Ja ih ne bi davala djeci jer su čak i meni prejaki :roll:Citiraj:
Mima prvotno napisa
taj okus kakaoa i kave koji je sve oduševio meni je prejak, ako ih ikada više budem pravila stavit ću manje kave
Printable View
Ja ih ne bi davala djeci jer su čak i meni prejaki :roll:Citiraj:
Mima prvotno napisa
taj okus kakaoa i kave koji je sve oduševio meni je prejak, ako ih ikada više budem pravila stavit ću manje kave
snješka, ovom mome malom šmizleku ništa nije prejako, on ih obožava.
ali ipak mu ne dam više od 2 :mrgreen:...dobro ajde 3, ako baš navali, a onda ih moram sakriti
i ja. radila vecras, odlicni su ali meni mrvicu prejaki
mogu se napraviti i samo s čokoladom, jednostavno izbacite kavu iz recepta ;)
joj, sad tek ne mogu dočekati da ih ispečem! jako-čokoladno-kaveni, mmmm... :mljac:
ali mislim da ću ipak smanjiti kavu zbog mojeg proždrljivog kuharića. :/
onda stavi 2 žličke kave /bit će blaže, i tu varijantu sam probala/, ali nemoj manje jer onda gubiš taj čokokavasti okus.Citiraj:
ms. ivy prvotno napisa
ne brini za proždrljivca, ništa mu se neće desiti. pročitaj gore davora - kavom se liječi hiperaktivnost :mrgreen:
ja sam kavu mjerila onom malom mjerkom od pekača, ravnala s rubom
nemojte navrh pune obične žličice
Moja smjesa u frižideru :mrgreen:
Moja smjesa u frižideru :mrgreen:
Ja sam ih spremala u subotu i malo mi je preintenzivan okus, možda sam stavila previše kave jer su moje žličice malo veće i definitivno mi je preslatko. Zadnju turu nisam valjala u šećer pa su bili bolji ali nisu onako hrskavi izvana :/
Slijedeći put mislim staviti čak upola manju dozu šećera!
Morat cu i ja ovo probati.. al vec sad znam da cu bez kave - mrzim je u kolacima
joj, ne znaš što propuštaš!
anek, zaboravila si dodati najvažniji korak:
napravite duplu mjeru - jednu za vas, drugu za ukućane. :mrgreen:
idući put i ja smanjujem šećer.
ja ih radila prekjučer i super su mi ispali, jedino što mi ih je jedva dvadeset izašlo :/ , ne znam, anek, od kud ih ti iščupaš 38 :?
a nisam neke velike kuglice radila; al, danas radim drugu rundu, krojački metar sam si već priredila :mrgreen: , pa ima da svaku premjerim, možda ih onda dobijem bar 30ak
i smanjila sam kavu, pa sam stavila samo dvije žličice, al danas ću tri, mislim da je to najtaman, baš mi je falilo još malo kava okusa
e, da, i stavila sam prašak za pecivo kojem je rok trajanja izašo u 7. mj.- dobro je, živi smo, jedino što nam svima curi nos :mrgreen:
odličan recept, hvala anek :*
andrea, meni ih ispadne jedno...25-30., kako kada :mrgreen:
ofkors, tako si i napisala, sad vidim, ne znam od kud sam ja zabrijala baš na 38 :roll:
no dobro, nije mi se puno smjese poteplo, vidjet ću kakvo će stanje danas biti, kad krenem za ozbiljno mjerit
Citiraj:
anek prvotno napisa
i ti jedeš sirovo, priznaj :mrgreen:
ahahaha, skužila si me....istina, ćopam maloCitiraj:
andrea prvotno napisa
Meni ispalo još više od 30. ja sam ga usitnila :oops:
meni je definitivno previše kave,slijedeći pit max. 2 žličice
mene budnići jutros razbudili :D
nisam ih ja pravila, nego se susrela s kutijom punom njih na putu prema poslu :heart:
i iako sam slusala prije tog par minuta opravdanja: malo su neki tvrdi, ovi sa dna su bolji (ja smirivala: dat cu te sa vrha kolegici) SVI SU MMMMMMMMMMM
bojim se samo da ih osim mene nitko danas nece vidjeti, ali cu zato ja biti budna :mrgreen:
anek, recept je savrsen, taman po mojem ukusu
ja sam se navukla na ove keksiće, svako malo ih radim :)
skužila sam da kad ih radim da su manji, kao da ih bude više, onda su tvrđi (manje je onog mekanog unutra)
savršeni su!
