Linda, mislila sam gornjim postom i na tvoj problem sa želucem.
Jel ima neko pravilo posle čega te boli?
Jesi li probala sa čajevima i bademom?
Printable View
Linda, mislila sam gornjim postom i na tvoj problem sa želucem.
Jel ima neko pravilo posle čega te boli?
Jesi li probala sa čajevima i bademom?
Bademi i sve orašasto mi se trenutno gade, a čajeve izbjegavam prije spavanja, jer onda cijelu noć hodočastim na wc. Naduta sam od svega, što god pojela. Probat ću s donatom.
Pa i od Donata ćeš biti redovan posetilac WC šolje :P
Primjetila sam da me uhvati užasna žgaravica nakon dizanog kolača od oraha!!! Pokušavam se boriti s njom pijući nezaslađene kakae i pomaže. Orahe ne želim više jesti sve dok ne rodim!
ja sam sada izgleda trenutno u nekakvoj milosti od kada sam potpuno izbacila mlijeko. sada mi trenutno jogurt prolazi,a prije mjesec dana nisam smjela ni pomisliti na njega. mlijeko me uništavalo, čak i male količine u kavi
Pa, jel zna netko dali se smije piti Donat pred kraj trudnoće? :?Citiraj:
koksy prvotno napisa
Napisala sam ja negde za Donat... ali mislim da ga ne preporučuju
1. zato jer ima magnezijuma koji navodno smiruje kontrakcije, što će reći da bi mogla preneti ili se teže otvarati priporodu
2. zato jer ga ne smeju piti osobe koje imaju problem sa zadržavanjem tečnosti u organizmu, a većina trudnica pred porođaj ima taj problem
:love:
Da, vidim da si već odgovorila. Tnx još jedanput :*
Citiraj:
vanesax prvotno napisa
Što je sada ovo, pa meni je ginićka prepisala magnezij protiv kontrakcija i grčeva. Sada sam u 29. tjednu. :?
Ja sam ga pila cijelu trudnocu, svaki dan. Istina, prenjela sam ali sam se otvorila jako brzo. A i nije mi smirio bh kontrakcije, imala sam ih svakodnevno.Citiraj:
vanesax prvotno napisa
Na drugom topicu sam pisala i o tome da sam čitala na nekoliko mesta, čak sam gledala i prilog o tome na Youtube kako ta količina magnezijuma ne može da smiri neke jače kontrakcije (konkretno je bilo reči o ženi koja ima višeplodnu trudnoću, pa se ranije počela otvarati sa jakim kontrakcijama)
Njoj su kroz infuziju davali magnezijum, ali su to bile slonovske količine i jedva su je nekako držali 3 nedelje u bolnici, kada se porodila u 32. nedelji.
Moguće da neko od Donata prenese, tj ako nema jake kontrakcije, ali je bitnije ono pod 2. što piše... Ko otiče, stvarno ne bi trebao posezati za Donatom. To piše i na samoj flaši!
:love:
cure, vidim da se mucite s zgaravicom pa koristim priliku da vam i ja dam savjet koji je meni jako pomogao u drugoj trudnoci. to su japanske umeboshi sljive tj. umeboshi kugliceima ih kupiti u ducanima zdrave hrane, ja u Splitu kupila u bio&bio ducanu, mala kutijica s kuglicama koje stavite i drzite u ustima.Citiraj:
(dehidrirane umeboshi šljive nezamjenjivi su dio priručne prve pomoći pri putovanjima jer u trenu rješavaju mučnine i žgaravice).
upozorenje na okus na koji se morate naviknuti. meni je bilo fino, slankasto, dok je moja prijateljica ispljunila cim sam joj dala kuglicu :roll:
na kraju bih je obicno sazvakala i progutala
najvaznije od svega da mi je bilo puno lakse nakon njih za razliku od rennia koji me rjesavao od zgaravice samo dok bih ga imala u ustima
sretno, nadam se da sam nekome pomogla
mene inace muci zgaravica nakon kestena, ali svejedno ne odustajem od njega
ma ne odustajem ja od ničega, čini se meni :lol:
joj moram vam se pohvaliti da sam noćas prvu noć prespavala bez plakanja i lokanja mineralne i gastala radi žgaravice... znam da nije najpametnije to što sam napravila ali više sam bila luda od žgaravice pa sam poslušala mm i otpila maaaali gutljaj domaće rakije od smokvi.. nakon početnog šoka (jer sam imala osjećaj da sam popila solnu kiselinu kako je to sve nagrizalo i kipilo unutra) neopisivi osjećaj lakoće u jednjaku i želucu.. :D prije spavanja sam popila još malo mineralne (za svaki slučaj) i nakon pravog podriganca - aja paja do jutra!!!
p.s. ovo neće biti svakodnevna praksa...
Jel znate zašto se kaže pijan ko majka?Citiraj:
Lucas prvotno napisa
Jeste OT, ali me Lucas setila te brutalnosti:
Nekada davno, kad se žena porađala, onda su je tokom poroda nalivali domaćom rakijom, da bi što lakše podnela bolove.
