:yes:Quote:
Originally Posted by ovca_i_janjad
I ja spadam u one mršavije nego prije trudnoće. I stalno gladne.
Printable View
:yes:Quote:
I ja spadam u one mršavije nego prije trudnoće. I stalno gladne.
E, vidiš kako znaš :) Bračno druženje pak pogoduje nastanku novih ljudskih bića koje doje, tako da u konačnici od jedne žene ostane kost i koža. Što pak u mom slučaju nije dobro za bračno druženje. Ako se ne skockam i ne nađem način da jedem još više (ajme meni) ništa od seksa za mene :( Odo jest i pit.Quote:
Originally Posted by Felix
a ja ako dobijem još jedno dojeće čudo malo, pretvorit ću se u savršeno tijelo, olitiga krafnu i ista sudba će me snaći k'o Ifi :oops:
Potpisujem. Muž mi je rekao da se neće pariti ako se malo ne udebljam. :roll:Quote:
Originally Posted by Ifigenija
Jedem ko termit, naročito mi paše masno :shock: što nikad prije nisam jela, a i čokolada mi je mila. Živi sam kosturko sa cicama. U trudnoći dobila 14 kg, sve izgubila nakon 6 mj. isključivog dojenja, a onda ošla u minus.
Sad smanjujemo dojenje pa ćemo vidjeti. :P
da, naglasak je na "sa cicama".Quote:
Originally Posted by Elinor
sve češće se pitam kako će to sve skupa izgledati kad prestanem dojiti. :/
I kod mene ista enigma... Svi mi govore da sam smršavila, osim zle vage. Ja vjerujem da je došlo do nekakve preraspodjele masnog tkiva, samo ne znam kud je pošlo. U cice? :mrgreen:Quote:
Originally Posted by cuckalica
A ako su cice, stvarno - kako će to sve izgledati jednom kad dojenje završi. Uf.Quote:
ma super ćeš izgledati, sigurno će ti se vratiti tri, četiri kilice kad ne budeš cijeli dan trčala, dojila i uspavljivala :love:Quote:
Originally Posted by ra
za cice brijem da će izgledati kao nošene čarape - i to one najlonke u boji kože :mrgreen:
ja se nadam da ću kada prestanem dojiti ipak jesti manje jer će nam u protivnom polovica primanja ići na hranu za mene. kako ono, freegani, možda breastfreedingsice - čopori gladnih dojilja koje briju po gradu i traže još jestivu odbačenu hranu. s djecom u slingovima, maramama i mei taijima. idemo večeras?
znaci, ipak nisam luda. urota vaga postoji! :mrgreen:Quote:
Originally Posted by Pcelica Mara
skoro. večeras sam baš nepripremljena, samo par suhih plazmica.Quote:
a za ove najlonke u prirodnoj boji kože, ne znam :lol: ili :cry: , najbolje :vrišt:
sad kad ovo osvane na nekom roditeljskom forumu pod temom "rode kopaju po kontejnerima. konacni dokaz da su lude!!" :mrgreen:Quote:
danas sam obukla hlace iz osnovne. malo me stezu al se ne dam (a nie ni da imam izbora, zaboravila sam spakirat sebi robu prije puta) :lol:
Ja sam sebi presmiješna dok rano ujutro mijesim fritulice :lol: Onak - ko neki ekscentrik. Masnu prazničnu hranu za doručak, u sedam ujutro. Beba pod ruku i udri. Sve se oblizujem, ko neki mačak, dok ulje cvrči. I pojedem dva tanjurića fritula - pa onda nakon toga mogu doručkovat s obitelji. Par banana, nekoliko šnita kruha i tako. Do deset, kad je užina.
Cure, vi ste legende!!! :lol:
I ja mislim da se radi o preraspodjeli masti jer svu robu nosim od prije trudnoće i sve mi paše, a opet mi se svi iščuđavaju koliko sam mršava. Bit će da su drugi jednostavno zavidni (šta mogu kad imam naglašene grudi, tanak struk, zamamne bokove... :mrgreen: )
hm.. ja sam u trudnoći poprilično pretjerala.. ostala trudna sa 58, a išla roditi sa 89... sada sam na 74, (prošlo je 19 dana)... i mislim se na koju djetu da krenem, jer počinjem raditi za 28 dana pa bi se valjalo malo upristojiti da ne moram kupovati i novu uniformu... :? :mrgreen:
Zar ideš raditi 42 dana nakon poroda???
