Romina, cike samo oplahni vodom. Ne peri sapunom i sl.. I dovoljno je da se oplahnu jednom dnevno, s izuzetkom kod znojenja i velikih vrućina. I one se suše na zraku....ili ti luftanje...
Printable View
Romina, cike samo oplahni vodom. Ne peri sapunom i sl.. I dovoljno je da se oplahnu jednom dnevno, s izuzetkom kod znojenja i velikih vrućina. I one se suše na zraku....ili ti luftanje...
To je lanolinska krema Purelan. Bolje da ne koristiš Melem jer on dodatno omekšava kožu i čini bradavice još osjetljivijima.
Ali, ako postaviš bebu pravilno na dojku (prouči položaje na Portalu), neće ti biti potrebna nikakva krema. Prednost lanolinske je što se ne mora ispirati.
Prije podoja operi ruke i prebriši dojku - ma uobičajena higijena.
meni su prvih dana na bradavicama nastale male krastice koje su otpale bez krvarenja - dok se cike nisu navikle. mazala sam ih mlijekom (svojim, dakako). zg melemom koji ćeš vjerojatno dobiti u paketu "sretna beba" maži laktove, i oni se trebaju naviknuti na stalno podbočen položaj... pa još tvrde bolničke plahte...
Ajme točno...laktovi su mi bili koma.....
aha, TO se zove laktacija!
Apri, ja te ožobavam................................ :D
.... i nije isto što i laktarenje... :crk odvalj:
Ako ćeš roditi carskim, bit ćeš u sobama s klimom, prvo tamo gdje će vas biti 8 u sobi, zatim ćeš ići u dvokrevetnu ili trokrevetnu. Ako pak, rodiš vaginalno, bit ćeš u sobi s 8 žena svo vrijeme. Ak rodiš carskim ostaješ 7 dana u bolnici, inače 3. Ja sam ležala i dolje, i gore i skroz gore. Meni je onaj treći kat gdje su sve žene skupa katastrofa, na krevet kad sjedneš odvezeš se na drugi kraj sobe jer ga nemaš čime zakočit. Uglavnom, bilo kako bilo, bit ćeš sretna jer ćeš već imati bebu. Ja sad kad razmišljam, to vrijeme u bolnici mi je bilo najljepše u životu jer sam rodila svoju curicu.
da, stvarno, kaj ak je koferčić pre veliki za ormarić?? Jel se ga smije staviti ispod kreveta npr? Pa kaj smeta ak je uredno zatvoren i ak je npr. pored kreveta??
Meni u torbi najviše mjesta zauzele role wc papira i razno razne dezinfekcijske, osvježavajuće, intimne i baby maramice..ehmm, ehmm...i samo jedan paket uložaka..misila sam, može mm donijeti drugi dan još...wc papir je wc papir heheh...
a vodu, kekse i corny pločice nisam još ugurala u torbu....ali zato se našlo mjesta za tekući puder i korektor - mm je opao na guzicu i rekao mi da ne idem na modnu reviju već u rodilište, a ja sam mu pokušala objasniti da ne mogu dočekati svoju curicu i izgledati kao močvarno čudovište!!
Ormarića na trećem katu(vaginalno) uopće nemaš, a ako rodiš na carski, torbu ti uguraju u ormar u hodniku i sestra ti donosi ak nekaj trebaš. Kasnije kad te premjeste u apartmančiće, imaš svoj ormar.
Citiraj:
vesnare prvotno napisa
Vesnare, imat ces rooming in i upakirala si skandi :shock:
Sta zbilja mislis da ces naci vremena i za to ;)
:? Aime meni!
Ja kao veliki štreberski tip već 7 i pol mjeseci samo čitam i memoriram razne podatke oko bebice, dojenja, poroda, masaže, stvari, ......... ali što mi je porod bliže to sve manje znam!!!!!!!!1 :cry:
Idem 16. 6. na Duh kod dr. Dukića ak me bude htio primiti, mm i ja idemo u Grižansku 15. i 16. na teča (jer bez njega neću roditi) i sad je vrijeme da polako spremim stvari za porod.
Nakon svega pročitanog na forumu - sad više ne znam ništa!
