ja sam u 23 tjednu,neki dan sam išla gledati nešto robice pa su me tete u dučanu čudno gledale kao pa di si uranila :lol: a ja bi najrađe sad sve kupila :mrgreen:
Printable View
ja sam u 23 tjednu,neki dan sam išla gledati nešto robice pa su me tete u dučanu čudno gledale kao pa di si uranila :lol: a ja bi najrađe sad sve kupila :mrgreen:
Tako i mene.Citiraj:
nadia7 prvotno napisa
Jedna me je pitala kad mi je termin, a kad sam ja rekla: Iduće godine, ona ostala :shock: I priznala je da je mislila da ču se poroditi "ovih dana"
Pretpostavljam da u Austriji misliš poharati H&M....njihova veličina 50 nije ista kao npr Benetton 50...ja sam kupila brdo stvari u H&M br 50 iako su me svi uvjeravali da je to nepotrebno jer djeca sve brzo prerastu i na kraju je ispalo da su njenu robicu br 50 nosile još dvije bebe čije su mame kupovale sve od br 56.....ovisi naravno i o veličini bebe, moja je imala malo manje od 3 kg pa je H&M 56 nosila skoro do trećeg mjeseca (ali u to isto vrijeme je nosila i Benettonov 62 i 68 )Citiraj:
the enchantress prvotno napisa
Curke a gdje ste kupovale kinderbete, komodice i dr.opremu? Vidim da je turbo limač poprilično skup, a i čula sam da je adax ok sa cijenama, pa....vaše informacije će nama neiskusnima puno značiti....
E da, i pročitala sam negdje da se cijene u baby media shopu u king krossu razlikuju i do 300 kn od onog u mercatoneu - ima li koja iskustvo s tim dućanom?
Mi smo skoro sve nasljedili s Aronom i stvarno sam bila zahvalna i sretna... kasnije što nam je trebalo smo gledali kupiti second hand jer su cijene dječje opreme sulude! Jedino cipele smo kupovali nove, ali i to bi gledala kad je bilo moguće ubost neko sniženje.
Turbolimač je možda malo skuplji, ali dobiješ bodove na kupnju koje kasnije koristiš 1 bod - 1 kn. Mi smo tako kupili kolica i dobili 600 bodova - dakle 600 kn smo potrošili još na ostale potrepštine. A najbolje ti je obići sve te trgovine jer oni često imaju neke akcije pa se svašta da naći po pristojnim cijenama!
ja danas bila u skitnji i zaljubila se u jedan kindač u adaxu i sada jedva čekam da MM ulovi malo vremena da se zaletimo po njega :D
a mi bili u turbo limaču i zaljubili se u loola kenzo kolica!!!! :mrgreen:
Još sam da saznamo koju boju da uzmemo.... :sing:
mi smo isto brzo počeli kupovati stvari za bebu... kad sam bila trudna kojih 3 mjeseca sam počela s garderobom u neutralnim tonovima... bila sam u HM po trudničku odjeću i naravno da nisam mogla odoljeti nekim krpicama... a kad smo saznali spol (pogotovo sad u drugoj trudnoći) odmah sam jurila u maribor u shopping 8)
kolica smo kupili kad sam bila trudna 6 mjeseci, kinderbet i ormarić za presvlačenje imam još od prvi puta... ma, u biti, masu toga mi je ostalo od prvog djeteta tak da sad nisam morala puno kupovati. osim kolica - puno smo se šetali i stara su u stanju raspadanja - a ruku na srce - nisu mi više ni lijepa 8)
nisam baš bila praznovjerna glede toga kad treba ili ne treba početi kupovati stvari za bebu... treba razmišljati pozitivno! :*
HM je zakon za nabavku. ja nedavno bila za novu bebicu i oduševljena. A tek IKEA..navodi me na misao kako smo ludi ovdje što plaćamo sve užasno puno za upitnu kvalitetu
Ja sam za prvog sina pocela negdje u 3. tromjesecju.... Nisam odoljela niti odjeci, ali je ispalo da je dijete veliko - teze od 4 kg i uopce ne moze obuci neke sitne brojeve... Srecom, ostavila sam ih u ormaru.
Kad se godinu dana rodio drugi sin (prerano) imao je oko 2 kg, pa sam jurila kupovati manje brojeve, he he he....
Inace, puno smo dobili (djecji krevet, jedna kolica, vrtic, nosiljka.... brdo odjece i dekica) , a nesto i posudili (autosjedalica za sasvim malo dijete, hranilica-ljuljacka, ne znam vise...) I vratili ili proslijedili dalje kad nam vise nije trebalo.
Ipak, nista ne moze zamijeniti uzitak biranja sitnih krpica (i uvijek ih imas duplo vise nego treba i jos uvijek nekaj fali...). Moji su djecaci tako brzo izrasli da se jos uvijek ne mogu oporaviti od spoznaje da imam 2 skolarca! :heart: :heart:
Uzivajte u nabavkama!
