Hej čestitam! To je ona lijepa trudnica što je došla s tobom na štand ujutro? :D
Printable View
Hej čestitam! To je ona lijepa trudnica što je došla s tobom na štand ujutro? :D
Aha. Samo što više nije trudnica. ;)
Da, "rezanje noge" je epiziotomija.... užas kako to izgleda, kako taj rascijepljeni mišić zijeva i krvari...ma đizs!!! :shock:
Super Amlthea kaj si uspjela to izbjeći.... reci mi jel ti to bio prvi porod ili drugi na kojem si to izbjegla?
Drugi porod. Ali, nema veze, prvi je bio prije 11 godina, tada nisu prakticirali masažu međice, a sada da. Tako da mislim da nema veze što si prvorotka, zatraži masažu i mislim da će sve biti u redu.
Amalthea, kaj se s obećanom pričom tvoje šogorice? Riana, Nova trudnica, što se s vama događa?
Ništa od priče. Zasad. Idem ovaj vikend k njoj pa ju možda nagovorim, ali nije imala baš sjajan porod. Neproduktivni trudovi, izgubila mnogo krvi, vakuum, epiziotomija i uz to vezani dugi oporavak... Ah, jadničica moja, glavno da su oni ok i sisaju k'o veliki.
:love:
Uf. A ja sam se nadala da je bio super-porod. Baš mi je žao.
Bok, bok!!!!Citiraj:
Poslid prvotno napisa
Ja sam još uvijek 2u1....
Otišla sam na porodiljni i nakon 2 dana surfanja od doma- otišao mi komp... :(
Sad smo u procesu kupnje drugog kompa pa dok to ne realiziramo-malo rjeđe se javljam....
Uglavnom, u utorak idem odabranom dr.-u na pregled i idem mu predočiti plan poroda ako bude moguće.....
Probat ću se javiti nakon toga s detaljima kako je sve prošlo....
Inače sad do termina imam ca 2 tjedna....otvorena ništa (za jedan prst-ali to je kao ništa)....BH kontrakcije česte....naotečena kao buhtla i uglavnom-ja bih rodila.....
Baš mi je bed čuti za Amaltheinu šogoricu....tu tako često čujem za slučajeve o dovršetku poroda na vakuum...koma...
Ali glavno da su sada i mama i beba dobro....
:love:
ja još uvijek 2u1.....ali više nisam naotečena 8) .... otvorena cca. 1-2 cm...
kontrola tek u ponedjeljak....
od drugih stvari baš ništa novo.....ali baš ništa....dogovor s liječnikom-ajmo reći na pola utvrđen....ostalo je tu još puno bitnih stvari za definirati....
a di nam je Riana? Ona je sigurno sad već rodila....
Hoćemo priču s poroda Riana :* .....Javi se....
Bok svima!
Evo ja sam svoje odradila! :D
Ema se rodila 10. 11.05. u 15:47 h. 49 cm i 3100 g.
Dok nađem vremena, javim se s detaljnjim izvještajem...
Kak se ubacje fotka?
:?
nova trudnica, ak nisi već rodila, sretno! :* [/img]
Prema opisu, čini mi se da se radi o Babysense 2 monitoru (http://www.nemus.hr/), svojedobno su iz firme koja ga distribuira kontaktirali Udrugu RODA.Citiraj:
nova trudnica prvotno napisa
O, pa čestitamo :DCitiraj:
Riana prvotno napisa
Fotku moraš staviti na neki sajt i onda nam staviti link, ništ drugo ne pali.