Jel ima dobrovoljca da mi objasni što da si uzmem na Duh u torbu - koliko torbi (za predrađaonu, rađaonu, ili je jedna dosta), koliko velika torba može biti- jel je guramo u neke ormariće ili može biti uz krevet, čije spavačice imamo tamo, ZAR TREBAM NOSITI PELENE ZA BEBEKA AKO SAM U ROOMINGU??, kad su posjete...
Stvarno mi je žao što gnjavim, ali informacije se razlikuju iz 2003. 2004. a iz 2005. nisam niš našla.
Hvala :heart:
Danijela, trebaju ti obavezno dvije torbe - jedna mala (moze i ruksak) za predradjaonu i radjaonu, a onda kada rodis i kad te presele na odjel babinjaca, muz ti donese tvoju vecu spremljenu torbu za boravak u bolnici.
Sta da stavis u torbe ti necu sada ponavljati - ima puno topica (i starih) o tome ;)
Nemoj samo da torba za odjel bude prevelika jer cistacice traze da se torbe spremaju u ormar koji je dosta uzak (ovo pricam za SD). No, ako je fino zapakirana i ako uredno uvijek pozdravis cistacicu i budes "nice to her" onda ti i dopusti da je ostavis na podu. Ona cistacica na SD mi je bas dobra.
Posjete su od 16-17h, a od 15.30 se moze ici gledati beba (mislim posjetitelji mogu ici vidjeti bebu, ali ako ces imati rooming in onda ne znam za to).
Na SD-u uvijek imas nove i ciste spavacice.
Ne znam za pelene jer nisam imala rooming in, al pretpostavljam da trebas, kao onda i druge stvari oko higijene bebe - rucnik, krema, maramice...
Joooooj!!! A kad bi me netko još uzeo za ruku i proveo kroz cijeli postupak od dolaska do odlaska, to bi bilo mrak! Šteta što nema generalnih proba poroda (ili možda nije šteta jer bi se neki predomislili :lol: )
Hvala Mony
:shock:
Jedna torba za rađaonu, jena za sobu, ali treba mi onda i jedna za bebu!!! I jedna sa mitom za čistačice :P (kava, čokolade itd.)
Ak je netko bio svježe u roomingu nek se javi glede tih stvari za bebu i posjeta, please!
I uvijek ce biti nesto sto ces zaboraviti ponijeti ;)
I samo da jos upisem da je dobro imati onaj alkoholni antibakterijski gel za brisanje ruku. (ima ga u DM-u)
Ja se dugo nisam mogla dizat iz kreveta (ni ruke oprat) pa mi je to bilo super!
domestos maramice za zahod, obavezno.
šampon i regenerator.
joj sad ste me s ovim mitom za čistačice podsjetile kako ja pojma nisam imala za donošenje poklona sestrama na odjelu :shock:
mislim, meni je to totalna nebuloza, ajde da mi je neka od njih nešto posebno pomogla, ali nije, nisam 2 riječi porogovorila ni s jednom... a većinu uopće nisam vidjela... i zašto bih ja sad NJIMA nosila cvijeće, kave i čokolade, uopće mi nije jasno...
Pored kompa mi je papir i olovka i samo pišem i brišem, dopisujem i uspoređujem.
Ms. Ivy je zapravo ms. praktična! :)
samo ti pitaj, draga... ja sam se isto u rodilište spremala ko na himalaju, a tek beba, dojenje... zapravo nije tako komplicirano, vidjeti ćeš. :namig:
lutonjice, kakvi pokloni???
Ah, te poklone će riješiti moja mama. Ona će od sreće i portiru dati nekaj! :roll: A u isto vrijeme će meni soliti pamet o tome kako pretjerujem oko svega vezanog uz porod jer "... kad sam ja bila trudna..." itd.
mama :love:
ajvi, ono kad odlaziš iz rodilišta i donesu ti bebu, onda ti njima zauzvrat predaš cvijeće, bombonjere i slično :kolut:
ja zato uopće nisam znala, niti mi ima logike (kao što već napisah), ali sam čula žene kako muževima daju instrukcije preko telefona što da kupe sestrama, i još su međusobno razgovarale u sobi koja će šta dati...
pa tako i ja krenuh kud i mali mujo, pa sam rekla MM-u da kupi nekakvu kavu ili nekaj... a ta kava i, mislim, bombonjera koju je donio, nisu bili ništa prema stvarima koje su drugi poklanjali :užasnuti smajlić:
Kakvi pokloni :shock:
Mislim da je dovoljno reci lijepu rijec.
Ak to ne pali, onda mi ne treba neka fabricirana i podmicena pristojnost od koje mi je muka :x
Ja sam jedino na izlasku iz bolnice od silne srece sto napokon izlazim na salteru sestara ostavila bombonijeru koju sam od tete dobila u bolnici. Da je nije bilo pri ruci - ne vidim razloga zasto bih nekome davala poklone.
Osim toga, iovako se sestre stalno izmjenjuju sa sihtama, pa sta onda trebamo cijeli odjel podmitit :shock:
Najgore je to sto je to generalno problem u nasem drustvu (ah, jesam skrenula s teme :roll: )
NIKAD ČULA!!!
ja sam u takvim stvarima totalna tuka, morao bi mi netko potanko objasniti da se to očekuje.
ali ni cimerice nisam čula o tome pričati.
a ako ćemo pravo, sestre nisu to baš ni zaslužile - nisu napravile apsolutno ništa što bi izlazilo iz opisa posla. a neke i manje.
to je ono što je meni najveća nelogičnost...Citiraj:
Osim toga, iovako se sestre stalno izmjenjuju sa sihtama, pa sta onda trebamo cijeli odjel podmitit
uglavnom, možda je drukčije po drugim bolnicama, ovo se (naravno) odvijalo u petrovoj...
Gotovo sve i manje :xCitiraj:
ms. ivy prvotno napisa
Bilo im je muka kad bih ih zvala da mi promijene kateter, da mi pomognu podic krevet (sama nisam mogla).... ma kad se sjetim :evil:
A kad ti zabiju onu iglu od injekcije - mene je, bez zezancije, bolilo 5 mjeseci nakon izlaska iz bolnice jedno mjesto na boku na kojem mi je jedna tako zabila iglu da nisam mogla k sebi doc :shock:
A stvarno sam bila ljubazna prema njima.
Sta bi bilo da nisam :? :evil:
Uh, ja sam tako sestri u Petrovoj, dakako na inzistiranje svoje mame ("Jer se to tako mora!"), koja mi je pri odlasku donijela Marka, u dzep gurnula 100kn. Osjecala sam se kao totalni idiot, ali stvarno se nisam imala snage s mamom boriti. MM ( u to vrijeme jos nismo bili vjencani) se morao vratiti u NL prije naseg otpusta iz bolnice, buduci da je boravak u bolnici potrajao duze od ocekivanog. Joj, sva se najezim od jada kad se sjetim tog dana...Citiraj:
Lutonjica prvotno napisa
:ekranopopljuv:Citiraj:
mamma san prvotno napisa
Mony ne znam ja šta je rodit pa ne znam ni kako ću se osjećati poslije :lol:
Inače sam ranoranioc, ne mogu zamisliti da samo ležim i spavam i ništa drugo, pogotovo ta 3-4 dana, možda prvi dan, eventualno drugi - ne znam. Navodno u prvom tjednu života bebe više spavaju nego što su budne... Plus bez TV-a, radija ili nečeg sličnog. Jedino ako budu dobre cimerice :)
Što se tiče ovog "podmićivanja" - nisam iz ZG, ali sam već čula da ako hoću da sestre budu OK (ovdje) da svakoj moram pripremiti bar neki keksić, a rade 12-24-12-48. Dakle sve će se izmijenjati dok sam tamo. Navodno neke znaju i tražiti ima li kakvog keksa :shock:
To smo ih mi i naučili.
Ne znam kako ću to sve izvesti uz pomoć MM da ne moram vukljati sve to u torbi, ali sam ležala u ovoj bolnici gdje ću roditi zbog hiperstimulacije i velim vam da bi se sestre rastopile kad bi dobile neki keks ili sl., a uslužne iza toga strava...
vesnare, u bolnici ti nije dosadno - dizanje (u 5) tuširanje doručak vizita bebe ručak bebe posjete bebe vizita večera.... kad bebe odnesu iskoristiš priliku trknuti pod tuš ili pojesti, telefonirati... i jedva čekaš da odeš doma pa da imaš malo mira. :kolut:
:x
Dižem revoluciju! Neću nikome dati ništa! Kako smo ih naučili da je to normalno, tako ćemo ih i naučiti da to i nije normalno! Pa zar im to nije posao???