Istina! Mi bili neki dan u king krossu i tete u samom dućanu su mi rekle da je mercatone jeftiniji.Citiraj:
tonili prvotno napisa
Čovječe!!!
Onda se fakat isplati otić do mercatonea - nije to nakraj svijeta!
nemres vjerovati! da je bas takva razlika moguca!
Gdje inace kupujete opremu za bebace!ja nikako da se maknem od TL.
U Hr-ne baš (ajd kupila sam kindač u adaxu)Citiraj:
anatom prvotno napisa
Slo-baby center, pikapolonica
A-Toys'r'us
to se baš konkretno tiče opreme,o odjeći...hm...popis je podugačak ali jednoličan :mrgreen:
iskreno, samo djelomice spada ovdje, ali da ne otvaram novi topic i ljutim administratore (:)) evo mog pitanja:
da li netko ima Samsonite ruksak za bebine stvari?
ovakav:
http://www.cribcot.freeola.com/Samsonite.htm
i da li znate ima li ih ovdje /RH) za kupiti uopće?
Što se tiče Samsonite ruksaka za bebe.... tvrtka Maras je ekskluzivni dobavljač Samsonite za RH (bar mislim)........ pa provjeri na njihovim stranicama www.maras.hr imaju li te ruksakiće i gdje su im maloprodaje :)
Maya_78, tako se to radi :klap: i zašto tvom pitanju mjesto ne bi bilo ovdje? pa i taj ruksak spada pod opremu za dijete, zar ne?
:mrgreen:Citiraj:
pinocchio prvotno napisa
evo, opet ja malo podižem jer me hvata predblagdanska shoppingholija pa hoću trezvene objektivne odgovore
bebač treba stići krajem 1./početkom 2.
da li mi treba puno kapica toplih, šalova, vreća toplih
imam već jedan skafander 62, dosta pamučnih kapica i nekoliko majica s kapuljačom
koliko mi treba roba 3-6 toplija? znam da sve ovisi o veličini bebača i napredovanju, ali okvirno... da li npr. preporučate nabavku tople vreće 3-6 za bebača koji se tada treba rodit? bar za spavanje da li treba?
mi smo vreču za spavanje počeli koristiti tek kad se počeo sam otkrivati..doduše ja svoju djecu naguram oko sebe pa im ni ne može biti hladno :love:
mislim da će ti ovaj skafander 62 zdurati do lijepog vremena
Gdje mogu naći koliko robice treba za tek rođenu bebu kad dođe doma, ja nebi ništa prenatrpavala. I koje stvrai su mi neiphodne na početku?
Znači koliko pelena, benkica, , čarapica, ili čega još :?
ja sam počela kupovat pelenice...lagano..
Citiraj:
rebeca prvotno napisa
eto tu!
http://roda.hr/tekstovi.php?TekstID=...D=146&Show=640
ja sam se drzala toga!A uskoro cu vidjeti dali je popis zbilja ok!
a ja idem raditi drugu bebu jer ne mogu odoljeti čitajući sve ovo :mrgreen:
Citiraj:
erik prvotno napisa
:klap: :klap: :klap: :klap: :klap:
ha ha ha ma stvarno, to je tako lijepo kad se sjetim, a moja beba ima već 2g
i sad je frajer a ne beba... :(
da me doktori nisu iztraumatizirali pri porodu, i da nisam izgubila vjeru u svoje tijelo, odmah bi se bacila na posao,
ali ne da samo ne vjerujem svom tijelu nego niti doktorima,
u toj mjeri da sam spremna platiti primalju i potpisati nekakav ugovor,
da je lišena sve odgovornosti ako što krene po zlu, i roditi kod kuće.
imam tolike strahove od rodilišta da prvo moram iscijeliti sve to...
do onda čitam vas i baš uživam i zavidim vam na trudnoći :)
Sad sam u 33 tj. i polako prikupljam stvari. Kinderbet smo kupili rano (jer smo naišli na rabljeni po super povoljnoj cijeni), komodicu smo kupili pred dva tjedna ( u TL snižena na 600 kn s kadicom), a ovaj tjedan sam kupila bodi-benkice, kombinezoniće, čarapice, kapice, rukavice, majčice. Još moramo kupiti pelene... i nekoliko sitnica za mene za bolnicu.
Posteljinu i sve ostalo za krevetić će kupiti baka, :lol: , jer ja više nemam ni lipe.
Tako sam i ja negdje kao i ti oko 34. i 35.tj. kupovala robicu, onda sve oprala i popeglala (mislila sam da će to ići brzo-mislim ono sve maleno samo pritisneš peglom- no grdno sam se prevarila :lol: ) i sad sve čeka gospodinčića spremno!
Citiraj:
Anna8 prvotno napisa
a sto da kazem.evo ja upravo peglam hrpe i hrpe bodya, tutica, tetri.
Vec me kicm boli! :D :D
Curke, čitam i topim se, sad sam u 19 tj. i u fazi istraživanja: cijena, dućana, opreme koju trebamo kupit, al sve me više trese groznica shoppinga ne mogu izdržat, pa bi sad najradije odmah krenula, a nekako mi još rano.