baš mi je drago da vam se sviđaju, grickajte i uživajte :D
sun, istina - bolje da nisu presitni, trebali bi biti malo mekši iznutra, a hrskavi izvana.
sve sam ih pojela :oops: skoro sama dala malo sveki MM dobio ja mislim 2 i prijateljica 1...a ostalo ja smazala...i idem po cokoladu za novu turu
hvala anek
imam još jedan favorit recept, ali sutra ću ga isprobati uz pomoć mog vjernog asistenta videka pa ga stavim ako je superica. također cookies - od zobenih pahuljica, kokosa, čokolade i oraha, a zovu se KAUBOJCI :mrgreen:
mmm, to je nešto za nas!
[quote="anek"]
istina - bolje da nisu presitni, trebali bi biti malo mekši iznutra, a hrskavi izvana.[/quote
ja sam pravila kuglice od 2,5 cm, ispali mi sitni i dosta tvrdi a i "nakuglala "sam se do besvjesti
khm, khmCitiraj:
anek prvotno napisa
ajde javi jel superica ili nije
spremam se popodne raditi anzac kukije, a za ove taman imam čokolade i oraha pa bi mogla i njih
meni su ispali kao na slici! :yes:
radila sam ih točno po recetu ništa nisam ni oduzimala ni dodavala.
prefini su mi! izbutra mekani, sočni, ma jednostavno ... :mljac:
što to je?Citiraj:
Imga prvotno napisa
keksići sa zobenim pahuljicama, kokosom, maslacem i javorovim sirupomCitiraj:
aleksandra70vanja prvotno napisa
ide još i brašna nešto
smiješaš. stavljaš. pečeš.
nema čekanja, valjanja i sličnih peripetija
taman za "vrijedne domaćice" ko ja :mrgreen:
Citiraj:
Imga prvotno napisa
moji omiljeni recepti :x
stavi brašna koliko pita :roll:
ja paštu kada stavljam kuhati važem, meni je vaga aparat u najvećoj uporabi u kuhinji
kaj ne veliš da trebaš Recept...
da ga stavim?
al ću otvorit novu temu jer nisu ništa slični anekinim budnićima
nit čokolade nit kave :lol:
ja vec danima citam zamisljam ove kekse i bila sam uvjerena da su bozanski.
jucer sam ih spekla - i nisu mi fini :(
ne znam zakaj, mislim da nisam nis fulala (izgledaju ko anekini s fotke) - ali nije ono sto sam zamisljala.
i jako su mi slatki, prejako.
Meni isto nisu bili nesto jer su bili uzasno slatki. Ali kad su ostali 3-4 dana u poklopljenoj kutiji, prozeli su se okusi i bili su bozanstveni.
ja ne kužim, ja baš ne volim jako slatko, pa su mi taman! :?
ne kužim kak su slatki kad unutra ide smeđi šećer i gorka čokolada, i još kava! mi smo svi oduševljeni s njima, ja sam već ispekla 3 ture i sve je nestalo! :mljac:
ali ukusi su različiti, jel tako!
:*
jao kako dobro izgledaju...
Mogu li ovi dugo stajati? Jesu dobri za božićne kolače?
Jesam ja jedina kojoj nisu uspjeli? :mrgreen:
Da me nije sram, još bih i sliku stavila :mrgreen:
To mami i sestri šaljem svoje uspjehe i neuspjehe pa ih zabavaljm :roll:
ajde stavi sliku :mrgreen:
Stavi sliku, ne može biti gore od moje rođendanske torte :)
Doma mi ja na kompu :mrgreen: