Rodila sam u Varaždinu i ponovno ću tamo..
Printable View
Rodila sam u Varaždinu i ponovno ću tamo..
dvoje djece sam rodila u rijeci. i prvi i drugi put sve, ali bas sve, bilo je fantasticno. nakon sto su me pregledali, mogla sam se setat hodnikom ispred radjaone dok nisam osjetila da bi mi bolje lec u krevet (prvi put sam rodila u manje od sat vremena nakon sto sam stigla u bolnicu, a drugi put u dva sata nakaon dolaska). osoblje je bilo super ljubazno i svi su se trudili da se osjecam dobro....bar sam taj dojam stekla. prvi put (2003) sam bila bez muza na porodu i bila imala sam predivnu babicu (mislim da se zvala vesna :* :D :* ), a drugi put (2007), bio je i mm skupa samnom. kad se adrian rodio, najprije su mi ga dali da ga malo drzim, no, nakon sto su ga okupali i pregledali, donijeli su ga natrag u box, ugasili sva svjetla, vratili cd stinga na pocetak i rekli mom suprugu da moze leci do nas. to je bilo nesto fantasticno, nesto neopisivo. dr. bi samo diskretno provirio i pogledao da li je sve ok.
u svakom slucaju, rijeka uvijek.
zahvalna sam im da su ta dva velika dogadjaja u mom zivot ucinili jos boljim i ljepsim. u svakom trenutku sam imala osjecaj da se istinski brinu da mojoj djeci i meni bude dobro.
Definitivno privatno rodilište !! :D
rijeka :heart:
ekipa u ri bolnici mi je porod pretvorila u najlijepshe zhivotno iskustvo. kad su mi gitu stavili na trbuh prvo shto sam rekla bilo je "ja bi ju rodila josh 30 puta" (i to nakon 14 sati poroda :lol: )
Rodila sam 1. put u Varaždinu i imam lijepo iskustvo tako da ću i drugi put tamo ako do tad za Varaždin ostanu dobri komentari na Rodama kao kad sam 1. tražila gdje ću roditi.
Sve preporuke za VŽ.
Ja se slažem s Trinom.Citiraj:
Trina prvotno napisa
Nisam rodila niti u jednom od nabrojanih :mrgreen: , glasovati neću jer ova opcija "nešto drugo"... ne znam koliki utjecaj na bilo što ima :?
A i postoji tema, zaseban topik svakog od ovih rodilišta pa ne kužim baš smisao ankete :?
Ne provociram, samo pitam.
;) i kako to da si ipak rodila na SD? :mrgreen:Citiraj:
kloklo prvotno napisa
Žene biraju rodilišta po mnogim kriterijima: rooming in, uvjeti u bolnici, mogućnost biranja načina poroda, odnos osoblja prema pacijentima, mogućnost dojenja ili isključivo dohranjivanje beba..... Zar zbilja ne znaš o kojim se kriterijima radi?Citiraj:
Anci prvotno napisa
Na temelju prijašnjih poroda (ako ih je bilo) i iskustva drugih, možda će ciljano ići na neko mjesto, a ne samo pustiti da im to odredi mjesto stanovanja.
Ovo je jako veliki forum i, ne znam za vas, ali meni se čini da ne bi bilo loše kad bi se s vremena na vrijeme napravile ovakve ankete kako bi se gomila tema sažela u jednu. Ja osobno ne živim da bih bila forumašica.
A da je anketa izgubila smisao, je, jer nakon što je pola ljudi odgovorilo, dodane su nove opcije tako da anketa više nema veze sa stvarnim stanjem.
tc tc tc :mrgreen:Citiraj:
Mrvna prvotno napisa
Pa da.Citiraj:
A da je anketa izgubila smisao, je, jer nakon što je pola ljudi odgovorilo, dodane su nove opcije tako da anketa više nema veze sa stvarnim stanjem.