Šta kažete jel prerano otići u SLO i naručiti kolica, naime sviđaju mi se jedna Peg Perego u zeleno-sivoj boji koja su iz 2008. i neće se više proizvodit u 2009. ta boja, a baš mi je zapela za oko.
Probala bi MM nekako nagovorit ovih dana da skoknemo do SLO, a već vidim da će reći pa ženo draga kud ti se žuri...?!! al ne kuži on da je meni bitna ta boja, morat ću ga šarmirat.
Šta kažete jel suludo tako rano naručit kolica?by the way ispast će me jeftinije za oko 2000 kn ako idem u SLO i ako nas ne carine.
ja bih sigurno išla ako sam sigurna da su to baš ta kolica,
pogotovo nesmiješ propustiti boju, znam ta kolica super su!
ma šta rano, nije rano, ja još ne planiram bebu a gledam opremu :mrgreen:
i nikad nisam peglala bebi ništa, u to mi je tlaka, lijepo osušim i rukama poravnam i u ormar, nikad nije izgledao zgužvano...
to mi je bacanje struje i vremena...
ali samo vi uživajte ako vas raduje
:)
Prepostavljam da su to ona Peg Perego, Bubbles green, i meni se sviđaju,ali u Zagrebu i Rijeci ih više nema...Do prije par tjedana bilo ih je za kupiti bar je tako pisalo na stranicama Baby centra u Brežicama,ali sad im je na netu samo nova kolekcija 2009.
Lili ja sam kolica kupila isto u Slo sa mislim nekih 15-16 tjedana. Isto Pegperego stari model. Ma htjela sam baš ta i nisam mogla odoliti. Pilila MM da će nam ih prodati i šta ćemo onda-totalna panika :lol: Nisu nas carinili ali smo kolica sastavili i malo provozali, montirali sjedalicu i rekli da nam je to uvijek u autu pa smo zaboravili 8) Uživaj u kupnji.
P.S. ja već složila i kinderbet i stavila posteljinu :oops: (tako i tako ću je morati prati)
cure, gdje ste kupovale tetra pelene, koje su najkvalitetnije?
da li ste kupile i one "gazice" za bljuckanje ili ste ih "krojile" iz gaze?
Meni je sveki kupila tetra pelene u DM-u. Uzela je i debljih i tanjih. Koristila sam ih za podrigivanje (na ramenu), stavljala na podlogu za presvlačenje i dok je spavala u krevetiću ispod glave.
Što se gaza tiče - kupila je veliki komad pa je izrezala i porubila nekoliko komada svih količina. Gaze nisam baš previše ni koristila.
u DMu ima samo onih Lola Ribar, ste te kupovale ili neke druge? ove mi se čine dosta "tanke"... :?
Ne znam koja je firma -mislim da su neka zelena slova bila na vrećici.
Imaš tanjih i debljih. I super su.
Kao sto je neko vec napomenuo ono sto je nekome must have drugom je nepotrebno i obrnuto. Nama je nepotrebno bilo:
- vrece za spavanje - sve neupotrebljene
- hodalica- poklonili je odmah
- chicco pumpica za nos (vakum)
Apsolutno potrebno:
- pumpica za grudi- za koju sam 3 mjeseca mislila da je promasena investicija dok me nije spasila tokom jedne gadne upale
- silikonske bradavice, uz pomoc kojih sam dojila sina 8. mjeseci, uprkos potpuno uvucenim bradavicama i uprkos tome sto su mi jos u porodilistu rekli da je najbolje da odmah odustanem i ponudili mi injekciju za zaustavljanje mlijeka
-pumpica za nos sa crijevom ( zahvaljujuci kojoj se curenje nosa zavrsi samo na tome)
- baby gym - koristio ga je od 3. mjeseca do danas (17 mjeseci) i znao se satima zabavljati, tako da je itekako opravdao cijenu
-sirup protiv grceva Nurse Harvey koji nas je bukvalno spasavao i uvijek smo ga imali u kuci
- auto sjedalica, tzv. "jaje", koja je sluzila i kao auto sjediste i kao nastavak za kolica i za uspavljivanje na terasi, kod grceva i izbijanja zubica kad nista drugo ne bi pomagalo
- baby alarm-koristimo ga od rodjenja pa do danas, a i jos dugo cemo-da mozemo na miru sjediti na terasi bez straha da ga necemo cuti, da mozemo gledati filmove normalno pojacanim tonom, da ne moramo non stop govoriti gostima "tise, beba spava" ,ukratko da beba ima svoj mir dok spava, a da roditelji mogu normalno obavljati neke svakodnevne aktivnosti
Jedna interesantna stvar, neke stvari koje su mi bile must-have za prvo dijete sad su mi nepotrebne jer malac ih nevoli, ili im nije sezona :shock:
Ono što mi je za oba zasigurno must-have (a znam više roditelja kojima je to promašena investicija nego onih kojima nije) je komoda za presvlačenje-od milja presvlačilište :mrgreen: