prije prvog poroda ciklusi uzas od40 -60dana.poslije prvog od 30-35 a dva puta mi se desili za dvije god i tacno na 28 dan.sad se nadam da ce poslije drugog ostati tako da ne ce opet poludit
Printable View
prije prvog poroda ciklusi uzas od40 -60dana.poslije prvog od 30-35 a dva puta mi se desili za dvije god i tacno na 28 dan.sad se nadam da ce poslije drugog ostati tako da ne ce opet poludit
Slično je bilo i meni. Prije trudnoće ciklusi 35-65 dana, a četiri godine nakon trudnoće ravno 30. Super je sve bilo do unazad 4 mjeseca. Sad sam imala zadnji ciklus od 59 dana s Dabrostonom. Užas. To mi se sve poremetilo kad smo počeli raditi na drugoj bebi. :cry: Više ne znam kad će ovulacija i dal će je uopće biti. :cry:
Prekjučer sam počela bilježiti bazalnu temp. LH trakice mi se ne isplate jer bi ih trebala po ciklusu 40. :/ Uopće niti ne znam kad da krenem s njima jer mi je iscjedak konstantno isti (žućkasti, ljepljiv i oskudan). Prije je bio baš lijep, proziran i kao rastezljiv. Baš kakav mora biti. Osim toga, imam PMS simtome čitavo vrijeme.
Sorry, cure, puno kukam, ali se nadam da će mi tako biti malo lakše.
Kroz godinu dvije moj dragi i ja planiramo imati dijete ali ne znam kako će se sve to odvijati jer i ja imam polic. jajnike.
Od samih početaka nemma redovitu mengu, dođe svaka 2,3 mjeseca, ponekad dođe i nakon 30,40 dana, ali kroz godinu ih imam prosječno 6 :-( što uopće naravno nije normalno.
Nekoliko godina sam pila i Diane i cilest ali zbog nekih drugih tegoba sam ih prekinula prije 4 godine.
Tu i tamo pijem jednu biljnu mješavinu čajeva pa mi dođe nešto ranije, ali to nije to. Rekao mi je gin. da sada idemo u akciju: hormone niti želim niti ih smijem više piti, protivnik sam bilo kakvih tableta.
Evo primjera radi, zadnju M sam imala u 11.mj i čekam...kada dođe idem na vađenje spolnih hormona i hormona štitnjača pa će pogledati u kojim su razinama za vrijeme same M.
ne znam kako će se to dalje razvijati, ali nije dobro....
Tražim "lijek" i znam da postoje veelike šanse za probleme sa začećem :cry:
Imam 27 god. i 1. M sam dobila dosta kasno, sa 17 god.
Draga Natalija, voljela bih da te mogu utješiti, ali onda bi i sebi riješila probleme. U potpunosti te razumijem.
Ja sam kroz srednju školu i faks imala cikluse svakavih dužina, redom iznad 35 dana. Pila sam povremeno kontraceptive i super su mi djelovali. I ten mi je bio dobar. Sve pet. Pokušala sam nedavno ponovno, ali nisam izdržala. Cijelo vrijeme sam imala krvavi iscjedak i onda su s tim došle i druge beštije...
Odustala sam i htjela bih ih izbjeći pod svaku cijenu.
Ja bih sad voljela trudnoću i slijedeći tjedan sam naručena kod ginića. Postoji ta folikulometrija kojom mjere folikule i traže vodeći koji bi mogao ovulirati pa se ja s tim tješim. Statistika mi ne ide u prilog, ali tko zna. Prvu trudnoću sam pogodila od prve (doslovno) pa ima i za nas nade. :D
Sretno! :love:
draga Natalija,
ja sam prvu mjesečnicu dobila s deset godina i NIKAD mi nisu bile redovite, nikad. jajnici su mi policistični, kaže doktor da izgledaju ko ementaler 8)
nikad nisam pila hormone, jednostavno nisam htjela bezveze to piti (pogotovo što je moja sestra imala gadne probleme zbog njih). mjesec dana prije nego što sam zatrudnila bila sam na pregledu kod ginekologa i rekao mi je da nema šanse da zatrudnim, a da kad se odlučim na trudnoću moram doći k njemu da mi propiše neku hormonsku terapiju i da napravim mali milijun pretraga.
mene nije bilo posebno briga jer nisam namjeravala imati djece (bar ne u iduće 2-3 godine). mm i ja se nakon toga više nismo pazili, jer čemu pažnja kad i onako ne mogu zatrudnjeti? :/
I eto, prošlo mjesec dana a ja trudna :shock:
tako da je na tvom mjestu stvarno ne bih očajavala...neredoviti ciklusi i policistični jajnici nisu nužno razlog da ne možeš zatrudnjeti. možda ćeš se morati malo više potruditi, a možda i ne :mrgreen:
Ovo ko da sebe čitam. 8)Citiraj:
puntica prvotno napisa
Meni je taj isti dan tumačio sve u šesnaest što sve moramo napraviti prije planirane trudnoće bla,bla,bla...