Obično je doza bila oko 1-1.5 litar :shock:
Eto zato - pijan ko majka
Lucas mene je rasturao stomak (imala grčeve u želucu , a posle i u crevima) pre 3 nedelje i kad više nisam znala šta ću pomislila sam kako bi bilo dobro da uzmem samo jedan gutljaj rakije, 100% bi me sve prošlo. Btw. ja rakiju i svu žestinu ne podnosim! Ali sam tad pomislila da bi me to izlečilo.
Pošto je ja ne kupujem i uglavnom je nemamo u kući onda se nisam previše bavila tom idejom. Međutim, posle sam se setila da sam ipak imala litar odlične domaće breskve (trebalo ići nekome za poklon, pa nije) ali eto koliko se pije kad ni ne znam da je imam :lol:
Sad imam to na umu
8)
ni ja ne podnosim žestu ali eto vidiš mene je spasilo! od tada (puj puj puj - da ne ureknem) nemam više žgaravice...
smo tko zna koliko će to trajati... :(
:shock: :shock: :shock: ne mogu vjerovati! Odakle taj jezični biser? Koliko davno je to bilo? (mene takve etimološke stvari zanimaju, onako OT :mrgreen: )Citiraj:
vanesax prvotno napisa
noĆAS sam saznala sto je to zgaravica (ako je to zgaravica) probudila sam se od nekakve po mom osjecaju kiseline u zelucu, prvo sam se previjala a onda okusila hladni bioaktiv od jagode... moram priznati da mi je mam bilo bolje, ne znam da li je to od hladnog ili od bioaktiva ali upalilo je...
je draga to je žgaravica... nažalost.. a meni isto tu i tamo pomogne hladni jogurt ali ne uvijek...
Donat Mg zakonCitiraj:
laura29 prvotno napisa
bademi :naklon: :naklon: :naklon:
Jeste, Lucas. Bademi - numero uno, a zatim Donatica :D Ako nema nje (što je skoro pa nemoguće) bilo koja gazirana mineralna voda. (nemogu da ih smislim, ali popijem kad me zapeče)
Pre tri dana sam čula savet jednog starog ginića.
Kad vas muči žgaravica treba pojesti 1-2 kašike kisele pavlake (vrhnja)
Eto, treba i to probati.
Ali, u svakom slučaju izbeći citruse, jer oni šire donji prsten na jednjaku, pa na taj način se kiselina lakše penje prema gore i izaziva pečenje.
Hm, čula sam verziju po kojoj se praksa pojavila već u drevnoj Sparti (a svi znamo kakvi su ono čelični ljudi bili). To nam je na faksu pričao profesor koji se inače bavio poviješću pedagogije, tako da je prilično pouzdan izvor. :)Citiraj:
pomikaki prvotno napisa
XCitiraj:
Lucas prvotno napisa
Ja sam čačkala i pretraživala, ali su svi izvori malo nepouzdani, pa nisam ništa ni pisala...Citiraj:
Luminitsa prvotno napisa
Ali, na ovako nešto nisam bila naletela...
Moguće je, moguće...
Ovo o čemu pričamo nemojte isprobavati kod svoje kuće :lol:
Noćas sam otkrila što je to žgaravica (uh........ :( ) pa se priključujem društvancu s ovom tegobom. Odoh sad u nabavku badema, Donata, kave u zrnu.....javim vam se s rezultatima! :love:
Dobrodošla u klub! :mrgreen:Citiraj:
Superman prvotno napisa
Prvo bademi! Pazi sa Donaticom ako imaš problem sa zadržavanjem vode u telu ili sa bubrezima. Onda je ne smeš uzimati. To ti piše i na flaši.
vanesax, :love:
Evo već dva dana sam pošteđena od ove neugodne pojave (pa neka tako i ostane...) A bademi su spremni! :mrgreen:
O to te razumijem, spavam sjedecki vec zadnjih mjesec dana, doslovno mislim da ce mi se grlo raspasti od zgaravice, a sve navedeno mi kratkotrajno pomaze, dakle samo spavanje sjedecki mi koliko toliko omogucava kakav takav san.Citiraj:
Christy prvotno napisa
Tako sam već jadna radi žgaravice,uopće ne spavam.Neznam dali je koja od vas povračala kad ju je pekla žgaravica.Meni toliko smeta da sam mislila kako će me sad pred pola sata mm morati voziti na hitnu kako sam povračala kad mi se digla kiselina. :cry: Sutra ću probati sve živo jer ovako više ne mogu živjeti!
Samo da vas utješim... i ja sam plakala od žgaravice u trudnoći, a kad sam rodila i prvi put kada sam pojela ... , samo mi je prošlo kroz glavu :nema više žgaravice :D , odmah sam zvala muža da nu javim!
da, to nam je jasno da je KONACNO rjesenje za zgaravicu porod :lol: (ta ideja se i meni vrti po glavi zadnjih dana)Citiraj:
kikica2 prvotno napisa
i ja dosla napisati isto :lol: .
u obje trudnoce jedini problem mi je bila zgaravica. to mi je i bio signal da si odem kupiti test za trudnocu iako s balerinom iako mi je menstruacija trebala doci za par dana. ali taj osjecaj zgaravice odmah mi je probudio onog znatizeljnog crvica.