Kako je prošlo…
Evo, rodila sam u čakovečkoj bolnici, trudnoću mi je vodio dr. Golubić (privat), a kako sam rodila u 15:47, bilo je više doktora, babica, stažista, nadgledao je dr. Škvorc. Ja sam u bolnicu došla u noći poslije 2 sata jer sam imala trudove u razmaku od pet minuta mada nisu bili jako bolni, ali tak su nam rekli na tečaju, kad su u razmaku od 5 minuta u trajnju po dva sata doći u bolnicu. Tu je bila neka starija sestra i jedan mlađa. Mlađa je bila ljubazna i super, ali ova je stalno nešto prigovarala da sam došla prerano, da sam otovrena samo 1 prst itd. Na žalost ta me je i kasnije klistrirala i obrijala (drugi put se brijem sama, obavezno). Užas, jer je koristila onu metalnu britvicu, bez pjene ili sapuna, samo vodu. (Nadam se da je bila sterilizirana)Ta prostorija za prijem je očajna i wc, prohladan, 100 godina star, svugdje hrđa, jedva da je bilo papira. to mi je najgore iskustvo. Nakon toga su me smjestili u drugu sobu 'prvo doba' tu sam bila sama do jutra na ctg-u, do vizite kad su me odveli u rađaonu. U 9 su mi dali drip. Povremeno sam išla na wc, da se i prošećem, vodu sam prosila, ali mi nisu baš dali. pila sam tajno, dali su mi malo gaze natopljene vodom. Da, tu su sestre bile sasvim u redu, nemam se kaj požaliti, nisam se ni sjetila pitati za onu loptu... Trudovi su se lagano pojačavali, stvarno jaki su počeli oko 11-12 sati. Sam porod je trajao valjda 15 minuta, to sam par puta stisnula i beba se rodila. Doktori i babice su me vodili kroz to, govorili da dišem, tiskam... Bili su vrlo dobri. Epiziotomiju nisam ni osjetila, kasnije me šivanje kod jednog šava (4 šava) malo zaboljelo. Željela sam izbjeći i drip i epi, ali nije bez toga išlo, ali u tim trenucima mi je bilo i svejedno, moram priznati. Samo sam željela da da taj porod počne. A da, MM (boji se krvi :/ ) nije bio na porodu, a sad mi ni nije nekako krivo zbog toga, između trudova sam drijemala, a ovo je velim bilo gotovo za taj čas. Bebu su mi dali na kratko, već u jastuku. Bila je tak savršena... nakon toga sam tu na stolu još ležala 2 sata s infuzijom pa su me onda oko 18 h premijestili na odjel u sobu. Poslije večere su mi donijeli opet bebu i bila je sa mnom stalno. nije bila plačljiva, dojku je odmah primila pravilno i sisala. Tek mi je sad napraivla jednu ranicu koja traje već 10tak dana...
Tih par dana u bolnici mi je bilo dobro. Zadovoljna sam bila s hranom, sestre su bile ljubazne, vizite ok, soba ok, druge dvije mame u sobi su bile super. A Ema najbolja od svih…
Sve u svemu, osim one noćne smjene, ja sam zadovoljna. Da boli, boli, ali jednom kad prođe, tog intenziteta boli se više čovjek ne može sjetiti ili osjetiti, što je dobro. Veći mi je problem bilo čekati u trudovima sam porod , jer mi se činilo da nema kraja tomu, ali nije ni to dugo trajalo. 'Samo' 7 sati.
:*
evio i ja sam rodila malu Laru, tešku 3850g, dugačku 51 cm, apgar 10/10.....
napukao mi vodenjak u noći s četvrtka u petak, a trudova nigdje....ujutro oko 7 sam stigla u bolnicu, otvorena 2cm, smjestili me u predrađaonu...tamo mi je odmah sam od sebe otišao skroz vodenjak----trudova i dalje nigdje (barem ih ja ne osjećam), ali sam se super otvarala.....
uslijedilo je klistiranje, a brijanje sam obavila doma i dobila pohvale od sestre za super obavljen posao...
oko 10.30. došao mužić, i mi se u boxu krenuli zafrkavati....slikamo se...ja mu poziram s raznim instrumentima....skačemo po lopti....masiram ja njega....smijemo se....i ja se i dalje otvaram...u podne počinjem osjećati trudove....daju mi još malo dripa-tu sam već 6 cm otvorena....trudovi podnošljvi i ok....u 16.50 došla je na svijet naša malena....
za vrijeme poroda sam smjela i piti (to me spasilo) i jesti (snickers čokoladica za energiju) i bilo mi je super...epi nisam izbjegla zbog previsoke međice i zbog toga što se beba već dosta dugo provlačila kroz porođajni kanal....nonije strašno-6 šavova....
moj prvi dojam nakon poroda-pa mogla bih ja to opet....
eto...za sve vas koje sretni trenutak tek očekujete...nije strašno
Evo i jedna dobra vijest.