Onda mi je napravio UZ i svi smo zinuli u čudu. Na ekranu nam je mahala mrvica od 7 tjedana. :heart:
Ma ti doktori nisu normalni!!! Tako isprepadati zene, gdje im je pamet? Kao da im pored policisticnih jajnika treba jos i pomutnja u glavi. Ja odavno znam da ima POJ ali je to moja ginekologica rekla onako usput. Uopce nije pravila veliki problem oko toga. Nama je trebalo nekih 9 mjeseci a sve do godinu dana je normalno!!! Dok sam se ja sekirala-nista, kad sam se opustila-trudna!!
Ja bih samo dala savjet: probati pratiti kako se osjecas, znaci biljeziti nekakve promjene-drukciji iscjedak, bolovi itd. i onda kad M jednom dodje vidjeti koliko je ovo dana bilo prije pa pokusati povezati. Recimo ja sve te mjesece nisam kuzila da kad osjecam bol u lijevom jajniku-to je ovulacija. A ja bas taj dan izbjegavam imati odnos, jer mi bas i nije do njega kad boli. I kad sam prvi put pomislila, pa mozda je stvarno to to-ostala sam trudna.
Naravno, treba te promjene pratiti kroz vise mjeseci i dati si vremena. Mozda svatko ima nekakve simptome kojih mozda nije ni svjestan :)
Često spominju bol u lijevoj jajniku. Jel to slučajno? Mislim, logično mi je da i desni mora kad tad doći na red da boli. :?Citiraj:
sonata prvotno napisa
mene boli desni :PCitiraj:
Lukina mamma prvotno napisa
Mene trenutno boli sve, pogotovo centralno. Valjda je to maternica. Moram priznati da se ne sjećam da su me boljeli jajnici. Samo sam napuhnuta i imam napetost u prsima. :cry: I to već duže vrijeme.
o da. i svaki put imam toliko zatezanje u preponi da mislim da mi se upalio crvuljak :roll:Citiraj:
puntica prvotno napisa
Mene uglavnom boli samo lijevi.
Na desnom je moj 26.5 milimetarska cista - Fifi. Barem je tamo bila prije godinu dana, pa prije cetiri mjeseca... a uskoro cemo vidjeti je li me, zapravo, napustila. Vrijeme joj je vise da ode. Ovaj isti jajnik je jednom bio okarakteriziran kao policistican. Onda se ocistio, valjda uz Yasmin.
I ja sam se pitala zasto me boli samo lijevi :? Prije kada sam imala neredovite cikluse, mislila sam da samo lijevi ovulira ali sada dobijem M svaki mjesec a opet boli samo lijevi. Mozda ovisi o njegovom polozaju pa kad ovulira, mozda se poveca pa nesto pritisce...pojma nemam... :?
pozz svima. imam nekoliko pitanjca za cure koje su imale/imaju iskustva s policisticnim jajnicima. naime ja sam jos s 18 god imala policisticne jajnike i dr mi je prepisala logest i rekla da cu jednog dana tesko za trudniti. kasnije mi je novi lijecnik dao yasmin i rekao neka uopce ne razmisljam o tome sto mi je stara doktorica rekla. nakon toga su mi se ciklusi normalizirali i nisam imala tak ceste bolove.odmah mjesec kako sam prestala uzimati yasmin dobili smo prekrasnog bebaca a u trudnoci su mi se skroz povukle (bar mi je tako gin rekao). evo sad mi malac ima 8 mj i zadnjih dana osjecam neke jake i ostre bolove u desnom jajniku. posto smo na zalost prestali dojiti, vec 2 mj uzimam kontracepcijske (opet logest) tak da smatram da se ne radi o novoj trudnoci.
tek sutra sam se uspjela ugurat za pregled.
vec 2 dana sam na dnevnom ulosku vidjela neku sluz pomijesanu sa laganom sukrvicom.
ima li koja od vas slicno nesto?
sto vi mislite, dal se opet radi o cisti?
unaprijed hvala! :)
Imala sam i ja nešto slično prije dva mjeseca. 4-5 dana sukrvica smećkaste boje. Bila sam tri tjedna nakon toga na UZ, ali nije bilo ničega. DR je rekao da je to možda bila cistica koja je pukla. :?Citiraj:
mici85 prvotno napisa
Nikad prije nisam imala tako nešto.
Zato se nemoj mučiti s pitanjima i nagađati. Jedino ti pregled može pomoći.DRžim fige.
ja prekjučer saznala da po 1x u životu imam policistične jajnike.
za sad nemam nikakvih problema vezanih uz to (ne pijem nikakve hormone i sl), a M još nisam ni dobila obzirom da sam rodila prije 3mj
Ja imam PCOS I imala sam problema sa zacecem za prvu bebu 3 godine a drugu sam tako lako regulisala nikakvi hormoni nego uz pomoć D - chiro inozitola.Proučite sve o D- chiro inozitolu ja sam nakon 3 mj konzumiranja d - chiro inozitola počela imati redovne ovulacije Naravno uz to pratite i bazalnu temperaturu Jako sam sretna sto sam sama proburgijala sebi ljek. Nadam se da ce i drugima pomoći Ja sam pila 600 mg na dan a mozete uzimati i heljdu ili pola šolje rogača svaki dan dobit cete potreban d - chiro inozitol za taj dan. Pozdrav i sretno svima izbacite slatkise bijeli kruh dodajte d- chiro i rezultat nece izostati.