Ili sam ja nešto krivo pohvatala.......
možda malo zapadnije živi :/Quote:
Originally Posted by AndrejaMa
imam lijepi visak kila
ali kod mene kile nemaju veze s dojenjem, nego s jelom
ne debljam se od vode :mrgreen:
Zapadnije ili ne, mislim da nije baš da se mora ići raditi tako rano nakon poroda....samo sam pitala, sory ako je ispalo nespretno....
da, i moje kile nisu od vode i zraka.... :mrgreen:
hoces reci da nemas celulita :shock: :mrgreen:Quote:
Pa da ti iskreno kažem, s obzirom na kile i nemam tako puno celulita.... :lol: :lol:
ja nemam celulita al imam viska koze da je to milina :roll:
da, od 01.12 počinjem raditi, a muz će preuzeti porodiljni...Quote:
mi smo u početnom stažu doijenja, planiramo dugo i moram se nadovezati da nisam vjerovala da dojenje ima ikakve veze sa kilažom ali ja nisam ni na kakvoj dijeti, ne vježbam jer me još zezaju šavovi od carskog, u biti se i premalo krećem- samo šetnje i kilogrami samo padaju. jela ja kad god što god idu dolje... masno, slatko, nemasno, voće, povrće.. sve i svejedno odlaze. sad sam 1 kg ispod predtrudničke kilaže ali je naravno lošije raspoređeno nego prije. kako će biti kasnije ako ovako rapidno padnu kilice?
U trudnoći dobila 17,5 kg. Nakon tri mjeseca bila na svojoj težini. Godinu dana nakon poroda na -7 kg. Ne dojim već 2,5 mjeseca i sad sam na -4. Malo po malo vraćam se na staro. Sve je to normalno, bila sam i ja u fazi svežderavanja u koje niko nije vjerovao, pa ni sad ne vjeruju.
metar i životinjsko carstvo :lol: :lol: :lol:Quote:
I ja. 157! Ostala trudna sa 60, dobila 20! Vratila se doma sa 70 i onda sam dugo stajala na 65. Sad smo na vrtićkim virozama već 2 mjeseca u kontinuumu i to me riješilo 5 kila! Uz velike patnje (crijevna, adeno, upale grla - sve što se može pokupiti!). Još ću malo biti 'bolesna' da se vratim na idealnu oko 54 :lol:
Meni definitivno ni dojenje ni ne spavanje ne pomaže skinut kile. A mislila sam imati koristi od toga :cekam: pa ništa!
KateQuote:
Originally Posted by Kate76
odakle ti minusi ako si imala faze svežderavanja? Trebali bi izmjeriti to svežderstvo :lol: . Ja sam prije znala maznut cijeli ručak, poduplan, čips 200g i čokoladu minimalno 100g. Usputne zalogaje između toga ni ne brojim. Na poslu se stalno ždere i slavi. Ne možeš na poštenu dijetu da se postaviš na glavu! :mljac:
Nakon 2 trudnoće i 3 godine dojenja, od toga 1 u tandemu ja sam na -8 kg. A bila sam sklona debljanju - ono nisam bila debela ali sam morala paziti na klopu. Sad imam srednjoškolsku težinu koju nisam imala 20 godina. Malo mi je pomoglo to što smo preselili u zgradu s liftom - do sada sam cukala na 4. kat ne jednom obojicu :roll:
E da, ni celulita ništa nemam, a vječito ga bile pune noge i dupe... A višak kože se vratio na svoje - baš je u jednom trnutku nešto sve plesalo oko mene...
Je zastarjela tema malo, ali ima li koja koja se debljala tokom dojenja dati kakvu utjesnu? XD
U trudnoci sam dobila 25 kila, kroz dojenje sam dosla na +30 kg. Izbacila sam iz prehrane secer, gluten, mlijecno.. prehrana mi se bazira na povrcu i vocu i kile nikako dolje. Sad me vec (11mj nakon poroda) pocinje muciti. Treninge se trudim odradti najmanje 2, 3x tjedno... M jos nisam dobila...
