Aha...
Već sam se uplašila. Poslala dijete u štramplama i haljini jutros.
Printable View
Aha...
Već sam se uplašila. Poslala dijete u štramplama i haljini jutros.
Moje je i prije Božića išao u štramplama, danas sam čak razmišljala da mu obućem termoštrample. Nisam i hvala Bogu MM kaže da je fakat jako toplo u vrtiću
I nama su bili drugovi iz plinare.Citiraj:
Mukica prvotno napisa
Grijemo se na klime i el. grijalice. Za sada je OK.
nama danas dosao jedan mladi tata na vrata, a ja: niste valjda iz plinare :shock:
sva sreca pa nije bio, propala bi u zemlju da je netko vidio na koliko nam je danas bio termostat :mrgreen:
da znas tko mi je prvi pao na pamet kad sam ovo procitala.Citiraj:
ivarica prvotno napisa
:heart:
hvala bogu kod nas je termostat uvijek na max 19. nismo zimogrozni.
a hvala bogu pa kad smo uredjivali kucu nismo imali para za unajmit plinsku bombicu pa se jos uvijek grijemo na loz ulje :mrgreen:
kaze vijesti da ce plin stic u utorak.
al imas kod mene plinsku bocu, punu :lol:Citiraj:
Lu prvotno napisa
zato su neko veče trudnice na MŠD molile da se smanji: žene se raskuhale na... nesmijemrećikolikoCitiraj:
ivarica prvotno napisa
:shock: :oops: hocu li je IKAD uzet?Citiraj:
Inesica prvotno napisa
Ja sam ko Ivarica.
Nabolje se osjećam oko 25 :oops:
nemojte sad tako :P
kod mene doma se svi smrzavaju, a meni taman na propuhu, uz otvorene prozore, u kratkim rukavima
ali situacija proslog tjedna i situacija danas bila je izvanredna, greskom ostavile grijanje skroz iskljuceno na puna dva dana, mozete misliti kako je bilo danas kad smo stigle, u prostoru koji je kako sam rekla cijeli u staklima, negrijan odozdo i negrijan sa ijedne svoje strane
tresle smo se cijeli dan, nisam mogla pricati na tel od cvokotanja
ali se do popodne, do radionica, srecom ugrijalo
xCitiraj:
Amalthea prvotno napisa
ovako je kod nas doma, s nešto manje stakla ali u specifičnoj (polarnoj :roll: ) mikroklimi. bojler se takoreći ne gasi. ma i da me dr. ivo osobno dođe moliti da smanjim potrošnju... :nope:Citiraj:
ivarica prvotno napisa
A kaj misliš, na koliko je njemu (ili njima) termostat? :mrgreen:Citiraj:
ms. ivy prvotno napisa
na 15! duge gaće, štucne... :lol:
što se osobne štednje tiče parafrazirao bi Tomića "kad me se niste sjetili kad ste dijelili pare, zaboravite i sada na mene kad se štedi". sad nek mi štedimo u kućanstvima i nek se smrzavamo a kad nestane plina ionako će isključiti svima jednako i onima koji su štedjeli i oni koji nisu jer budimo realni moja 2 kubika plina neće nikoga spasiti. da nisu sprčkali sve što se sprčkat dalo (LNG terminal, plin talijanima itd.) još bi mi prodavali drugima zalihe.
nda, dadycool, slazem se u parafrazi tomica, no nisam bas sigurna za lng terminal, pitanje je koliko nam je to dobro. a plina talijanima ne bi ni bilo da nije bilo talijana, pa to bas nije tako jednostavno
i dekica, kao TataCitiraj:
ms. ivy prvotno napisa
slažem se da nije tako jednostavno. pojednostavio sam jer je ovo roditeljski a ne poslovni forum. ali istina je da se rješenje ovog problema trebalo odraditi davno prije.
Ne smrzavamo se, ali štedimo. Danju oko 21-22, noću oko 18, prema preporuci. Možda vlada živi u izdvojenom svijetu, ali ja ne.
da smo od 30+ milijardi EUR vanjskog duga potrošili koju pinku i na istraživanje plina, ne bi nam trebali TalijaniCitiraj:
ivana7997 prvotno napisa
:lol:Citiraj:
ivarica prvotno napisa
Ne brini, ako vas planiraju isključiti dobiješ prije toga pismenu obavijest, mi smo ali nas još nisu isključili. Sad se kuham tu u uredu jer sam se obukla ko za -18. :roll:
Mi živimo u kući koju nije lako ugrijati, ali smo zbog vlastitih troškova isključivali grijanje po noći.
Sad ga ostavljamo. Mislim - štedimo prvenstveno zbog sebe i svojih troškova, ali ako ćemo se ujutro smrzavati dok se kuća ne ugrije - to će opet biti trošak i veća potrošnja plina, a da ne pričamo o zdravstvenim problemima i koje troškove ono donosi.
Onda pogotovo budem :/ kad čujem i vidim kako drugi koji mogu ništa ne doprinose općem dobru - štednji plina (odnosno svih energenata) već su vrlo komotni glede toga. A imaju i pravo jer to plaćaju.
Danju 20-21 kao i prije, noću isključeno ali ne padne ispod 19. Zračimo prije spavanja i ujutro. Nismo zimogrozni, paše nam tako.
Otprilike tako, danju 21, kada kupamo djecu i sl. dignemo na 22., noću nam je često i prozor otvoren na klip (to MM regulira, kad je baš jako hladno onda i zatvori.)Citiraj:
Ailish prvotno napisa
Nama nikada ne prelazi 21. I tako nam je ok :)
Mi grijemo normalno. Imamo malo dijete podložno svemu i svačemu i ne pada mi na pamet ugrožavati njegovo zdravlje igrajući se ekološki osvještenog Hrvata koji štedi na plinu.
MM danas radi od doma. Isključili im grijanje na poslu. Krasno. :/
pise evo da su opet zatvorili ventile
jesam ja na nekom tamo početku ovoga svega rekla kako sam cool oko krize? Pojest ću sad te riječi
tek sad jesi cool :lol:
pingvina u avatar
Ne se uzrujavati. Be cool!
Pa premijer je rekao da nismo u krizi.
(ili sam to sanjala? :/
Došle odtad dvije krize a niti jedna prošla :unsure:
Ovako je i kod nas.Citiraj:
Anci prvotno napisa
Mi smo na toplani. Moram posve zagasiti radijatore oko podneva da temperatura ne predje neka 24 stupnja (sto je meni osobno jako puno). No ako su radijatori stalno ugaseni, hladno je. No ako su stalno upaljeni - ne mozes zivjet od vrucine. Bas rasipanje energije. :/ I novca.
Mi se na poslu grijemo na lož ulje a opet se smrzavamo jer nam je riknuo nekakav mikroprekidač koji registrira da je vani 0 a ne -10, pa toliko i grije, popravit će to ne znam kad, tako da ja jedva čekam da dođem doma opičim grijanje na +25 i uživam. Najradije bi legla pod lko pilići kak se griju.A ako nam ukinu plin odo ja mami, oni se griju na toplanu.
pod lko=pod lampu ko :oops: :oops: :oops:
Pa toplana radi na plin, zar ne?Citiraj:
ako nam ukinu plin odo ja mami, oni se griju na toplanu
Koliko znam, da nacelno, ali su vec presli ili ce preci na loz ulje. Ipak, brinem se. Najradije bih zbrisala mojima u Slavoniju i grijala se na drva. :/
I ja se sad već ipak brinem, iako stvarno nisam paničar. Plina ima do kraja tjedna? A što ćemo poslije?