Trvtka Promming donirala je Čakovečkom rodilištu fototerapijski sustav za bebe vrijedan 31 tisuću kuna:
Ovaj uređaj omogućuje da beba bude u sobi s majkom za vrijeme fototerapijezbog dojenačke žutice i da ju majka u svakom trenutku može uzeti i dojiti. Ovaj uređaj također omogućuje da se djeci ne trebaju prekrivati oči. :D
:shock:
Ideš! Bravo :D
(Poslid, hoćemo svaka još po jedno? :mrgreen: )
Čuj, ti kak hoćeš, ali ja sam svoju kvotu ispunila (iako mi ponekad baš bude žao)Citiraj:
Amalthea prvotno napisa
ja sam čula grozne kritike Čakovečke bolnice. trudnici su rekli na uzv da s djetetom nešto nije u redu i da treba pobaciti, ali je otišla privatniku i rekao je da je sve ok i sad ima zdravu bebu. ali opet u Čk su joj savjetovali da po noći budi bebu svaka dva sata i hrani je!!!!!!!!!!!!!!!!! hello!!!!! nisu li sve preporuke da dijete samo zna kad je gladno i da ga tada treba hraniti????????
buditi treba samo ako je dijete nedonoseno i preslabo, inace ne.
da, pinta, i ja znam za taj slučaj...pa se još ta mlada mama posvadila sa Škvorcom, pa sad ne zna gdje bi uopće išla roditi....
a čula sam nedavno i za slučaj mame, prvorotkinje kojoj su blizance porodili prirodno iza čega je valjda od upale epiziotomije dobila infekciju materišta i završila s histerektomijom....nekako mi se čini da moraš imati puno sreće za porod u Čk....
da li bih se opet usudila tamo roditi? nemam pojma....
Ako je to Nino Škvorc, malo mi je čudno. On je bio meni na porodu, doduše samo je nadgledao i to sat-dva i bio je super. Meni je bilo OK u ČK bolnici, nemam pritužbe, već hvale prema svima, osim starije sestre na prijemu u noćnoj smjeni.
Ok...iskustva su različita....netko se s nekim dobro složi i razumije, a netko ne....
Je li ima nekih novih iskustava iz čakovečkog rodilišta?
Čujem da varaždinke odlaze u čk ali ne znam razlog.
Dezinformacija ili ne??
Meni je u ČK bilo sasvim dobro, već sam o tome pisala, doduše prošlo je 14 mj. Imaju i loptu. Na odjelu je super, sestre su stvarno ok i podrška dojenju.
Riana, pošto si ti najsvježija....
je li ima rooming, kako funkcionira, odnose li djete na presvlačenje iz sobe ili se presvlači i kupa u sobi, kako je s podrškom dojenju?
Daju li bebu mami odmah na prsa? Može li tata biti prisutan?
Porod je protekao ok. Bila mi je doc Radman, Škvorc je tu i tamo došao pogledati. Bila je tu i skupina mladih, jer sam jedina bila u rađaoni za prirodni porod, čak i Lajtmanova. Svi su bili ok, tješili me i bodrili. Radman me je i porodila i napravila epi i zašila i to bezbolno, osim zadnjeg šava, ali izdrži se...
Ja sam rodila oko 4. Spavala do 6 i nakon toga stigla u sobu, na večeru. Bebu su mi donijeli tek u 8. Prvo mi ju je razmotala da je vidim (malo se pokakala kod poroda pa su mi je dali tek opranu i u jastuku) i odmah stavila na prsa, odnosno pokazala kako se to radi. I mala je dobro primila bradavicu pa je dojenje bilo uspješno, uz par manjih ranica. Rekla mi je da je stavljam što češće na prsa. :)
Bila je stalno uz mene, osim prematanja i kupanja. MOgla sam je i ja premotati da sam htjela, samo treba reći sestri, jer prate koliko se beba pokakala. Ali nisam.
Tata može na porod, mislim samo s tečajem (po novom).
