-
Super za sisavca! :D
A jesi li otkrila što ga je bubalo? Zubić? Desni?
I nama je najveći bad začepljen nos! Tad najviše traži, a frustrira ga što ne može disati. I nema nam druge nego kapati eukaliptus u lampicu i/ili kadu, mazati prsa Mukoplantom od eukaliptusa, isisavati 'šmrklje' pumpicom i 'naljevati' nos fiziološkom. U žaru prehlade tako moramo po 2-3 puta noću i nekoliko puta danju! Ali iza sve te torture, zaspi (je zaspivao) na cici besprijekorno. Dok se nos opet ne napuni...
Sretno! :heart:
-
Upala uha, al ocito jako jako bolna :(
Proslo, srecom.
I idemo dalje :)
Mada, nakon bolesti kao da mu je nesto "kvrcnulo" da mama nije jednako sisa, da se s mamom mozes i maziti.
Ili je to zato sto se kolicina mlijeka dosta smanjila.
Kako god, smanjio je na 2-3 dojenja - uspavljivanje, rano jutro i kad se vratim s posla. Savrseno.
Ovako mozemo beskonacno...
-
-
ovo je zapravo topic o Leinom weaningu :)
od ljeta ona polako prestaje dojiti.
mogu reci da vise ni ne doji, da ponekad posisa koji srk.
kroz studeni i prosinac smanjivala je sisanje na jednom dnevno, nevezano kada, da bi kroz sijecanj spala na to da trazi nakon 3 dana.
i taman kad sam pomislila da je to to, trazila je i jucer i prekjucer u krevetu.
istina, povukla je par puta (i ovog puta ne znam jel sta izvukla jer nisam vidjela kapljice mlijeka na bradavici kad ju je pustila), onako njezno zagrlila sisu i mene i sklopila okice :heart:
meni su podvojeni osjecaji. presretna sam sto je svo vrijeme prakticki dojla na zahtjev, i sto ona sama vodi ovu nasu predivnu setnju :heart: ali opet osjecam i tugu jer zavrsava jedan intenzivan, poseban period u nasem zivotu koji je ostavio veliki trag na mene i promijenio me kao osobu, ucinio me cvrscom, jacom i ponosnijom zenom.
-
-
:heart:
Ovo me podsjeća i na našu priču jer i Grga već dugo ciki samo prije spavanja a i to ponekad preskoči.Nadam se da ćemo tako bezbolno i završiti.
-
nakon 4 dana, veli kako bi sisala.
i primi sisu i veli "mama, a di je meko?"
a ja joj velim kako mora fino povuci.
i primi ona opet, sis jedan, sis dva, pusti, pogleda bradavicu, vidi na njoj mlijeko i veli "evo ga!!! evo meko", ponovo ju primi, zatvori oci, zagrli sisu jednom rukom, mene drugom i krene mmmmmmmkati. prede :heart:
ako ce ovo biti zadnje, predivno je....bas onako, "njeno" :heart:
-
-
-
nakon 9 dana gledamo mi stare fotke i dodju one dojece na red.
i beba Lea, beba Lea sisa, pa Lea sisa...i pocele smo pricati da li ona jos uvijek sisa, pa kaze da ne.
pa ju pitam jel to znaci da je gotova, da vise nece, a ona "neeeee" kao oce jos....
pa sam ju pitala jer moze jedno oprostajno da nas tata slika, pa je rekla da oce.
primila je sisu, zagrlila ju, zatvorila oci, onako andjelovski, spokojno i njezno i povukla. tad je pustila i skocila "tata, nemoj slikat!!", vratila se na sisu, nasmijala se sa sisom u ustima, onako vragolanski, njoj svojstveno, pogledala me u oci i povukla.
ponovo je skocila "nemoj slikati" i on je maknuo fotic, ali trenutak je otisao, ona je bila nervozna i rekla kako je dosta.
na bradavici je jos bilo mlijeka.
navecer kad legnem na trbuh osjetim nelagodu u prsima....
uglavnom, zavrsavamo.
i dalje su mi osjecaji podvojeni jer koliko sa nostalgijom gledam na proteklih 35 mjeseci toliko sam zadovoljna i ponosna sto je moje djete toliko samostalno i zrelo samo znati sta i kada nesto zeli i treba odnosno kada vise ne treba :heart:
-
Evo vam jos jedno :heart:
-
I ja vam šaljem jedno :heart: i iskreno priznajem kako ti zavidim.
Ne zato što ona prestaje :mrgreen: , nego na tvom stavu da je pustiš da vodi :love:
-
juce ja vozim i odjednom- mama ja bi sisala.... a ja ju pitam sta...a ona ja bi sisala sisu.
velim joj, kad stanemo, i ako bude jos zeljela, sisat cemo doma.
ne! ocu sisati u autu.
trajalo je 1 minutu, ali ona je sisala u grarazi u autu :lol:
-
Jos moze tako godinu dana :saint:
Svaka cast za stav, potpisujem Anci
-
joj, kad bi bar ova moja mala pijavica upala u neki strajk. on vecinom sisa puno, a ponekad jos i vise :mrgreen: :roll:
-
jos cemo se upisati i u tko je preko 3.... :roll: nakon vise od 10 dana zatisja, sad me dva dana za redom trazila. cak je vikala da je to njena mamina sisa.....