znači- kupujete voće po supermarketima tipa mercator, konzum?
Printable View
znači- kupujete voće po supermarketima tipa mercator, konzum?
tropical, ja ne kupujem ali mi zalihe iz mog vrta polako istjecu pa se pitam sto cu onda :? gotove kasice svakako ne bih davala do sad nismo pojeli niti jednu- srecom voli mahunarke pa cemo malo cesce jesti lecu i grah ove zime. :oops:
ma da, ali to je sve za stariju djecu, mi tek počeli i može tako malo toga jesti i sad to što ne mogu provjereno nabaviti- gdje? stvarno, kupujete li u supermarketima ili na placu (iako na placu nema krušaka) -gdje onda?
emso :roll:
Goolge izbacuje samo ovaj topic na pitanje o staklenom ribežu.
Dakle, daj linkove, činjenice na sunce.
Kako, gdje i zašto, se traže.
ima neki poseban razlog zašto ste tako "kasno" uveli mrkvu.........mislim, obično se s tim preporučuje početi - radije nego s voćem, pa sam tako mislila i ja :?
što se tiče porijekla namirnica sklonija sam dati recimo holleovu gotovu kašicu iz bio uzgoja s nekim (prirodnim :/ ) konzervansom, nego doma kuhano povrće tretirano pesticidima :/ .............ako već između dva zla moram birati manje, onda mi je to recimo nekak prihvatljivije - kajaznam.
s kuhanim povrćem mislim da neću počinjati prije nego će biti domaćeg povrća iz svekinog vrta za koje ću bar znati ako je/čime je tretirano :/ :? između ostalog bi i zato htjela što kasnije početi s dohranom
Evo link o staklenom ribezu - od proizvodjaca. Kazu da osim sto cuva vitamine, cuva i nokte :)
http://www.ulula.co.uk/html/glass-graters.php
Ne znam za znanstvenu utemeljenost toga da je zdravije koristiti stakleni od metalnog ribeza, ali ne bih se cudila da je rijec o triku u sklopu "zdrava-hrana" trenda.
(Sto ne znaci da i ja necu podleci reklami)
Da, tako sam i ja mislila. Nazalost, tesko da se moze pobjeci od zamrzavanja dok ne krenu jednog dana jesti isto sto i mi. Hvala!Citiraj:
apricot prvotno napisa
Mene zanima taj ribež stakleni..Citiraj:
lonni prvotno napisa
lonni, jel se sječaš možda koliko košta u Mulleru taj ribež?
Ja bi baš stakleni, jel ga ima još negdi osim tamo?
Ja podlegla reklami :oops:
Smokvica, ne sjecam se, ali mozda cu ovih dana do Mullera pa cu ti napisati. Sjecam se samo da sam, vidjevsi cijenu, pomislila da mi bas i ne treba (pa sam odlucila ne podleci reklami - zasad - a i odavno smo prosli uvodjenje dohrane :) ) Mozda oko 100kn, ne znam.
ajd super,tnx :love:Citiraj:
lonni prvotno napisa
gledala ja već da naručim preko neta, sa poštarinom bi isto oko 100kn došlo, a sam ribež je 8$:/
evo ja kupila danas taj ribež u mulleru, 25,50kn košta. tako da nije neki novac. nije doduše ni neki dizajn ali to nije bitno. meni je super ovaj šalabahter ali ponešto različito idem sa namirnicama, i to svakih 5 dana. iduće je proso, zbog anemije, što prije da počnemo s njim
ma nemam ti ja linkova, il mi vjeruješ ili ne. :mrgreen: svojevremeno (dok je moja mama bila mlada) je to bio hit i must have kod švicaraca. banana se samo na tom staklenom ribežu "gnječila", valjda zbog te oksidacije. tako da je ona meni taj ribež preporučila kad se rodila zxuja (a uglavnom ju je i hranila, jer grozni roditelji ne hrane dovoljno dobro i često svoje dijete... baba uvijek kukala da jadno dijete kao da je upravo došlo iz biafre :mrgreen: ). inače sam koristila i staklene bočice.Citiraj:
kahna prvotno napisa
Pa to je super cijena, evo i ja cu si ga kupiti :mrgreen: . (ako ostane koji nakon navale onih koji sad ovo citaju).Citiraj:
tropical prvotno napisa
ja kupila predzadnji. baš sam se pitala tko ga je već prije mene ugrabio :preskaceuze:
ali ja sam išla još i po neke druge 'jedino ih u mulleru ima' stvari
Dovraga! Taman sam se razveselila :(
E, a šta nema taj dučan i u City centru one?
skoro 7,5 mj a moja frajla i dalje nista ne jede. Mi se i dalje vrtimo na jabuci, mrkvi, rizi, rijetko banani - od svega toga samo dozvoli mrkvi uci u usta a onda ju s gustom popljuje,svemu ostalom usta su zatvorena. Ne znam kako ce ta dohrana dalje ici...
Nego, to s vodom - moja, naravno, niti nju ne pije. Koliko je vazno da sada,najednom, pije puno vode,kada i dalje doji maksimalno?
puno doji, malo jede kruto - važno je da joj nudiš, a ne da popije neke velike količine.
ja sam pričala kako moj pajcek navaljuje na hranu, trajalo je desetak dana a onda je počeo pljuvati - voće još kako-tako, sve ostalo glumi da se davi, kao povraća i cereka mi se u facu. :roll:
ivy i moj to radi, ali ok, mi tek osmi dan 'jedemo' dohranu.
smokvice- da u cco sam bila, na trg ni ne idem
Ja neću kupiti stakleni ribež.
Mislim da smo okruzeni ovakvim trikovimaCitiraj:
lonni prvotno napisa
apricot hvala na ovom primjeru!!! sutra cu si isprintati pa proucavati :mrgreen:
Sad ću ja ko Sanader :lol:Citiraj:
mama courage prvotno napisa
Vjerujem ti, osim kad ti ne vjerujem.
I potpis na Honey
Ne kužim to sa ribežom, pa onda se ni žlice i vilice nebi smjele koristit! :/
Ja na kraju kupila keramički.
Bila na trgu i nema.
I nisam ga kupila iz neke brije da je to hiper zdravije nego jednostavno zato što na njemu dobijem pravu kašicu što na metalnom sa mrkvicom ne mogu postići :)
U Bio Bio ducanima ima tih keramickih ribeza.
Apri, svaka cast na ovome sto si napisala. Meni vise ne treba, ali znam koliko moze znaciti mamama koje ne znaju od kud krenuti.
Sto se uvodjenja krute hrane tice, tek za utjehu, moja M je tek sa 14 mjeseci prihvatila dohranu i to donekle, sad sa skoro 16 mjeseci pojede nekoliko zlica (onih malih) za rucak a dorucak i veceru cesto preskace. Jos intenzivno doji. Jednostavno ju pustam neka ona mene vodi i za sad jos nisam pogrijesila u tom pristupu, no vidjet cemo kako ce biti dalje.
tako sam i ja. ja sam u CCO kupila staklenuCitiraj:
Smokvica. prvotno napisa
Hvala Apri za tablicu, prava pomoć :heart:
...no bojim se da sam malo prekasno pročitala i da smo prebrzo krenuli...
Točno sa 6. mjeseci nastrugali prvi puta jabuku, a do danas smo već jeli i krušku, bananu, kravlji sir, mrkvu, špinat, cvjetaču, palentu, griz...
Po jedan obrok dnevno (ručak).
Bojim se malo previše različitih okusa za nepuna tri tjedna...ali za sada im je sve fino, jedva čekaju zdjelicu.
Valjda im je zanimljivije jesti u društvu...
Od sutra usporavamo, do daljnjeg vrtimo ovo što smo počeli...
nije li to s ribezima brija iz makrobiotike - ne razumijem se uopce ali mislim da se to uklapa u njihovu filozofiju pripremanja hrane. Ja cu kupiti ribez.
I, opet koristim priliku zakukati kako moja ne zeli nistaaaaa jesti.
Je, to je makrobioticka spravica.
LE, moja je počela jesti kad sam ja krenula raditi :mrgreen:Citiraj:
Lucija Ellen prvotno napisa
Nakon godinu dana.
Dotad...ko vas dvije :)
Mi smo probali jabuku, rizu i bundevu.
Sve voli i klopa ko velik.
U sljedecim danima planiramo palentu (dm-ovu). Nakon toga jabuku ponovo (istovremeno s njom nam se bio pojavio osip pa ponavljamo). Vidjet cu cega se mogu dokopati na trznici, a da sam relativno sigurna u porijeklo i tretman i da je primjereno njegovoj dobi.
moj je probao rižu, jabuku, proso, amarant. malo sam sramežljiva sa povrćem i voćem jer mi se teško odlučiti između voća bez poznatog porijekla i prskanje i to i kašice a od povrće nikako da dočekamo da nam dođe ono što smije a znam da nije tretirano.
ali se ne brinem, sisa kao lud pa nije 'gladan'. iiima vremena da se navikne na okuse
pa daj mu buču, vrlo zdrava, korisna i neprskana
i mislim!!! :D samo nisam još stigla do nje!!!
super ideja i pomoć. Hvala apri :D
Molim za savjet - vjerojatno ima na forumu, ali ja ćorava ne mogu naci!!!
Kak kuhate i koliko dugo namirnice tipa hokaido tikva, mrkva, krumpirić? Da li naribate ili samo nasjeckate? Bojim se da ubijam vitamine jer sve raskuham.
Inaće, počeli smo s 5 i pol mjeseci i strasno potamani. NAjmilija mu je tikva sa rizom - pojede dvije šalice :shock: Mama mi veli da mu ne smijem toliko davati :lol:
Isli smo ovim redom(sve je rućak još):
jabukica zdinstana - 3 dana
jabukica+mrkva - 3 dana
mrkva - dva dana
hokaido tikva - 2 dana
hok tikva+riža - 3 dana
mrkva+ krumpirić+malo jabuke - danas
Sve nabavljam u Bio&Bio i u sve dodajem žličicu ulja (suncokret ili maslinovo).
Drage iskusne mame, dajte mi recite, što da napravim kad skužim da je neka namirnica zatvara?:?
Bed mi je nastavit s njom još 2-3 dana kao što vi radite..onda joj odma drugi dan dam krušku, jabuku ili skuvam suhe šljive pa joj dam kompot( samo vodicu, jel smijem i šljivu? .. ima 7mj)
Zatvara je banana i mrkva..
Hvala!
Uh, uh, moram se požaliti na tikvice. Jeli smo ih par puta i stvarno mu se sviđaju, međutim prije 10 dana je dobio takav osip po cijelom tijelu, ono pravi primjer urtikarije. Morali smo na injekciju na pedijatriju u kolikoj mjeri je to bilo. Tikvicu napuštamo stoga, mislim kako vjerovati trgovcu kad kaže da nisu prskane i gdje kupiti neprskano povrće? Cure iz Zadra?
Nama je dohrana i počela tikvicama, ali ih sada ne jede. Čekamo ljeto i domaće tikvice.