Kad smo išli doma, bebu su odnjeli u sobu za presvlačenje i kupanje, a kad sam ja došla, beba je jako plakala. Nisam sigurna, mislim da ih kupaju (koliko sam krajičkom oka vidjela) u velikom sudoperu pod mlazom vode. To mi se nije svidjelo, ali nisam sigurna. Onda mi je sestra još rekla kako njegovati pupak i te standardne stvari... prije otpusta.
bokic!
zanima jel ima koja friska rodilja ili sadasnja trudnica pa da imamo svježe informacije o onome kaj na s ceka. evo, ja moram roditi 15.09. i zanimaju je inovacije u našem čakovečkom rodilištu!
sad čekam i da me pozovu na tečaj za trudnice, prijavila sam se, rekla mi je sestra ne tel. da će me zvati za tečaj u 6. mjesecu jer su ovi prije popunjeni! jel ide koja od vas tada?
Ništ friško, trudnice koje ja znam pakiraju se u VŽ.
Eto mene malo i s (vrlo) dobrim vijestima iz Čakovečkog rodilišta.
Naime, obratila mi se primalja Karmen iz rodilišta, koja se inače pojavljuje i kao predavač na tečaju.
Ona kaže da će se u Čakovečkom rodilištu uskoro stvari promijeniti. U tijeku je nabava stolčića i primalje se spremaju na edukaciju o porodu na stolčiću. Također nekolicina njih zaista su pobornice prirodnog poroda.
Uglavnom, primalja Karmen dala je pristanak da mogu zainteresiranim rodiljama dati njen kontakt, pa da vam ona da neke smjernice i upute, pa eto... javite se.
A možete joj se i direktno obratiti na tečaju.
e ovo je zaista dobra vijest, ako će tako stvarno i biti!
ja sam zainteresirana!
a uskoro bi morala i na tečaj pa ću je tamo zaskociti :D
:D
super vijest!
sad samo da zaživi u praksi!
Evo drage moje, da i ja odgovorim o rodilištu u Čakovcu. Iako je od mog poroda prošlo više od godinu dana, moram pohvaliti doktora Muršića, kojeg sam najmanje željela na svom porodu (po pričama drugih jako zločest) ali on vam je duša od čovjeka, također pohvale babicama gđi. Zdaček i gđi. Ladić.Bez njih neznam kako bi bilo.Hvala im. No moram nažalost dati veliku kritiku odjelu babinjača gdje veeellliki minus dajem sestrama (ne svima, ali većini - njih ne bi imenovala, jer pohvale se daju pred svima a kritike u četiri oka, tako kažu).Više o svemu uskoro u mojoj priči s poroda.
Nikada nebih željela roditi u čakovečkom rodilištu , ponajviše zbog dr. Topločanec - kod koje sam bila na jednom pregledu i tada zamjenila ginekologa i rekla "ženi nikad više" !! :evil: Čula sam grozne priče , ne samo o njoj ... iz prve ruke - od svojih kolegica , a ima i jedna interesantna priča na stranicama "pritužaba na bolnice
http://www.doktori.net/gradovi/ostali.htm - po lidija - županijska bolnica čakovec
:/
Eto vidiš kako je to individualno. Meni je ona bila jedna od najboljih ginekologinja ikad.
daklem, koliko sam skužila, iako se "na tečaju" može odbiti i epiziotomija i drip - niti jedna nije prošla sad friško bez toga, a i bebe i dalje nisu sa majkama od prvog trenutka, nego ih tek donose nakon 4 sata. Kad sam sama to proživljavala, mislila sam da ću ostati bez pameti od tuge i očaja (nisam znala što se ustvari događa sa djetetom i u čemu je problem).
Ja također, imam samo riječi pohvale za dr. Topličanec! Da opet ima privatnu praksu, vratila bih se njoj. Ovak me mrzi čekati.
Dr. Topličanec, porodila me, trudovi su mi skroz stali, otkucaji pali, i uspjela nas je izvući bez vakuma ili carskog - žena je za 10!
