Dal postoji neka krema ili kapi za oci koje mu mogu kupit? Zvala sam pedicu, kaze da ce mu prepisat nesto i neka dodem ali je i napomenula da je velika guzva. Stvarno mi se neda vuc ga u cekaonu punu bolesne djece ako bas nemoram...
Printable View
Dal postoji neka krema ili kapi za oci koje mu mogu kupit? Zvala sam pedicu, kaze da ce mu prepisat nesto i neka dodem ali je i napomenula da je velika guzva. Stvarno mi se neda vuc ga u cekaonu punu bolesne djece ako bas nemoram...
Mi se vraćamo na režim do spavanja. Meni se čini da je upravo otkad spava u vrtiću Di pokupila štošta. Imamo dedu pa nek odšeće po nju u pola 1 ako ja ne stignem. Ima ih 25 u grupi i spavaju kao male sardine. Barem do proljeća.
Mi smo dobili letak u kojem piše ovako:
Citiraj:
Ukoliko Vaše dijete pokazuje jedan ili više navedenih znakova bolesti, preporuča se da ostane kod kuće:
- temperatura od 37,5°C
- proljev ili povraćanje jednom ili više puta u jednom danu
- neuobičajene mrlje ili kožni osipi, osim ako se ne radi o osipu od pelena
- jaki kašalj od kojeg dijete pocrveni ili poplavi
- otežano ili ubrzano disanje
- upaljeno grlo ili poteškoće kod gutanja
- ukočeni vrat
- konjuktivitis
- zarazni kožni osipi (npr. vodene kozice ili dr.)
- uši, svrab ili znakovi drugih nametničkih bolesti
U jaslice/vrtić ne smije ići dijete koje uzima antibiotik, jer je to znak da je dijete bolesno.
Naša savjesna pedijatrica je bezbroj puta rekla da ostavim dijete doma kada su joj curile žućkaste ili zelenkaste šmrklje i kada je kašljala, a bez obzira što nije imala temperaturu, niti bi je naknadno dobila. Uvijek poštujem njezino mišljenje i zbog svog djeteta a i druge djece koliko god mi zbog posla bilo teško izostajati. I da, odvedem ju svaki put kod pedijatrice čim joj iz nosa počne curiti žućkasta slina i kad uz to kašlje i svaki put pedijatrica kaže da ne može u vrtić i za takve virozice uvijek mi piše bolovanje, a djetetu da samo sirup. Moja malena inače vrlo rijetko završi na antibiotiku, možda jednom, najviše dvaput godišnje. I moram priznat da ne bi volila da drugi roditelji dijete sa žuckastim i zelenkastima šmrkljama, uz izliku da nemaju temperaturu, ostavljaju u vrtiću, a bez potvrde pedijatra.
Mi opet imamo upalu ociju, bio je u jaslicama svega 3 dana u zadnja 2 tjedna. Cini se da je pokupio u grupi, kad sam dosla po njega oci su mu bile pune krmelja i vidno je curilo a teta uopce nije primjetila, pa sam ju upozorila da malo obrati pozornost dal mozda jos neko dijete to ima. Iskreno, imam osjecaj kao da me i nije bas dozivjela :/
Jel ima netko iskustva s tim upalama? kolko dugo su vasi klinci izbivali zbog toga?
Ali tako je. Moje šmrkavo dijete ide u vrtić.Citiraj:
lorans prvotno napisa
kad u vrtiću neprestano viđaš OZBILJNO bolesnu djecu (visoka temperatura, bolovi u uhu), onda te ti žuto-zeleni šmrklji nekako ne diraju. onda misliš da je super što je samo to prisutno u grupi u koju ide tvoje nešmrkavo dijete.Citiraj:
lorans prvotno napisa
Dali se u vašim jaslicama/vrtiću mora svaki puta donijeti potvrda pedijatra ako dijete izostane zbog bolesti? Kod nas da, isključivo to vrijedi za jasličku grupu. Smeta me to jer ne vodim dijete za svaku stvar doktoru već jednostavno čekam da ozdravi. Izgleda da ću morati. :x
Ne mora. Ni mi ne idemo doktoru za svaku temperaturu ili šmrkanje. Ostanemo doma dok ne ocijenim da je ozdravila.
A. je prošlog proljeća izostala iz vrtića 4 tjedna zbog konjuktivitisa, nakalemila joj se i viroza, pa se oči smirile, pa opet buknule...znam da je bezazleno, ali izgledalo je strašno :/ .Citiraj:
koksy prvotno napisa
mi imali upalu od petka..pedica kaže jaka al osim crvene bjeloočnice nikakvih drugih simptoma...dobili Tibrex mast i kapi i prošlo za dan..mazali još 4 dana...kontrola sve ok....ostajemo doma još danas i sutra iako smo mogli u vrtić....