Super je mali vitez
Printable View
Super je mali vitez
a čizme :lol: , genijalan je! :)Citiraj:
kli_kli prvotno napisa
kli kli, super je! :) mozes li mozda naci linkove o kojima pricas?Citiraj:
kli_kli prvotno napisa
Gdje se mogu naći kostimi konfekcijski broj 12 ili 14, a da su za djecu?
Danas sam u TL u CC1 vidjela plastične mačeve i kopljaCitiraj:
Felix prvotno napisa
Evo linka:
http://www.yourchildlearns.com/megam...ry_shield.html
@josie
jea, cizme su hit. kad smo krenuli, on se zapitao sta je sa cizmama, pa sam mu nabrzaka uvila u alu foliju i providnu lepljivu traku :mrgreen:
mnogi su ih primetili tamo :)
brigita2 hvala ti
a ja :oops: - slučajno bila u prilici zaviriti u dućan - kupila gotove kostime ninje i princeze
ali mogu još raditi mač i čarobni štapić :mrgreen:
i nešto za sebe i mm-a
ne kuzim, na toj stranici je slika stita prazna? odakle si printala vitesko znamenje?
Jel mislite da je za dijete od 1,9-10 mjeseci rano za maškare?
To mi je super, ali ne znam da li bi i njoj bilo..
buby, sram te bilo :PCitiraj:
buby prvotno napisa
Iva B, ne znam imate li mogućnost negdje ići. Mi smo si lani organizirali mini-maskembal u župnoj dvorani. I. je bio jako sretan, makar je tada imao samo godinu dana, jer su mu svi pljeskali kada je bilo pokazivanje maski. Da nismo išli tamo ne bi mu nabavljala kostim. Sada ima 2 godine, pretpostavljam da će se maskirati u vrtiću, a možda i odemo u Samobor.
Glavno da su klinci zadovoljni.Citiraj:
buby prvotno napisa
Pa imas sve oblike koji se pojavljuju na viteskim odorama, stitovima, oklopima... to ti je krst, zmaj, ljiljan, ruza itd.Citiraj:
Felix prvotno napisa
Imas za printanje raznih velicina, i onda bojis i slazes.
Ako bolje pogledas vitezove iz kolekcije koju predpostavljam da imate ako volite vitezove, videces na sta mislim.
Mi smo ovaj zuti stit sa crvenim krstom printali na papiru malo vece gramaze i obojili debelim decjim flomasterima, i zalepili na podlogu od kartona.
posle smo zaheftali i zalepili oho lepkom satenske trake, i stvarno je ispalo efektno.
Npr. oklop nam je bio na srebrnom papiru, ali Novi nije zeleo da ga stavi, nego je stavio mali stit namenjen Iziju.
a što staviti vitezu na glavu? sad je prekasno nešto naručivat...
ja bih tako rado našla neke krojeve za kacige od kartonaCitiraj:
ivy prvotno napisa
moja poznanica je bila kupila na viteškom sajmu jednu kacigu od kartona, savršenog oblika, s vizirom i svim, sličnu ovoj koju Novi ima
znam da ih je bilo negdje da netu, al da me ubiješ ne mogu ih naći...
Mi smo pravili razne kacige :)
Nemam sad slike, ali u principu gledajte da stranice kacige budu malo oblikovane, i da napred imaju neke kao resetkice, a Novi je obozavao da ima i perjanicu (on je to zvao "perionica") :lol:
Najbolje je bilo kad smo uzeli neki karton, ne znam od cega je bila ambalaza, koji je bio samo izrezan na trake do pola, i spojili smo to kao kapu, a on je onda jednu tu traku podizao i spustao jao vizir i bio je presrecan :)
To je npr. jako lako da se napravi, a moze stvarno da izgleda kao viteski slem :)
zakon :D
hvala!
Hvala ti! :*Citiraj:
kli_kli prvotno napisa
Ja sam još našla ovo, sviđa mi se kako izgleda na slici skroz dolje. Ove gornje mi baš nisu jasne. :mrgreen:
http://www.clevelandart.org/kids/art/haveago/armor.html
Moj stariji je prvi put bio u maskarama u svojoj prvoj godini. Rodjen je u svibnju, daklem imao je... upravo 9 mjeseci.Citiraj:
Iva B prvotno napisa
Kostim - jednostavni pierrot: od sarene tkanine napravila sam mu "pregacu" s rupama za ruke (bez rukava) i spagicom da se zategne oko vrata. S prednje strane imao je 3 crna gumba s mog kaputa. Oko vrata renesansni ovratnik od bijele tkanine sa cipkom. Na glavi kapica plisana kapica. Imam negdje fotke, ali nisu digitalne...
Inace, taj kostim nosio je i moj mladji sin do cetvrte godine.
[quote="Peterlin
Kostim - jednostavni pierrot: od sarene tkanine napravila sam mu "pregacu" s rupama za ruke (bez rukava) i spagicom da se zategne oko vrata. S prednje strane imao je 3 crna gumba s mog kaputa. Oko vrata renesansni ovratnik od bijele tkanine sa cipkom. Na glavi kapica plisana kapica. Imam negdje fotke, ali nisu digitalne...
Inace, taj kostim nosio je i moj mladji sin do cetvrte godine.[/quote]
o tako nečemu sam ja razmišljala za J.
Peterlin, hvala!
[quote=babyboys]Evo skice tako necega:Citiraj:
"Peterlin
Inace, taj kostim nosio je i moj mladji sin do cetvrte godine.[/quote prvotno napisa
http://www.gailsdollpatterns.com/426_PierrotClown.jpg
Mala djeca se cesto boje nekih zivotinjskih maski, a ovo je relativno bezazleno. Rukavi i nogavice su suvisni....Tko ima volje, moze se to i napraviti, ali onda je kostim nosiv puno krace vrijeme...
Plisane kapice klinci ionako nose i vecina ih to vec ima, a ta "haljinica" se moze navuci preko jakne, pa pravac Samobor! No, nama je bilo dosta pokazivanja bakama, dedi, uji i susjedima! I dakako, tetama u vrticu! :heart: Kostim je u medjuvremenu otisao u dobre ruke, ali ne bi me iznenadilo da nasi susjedi dovedu svojega T. pokazati...
Kod nas je redovito aktualan Darth Vader (imamo crni plast, koji sluzi i za Batmana, madjionicara i gusarskog kapetana - po potrebi).
Ne mogu se sad sjetiti sto je bila ovogodisnja zelja mog mladjeg sina - Fantasticna cetvorka ili Power Rangers... nesto grozno u svakom slucaju.
Stariji je bolji - on je volio zivotinjske maske, pa je 2 godine za redom nosio masku Schnappi-mali krokodil. No, ove godine bih ga mogla slikati u tom krokodilskom kostimu (da imamo za uspomenu i spremimo u podrum) a napraviti nekog Boba Graditelja - samo ako uspijem posuditi kacigu...
moj stariji je dvije godine bio spiderman, pa dvije gusar. sad bi i on nešto novo. kad uzmem u obzir da je opako zabrijao na srednji vijek, mogla bi mu predložit nekog viteza iz kućne radinosti ili nekog kralja... mač i štit imamo, ostalo imam dovoljno vremena za napravit...
ako se dovoljno inspiriran, napravit ću mu obje varijante, pa nek bira
I moj voli vitezove - na vratima mi je dugo visio crtež svetog Jure i njegovog konja. Dobra ideja!Citiraj:
babyboys prvotno napisa
Baš sam mislila kako bi se kaciga (za manje dijete, ali i za veće) mogla naštrikati - obična čarapasta kapa, samo mora imati rupe za oči ili lice i eto prave srednjevjekovne maske! Duge gaće sive (isto imamo) mogu biti na nogama, a od debele sive vune naprave se pokrivala za koljena i laktove i to je to!
Može se naštrikati i "pancirka" rupičastim ili rižinom bodom ... i brzo ide. Fino mekano i udobno, a izgleda mraaaak....
I ja sam nekad puno štrikala, dalo bi se to fino napraviti. A već godinama i moja svekrva aktivno sudjeluje u izradi elemenata za maske - kape, kacige i slično, pa čak i jedna brnjica za plišanog cucka! Budemo mi to zajedno.
Fala na ideji... potražit ćemo vunu (neku debelu, da brže ide) i udri! Malo mama, malo baka i maska bi mogla biti super. A "pancirku" bi trebalo napraviti tako da poslije bude nosiva kao obični lajbek, barem za grunt, he he he... Praktično!
Moje dijete, koje se donedavno panično plašilo svih maskiranih likova, odjednom se nevjerojatno zainteresiralo za maškare :mrgreen: Najprije je rekao da želi biti kalkulator, a onda - lav. Sad si je ufitiljio da će biti lav i tako već tri dana.
Mislila sam se "izvući" na jednostavniji način i kupiti mu kostim lava u TL-u ili nekom sličnom dućanu, ali - nema. Tj. ima samo veličina za 2 ili 3 godine, a njemu je 4,5. Nije mi jasno, zar se djeca starija od 3 godine više ne maskiraju u životinje :?
Pa, ako netko ima ideju kako napraviti lava u (nespretnoj i nekreativnoj :oops: ) kućnoj radinosti, bila bih zahvalna.
A još više bih bila zahvalna za informaciju može li se negdje kupiti maska lava za 4,5 godišnjaka :mrgreen:
oni mene nekad stvarno tjeraju na nemoguće.
lijepo smo se T i ja dogovorili da ćemo napravit i kralja i viteza pa da ima za promjenit, a još ako isfura koji put gusara, super...
e sad, došao on na ideju da bi bio - SNJEŠKO.
napravi mama, molim te.
i šta sad?! pomagajte....
Eh, pojede mi post pa sad moram ponovno.Citiraj:
babyboys prvotno napisa
Krasna ideja! I jednostavna!
Imaš navijačke boje? Bijea za lice, crvena za nos. Može i "mrkva" (kao vilinski šešir, stožac od crvenog kartona, s dugom tankom gumicom za pričvrstiti oko glave).
Tijelo - vidi link na sličicu pierrota koju sam stavila negdje u gornjim postovima - samo "suknjica" s tri gumba i eto ti snjegovića! (Ako ti se ne da šivati, upotrijebi bijelu vreću za smeće! Samo ju rasparaj dolje, gore već te vreće imaju uzicu). Ako šiješ, onda možeš napraviti "vreću" od bijelog satena koja ima gore i dolje gumicu, s otvorima za ruke. (Da napravim skicu?). Šivala sam sinu kostim gljive, ima negdje link na sliku, ne da mi se tražiti.
Staviš 3 crna gumba na to i gotovo.... U ruku metla, na glavu kapica, oko vrata šal i to je to!
Eto, djeca su uvijek UVIJEK kreativnija od nas! Ja uglavnom samo pomažem u realizaciji njihovih ideja već godinama.
Bravo peterlin :*
hvala ti od :heart:
Evo ovako nekako (sorry, na brzinu sam to nadrljala, ne da mi se sad bolje):
http://www.sendspace.com/file/irpo7k
Najbolje bi bilo to skrojiti od stare plahte ili necega sto se moze stirkati. Ako je platno "bogatije" (tj. polovina za kroj dulja) snjesko ce biti "deblji".
Bocni prorezi za ruke se ostavljaju slobodni. Duljinu gumice treba isprobati na djetetu. Gore (pod vrat) se umjesto gumice moze staviti keper traka, pa se moze zatezati po potrebi. Ako dijete nije vjesto da si to samostalno sveze, ipak je bolje staviti gumicu.
Sal ce uspjesno maskirati taj dio ispod vrata, pa ne mora biti jako zategnuto.
Eto, bas krasno!
wow, peterlin, stvarno si ažurna, hvala ti još jednom :*
isprintat ću si ovu skicu, pa ćemo iskoristit jednu plahtu.
kad bude gotovo, poslikam da se pokaže
Snješka smo riješili, sad bi mogli i lava:Citiraj:
tanja_b prvotno napisa
Evo, ako nema gotovog kostima, trebaju ti jedne "lavovski" žute štrample ili hlačice i isto takva majica. Ili stara pidžama žuta, nema veze... Možeš i ofarbati ako ti se bude dalo, ali nije to bitno.
Dvije su bitne stvari: griva i rep
Griva (+ uši, dakako):
Prvo trebamo kapicu ili nešto slično - ako ima koja stara pamučna s trakicama za pod bradu iz doba kad je dijete bilo malo, super! Ako nema, poslužit će bilo kakva kapica koju više ne trebate. Poslužiti može i jedna relativno dugačka traka od tkanine široka 2-3 prsta (recimo, stari pojas od neke haljine ili tome slično). To će dijete vezati oko glave.
Na odabranu podlogu se sašiju ili zalijepe trake od papira (recimo žuti ili smeđi krep papir narezan na rezance) u nekoliko slojeva. Umjesto krep papira može i tkanina (ne rubiti, samo neku staru haljinu ili tatinu košulju izrezati na "froncle" širine 1,5 - 2 cm). Tada se sve to u slojevima zalijepi ili zašije na onu traku koja će se vezati oko glave (kao što bakice vežu rubac, sprijeda, ili onak kak "mlade snehe" vežu rubac - otraga...). Treba isprobati - sve to ovisi kako
Lav ima i uha. Ja sam svom sinu napravila uha za sibirskog tigra od 2 cofa za kapice. Daklem, dva uha (od papira ili tkanine) fiksiraju se s gornje strane grive. I to je to!
Negdje imam fotku tih "uha" od vune, još ako je nađem, bit će to super...
Lav ima i rep: može ga se ili sašiti (i napuniti vatom) pa obogatiti "zvonastim coflekom" kao za zavjese, a može se i od višeslojne vune isplesti pletenica - već prema ideji! I gotov stari pojas od haljine poslužit će u te svrhe... Rep fiksirati na guzu!
I tako - boje za lice također će nam trebati (nos u crno, brkovi i točkice po licu) i to je to!
Prema mom iskustvu, djeca uvijek više uživaju u IZRADI I PRIPREMI maski nego u njihovom nošenju. Zato- škare, ljepilo, iglu i konac u ruke i navalite!
(Jooooj, samo kad Vještičina Milica doraste do maškara - vidjet ćemo mi raskoš! ;) )
Eh, da... bilo koja smeđa rudlasta perika može poslužiti za grivu lavlju, ali za nas doma to je "prelagano", mi se volimo cijela popodneva zabavljati izrađujući maske polako i pomalo.
Mi smo jedne godine bili domino kocke (ekipa od nas 6-7). Za to vam trebaju pravokutne kartonske kutije koje obojate u crno ili zalijepite crnu tapetu, polijepite bijele točke sa prednje strane, izrežete otvore za ruke i glavu i maska je gotova. Na noge smo obukli crne štrample, a na glavu stavili crne hulahopke. Vrlo jednostavno i efektno za veću grupu ljudi.
Lea hoće biti Šegrt Hlapić (miš) :roll: . Za to mi dakle treba:
zelene hlače - nemamo
crvena majica/košulja - imamo jednu crvenu majicu ali sa srcima od štrasa, a to mi baš ne ide za Hlapića. Dakle - nemamo.
crne čizmice - to mi se čini najteži dio :/
mišje uši i rep - to još mogu zamisliti da nekako napravimo (zapravo baka)
nekakva kapa i ev. torbica
Ima li tko ideju za čizmice?
Za snješka se može kupiti u Bauhausu ili nekom takvom zaštitno radno odijelo, bijelo je i jako tanko. Ustvari je jednokratno i košta par kuna.
Može se prilagoditi za malo stariju djecu jer se jako nabora i dobi se širina :D . U jednom je komadu sa kapuljačom.
Pukne se velika kapa, šal i mrkva od kartona, par velikih gumba i to je to. Jako efektno!
Moj sin želi biti alien ili predator. :roll: Jeste li možda vidjele takve maske za kupiti? Ili ideje kako ih napraviti?
Di ima za kupiti Elmo kostima i kolika im je cijena?
Za one koji su u Zagrebu, samo da kažem gdje sam ja jučer tražila rekvizite za maškare - na Hreliću (Jakuševac) :heart: !
Kad sam stanovala u Novom Zagrebu, prije udaje, redovito smo ondje visili, a sad nemam više tako često priliku ići na "psihoterapiju"... Ipak, pred maškare redovito svratimo onamo.
Plijen: 1 kg vune (siva, domaća prava) za 20 kn - viteška verižnjača je već započeta!
U TLu, mislim da je 250kn, ali nisam sigurna, možda je i više!Citiraj:
dmagi10 prvotno napisa
Jesi sigurna da je toliko, meni se ucinilo da je pisao 80 kn u TL u city centru...Citiraj:
Eci prvotno napisa