Ma, to i je najveći problem. Ajde dobro daš im nekaj (kava, keksi..), ali one nisu ništa ljubaznije niti prije niti poslije. Njima je normalno da nekaj dobiju, ali ljubaznost im nije normalna. Ja uopće nisam razmišljala o tome kaj ću sestrama dati. Torba mi je i ovak prepuna. Idem bez ičega, pa ak se stvarno neka pokaže posebno dobra MM ili mama će kupiti nekaj i onda ću joj dati. Inače...ne znam baš...Citiraj:
vesnare prvotno napisa
ne razumijem zakaj su sestre uvijek tak nabrijane i neljubazne (čast izuzecima)..Pa same su izabrale profesiju i pretpostavljam da su to učinile iz ljubavi prema tom poslu a ne zbog plaće jer koliko znam plaće im nisu baš velike (na žalost). Možda je i to razlog njihove frustracije, ali ne vidim zašto bi se one trebale iživljavati na rodiljama i drugim pacijentima..pa nismo im mi krive za ništa... :( i na kraju krajeva svatko od nas ima svoje probleme i frustracije i gdje bi bio svijet kad bi se svatko na svakome iživljavao zbog toga???
možda ja živim u oblacima, ali što je s onom starom: "lijepa riječ i čelična vrata otvara?"
Poklon sestri ili sestrama (neki simbolički-cvijet, kava, čokolada) bih donijela samo ako bih smatrala da su uložile poseban trud ili ak bi bile ljubazne i drage i spremne pomoći i to bih učinila iz iskrene zahvalnosti a ne mita...
Još nek mi samo netko kaže da nam gurnu i toplomjere u 5 :shock: !!!
Kaj je stvarno dizanje u 5 ??
A tko presvlači bebe u roomingu? Jesu li 24 sata s nama?
e, a nije valjda da i čistačice nekaj očekuju?! Kaj, ak im se nešto ne da, ne počiste oko kreveta ili? hihihi :lol:
Naravno, pogotovo ako ces roditi u Petrovoj! Da od legendarne cistacice kupis barem jednu kremicu/mast/losion! :namig:Citiraj:
loonalee prvotno napisa
je, stvarno. :uzdah:
toplomjere sestra podijeli i ode, a na tebi je da izmjeriš ili ne. :namig:
i onda trk pod tuš.
bebe presvlače sestre, barem u zajčevoj, tako da trebaš ponijeti samo pelene. ionako ti se taj rooming in svede na stalno donošenje i odnošenje beba, za preglede, za presvlačenje, za posjete... i onda ih donesu taman u vrijeme ručka. :grrr:
s poklonima se nemoj opterećivati, ako ti netko baš puno pomogne i budeš mu zahvalna, lako ti muž nešto donese kad dolazi po tebe.
ma cure, ta tri dana brzo prođu. izdrži se...
Meni je neki dan navratila patronažna pa mi je, gledajući moj spisak stvari za bolnicu, ;) rekla da ne uzimam krekere, odnosno nešto slano da je najbolje da si uzmem petit beure kekse, a što se tiče pića da bi bilo najbolje da pijem vodu ili mlijeko ili domaći kompot umjesto raznih kupovnih sokova i ni pod razno gazirane sokove.
Što se tiče jednokratnih gaćica još uvijek mi nije jasno koliko mi ih treba za sva 3-4 dana boravka u bolnici?
I nije mi jasno što smijem imati u predrađaoni? Rekli su nam na tečaju da ništa osim svojih šlapica i trudničke knjižice. Što je sa toalet papirom? I što je sa mobitelom? Ako mogu toalet papir nositi sa sobom u čemu ću ga držati kad ne možeš imati ni ogrtač ni ništa drugo?
E, cure a koje pelene treba donijeti? Jel platnene ili jednokratne? Da li ih moram imati odmah ili ih može MM donijeti naknadno?
mislim da ti je praktičnije za tih par dana uzeti jednokratne da se ne moraš objašnjavati sa sestrama. ne treba ti cijeli paket, ponesi 5-6 ili koliko ti stane u torbu pa ti tm može donijeti još.