-
alanat ukoliko bebica slabo sisa javi se obavezno pedijatrici! Sto se tice dojenja odnosno izdajanja i bocice ja bi ti savjetovala da izdojeno mlijkeo rade dajes na zlicicu ili spricu na taj ga nacin neces navikavati na bocicu koja moze raditi probleme zbog toga sto se drugacije sisa i jos k tome mlijeko brze curi pa znaju poceti odbijati prsa.
Najbolje ti je nazvati Rodin SOS - telefon za dojenje 01 61 77 520 i
091 22 77 220,
ali svakako bez obzira na to javiti se pedijatrici da ti potvrdi da je s djetetom sve u redu.
-
on meni danas puno spava, mirno. u guzi je imao 38,2. pedijatar više ne radi.to što spava neznam dal smatrati dobrim ili lošim znakom.
-
jel on iskljucivo na prsima?
koliko je u 24 sata imao mokrih (popisanih), a koliko pokakanih stolica?
koje je boje stolica?
-
noćas je bila panika, odbijao je cicu sat vremena, plakao, grcao od šlajma, više nisam znala šta ću pa mu dala bočicu.pojeo 40 ml.ostalo na prsima. kakao je 2 puta od jutra, prvi put normalno, obilnije, svijetlo žućkasto, drugi put vodenastije, zelenkasto. jutarnja pelena je bila malo suša, ali je bila popišana.sad sam mu pipala pelenu, dosta izgleda suho, čekam da se probudi pa da vidim. presvučen prije cca 1 h
-
On bi ti trebao imati barem 5 popisanih pelena u 234 sata pa pokusaj raditi na tome. zelenkasta stolica takoder moze znaciti da nesto manje dobiva. Mozes pricekati jos do sutra medutim ukoliko i dalje odbija hranu, nema barem 5 popisanih pelena i dosta spava (tesko ga probuditi) javi se pedijatru obavezno.
-
hvala Cvrčak, evo probudio se oko 4 i još je budan, malo je pocicao, a valja si ipak nešto pojede.pazit ću na popišane pelene.dala sam drugu dozu sumameda pa sutra definitivno očekujem poboljšanje.tnx još jednom!
-
alant, kad je Lea imala bronhiolitis nije jela apsolutno ništa, ja nisam dojila, nego je jela na bočicu. Izgubila je cijelu kilu. Ne govorim to da bih rekla da je normalno što dijete ne jede i da ne brineš, tvoje je dijete stvarno jako malo (Lea je imala 6 mjeseci); nego toliko da znaš da je očekivano da neće jesti kad su puni te sluzi. Lea je inače bila u bolnici pa to nije baš ništa pomoglo - nisu joj dali infuziju niti ništa slično i nitko nije obraćao pažnju na to što ne jede. U bolnici je k tome pokupila i nekakav crijevni virus pa je povraćala i imala proljev (što oni nisu priznali nego su tvrdili da povraća sluz i da je to baš dobro). Tako da ti od bolnice nema baš puno koristi ako dijete stvarno nije životno ugroženo. Bolje da je doma, prije ćeš tako uspjeti hraniti i njegovati dijete.
-
noćas je fino pocicao i još malo ujutro. pokakao se isto fino, opet je stolica lijepo obilna, boje senfa.nema temp. ide na bolje.hvala rode
-
ajde super da ide na bolje...šaljem vam vibre ozdravilice ~~~~~~~~~~~ :heart:
-
Naš momčić ima 4,5 mjeseca i kašlje već sigurno 10 dana. Vodili smo ga pedijatru i preslušao mu je pluća. Sve u redu. To je bilo prije dana. Rekao je da pije sljez, bijeli sljez. Mi smo uzeli sirup, doziram po uputi, bijeli sljez za kašalj, 3x dnevno. Na adaptiranom mlijeku nam je i dobro jede.
No kašalj ne prestaje. Ako išta, pojačao se. Prije je bio intenzivan, ali rijedak. Sad je češći i u jutarnjim satima kad se nakašlje, baš se i probudi od njega, rasplače se. Pretpostavljam da ga boli. I to je novo. Ima li nešto na biljnoj bazi za bebe? Ima li neki čaj koji bih mogla davati uz adaptirano i ovaj sirup?
Pedijatar nam je rekao (na moj komentar da nam je on stvarno veseo i da dobro jede) da je najbitnije da je sve ostalo uredno kod bebe. Nema temperature i stolica je redovna i normalna. Što raditi dodatno da mu pomognem i koliko još čekati da ga ponovo vodim na pregled ako ništa ne pomogne?
-
Ako je kasalj suh, onda se daje caj korijena bijelog sljeza i kapa u nos. Ako je kasalj produktivan, onda bih prije koristila inhalator s fozioloskom da sto prije iskaslje to sto ima.
Ima jos i caj od luka, pogledaj na coolinarci za recept, ali mislim da je prerano da mu luk pocnes uvoditi u dohranu.