Citiraj:
ljiljan@ prvotno napisa
Citiraj:
daddycool prvotno napisa
Citiraj:
ljiljan@ prvotno napisa
Nego, meni je njihova ponuda živa nepravda. Zaposleni s plaćom većom od 5.100 kn plaćaju dvostruko više od umirovljenika s mirovinom iznad 5.100 kn. OK, imam više od 5 tisuća i pripadam valjda nekom privilegiranom sloju...ali da sam umirovljenik s istim tim iznosom ne bih uzdržavala troje djece, već samo sebe.
Definitivno ne želim ugovor sa tom birokratskom tvorevinom koja uopće nema osjećaj za ljude i njihove stvarne potrebe.
ne ulazim u opravdanost ovog novog harača nego bi ti samo želio skrenuti pažnju na činjenicu da i to troje djece koristi usluge zdravstvenog sustava koje se od nekud moraju pokriti, zar ne?
Da, koristi. Ali svejedno mislim da je ono što zaposleni izdvajaju iz bruto plaće dovoljno za onaj prvi, socijalni stup. Izdvajamo proporcionalno visini plaće i time bi trebale biti zadovoljene osnovne potrebe u zdravstvu. Dopunsko osiguranje bi trebalo nuditi širu lepezu usluga, poput dodatnog koje nude privatna osiguravajuća društva i na taj način rangirati i visinu premija. Uostalom, davno je bilo rečeno da dopunsko osiguranje trebaju preuzeti privatna društva. Nije se to učinilo samo zato jer se sada pod krinkom nekih velikih i naprednih promjena u zdravstvu zapravo žele popuniti nastale financijske rupe.
to apsolutno sve stoji. zato sam i napisao da ne ulazim u opravdanost. neće se promijeniti ništa samo ćemo više platiti.
mene zanima na ponudi ova stavka
E) Osiguranik obvezno zdravstveno osiguran kao član obitelji osiguranika iz točke A), B), C) i D)
jel se to odnosi na djecu ili na nekog drugog? da li ja ako je dijete osigurano preko mene moram plaćati i nekakvo dopunsko za dijete? naime ja sam za sad odlučio ne plaćati dopunsko za sebe (jer sam hvala bogu u zadnjih 10 godina kod doktora bio jednom) ali bi za dijete platio ako treba.