniki prvotno napisa
Šniki,a koliko dugo treba sa tim tableticama da se spusti prl? Meni je povišen samo za 50- jel dovoljno mjesec dana?
Je,doktor,danas bila na konzultacijama i rekao da uzimam one od 2,5mgCitiraj:
šniki prvotno napisa
I ti si meni bila nekako poznata ;)
Strike
Ma da mislim da za tako malo povišenu vrijednost će ti biti dosta mj dana. Moj savijet ti je da uzimaš po pola. Npr ujutro kad se probudiš, onako uz neki keksić i onda popodne uz obrok.Ja sam ti sad na 2 tablete, i pijem ih u 4 navrata. Naime kad sam uzela prvi put tabletu, popila sam ju cijelu i bilo mi je fakat koma. Pao mi tlak, povraćalo mi se, srce lupa ko ludo-to vj. od frke. E da, začepi ti se nos, ma strava. Mislim, nisam sklona drami inače, uglavnom još uljepšavam, tako da mislim da mi možeš vjerovati :lol:
Citiraj:
šniki prvotno napisa
Ja moram uzimati samo jednu dnevno pa sam mislila uzimati navečer prije spavanja pošto ujutro pijem Euthyrox i Yasmin,pa da ne uzimam sve odjedanput.
Inače mi dr.rekao 7dana po pola tablete,a nakon toga po jednu. Jel to mora biti svaki dan u isto vrijeme?
ako te moje iskustvo može utješit,meni je trebalo 15 dana da ga spustim,ali pila sam 3×1 na dan što je jako puno i bilo mi je koma,samo sam spavala i vrtilo mi se.Bio mi je povečan za 30 iznad vrijednosti i nikad više poslje toga nije se povisio.to je bilo prije 1,5gCitiraj:
Strike prvotno napisa
Ne treba se piti u isto vrijeme. Ti probaj takkak ti je dr rekao. Meni je i dalje problem jednu cijelu uzeti,inače imam nizak tlak pa meona još dodatno uspori. Budeš vidjela kak ti je? Al nemoj ga kupovati, mislim kad već možeš dobiti na recept.
Kupila sam ga već ujutro, košta 39,00kn,da čim prije počnem,a onda dalje ću na recept. Jel se to stalno mora trošiti ili kad prl padne onda se prestaje?Citiraj:
šniki prvotno napisa
Strike,pitanje je hoce li ti se zadrzati snizena vrijednost nakon prestanka uzimanja, ali vjerojatno hoce obzirom da ti nije puno povisen. Ja sam vec 15god na terapiji jer odmah podivlja.
Znači,to je nešto kao Euthyrox :x Jednom kad počneš,vjerojatno do kraja života.Citiraj:
taca70 prvotno napisa
Pa ne baš jer ako ti nije potrebno zbog trudnoće onda ne treba ako ti ne radi neke probleme. Meni nije osim što sam bila uvijek malo temperamentnija iliti živčanija ali drugih poteškoća nisam imala pa ga ne mislim trošiti osim kad budemo radili na još kojem djetetu :mrgreen:Citiraj:
Strike prvotno napisa
Bokić cure! Danas mi je 2 mjeseca kako koristim Bromergon 2,5mg, upravo saznala da sam trudna,pa me zanima do kad ste ga pile-do pozitivne bete ili kad ste čule da srce kuca? Pošto tek za 2 tjedna imam 1.uzv pa da znam dal da prestanem ili ne
Bokić cure! Danas mi je 2 mjeseca kako koristim Bromergon 2,5mg, upravo saznala da sam trudna,pa me zanima do kad ste ga pile-do pozitivne bete ili kad ste čule da srce kuca? Pošto tek za 2 tjedna imam 1.uzv pa da znam dal da prestanem ili ne
Definitivno nemoj prestati barem do prvog uzv. Bromergon neće štetiti bebi, a ako prekineš, mogao bi ti naglo porasti prolaktin i izazvati probleme.
Svaki dr. ima svoju verziju doktle ga treba piti, (moj kaže do 12.tj.) pa se svakako prvo savjetuj sa dr., prije toga nemoj prestati.
