Dakle imam limun koji sam dobila pred 3.5 mjeseca,cjrpljen je u rasadniku, naraso cca 20 i kusur CCM,dadne zanima jel prije zime treba to kaj obrezati?planiram ga staviti u hodnik pred stan. Ok daleko je zima ali da se pripremim
Printable View
Dakle imam limun koji sam dobila pred 3.5 mjeseca,cjrpljen je u rasadniku, naraso cca 20 i kusur CCM,dadne zanima jel prije zime treba to kaj obrezati?planiram ga staviti u hodnik pred stan. Ok daleko je zima ali da se pripremim
Ako dobro razumijem, ako ne cvate, treba se cijepiti?
Naša mandarina ne cvate - kupljena je u rasadnika i cvala je samo prve godine, nakon toga je zaboravljena vani, umrla, ali smo je vratili u život. Odnosno, potjerala je ponovo iz stabla, ali sad više ne cvate. Prošle su već 3 godine od tada. Lijepo raste, ali bez cvijetova :(
A ne vidiš mjesto cjepljenja?
Ako je cvala i radjala, cijepljena je. Vjerojatno ne cvate zbog soka. Osjetljive su to biljke. Nedovoljno svjetla, temperatura, vjetar..
Zakasnila sam ubaciti limun prosle godine prije mraza i sad lista kao lud, ali plodova nema. To mi se dogodilo i prije par godina pa je prve godine samo listao, druge su cvjetovi otpali, a trece mu je bilo malo bolje.
znači da budem strpljiva?
I njezna.
Ja imam jedan limun od prije par godina, posađen u dvorište u jedan bivši bazenčić. Lijepo raste, svake godine ga omotam prije zime, ali bojim se da od njega ne bude niti cvijeta niti ploda - jednostavno nema dosta sunca.
Ove sam godine nabavila još jedan, stavila ga na sunčanije mjesto. Nije baš previše narastao - ako je i uopće, imao je 2 cvijeta:-D, ali ih je kiša stukla. Dakle, ne bude ploda.
Nisam niti baš očekivala plod, jednostavno sviđa mi se biljka.
Pitanje za one koji unose limun u kuću - ovaj u tegli ću morati unijeti - može li neka prostorija bez svjetla?
Naime, nemam baš mjesta tamo gdje boravimo, pa bi ga stavila u podrum ako bi on to preživio...
Jedan moj poznati limun zimuje upodrumu
Pa sad i ovaj podrum ima mini prozore,ali limun stavljaju dosta daleko od prozora ,sad jel potpuno mrak ili tek tračak svjetla nisam sigurna
Tračak svjetla bi trebao biti dovoljan
Ajde da pitam
Procvao mi je limun,trenutno je ispred stana
Koji je postupak kad je za cca mjesec izbacim na južni balkon
I moj je limun procvao i to jakooooooo .... Nisam očekivala, tj. ni ne znam treba li cvasti ovako rano?
Taj je u tegli, unijela sam ga u hodnik gdje ima indirektnog svjetla.
Baš me zanima kako će se razvijati situacija. Oprašivanja teško da će biti je nema živog kukca ....
Kod mene su pupovi cvijeta ne cvjetovi
Koje je idealno mjesto za limun u tegli usred ljeta. Sad mi je par dana bio u zavjetrini i počeo se sušiti,sad sam ga vratila bliže zidu.