Peterlin prvotno napisa
Nemaju sva djeca jednak pristup i jednak nacin ucenja. Nema tu bolje-gore, nego se samo radi o razlikama. No, SKOLSKI SUSTAV PRILAGODJEN JE ZA LINEARNE MOZGOVE, a danas je sve vise "nelinearne" djece, medju kojima su i moji sinovi! I ocito nisu sami...
Ne koriste se danas mentalne mape bez razloga, samo zato da ucenje izgleda sarenije, nego zato jer to klincima koristi. Mnogi roditelji (pa i ja :oops: ) razmisljaju i uce na drugaciji nacin nego njihova djeca. Ja sam 90% vremena organizirana kako treba i vrlo efikasna (u preostalih 10% MISLIM da to jesam, pa zabrljam preko svake mjere :roll:, he he... ).
Moja djeca su DJECA 21. STOLJECA koja misle lateralno, da ne velim "poprecki" i to tako brzo da ih ne mogu uvijek slijediti, ali imaju poteskoca pri usvajanju procitanih informacija jer njihovi mozgovi JOS nisu naucili to procesirati (zbog okoline koja pruza drugacije izazove nego "u nase vrijeme" kad je knjiga bila skoro jedina dostupna zabava) itd. Ja moram OSVIJESTITI da je mojoj djeci potreban odmor i od mog nacina razmisljanja. Eto, po tome sam shvatila da starim... ;) !
Nema veze. Nadam se da ce nesto od ovoga upaliti. A Oskaru :love: ! Sve ce doci na svoje mjesto!