Pozdrav rode! Čekamo naše prvo dijete, presretni smo i jedva čekamo dan kad ćemo vidjeti našu malu princezu. No, kako se dan poroda približava...frka! Od silnih priča koje sam čula vezanih za čakovečko rodilište NEMA ŠANSE da tu rodim! Rado bih da me netko razuvjeri jer bi mi ipak bilo draže (i ima smisla) roditi u gradu u kojem i živim. Šogorica me uvjerava da će sve biti ok, samo nek se s nekim "dogovorim". Kao npr. ona s dr. T. 300 eura i "sve je bilo stvarno o.k." Kasnije joj je još sva zahvalna nosila cvijeće, bombonjeru i parfem :roll: Takve mi stvari nisu jasne. Išla je na "preporuku", odn. tarifa se znala tako da se pozvala na osobu koja joj je i preporučila dotičnu dr. Odlučila sam da takvo što ne dolazi u obzir. Iz principa...da bi na kraju bilo "od svojih principa ne budeš imala previše koristi". I stvarno je tako. Baš sam danas srela frendicu koja se porodila prije mjesec dana. Rekla mi je: "Draga, ne budi luda. Evo ti broj od doktora, dogovori se". Ona je išla po nekoj tarifi od 500 Kn. Sjajno! Ovaj je još i povoljniji! Pouzdano mi tvrdi da je i cura koja je rađala u boksu pokraj nje imala "dogovoreni" porod. Spremila je moja I. i kave za sve babice (zna žena kako to ide, to joj je bio treći porod). Ja se pitam, drage moje žene, jesmo li mi te koje potičemo mito ili jednostavno nemamo izbora? Ne želim biti zanemarena i šikanirana usred poroda, želim da s mojom bebom i sa mnom sve bude dobro...Ne želim da se nešto izjalovi zbog "mojih principa". Ali, to zaista nije u redu! I pitam se na koji način bi se tome moglo stati na kraj jer sigurno nisam tip koji će reći da se za tih par dana u bolnici isplati progutati sve, spremiti lovu i ne stvarati si dodatne probleme. Bi li se isplatilo sve te ljude javno prozvati? Imenom i prezimenom...kao i one koji su novac dali? Ne znam. Vjerojatno ne. Tako je to već godinama, navodno. Mi se spremamo za Varaždin naivno se nadajući da tamo toga nema.
ja sam iz Šibenika došla u Vž, bez plaćanja, na stolčić
Draga moja , toga nema u varaždnu sigurno.Što se tiće ovog što si napisala za čakovečko rodilište .. eto baš neki dan sam razgovarala sa jednom starijom gospođom koja mi je rekla citiram - " ja prvi put nisam znala kaj trebam napraviti i porod je bil katastrofa "- poučena iskustvo za sljedeći put se dogovorila da joj na porodu bude dr. škvorc .Platila je 2000 kuna i porod je bio savršen. Sramota živa !!! To se u čakovcu zna - a famozne tarife su javna tajna - pisat ću u "istragu" na novu tv , čim prikupim što više žena koje su spremne priznati da su platile svoj porod samo da ih se tretira kao ljudska bića.Sramotno!! Žalosno! Ma gade mi se! Fuj!!!!!!!! Ako u čakovcu nemaš debelu vezu ili sreće da poznaješ barem jednog doktora , ako nemaš love ili one silne poklone .. e onda si otpisan. Primjer neljubaznosti mi je pričala i moja vlastita majka (doduše bilo je to prije 22 godine , ali se očito do danas nije ništa izmjenilo) kada je rađala jedna romkinja i u onim trudovima neka ljupka medicinska sestra se izderala na nju " šta se sad dereš i cviliš ??? dok si se j...(doslovno) onda nisi cvilila ??" Sramota ovog svijeta koliko ljudi mogu biti pokvareni. Iskreno mislim da bi se u toj bolnici morao provesti detaljni inspekcijski nadzor da prestanu stvari poput podmičivanja i da se i one žene koje nemaju tih 300 eura tretiraju kao ljudska bića.Mislim da bi netko konačno javno morao progovoriti o tome , a ne da se žene samo žale preko foruma , jer time to staje na toj točki. Evo i jedne priće jedne nesretne žene , a prića je skinuta sa stranice doktori.net , gdje se mogu čitati pritužbe na sve bolnice u RH. (Felix editirala pricu na zamolbu autorice)Citiraj:
Lids prvotno napisa
Kad bi barem te žene imale dovoljno hrabrosti i progovorile u javnosti .. .joj kad bi barem... ima li tko kakvu ideju kako da se to realizira??