Ne znam, nadam se da ce prekidom dojenja krenuti napokon dolje
Justme,
Nije da sam se debljala dok sam dojila, al zadnje kile nisu otisle dok nisam prestala dojit i pocela spavat. Kao da je tijelo čuvalo rezerve za svaki slucaj.:-)
Ne znam jesam pomogla, al meni je tako bilo.
Jesi malo XD Ima jos nade da se moje tijelo cuva ipak, a ne ja hahahaa
Jer vise je znam sto izbaciti, pazim da jedem 4 obroka dnevno, da se nebi gladovala. Pojedem nekad bezglutensko brasno sa povrcem (polpete) i peceno povrce... al ono, nema to opet toliku kcal pogotovo sto sam sama s bebom i psima - krecem se i pokusavam trenirati
Malo mi čudno ako si stvarno sve to izbacila da kile nisu otišle dole?
Imala sam dermatitis otkako sam ostala trudna i stitnjacu na 11 (TSH) pa sam odlucila sve izbaciti. Bolne mi je pa se ne usudim jos vracati. Mada ni inace nisam jela pekarske.proizvode, pastu i sl sto sadrzi gluten pa mi ni ne fali
Meni su kile išle sporo dolje dok sam dojila, ali zato jer sam udarala po klopi nemilo. Ostati na +30 a izbaciti sve što si nabrojala, rekla bih da nema veze s dojenjem nego sa štitnjačom.
Sad mi je uskoro nova kontrola. Pa cemo bas vidjeti.
Cijeli zivot moram paziti jako sto jedem, i uvijek sam imala onako, mozda malo vise treninga nego drugi ljudi da bi drzala liniju. Plus radila sam ko instruktor pa sam i tad trosila se. I radila sam vecinom dvokratno. Kad sam radila pd 6 do 2 fizicki jaaaakooo naporan posao dobila sam 5 kila dok su se drugi susili. Tako da sam navikla da je to borba oduvjek. Ali sad je bas frustracija nastala.
Potpis.
I ja sam se debljala dok sam dojila jer sam bila stalno gladna.
Čim sam prestala dojiti, kile su krenule odlaziti.
Probaj zapisivati sve što pojedeš kroz dan.
Ali baš sve i šokirat ćeš se kad vidiš koliko zapravo pojedeš.
Tako ćeš osvjestiti količinu hrane koju pojedeš i njenu kaloričnu vrijednost.
moje je iskustvo sasvim drugačije, dugodojeće, uz puno ogranićenja jela. Uglavnom kile su išle dolje do najvećeg mojeg minimuma, ( ujedno i najzahvalnije moje kilaže) , i kad su postigle tu vrijednost više nisu padalale, bez obzira koliko se trudila, u nekoj sekvenci nevezano s dojenjem su počele rasti, kako im drago, bez obzira kaj nisam navedene proizvode konzumirala, bila aktivna, nisam imala problema sa štitnjaćom, kažu da nemam ni sad ( bar nalazi tako kažu, i dijabetalog).
Ja sam bila zadnje najmršavija taman kad sam prestajala s dojenjem (2g sin, ja 56kg). Nakon poroda imala +10kg, nakon 4mj na nuli, a nakon toga sam se ustabililia dok nisam počela raditi. Nakon toga kombinacija brdo posla, stres i malo jela (zbog ovo prvo dvoje) i bila sam najmršavija nakon jako dugo vremena (mislim da mi je BMI bio ispod 19). Nakon toga promjena posla, manje stresa, manje kretanja više hrane - i ošle kile gore.
Tako da realno, dojila ili ne - poanta je u prehrani i kretanju.
Pitanje... možda glupo, ali ne kužim... što znači izbaciti gluten? Ali i dalje jedeš druge ugljikohidrate? Krumpir, rižu...?
Zar nije i bezglutenska tjestenina opet ugljikohidrat? Samo pitam ;).
Za baš pravo mršavljenje kile idu najbolje kad se jede samo meso/riba/jaja + zeleno lisnato povrće (plus ajde još neko tipa krastavci, paprika...). Nema dakle ni voća, ni mrkve i još nekog povrća. To je ono ako se želiš baš fino stesati i možeš to izdržati :mrgreen:.
Inače, kile idu dolje po jednostavnom receptu: moraš trošiti više kalorija nego što ih unosiš. Stvarno obrati pažnju na sve što jedeš i piješ... i ako je moguće, probaj brojati kalorije. Ako unosiš više nego što trošiš, moraš početi vježbati.