SRETNO i neka sve bude za 5!
moja MPO doc je rekal da pijem do 12 tj. no ja pila do 10 jer mi se nije išlo po recept :oops:
Draga,
Bromergon ne može štetiti bebi ni tebi jer je tetra…i nešto, zaboravila sam točan naziv, ali to mi jednom napisao dr. R. na "zdravlje i zivot" i pije se po njegovom do potvrde ploda u gestacijskoj vrećici dakle kad se na UZV vidiš plod,
uglavnom u trudnoći raste prolaktin pa ne bi trebalo naglo prestati uzimati bromrgon tj, bolje je postupno smanjivati dozu recimo s jedne na pola tablete,
ne brini :love: sve će biti uredu
i čestitke na trudnoći,
:D zapamtila sam te odmah jer vadiš betu na moj rođendan pa sam pratila događanja, i sretno i sutra držim palčeve da bude beturina
Hvala vam cure na odgovoru,tako je i meni jednom dr.R rekao da se pije do 1.uzv kad bi se trebalo čuti :heart: .
Nego,ja otišla kod svog primarnog ginekologa po recept,i on meni veli da se Bromergon nesmije piti u trudnoći,neka prestanem piti kad beta potvrdi trudnoću itd.itd. I sad si ja mislim,pa u koju je to on školu hodao! Dao mi uputnicu da provjerim prl i nek mu donesem nelaze. Al kolko vidim,po njemu netrebam piti Bromergon. Sto ljudi,sto čudi!
Hej [b]Strike/b] meni je moj MPO dr rekao da smanjim dozu i da ju uzimam svaki drugi dan, to je bilo nakon pozitivne bete, ali da onda nakon drugog uzv kad se je srčeko čulo da prekinem.....moja primarna dr je odmah rekla da prekinem, da će nam prl sad ionako rasti, ali ja sam se ipak odlučila na varijentu smanjenja doze, i postepenog prekida. Sad sam samo vadila tsh, a dogovorili smo se da prl ne vadim da me nebi šokiralo......očito je da ima više stajališta u pogledu toga, a na nama je da odlučimo koje ćemo prihvatiti.
Uglavnom još jednom da ti :D :D :D :D za tvoju mrvicu, baš mi je drago zbog tebe!!!!! :heart:
Hvala šniki!
Ja ću sad taj Bromergon piti do 1.uzv i onda će mi doktor reći kako dalje,a i vidim da ih većina pije do otkucaja :heart: .Ipak MPO dr.znaju više od ovih naših primarnih.
Ako ti ne da recept, možeš ga i sama kupiti, (košta 40 kn), samo u ljekarni moraš pokazati neki nalaz gdje piše da ga piješ.
Borim se sa hiperprolaktinemijom godinama. Nakon trudoće i 3 godišnjeg dojenja pokušavam srediti hormone Bromergonom. Prolaktin mi je prije terapije bio 2300 mIJ/I (4 mj), nakon terapije Bromergonom sredinom ljeta pao na 50 mIJ/I, postupno smanjivali dozu i pokušali prekinuti, nakon 23 dana pauziranja (13. dc)
PRL skočio na 3180 mIJ/I. (norm.40-530) :shock:
Ostali hormoni, također katastrofično :
FSH 3,2 IJ/L (fol.f. 2,8-11,3, sred.c. 5,8-21, lut. f. do 1,2-9,0)
LH 0,16 IJ/L (fol.f. 1,1-11,6, sred.c. 17-77, lut. f. do 14,7)
E2 0,07 nmoI/L (fol.f. do 0,59, sred.c. 0,12-1,47, lut. f. 0,10-0,90)
E sad, doc kaže ako mi m. ne dođe za tjedan dana, mijenjamo taktiku, Bromergon nastavljam uzimati (manja doza 2x 1/2 tbl) + hormonska nadomjesna terapija.
Ima li netko da je kombinirao Bromergon sa hormonskom nadomjesnom terapijom? By the way imam 34 godine. :(
Ja sam napravila PRL 1035 (69-617)
Šta mislite? Do koliko je normalno u trudnoći? Meni bi negdje sad bilo 5+4Još uvijek pijem Bromergon 2,5mg
Ej Strike sad sam malo švrljala okolo i pročitala da se vrijednost prl u trudnoći povećava i to čak do 6000, isto tako je pisalo da ga treba povremeno kontrolirati, ali da nema razloga za zabrinutost, jer je sasvim normalno da raste.......a kod tebe još i postoji velika šansa da su :love: pa mislim da i to ima veze.....ja ga nisam niti vadila, ali budem....bitno da tsh držim pod kontrolom!!!!!
I meni se povećao TSH sad u trudnoći. I ja sam negdje pročitala za prl do 6000,samo neznam dal u cijeloj trudnoći ili u prvom tromjesečju. Sad u petak imam uzv pa ću sve čuti. A kaj,misliš,ako bi bile 2 bebe,da se duplo povećava?
Pa dosta mi je to logično,dvije bebice vuku ipak malo više.....ma i ja ću se u petak malo bolje raspitati....ubijaju me ova nagađanja i to kaj svi dr imaju nekakav svoj stav u pogledu toga :evil: :evil:
Jedva čekam petak, a pomalo me i trta
Ma da,svatko tjera svoje! Meni soc.ginić rekao neka odmah prekinem,valjda bez da smanjujem dozu,dok mi je nekak logičnije da se postepeno smanjuje, dok jedni vele do otkucaja :heart: ,drugi do 12.tj
Hvala Bogu da imam tako brzo termin pa da se ne mučim dugo. Koliko puta vadiš krv za TSH? I fT3 i fT4 vadiš?
Pošto mi je bio povišen sad moram svaki mijesec, da se vidi jel upalila povećana doza kaj...ma ići ću svaki mijesec, pa nije mi to neki problem. Vadila sam tsh i t4 i on je lagano povišen, što ide jedno s drugim.....Ja sam prestala s Bromergonom jer mi je jako loše počelo biti, a mislim ipak mi je endokrinac rekao piješ ga dok ne ostvariš trudnoću.....a ovo je ipak trudnoća.!!!!!! Kontrolu kod end imam tek u 2 mj, ali možda odem i ranije....
Citiraj:
šniki prvotno napisa
Ja sam mislila da se TSH vadi dvaput mjesečno. A ja endokrinologu idem isto u petak,rekla sam da sam trudnica pa valjda zato nisam dugo čekala
koke, jedno pitanje. danas dobila nalaze hormona, sve je ok samo je prolaktin 26, umjesto dozvoljenih do 23. inace su mi povisena antitijela na stitinjacu, svi ostali hormoni ok, sutra cu znat kakav je progesteron, al one je bio ok prije 2 god kad sam prvi put vadila hormone. idem doc radoncicu slj tj, bas me zanima sto ce reci za to
Ovako,meni ti je prl bio povišen samo za 50 i dr.R mi dao terapiju Bromergonom 2,5mg 2 mj. prije postupka i ja ostala trudna. I nekako mi se čini da je Bromergon zaslužan za to. Inače i ja imam povišena antitijela na štitnjačuCitiraj:
marta26 prvotno napisa
Cure, treba mi vaša pomoć. Prije 3mj sam imala povišen prolaktin, bio je 920. Dobila sam bromergon 2x1 i jučer nakon 3mj sam ga kontrolirala ali nije vađen od 3-5dc nego 17dc i neznam dali ima ikakve veze ali previše se snizio. Ref vrijednosti su od 102-496 a meni je samo 11,8 :(
Neznam šta da radim, svog mpo ginića nisam uspjela dobit, tek sutra ujutro. Pomagajte, šta to znači i šta da radim?
Meni se čini da ti je 2x1 tbl previše. Za početak smanji na jednu tbl, a kasnije na pola. Meni je prolaktin oko 1000 i rekli su mi da pijem po pola tbl (i dr. Radončić i dr. Reš). Mislim da ne bi trebala skroz prekinuti sa uzimanjem jer ti rektivno može naglo skočiti i biti viši nego prije početka uzimanja bromergona.
Sretno.
i meni se to dogodilo da mi je pao na 5 :shock: i onda bio prenizak,ali samo sam smanjila dozu i nakon jedno dva tjedna prestala uzimat.Stabilizirao se i ostao u granici normale do daljnjeg.ne brini ništa strašno ti se nece dogoditi ;)
Evo cure stigao je i moj nalaz hormona 3. dana ciklusa pa samo da čujem vaša mišljenja
izulin 104,3 pmol/L
LH 4,3 IU/L
FSH 6,6 IU/L
Testosteron 3,2 nmol/L
Estradiol 0,12 nmol/L
Prolaktin 675,4 mIU/L
DHEA-S 9,4 mikromol/L
Pod napomenama i komentarinma stoji:
Uzorak seruma sadrži uglavnom makroprolaktin i/ili oligomerni prolaktin. Nakon obrade seruma 25%-tnom otopinom PEG, izmjerenz koncentracija prolaktina 210,9 mIU/L.
Inače slijedeći mjesec sam naručena za IVF.