:)
Iz ovoga se daju iščitati dvije stvari:Citiraj:
Mrvna prvotno napisa
1. još sigurno nisi rodila
2. po mjestu stanovanja ne spadaš u Petrovu npr. (jer da spadaš smišljala bi načine gdje roditi)
I prije poroda, a pogotovo nako,n jedina odluka bila je Vinogradska! Svaka pohvala svim zaposlenima tamo! Da moram ponovo odluka bi bila ista.
Merkur u Zagrebu, ma da sam zamišljala da ću naći toliko ljudskosti na jednom mjestu, ne bi vjerovali... SVI su super, usprkos i hipoksiji i niskoj porođajnoj težini, i to što sam pola svog boravka proplakala, ljudi su super i bila sam sa svojom bebom dok god se nije oporavila i bila spremna doći kući. nikakvo donošenje izdojenog mlijeka, bila sam tamo koliko i ona, podučili su nas dojenju, bez paketa "sretna beba", samo čaj za dojilje i sos telefoni za potporu dojenju.
ma čista 5!!!!
Potpisujem mallenu!
Moja iskustva s odjela babinjača Merkura i jedne Petrove po svim su mjerilima oprečna i sasvim suprotna! Dakle - MERKUR!
odabrala vinogradsku iako bi radije rooming in pod uvjetom da mi netko pomaže prvih 24 h :)
Mozda negdje vec postoji ova tema ali mene zanima da li postoje ikakve naznake da se u Hrvatskoj dozvole porodi doma. Mislim znam da se moze roditi doma ali ja mislim na porod koji bi doma pratila obucena babica kao u zapadnim zemljama. Naime, to je opcija koja mene interesira jer nakon iskustva u zadarskom rodilistu koje je bilo lose, a prema onome sto vam ispricaju na tecaju je trebalo biti super, ja vise nikome nevjerujem. Vjerovala bi obucenoj babici koju bi platila i koja bi mi bila samo na pomoci a ja bi sama radala kako mi najvise odogovara.
Prvo sam dijete rodila u Petrovoj jer sam imala rizičnu trudnoću. Iz prve sam ruke znala da moje dijete s njihovom intenzivnom koja je unatoć brojnim kritikama glede bezobraznog osoblja i nemogućnosti posjeta djetetu ipak najbolje opskrbljena što medicinskom opremom što zdr. stručnjacima,ima najbolje šanse da preživi ako što podje po zlu. Uz to, rodilište je i blizu Rebra, gdje se transportiraju sva djeca u teškom stanju, a prilikom transporta svaka sekunda je bitna. Možda sam gledala s najcrnije strane ali nekako mi je tada to bio najlogičniji izbor. Iskustva iz Petrove, počevši od poroda, pa do pristupa osoblja na odjelu nisu najljepša, ali s bebom je na sreću sve bilo u redu.Sada sam opet trudna i nemam nikakvih problema pa razmišljam i o drugim opcijama, a obzirom na do sad pročitana iskustva forumašica vinogradska mi je na prvom mjestu. Divim se hrabrosti vas koje bi rado rodile kod kuće, ja bih se uvijek pitala što ako nešto krene nizbrdo..
Saru i Svena sam rodila u Varaždinu. Ne znam dal bi opet išla tamo. Čitam, svi ga hvale ali ja i nemam neke riječi pohvale. Imala sam 2 carska. Sara je išla na zadak, rodila sam ju u 34.tjednu, imala sam povišen tlak. Carski mi je radio doktor Pižeta i dok.Dombaj. Na drugom carskom mi je opet bio dok.Pižeta (užas) i dok.Pitner, mislim da se tako zove. Nešto su mi krivo napravili, imala sam unutarnje krvarenje i nakon 3 sata su me išli opet otvarati. Užas. I rekli su mi da ne smijem više zatrudniti. :cry: Evo UKRATKO!
Uzas!
Nevjerojatno je kako niti jedno rodiliste nije bez mana tj. niti jedan doktor. Uvijek postoji bar jedan kiks, pa sad ti budi pametan kome se dati u ruke ili bolje receno kome povjeriti tako bitnu stvar kao sto je donosenje novog zivota na svijet.
I drugi puta se odlučujem za Merkur!! Ali ovaj put ću izraziti neke svoje želje prije početka poroda!
Karlovac!