A prirodna kozmetika? Ulola, na primjer. Autohtoni hrvatski sastojci, nagrada za dizajn, di ćeš više.
Printable View
A prirodna kozmetika? Ulola, na primjer. Autohtoni hrvatski sastojci, nagrada za dizajn, di ćeš više.
I, što je kupljeno? :mrgreen:
kuharica - hrvatska za stolom, na eng. (rekla je teta da voli kuhati, a i svidjela im se sarma!)Citiraj:
Inda_os prvotno napisa
licitari
i jos paketic nekih kolacica s Raba (jao fino, u teslinoj u Delicijama)
nije lose, jel'da?
hvala svima na pomoci!
Super! =D
Da li netko zna jel možda ta hrvatska kuharica ima prevedena na francuski :)
Malo podižem :oops: ...jel netko zna dal ima...poprilično je hitno :*
izgleda da nema na francuskom: link
:(
koliko vidim na linku, ima na engleskom i njemačkom.
želiš baš tu huharicu ili bilo koju s receptima hrv. jela na francuskom?
probaj u Algoritmu, tamo je raznolik izbor.
Ma ne mora biti baš ta, bitno mi je da je hrvatska kuharica na francuskom jer osoba ne zna dobro engleski pa eto...molim ako netko zna još jednom il iće skoro do Algoritma pa neka škicne :)
Probaj nazvati Algoritam i Profil. Imaju web stranice, ali meni su koma i nikad nista ne mogu naci...
sad tek vidim da sam napisala huharica! :lol:
sutra ću ti virnuti u Algoritam, ako u međuvremenu ne nađeš.
Mislava :*
bila sam. u Avenue mallu.
imaju samo jednu vrstu, korice mekog uveza, 120 kn.
hrvatsku kuharicu na fr samo sa mekim uvezom? :D
nisam imala cajta dugo ju gledati, koliko sam vidjela svaki recept je i na hrvatskom i na francuskom.
sjećam se recepta za jegulje!
naslov je na francuskom.
pitala ja tetu prodavačicu, to mi je pokazala, imaju 2 primjerka u prodaji.
javi jesi kaj kupila.
Odlična je tema.
Krajem 9mj. dolazi mi rodbina iz Argentine koju nikad nisam upoznala a oni nikada nisu bili u RH.
Biti ce u Zg par dana i iznajmiti ce stan. A onda proci vece gradove od Zg do Dubrovnika,Plitvice,Hercegovinu.
E sad ja stalno tražim nešto posebno da im poklonim i neka posebna mjesta da im pokažem po Zg.Preporuka za restorane sa domacom hranom itd.a da nisu cijene da bankrotiras. Htjela bi im Zg pokazati u najboljem svjetlu...ne znam jel stignemo na koju operu..balet...jer oni prvenstveno dolaze upoznati moju baku. Znaci pokloni..glazba..hrana....hvala na svim idejama.
Croata Pukovnija u nedelju
Ima li kraš neki tvornički dućan? Nekidan sam bila u KRašu u pothodniku i krašuljke platila skuplje nego u kvartovskom dućanu, a trebam dosta malih pakiranja i nekoliko velikih Bajadera.
Ima, kraj tvornice na Ravnicama
Bio je i dućan oko oktogona kao tvornički
Nema nigdje ništa povoljno. Bolje ti je gledati akcije po normalnim dućanima.
Ja sam mojim Kanađanima pronašla odlične poklone u Ilici 171. https://ttt.hr/suveniri/
Orginalno,kvalitetno, a moze i za svakodnevnu upotrebu.
Poslije sam se vratila i kupila nešto i za nas:)
Baš lijepo šircil:-D
Na placu Dolcu ima rukotvorina,dijelova nošnji,slavonskih vunenih jakni.....
Imate i ovdje jako lijepe stolnjake : https://etno-motiv.hr/
ma trebam 10ak komada nečeg malog što mogu nositi u ručnoj prtljazi. negdje sam na bajaderi, lavandi ili nekim sapunčićima. svakako nešto sitno za jednu bližu skupinu i veliku bajaderu za čopor.
Pekmezići, ušećerene korice citrusa ili bademi....? Ima ih u svakom dućanu, tipa Delicija po cijelom gradu https://www.deliiicije.com/
Licitari ili koji magnetić
E da, moji svi koji žive vani vole ušećerene bademe i arancine. Osobno, i meni su draži. Meni je bajadera valjda najgora vrsta kupovnog slatkiša. Tim Griotte
Pa dobro, bajadere stvarno nisu što su bile, ali i dalje je to hrvatski proizvod. Primijećujem da su ljudi koji su odselili van dosta nostalgični prema njima.
Baš sam pogledala u Konzumu da vidim jesu možda na sniženju i nažalost nisu, ali vidjela sam da ima lijepih pakiranja (i skupih)
https://www.konzum.hr/web/products/b...300-g-90088921
ta daaaaaaam!!!! https://www.lidl.hr/p/retro-tjedan-p...ajadera/p62128
od idućeg tjedna, i to još retro!
ja sam i tim griotte i tim bajadere, ne mogu si pomoći.
Ajme ovo pakiranje s ružicama :mrgreen: stvarno je retro!
A ledene kocke? Ima i runolist čokolade
Mirisi našeg djetinjstva
Ja bih najradije sve kupila :lol:
Još da su dvojni C u alumijska trokutasta pakiranja sa slamkom ponudili, kupila bih si zalihu i na sljedećem putovanju ponosno izvadila sokić iz torbe
I jogurt u tetrapaku ljubljanske mljekare:mrgreen:
Dok sam vani živjela, više bi me veselio pravi domaći češnjak i domaći orasi od bajadera. Samo ne znam smije li se to uopće nositi. Isto bih puno radije ušećerene bademe i arančine.
Ja sam si nosila iz RH orahe, češnjak, jaja (naravno to ne ide na avion), ljeti paradajz i papriku.
Bajadere su kvalitetan slatkiš, ali su meni okusom daleko iza puno običnih čokolada. Ne nekih fensi, već su mi Rittere Sport puno bolje.
Zaboravili ste Cedevitu!
jelena, pa možeš u ručnoj prtljazi nositi orahe i češnjak. Problem je tekućina.
A i po raznim zemljama ima dućana s robom s Balkana - pa se često npr. Bajadera može i kupiti.
joj, ja sam znala nositi smrdljive sireve u ručnoj prtljazi