Npregiba!Čestitke na maloj Luciji.Jako mi je drago da je sve prošlo OK.Kad bude malo više vremena napiši kako je sve prošlo.Još jednom :love:
Printable View
Npregiba!Čestitke na maloj Luciji.Jako mi je drago da je sve prošlo OK.Kad bude malo više vremena napiši kako je sve prošlo.Još jednom :love:
Evo, cure da se i ja javim, stigao moj mali Marko, a porod je bio kao iz bajke, i ljudi misle da se zafrkavam kad to velim, ali... došla sam u pola 10 ujutro u bolnicu (inače sam to jutro išla samo na redovan CTG, ali mi je na ulazu u bolnicu pukao vodenjak), bez da sam znala da imam trudove (ma boluckalo mene nešto cijelu noć, baš sam se žalila dragom da sam tu noć malo lošije spavala), naišla na dr. Knezovića koji je rekao: Ženo, vi ste otvoreni 8 cm :? , pa zar nemate trudove, rekoh, prespavala sam ih (toliko o tome da bole). Uglavnom, da skratim priču, nit su me brijali, nit su me klistirali, nit sam dobila kapi dripa, nit sam pucala, nit su me rezali, nit sam dakle šivana i bila sam gotova od ulaska u rađaonu do bebe na prsima sat vremena i normalno sjedila za dva sata :D Puno hvala dr. Batas koja je bila uz mene cijelo vrijeme (nije bila dežurna, pitala sam za nju, i došla je), masirala mi leđa za vrijeme trudova, i nije dozvolila ni da me režu nit da mi daju drip (po mojim željama), i babici Štefici, fenomenalna žena, stavljala mi tople komprese na međicu, masirala ju s uljem, davala mokru krpicu za usta... Uglavnom, curke, apsolutno sve 5, ma za 10! Ovak mogu odmah opet! A paničarila sam ko idiot! Ups, malo sam odužila s postom! :oops:
ljubicazubica, prekrasno, čestitam na bebici i porodu iz snova!!!
Možeš li mi ti odgovoriti: da li tateki mogu na porod?
Ljubicazubica!Čestitam na porodu iz snova!Jako nam je drago da je sve super prošlo.Naravno, i mene interesira da li tate mogu na porod? :heart:
Zaboravih nadodati.Da li ti je dr. Batas vodila trudnoću odnosno ako nije kod koga si vodila trudnoću?
Da vam odgovorim, smiju tate na porod, bez problema. Odnosno, nama su na tečaju rekli: da, ukoliko ste jedine u rađaoni u tom trenutku. U praksi je to puno jednostavnije, u Zaboku uglavnom nije takva gužva i često je samo jedna rodilja u rađaoni, tak da tate ako hoće mogu biti prisutni na porodu bez pol frke, ali isto tak mogu biti i ako je neka druga rodilja isto u rađaoni u tom trenutku, ako njoj ne smeta da bude vaš partner s vama. Znači uz njen pristanak.
A inače trudnoću mi je vodio dr. Maričić koji je isto ok, al meni se u međuvremenu jako dopala dr. Batas, sasvim slučajno, par puta je bila ona umjesto Maričića ili nekih drugih doktora, bila je i dežurna kod mog prijema u bolnicu (moj slavni dvodnevni boravak nakon kojeg sam cvilila i molila da me puste doma :D ), pa sam razgovarala s njom o svemu (moj strah od dripa i epiziotomije), a za nju sam samo pitala kad sam došla u rađaonu, i očito to jutro nije imala pametnijeg posla pa mi je došla u rađaonu, fala bogu. :D Opet ja oduljila :)
I cure, uzmite labello sa sobomu rađaonu, usnice vam se posuše začas. Dajte tatama zadatak da ga ne zaborave ;)
evo cure da vam i ja napišem malo o rodilištu.
kao što sam već rekla sve pohvale.
ja sam došla u rodilište u dva ujutro i rodila sam u 9,40.trudovi su bili jako bolni ali samo rađanje i nije bilo tak strašno.
dr.Šimić mi je puno pomogao iako ga baš i ne hvale.
babica Vlatka je isto bilo super čak me je poslije poroda pitala dal su mi se što zamjerili.
sestre su isto super,mazile su me po licu i to mi je puno pomoglo što je netko bio kraj mene.
jedino sam ja imala tu nesreču da mi nije posteljica htjela izaći pa su me morali uspavatii očistiti.tu mi9 je jako pomogao mladi DR.KRAJCAR.
na odijelu babinjača su sestre isto susretljive i stvarno nemam nikakvih zamjerki.
Npregiba i Ljubicazubica! . Jako me veseli da muževi u principu mogu prisustvovati porodu. Jako dobro pamtim svoj prvi porod (Merkur-18 sati) s time da je on bio pušten tek zadnja dva sata i iskreno u ta dva zadnja sata ja sam se preporodila. Tako bi definitivno bilo super da na ovome bude puno duže. Puno hvala na ovim vrijednim informacijama i još jednom :) za oba mišića!
Npregiba, Ljubicazubica! Kak ste cure? Kak su bebači? Ima li što novoga u bolnici? Da li se još nekome približio termin?Pozdrav!
Hej cure! Moj bebač super :D , još malo pa dva mjeseca, nemrem vjerovati kak vrijeme brzo ide. mali miš bio tak mali kad se rodio (2550 g), ali je za mjesec dana došao na 4kg! Navikavamo se jedni na druge, nije loše... Jel ima još kakvih iskustava iz Zaboka?
Pozdrav svima!
Kak su mali mišići? Ima li još netko kome je blizu termin, ili općenito ima novosti iz rodilišta? Ja sutra idem sređivati papire za porodiljni dopust. Bili smo jučer na pregledu i sve je OK. :)
I mene zanima: da li ima kakvih friških informacija o Zaboku?
Konačno sam pronašla malo vremena i sjela za komp.Sretno i zadovoljno javljam da je 21.05.2009. godine u 14:20 rođen mali Dominik težak 3940 grama i velik 53 cm.Porod je prošao u savršenom redu i mali odlično napreduje.Veliki pozdrav! :)