i nama se promijenila ft.
još nismo bili kod nove, ali do sad smo bili kod Alme, a od sad najvjerojatnije kod Davorka Čengić.
Jel bio netko kod nje, kakva je?
Alma nam je bila super
Printable View
i nama se promijenila ft.
još nismo bili kod nove, ali do sad smo bili kod Alme, a od sad najvjerojatnije kod Davorka Čengić.
Jel bio netko kod nje, kakva je?
Alma nam je bila super
mi smo bili kod D.
ok je
Da i ja podnesem izvješće, bili na uzv glave sve je kao ok ali ima kao mali neku tvorbu kao kalcija neznam ni sta je to uglavnom to je na nekom mjestu koje nesmeta ničemu i to dosta i beba i odrasli ljudi ima uglavnom rekla mi je da se nebrinem na kontrolu za 1,5 mjesec. Neoropedijatar nista pregledo je koliko mogo jer je užasno plakala i preporučio fizikalnu terapiju. I tako evo danas prvi put otisli na vježbice. Nadam se da sam sve zapamtila pa trebam s njom 15 dana vježbat pa na kontrolu kupila sam razne igračke pogodne za nju sad i startamo. Uglavnom sad trebamo vježbat držanje glave igrački isl. Nečini se teško vidjet cemo kako ce ići. I sutra punimo 3 mj. Zanima me još jel ima bebica koje imaju ovakve smetnje iako je bilo sve ok trudnoća i porod ili se ovo desi samo kod teškog poroda ili neki nasljednih bolesti.
Evo da se i mi pridružimo.
Danas smo bili prvi put na "Fitnessu" u Klaićevoj.
Mica je malo ranije rođena pa taman kasni za toliko...
A osim toga mrzi bit na trbuhu. :mrgreen:
Baš me zanima kako će ići...
Postoje koje vježbe za jačanje nogica?
Mi smo kod Sandre, koliko znam, ona je već tamo dosta dugo, nisam sigurna na kakvu smjenu misliš?Citiraj:
Muca prvotno napisa
Vesna, jel ti bebica ima cavum vergae, tj. cistu?
Moj M. ima, dijagnosticirano sa 4 mj, sad imamo 8,5 mj i idemo svaka dva mjeseca na uzv kontrolu da ne raste. za sad je sve ok.
Mi smo imali koma dug porod i izlaz na vakum nažalost..
I bili smo hipertonični a nakon puno vježbanja to više nismo :D
Sa 6 mj se posjeo, digao, propuzao.. sve odjednom doslovce.. Nakon toga mu se tonus normalizirao. Jedini "problem" koji nam je ostao je ta cista na mozgu za koju se nadamo da će sve bit ok. Isto želim i tvome malom :heart:
ne znam kad ste bili zadnji put...................ali svi terapeuti iz kućice lijevo su zamijenjeni.Citiraj:
ina33 prvotno napisa
Istina, i mi ćemo imati nekog novog... Naša Anita je otišla....
Idemo 4.10 pa ćemo vodjeti tko nam je došao...
Kažu da svake dve godine rade rotacije i da odlaze tamo gdje ih stave..
Anita je otišla u neku ambulantu raditi (isto sa neurorizičnom djecom)
Bili smo 18.9. kod Sandre, u onoj kućici di je ordinacija od dr. Žućka, drugi kad gore, naručila nas za 1.10. :? I ja sam čula sad kad sam se raspitivala da često rade takve rotacije.Citiraj:
Muca prvotno napisa
Bili smo 18.9. kod Sandre, u onoj kućici di je ordinacija od dr. Žućka, drugi kad gore, naručila nas za 1.10. :? I ja sam čula sad kad sam se raspitivala da često rade takve rotacije.Citiraj:
Muca prvotno napisa
Jel' vama ide ovaj novi "Baby handling" ili kako se već zove...
...
Mislim ono za podizanje bebe, malo na stranu malo na ruku pa povuci rame pa prebaci nogu...
...
Ok, radimo vježbice doma isto, ali sad baš i da ne smijem podignut guzu bebi dok ju prematam, već ju moram rotirat, a kad ju rotiram na bok još mi se više izvija... :roll:
...
MM je šiznuo, od kad sam mu rekla e sad ovako i ovako, a ne onako kako smo navikli, boji se primit bebu :mrgreen: 8) .
...
Mi vjezbamo i vjezbamo samo od vjezbi koje su mi pokazali to je sve nesto lagano mislim nista konkretno nemam za radit. Sve se vodi kao na dodirivanje hvatanje sto ona bas i neizvodi. Mene najvise brine drzanje glavice koja iz lezećeg u sjedeći polozaj nikako nedrži. Pa mene zanima kakve ste vi vježbe radile za to, jer neznam kako je očvrsnit jer glava bas nesmje da visi tako. Meni su u biti rekli da je vučem za ruke malo i kao pripomognem joj glavu dići, ali ona je bas nista nedrzi pa sad neznam koliko joj ja pomazem ako joj dignem ja ili pridrzim glavu. Dali imate neke vježbe za to i koje ste sve vježbe radile s bebama od 3 mj kod nas je dijagnoza hipotonija.
sweety, nitko se nije rodio sa znanjem baby handlinga. jednostavno, treba vremena i prakse, zato bez nepotrebnog nerviranja (nije ni za bebicu dobro). polako... iz dana u dan će te postajati sve spretniji, a na kraju će te to raditi a da uopće ne razmišljate o tome, jedostavno će vam postati sasvim normalno, "prirodno" tako prematati bebu, oblačiti je, podizati, spuštati...Citiraj:
sweety prvotno napisa
Nakon par puta što sam dečke tako dizala, a i moj muž (koji si je morao dati truda to naučiti) više ni ne neznam nikako drugčije ih dići.
Čak i tuđu djecu tako dižem...
Nezamislivo mi je da sam ikada drugačije...
A kad vidim duge kako podižu svoje male bebe (onako ruke ispod pazuha s pridržavanjem glavice i prema napred) zlo mi dođe jer sad sam ja majstor :mrgreen:
Sweety to stavrno nije problem, vidjet ćeš...
Ma i bake i frendice sam naučila...
Bake su sad isto majstorice baby handlinga :lol:
nas je zadesila promjena :roll:Citiraj:
Muca prvotno napisa
Ivan otišao,dobili novu curu;ne želim ju imenovati,al nije mi nikako sjela
totalno je neorganizirana i imam dojam da ništa pametno nije odradila s njima kad smo gore
imale smo razgovor i o cipelama (u 7 mj.),ona je tvrdila da trebaju cipele,ja sam lijepo rekla da se ne slažem s njom,da mislim da nisu potrebne
nakon 30 min. je i ona rekla da ne trebaju
nakon mjesec dana sam pitala za cipele i ona je mrtva hladna rekla da je prerano :?
danas smo bili na pregledu kod neuroped. i ona je rekla da možemo kupiti cipele (što sam znala i bez nje,al drago mi je da je potvrdila moju informiranost :mrgreen: )
sreća da su ptičice dobro motorički i da su dobro prihvatili promjenu
dr mi danas rekla da će nam opet doći netko drugi :shock: mislim fakat užas
jasno je meni da njima ljudi odlaze i dolaze,da imaju rošade... i nemampojma kaj sve ne,al to je zbilja koma :/
nas je zadesila promjena :roll:Citiraj:
Muca prvotno napisa
Ivan otišao,dobili novu curu;ne želim ju imenovati,al nije mi nikako sjela
totalno je neorganizirana i imam dojam da ništa pametno nije odradila s njima kad smo gore
imale smo razgovor i o cipelama (u 7 mj.),ona je tvrdila da trebaju cipele,ja sam lijepo rekla da se ne slažem s njom,da mislim da nisu potrebne
nakon 30 min. je i ona rekla da ne trebaju
nakon mjesec dana sam pitala za cipele i ona je mrtva hladna rekla da je prerano :?
danas smo bili na pregledu kod neuroped. i ona je rekla da možemo kupiti cipele (što sam znala i bez nje,al drago mi je da je potvrdila moju informiranost :mrgreen: )
sreća da su ptičice dobro motorički i da su dobro prihvatili promjenu
dr mi danas rekla da će nam opet doći netko drugi :shock: mislim fakat užas
jasno je meni da njima ljudi odlaze i dolaze,da imaju rošade... i nemampojma kaj sve ne,al to je zbilja koma :/
Kad su vam djeca počela stabilno držati glavu kad su u položaju nošenja okrenuta prsima i trbuhom prema vama? Ono,bez da glava padne ponekad naprijed ili naglih pokreta pa da više niste morali ga pridržavati?
Sa 3 mjeseca mom još zna glava ponekad trznuti naprijed ili natrag.
mislim da je to još normalnoCitiraj:
mama od formata prvotno napisa
Po meni je to sasvim normalno....
Ako mi ko moze detaljnije objasnit vjezbe za 3 mj starosti bebe, jer mislim da nisam sve zapamtila a i nije mi dala bas nekih različiti vježbi. Pa ako mi ko moze objasnit bar vjezbu za jačanje trbušnih mišića da bi bolje držala glavu iz ležećeg u sjedeći položaj. Jer ta mi je najbitnija druge stvari nas idu lako i to već sama može ali glavica nam je jako slaba mislim držanje.
vesna, jako je važno da ti vježbe pokazuje stručna osoba
nepravilno izvođene vježbe ne da ne koriste nego mogu i jako štetiti djetetu.
najbolje da odeš još jednom kod fizioterapeuta i eventualno poneseš kameru i snimiš što ti pokazuju.
potpisujem Apricot
najbolje ti je kad ste kod fizio. tražiti da ti napraviš istu vježbicu nakon što ti pokaže,uvjerit ćeš se da radiš pravilno i puno lakše zapamtiti
potpisujem Apricot
najbolje ti je kad ste kod fizio. tražiti da ti napraviš istu vježbicu nakon što ti pokaže,uvjerit ćeš se da radiš pravilno i puno lakše zapamtiti
Moje dijete je doslovno preko noći počelo držati glavice potrbuške oslanjajući se na laktove. Glavu drži minutu,dvije,koliko hoću...ali još se oslanja na šakice. Da li je to sa tek napunjena 3 mjeseca već problem?
ja samo da poskočim za svoje zlato...mislila sam da ćemo sigurno biti vježbači (apgar 3/5/8) i krvarenje drugog stupnja u mozgu. ALi, mališa napredan! Okreće se na trbuh od 3. mjeseca, sad je počeo i na leđa, super drži glavicu, hvata igračke i teta doktorica nam rekla da ne moramo niš vježbat i da ne moramo više na kontrole :D
(MOramo opet ponovit UZV mozga jer je nalaz grozan)
obožavam kad mi se taj glupi smajli 8) stane umjesto broja 8 :roll:
Molim vas kako ja mogu kao laik vidjeti da je dijete u hipertoniji? Mame sa iskustvom please.
L. je imala dijagnozu normohipertonus, a skužila sam po tome kaj je "krutila" nogice i križala ih.
Evo sa vježbanjem sve došlo skroz u normalu.
kod jačeg uzbuđenja i plača ih ispruži onako čvršće, ma joj..bolje da vas ne čitam ovdje jer sam paničar do besvijesti
Da li su i stisnute šakice znak hipertonusa i ako je palac vani? Neću više..
da, stisnute šakice mogu biti znak pojačanog tonusa mišića i onda kada su palčevi van šake.
no, bitno je i koliko dijete ima mjeseci?
od 5 mj se već traži da beba otvara šačice, jeste li vi već prošli tu dob?
inače, djeca s povišenim tonusom su čvršća uvijek a ne samo kad je u pitanju emocionalni odgovor na neku trenutnu situaciju.
...možda si se ipak malo previše prepala svega što si pročitala ;)
Ima 3 mjeseca , znači još je rano za neku pretjeranu brigu?
I što zapravo znači traži se da otvara šakice. Otvara ih i moje dijete,ali uglavnom su zatvorene, sa palcem najčešće vani. Često ima onaj kako ja kažem stav boksača.
da, ipak si se bezrazložno zabrinula (sindrom "nova mama" ;))
ne da je rano za pretjeranu brigu, nego uopće ne znam zašto bi se imalo brinula? prstić je van šačica, ima 3 mj. i stav "boksač".
a što točno znači da se traže otvorene šake...
to znači da kad, primjerice, bebu postaviš na stomak i kad se ona pokušava podignuti na rukice da su joj dlanovi otvoreni, a ne stisnuti. to od bebe od 5 mj. već očekuju (mislim na fizijatre), no ne i od tromjesečne :)
Ej,hvala ti do neba, a sad bježim odavde.
Palac zna biti u šaci,ali zadnjih dana kao da polako to nestaje. Iako na trbuhu uvijek,ali vidim da još nema brige. :love: :*
Moja curica stara 6 mjeseci nas pomalo sve iznenađuje brzinom usvajanja novih pokreta :roll:
Ništa je ne želim forsirati i mislila sam da ću se malo načekati dok to sve dođe samo od sebe, a ono obrnuto :/
Sa 3 mjeseca se počela okretati sa trbuha na leđa...sa 4 se okretala sa leđa na trbuh.
Sad ima 6 mjeseci i već nekih 2 tjedna puže...pa je iz tog puzanja prije tjedan dana i sjela.....a sad se, zadnjih par dana i diže na noge :shock: Dođe do muža ili mene ili do stranice kreveta (nije bitno) i fino se digne prvo na koljena pa onda na nogice. Sinoć je čak nakon takvog dizanja napravila i korak naprijed :/
A ja ne bi bila ja da me sve ne brine pa tako i ovo :( Nisam još čula da se neka beba počela dizati tako rano....nije li to puno prerano???? :(
Dajte me utješite da postoji još ovakvih brzilica! :(
Postoji, ne brini
Dokle god to sve radi sama, bez ikakvih asistencija, to je ok
M. je počeo isto tako; sad ima 9 mj i hoda uz namještaj i sl., dakle sve ide svojim tokom normalno iako se jako rano posjeo, propuzao itd
Ne brini i uživaj :)
Iz Klaićeve je otišao dr. Žučko :( jer se njihova fizijatrica vratila s porodiljnog, a on ju je mijenjao. Ima li netko iskustva s njom? Vjerujem da je OK, ali dr.Ž. nam je baš bio prirastao srcu.
Žućko radi na Goljaku koliko ja znam :?