petarpan jel ta krema kortikosteroidna? Ja sam koristila resorcin+diprogent-jec (čak mi je i sama riblja mast bila odlična).
Printable View
petarpan jel ta krema kortikosteroidna? Ja sam koristila resorcin+diprogent-jec (čak mi je i sama riblja mast bila odlična).
Triderm CR + EXC.CR
Nju sam koristila ali za pregibe (koljena, laktovi), bila je odlična :)Citiraj:
petarpan prvotno napisa
Teta eta, daj ti baci link na tu kremu...Možda se može i u Maleziji nabavit?!
Zaboravila sam spomenuti da više ne koristim tekuće sapune nego samo Aveneov sindet (u ljekarnama oko 35 kn), baš je blag i jedino me od njega ne peku rane.
Ja od A-derme Exomega sapunCitiraj:
mandarinka prvotno napisa
Kupila sam ga danas, super je, nema nikakvog mirisa što mi se sviđa.Citiraj:
petarpan prvotno napisa
Jel se vama stanje pogorša kad je bura? Meni tad posebno budu suhe i ispucane ruke :/
Meni je isto super pa dalje nisam ni isprobavala.
Apropos vremena-meni je, eto, već dvije godine jednako. bez obzira na godišnje doba ili klimatske promjene... :/
I meni je također isto, bez obzira na vremenske uvjete! Čak sam se preko ljeta ponadala da će biti bolje, jer ono- kažu, more, sunce... pa kao to malo popravi... ali kod mene situacija ista!!!! :x
Da, i meni je dermatologica rekla da će mi pomoći fototerapija, sunce i more... Ma ništa, još me više peklo.Citiraj:
ninolina32 prvotno napisa
Ali bura mi je definivno najgora, to je valjda i zbog mog neurodermitisa, odmah mi se počne perutati koža na licu, vratu, listovima....
Ima li nade za nas :roll:
ma znaš šta, evo da pokucam: kuc-kuc, ja zaista sa kožom (osim te ruke!) nemam uopće problema, nit se suši, nit se peruta.... (još jedan kuc-kuc!) :D Ali čini mi se da mi zato ta ruka sve to nadoknađuje.... IMA LI KREME ZA NAS :evil: :evil: :evil: ?
Evo nakon što mi je stanje bilo tjedan dana super, prsti opet raspadajući :evil: Po dvije krvave ragade na svakom prstu, naravno da tri prsta uopće ne mogu ispružiti do kraja. Kupila sam Aveneovu cold kremu za ruke pa ću preko dana mazati s njom a navečer Elocom....
Pa ja više stvarno ne znma do kad će ovo trajati; do sad mi je ovo najgori i najduži period, traje punih 6 mj. :shock:
Meni je malo bolje od kako koristim ulje kantariola i žutu kremu, ali MALO bolje... Zanima me kako je prošla Petarpan...? Ništa se nije javila kako je bilo na pregledu
to je zato što petarpan još NIJE bila na pregledu :(Citiraj:
ninolina32 prvotno napisa
mali mi se razbolio pa otkazala...sad čekam pogodan trenutak da se naručim ponovno
petarpan držimo fige i ~~~~~~~~~~ za neku dobru kremu
ninolina, čitala sam da je kantarionovo ulje prirodna zamjena za kortikosteroide, mogla bi i ja probati tu kombinaciju. Stavljaš li k. ulje na mokru kožu pa odmah preko toga namažeš žutom kremom?
Kortikosteroide :shock: ?!! Ovo mi je zaista prvi glas! Zato sam i počela temu ovdje jer mi je pun kufer umjetnih i neprirodnih krema! Zaista si me iznenadila :/ ! Namažem normalno ulje na suhu kožu i stavim pamučnu rukavicu (prije sam dosta koristila one kirurške ali mi je doktorica rekla da mi to ne preporuča jer te rukavice ne dišu pa zbog toga samo još više pogoduju zavoju svakakvih bakterija i gljivica, a i zbog onog praška koji se nalazi u njima). Držim tako nekakvih pola sata i onda stavim žutu kremu i opet pamučnu rukavicuCitiraj:
zavoju-razvoju (još spavam... :P )
ninolina nije to ništa loše, krivo sam se izrazila, nije to bilo u lošem kontekstu, htjela sam reći da ima djelovanje takvo, dakle, pomaže. Nej se brinuti :love: Svi znamo kako je kantarionovo ulje zdravo. Oprosti još jednom na nesporazumu :oops: btw, probala sam jutros s tvojo kombinacijom, stavila i pamučne rukavice i tako tipkam, nadam se da će početi djelovati.
Vidim da se več duže vrijeme neke žene muče s problemim pa me zanima dali npr. ninolina32 koristite i oralno neko ulje :? a da je problem i dalje prisutan :/
Uz žličicu lanenog ujutro stanje kože bi se trebalo popravit kroz mjesec :)
Evo poklopca :oops:
Moram priznati da nikad nisam uzimala oralno nijedno ulje, ne zato jer ne želim i imam nešto protiv toga nego jednostavno nisam znala koje ulje uzeti za taj problem. Jednom je mamina poznanica rekla da je dobro piti ulje noćurka za dermatitis ali kako nije bila sigurna u informaciju, odustala sam.
Dakle, laneno kažeš? Vrijedi probati, ono je dobro i za srce, zar ne?
Evo mandarinka, trebala sam se ugristi za jezik kad sam ti se jučer pohvalila da su mi prstići cijeli :P ... Odmah, ali odmah mi je pukla koža na palcu i kažiprstu i peče li ga peče.... Ah, mislim da zaista nema nade za nas...! a što se tiče pijenja nekog ulja - pila sam jedno vrijeme ulje crnog lana u kapsulama, ali sam odustala nakon nekog vremena (dužeg vremena!) kad sam vidjela da mi ništa ne pomaže... :/
ninolina žao mi je da nije uspjelo s kantarionom :cry:
Nego, nisam htjela ranije reći (da se ne ureknem ;) ), bila sam neki dan u bio&bio, žena mi je dala recept od jedne aromaterapeutkinje za dermatitise (uključujući i kontaktni), probala sam, mažem već 3 dana i stanje se popravlja.
U 50ml baznog ulja noćurka staviti 1ml eteričnog ulja rimske kamilice i 20 kapi lavande, pomiješati i nanositi na vlažnu kožu. Nabavila sam sva ulja od Primavere, dosta su skupa al sad kad vidim da vrijede nije mi žao.
Uglavnom, ja sam kupila bazno ulje noćurka u pakovanju od 30ml (košta 81kn), rimsku kamilicu (1ml dođe 76kn :shock: ) i lavanda (5ml je 40-ak kn).
Pomiješala sam to u jednoj staklenoj posudici i sad svaki put kad perem ruke namažem ih sa malo ove mješavine a kad idem spavati stavim i pamučne rukavice, u roku jedne noći su sve ragade zacijelile :shock:
pljucni van kontakt...ili na ppCitiraj:
To je bio&bio u Dubrovniku, mislim da su aromaterapeuti od Primavere (biovega).
Mandarinka, ulja si kupila u "Bio&bio"?
DaCitiraj:
sis prvotno napisa
i ja iman tih problema :( ali samo sa desnom rukom... i naravno da se zimi pogorsa... ma uzas jedan, pucaju mi ruke. U apoteci mi je rekla da su najvjerojatnije gljivice i dala mi kremu (triderm) mislim.... Proslo je uskoro ali naravno vratilo se :/
Ja sam radila bris na gljivice, bio je negativan; ma radila sam sve moguće alergotestove-od 20 bockanja po rukama, držanja flastera 3 dana na leđima.... Meni samo treba "the krema" :(
I meni je u pitanju desna ruka.
Od jučer mažem eucerinom s 5% uree (Repair hand cream) i mogu reći da je poboljšanje vidljivo (kad skinem bijele rukavice). Čak mi i ragada zarasta, a činilo se da neće nikad.
Tnx sis, kupit ću da probam
Nocurak, i ulje crnog kima, trebalo bi i orlano uzimati.
Inace, osim ove gore verzije sa nocurkom, rimskom kamilicom i lavandom, ima jos raznih verzija, koje ukjucuju i neka druga biljna i etericna ulja, poput ulja kalofila, ploda divlje ruze, nevena, e.u. njemacke kamilice, sjemena mrkve i sl.
meni je g bila bolesna 2x za redom, po tjedan dana. i ja potpuno zaboravila na svoje prste i sad ih gledam i ne vjerujem, potpuno su glatki :?
ako su gljivice, na forumu je jedna cura napisala da je riješila gljivice pod noktima, nakon što ništa drugo nije pomoglo, namakanjem ruku u otopinu sode bikarbone (pogledaj preko pretražnika - tema se zvala otprilike "za što sve koristite sodu bikarbonu")
kad bolje razmislim, pila sam antibiotik zbog upale grla.
imam isti problem već godinama,počelo je samo na jednoj ruci,a sad je na obje i unazad 3 tjedna stanje se poboljšalo
toplo preporučam mr.sc.Vesna Sredoja Tišma dr.med. u Novoj bolnici u Zagrebu.Naručite se na broj 2902-895 i dođete s uputnicom
prije nje bila sam kod nekoliko dermatologa koji su postavljali svakakve dijagnoze sve do psorijaze
Da, i meni su postavljali svakakve dijagnoze, od gljivica do psorijaze :/Citiraj:
HRKICA prvotno napisa
i ja sam dobila gljivičastu dijagnozu kod jedne naše vrlo razvikane dermatologice....i kad je stvar otišla kvragu a voda do grla, bacila sam se na google i našla drugu dermatologicu koja je odmah postavila pravu dijagnozu.
nažalost, terapije koje mi je prepisala pomogle su privremeno i stvar se ponovno vraća...mada mislim da znam što je srž mog problema :/
Ja sam bila kod dr. Jasne Rožmanić (iz Kostrene), dala mi je super terapiju al baš kao što reče petarpan, kratkog je vijeka.
Moj uzrok leži u mom neurodermitisu a otkad sam rodila ruke su mi 100 puta češće u vodi nego prije a inače su osjetljive i ne podnose nikakve kreme za ruke, još kad se počnem onako bjesomučno češati :/
petarpan gdje je srž tvog problema?
također u neudermitisu, odn mojim živčekima...od kad je to počelo do danas prolazim kroz niz vrlo teških životnih situacija koje se samo nižu jedna na drugu, tako da vjerujem da bi to moglo biti to :/Citiraj:
Ajme, pa zar i vi?!!! :) Ja sam pomislila na to tj da ima to nekakve veze sa živcima, ali... sam se malo poklopila ušima jer sam mislila da čete me ismijati ako to kažem! Uf, sad mi je lakše :oops: ! To mi jedna doktorica jednom prilikom napomenula ali joj nisam baš povjerovala, sve dok prije dva-tri mjeseca nisam shvatila da čim se iznerviram ili mi je trenutno razdoblje koma, odmah mi popucaju prsti :/