Leki prvotno napisa
Da ne otvaram novi topic:
Moja cura je stara 8 dana i od izlaska iz bolnice, muku mucimo sa dojenjem. Non stop bi sisala i ja se trudim da joj dajem, ali cini mi se da ja jednostavno ne mogu proizvesti onoliko koliko ona moze pojesti. U toku podoja mijenjam cike i sve sto dobijem je pola sata spavanja, a onda opet urlanje i guranje rukica u usta i sisanje istih. Takodjer, cesto se desi da nakon pet minuta provedenih na sisi zaspi i nema sanse da je probudim da nastavi sisanje. Tada mi po sat vremena spava na sisi, i pomalo sisa, a ako izvucem sisu i pokusam joj ponuditi drugu, usta su cvrsto zatvorena i ni na koji nacin je ne mogu potaknuti da je primi. Spustim je da spava, i nakon 15 do 30 min. opet plac, opet guranje rukica u usta. Prva dva dana nakon izlaska iz bolnice imala je zelenu stolicu i MM i ja smo zakljucili da je gladna. Na savjet patronazne uveli smo jedan do dva obroka dnevno adaptiranog, i to jedan po danu, a jedan po noci. Nakon toga stolice su bile zute. Medjutim, noci su najgore. Ona i dalje urla i ne moze da se smiri i cini mi se da joj dam litar adaptiranog, ona bi i to popila. Sinoc smo opet s njom proveli od 22 sata pa do pola tri ujutro, nosajuci, juljajuci i na kraju smo dali bocicu i spavala je do sedam sati jutros. Stolica joj je opet bila zelena. Pedijatar je rekao da joj ne dajemo bocicu, da se ona jos uvijek cisti, te da je za to stolica zelena, ali ja vidim da je ona GLADNA. Nakon te stolice opet je malo sisala i spavala jedno dva sata i stolica je bila zuta. Od 12 sati opet pocinje haos, pa sve do pola pet, i to je vrijeme uglavnom provela na mojoj siki, kada smo joj opet dali bocicu i zaspala je i spava evo sve do sad. Razmisljala sam da mozda imama nepravilan polozaj pri dojenju, ali cini mi se da ona opbuhvati citavu bradavicu, i osjetim kad ona povuce na jednoj siki, iz druge odmah pocinje da curi. Bradavice mi je bila izgrizla, ali sada to vec polako prolazi, pa i po tome nekako dolazim do zakljucka da je ispravno dojim. Sto se tice pelena, ima 3 do 4 pokakane, mada ne uvijek u istoj kolicini, nekad je to samo zuti trag na peleni, a popisanih 5 do 6. Moj opci dojam je da ona ne uzima dovoljno mlijeka jer zaspi na siki vec nakon 5 minuta sisanja.
Sorry na podugackom postu, ali stvarno trebam savjete.